ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Prva koverta (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=3)
-   -   Jel poslao neko prve formulare? (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=944)

bubamarica 08.06.2012 22:57

Poslala 1.kovertu 30.maja, urucena je 7.juna u 09.58, potpisnik KCC
Pratila sam posiljku i preko postinog sajta , a i preko usps :)

Loperamid 12.06.2012 15:55

Jedno pitanjce za vas sto ste poslali formulare... posto pise za ona dva dokumenta da se posalju unsigned, to se polje se ostavlja prazno? I datum isto?
Mislim ovo bi bilo logicno, ali u onom primeru sa popunjenim formularima ovde na sajtu, lik je tu upisao ime i prezime.

mikiSA 12.06.2012 20:00

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Loperamid (Poruka 30047)
Jedno pitanjce za vas sto ste poslali formulare... posto pise za ona dva dokumenta da se posalju unsigned, to se polje se ostavlja prazno? I datum isto?
Mislim ovo bi bilo logicno, ali u onom primeru sa popunjenim formularima ovde na sajtu, lik je tu upisao ime i prezime.

Ako si dobro procitao uputstvo, samo drugi dio DS 230 se ne potpisuje, sve ostalo se potpisuje.
:drool:

ivanmilosavljevic 13.06.2012 21:01

f

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mikiSA (Poruka 30049)
Ako si dobro procitao uputstvo, samo drugi dio DS 230 se ne potpisuje, sve ostalo se potpisuje.
:drool:

Pa ne potpisuje se samo kod forme ds230 onaj poslednji list.

mikiSA 13.06.2012 23:06

Covjek hoce da posalje sve dokumente nepotpisane.
Ja mu govorim da se sve potpisuje (zavisi koliko ih ima koji salju sa njim) osim DS 230 drugi dio koji se ne potpisuje.
Znaci ako je on izvucen on potpisuje i DSP 122 i DS 230 (1 dio) a ako jos ima zenu i djecu oni potpisuju prvi dio DS 230. Stvarno ne znam sta je tu komplikovano da se shvati.

feanor997 14.06.2012 10:41

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ivanmilosavljevic (Poruka 30066)
Citat:

Prvobitno poslao korisnik mikiSA

Pa ne potpisuje se samo kod forme ds230 onaj poslednji list.

Zar miki to vec nije rekla u svom postu a ti samo potvrdjujes?

neajkan 27.06.2012 09:13

Cao, zanima me da li neko zna do kada je rok da se posalje prva koverta?
izvucen sam prvog maja ove godine i jos nisam poslao dokumenta. Da li treba da cekam neki maili ili sam saljem, stampam sa nete? Drugar mi e rekao da treba da cekma neki mail ali je on prosle godine dobio pa sam se uplasio da je procedura promenjenja. Moj brroj je trocifreni te se nadam da je to prednost.
Poz i hvala

Loperamid 27.06.2012 14:59

Posalji sto pre. Ni ja nisam zurio, moja koverta je juce stigla u KCC. Inace sam trocifren kao i ti. Valjda ce sve biti OK.

exciterka 06.03.2013 21:45

Ovo pitanje oko posla u poslednjih pet godina.
Nisam radila pre nigde sem u porodicnom restoranu, za to vreme sam studirala. Sta ako mi traze radnu knjizicu, a nema nista u njoj?

I sad radim za Princess. Sta da napisem?

exciterka 07.03.2013 00:26

Sviđa mi se što ovde niko neće da pomogne i što se svi prave pametni.

ivanmilosavljevic 07.03.2013 00:34

..

Citat:

Prvobitno poslao korisnik exciterka (Poruka 36367)
Ovo pitanje oko posla u poslednjih pet godina.
Nisam radila pre nigde sem u porodicnom restoranu, za to vreme sam studirala. Sta ako mi traze radnu knjizicu, a nema nista u njoj?

I sad radim za Princess. Sta da napisem?

Nemas potrebe da pominjes radno iskustvo ako imas minimalne uslove(8god osnovna+4 srednja)..Tebe su izvukli u dodatnom izvlacenju?

exciterka 07.03.2013 00:37

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ivanmilosavljevic (Poruka 36369)
Nemas potrebe da pominjes radno iskustvo ako imas minimalne uslove(8god osnovna+4 srednja)..Tebe su izvukli u dodatnom izvlacenju?

je l možeš da me dodaš na skajp, molim te. baš sam se uspaničila oko ovih pitanja.

ivanmilosavljevic 07.03.2013 00:41

...

Citat:

Prvobitno poslao korisnik exciterka (Poruka 36370)
je l možeš da me dodaš na skajp, molim te. baš sam se uspaničila oko ovih pitanja.

Ma opusteno,samo polako.Kazi mi kada su te izvukli?

exciterka 07.03.2013 00:43

U dodatnom izvlačenju.
Ja imam C1 D vizu i poenta je što sam avionom išla iz Majamija kući u januaru.
Ako napišem da imam moraću da je opravdam, verovatno.
A sad se ukrcavam u Los Anđelesu. Ne znam šta da radim zaista

ivanmilosavljevic 07.03.2013 00:47

Citat:

Prvobitno poslao korisnik exciterka (Poruka 36372)
U dodatnom izvlačenju.
Ja imam C1 D vizu i poenta je što sam avionom išla iz Majamija kući u januaru.
Ako napišem da imam moraću da je opravdam, verovatno.
A sad se ukrcavam u Los Anđelesu. Ne znam šta da radim zaista

Ako mozes da dokazes posao koji radis za Princess,npr fotokopiju ugovora onda nema problema.Ipak upisi sve kako jeste.Ja sam u formama upisao poslove koje sam radio na work&travel isto za Princess.Sve u svemu,njih zanima tvoja diploma i tvoje obrazovanje,naravno i da si se uredno vracala kuci.

exciterka 07.03.2013 00:50

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ivanmilosavljevic (Poruka 36373)
Ako mozes da dokazes posao koji radis za Princess,npr fotokopiju ugovora onda nema problema.Ipak upisi sve kako jeste.Ja sam u formama upisao poslove koje sam radio na work&travel isto za Princess.Sve u svemu,njih zanima tvoja diploma i tvoje obrazovanje,naravno i da si se uredno vracala kuci.

Imam kopije ugovora potpisane, i naravno ovaj novi. E sad mi reci, u kom odeljku da napišem, kontam na ovom gde piše u poslednjih 10 godina?

ivanmilosavljevic 07.03.2013 00:52

..

Citat:

Prvobitno poslao korisnik exciterka (Poruka 36374)
Imam kopije ugovora potpisane, i naravno ovaj novi. E sad mi reci, u kom odeljku da napišem, kontam na ovom gde piše u poslednjih 10 godina?

Ne poslednjih 10 vec pise 5.Tu upisi sve kako jeste,i kad budes isla na intervju cisto ponesi fotokopije ugovora,ali siguran sam da te nece ni pitati za to.
Koji ti je case number?

exciterka 07.03.2013 00:55

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ivanmilosavljevic (Poruka 36375)
Ne poslednjih 10 vec pise 5.Tu upisi sve kako jeste,i kad budes isla na intervju cisto ponesi fotokopije ugovora,ali siguran sam da te nece ni pitati za to.
Koji ti je case number?

E dobro je, sad mi je malo lakše.

2013EU00030xxx

exciterka 07.03.2013 00:55

Ne mogu da ti odgovorim na privatnu poruku, jer si zabranio da te kontaktiramo :==D:

Dome 27.03.2013 15:35

Mozda cu ispasti smijesan ili vise glup, :D
A za sta saljete formulare,jel' to salju ovi koji su igrali pretprosle godine,koji su naknadno izvuceni ili ... ?

RBSMC 12.05.2013 20:49

Koverta sa formularima, slikama i barkodom je spakovana i sutra je šaljemo.
Predugo paranoišemo da nešto nismo izostavili, pogrešili i sl.

bozic.ns 13.05.2013 22:03

Poslata koverta danas preko pošte. Dobio sam tracking number i trazio sam povratnicu. :smil42d2:

ctpubop 14.05.2013 20:00

Poslata koverta preporucenom posiljkom uprkos izuzetno-nadrndanoj-salterskoj-sluzbenici koja je prvo pokusala da me odbije zato sto nisam naveo ni jedno ime primaoca a zatim se pravila luda kada sam pitao za broj za pracenje posiljke. Sva sreca sefovica smene je bila prisutna pa je resila svih dilema.

Ali, ne nerviram se ja. Izdrzacu jos ovo malo. :)

RBSMC 15.05.2013 16:00

Moja koverta je stigla. Upravo sam proverio i trebalo joj je ukupno 56 sati da stigne (DHL-om).

bozic.ns 15.05.2013 18:56

Ja na svakih par sati proveravam dokle je stigla posiljka. Pre tri dana sam poslao i jos uvek je u BG. :smrc:

SEEUSAIC 15.05.2013 19:09

Citat:

Prvobitno poslao korisnik bozic.ns (Poruka 38704)
Ja na svakih par sati proveravam dokle je stigla posiljka. Pre tri dana sam poslao i jos uvek je u BG. :smrc:

Idi na USPS tracking i ukucaj tracking number (ako je u pitanju EMS).

oskark 16.05.2013 02:47

Meni je trebalo 8 dana da stigne posiljka. Tacnije ja sam slao preporuceno avionom. Nemoj da brines, sticice ti. Vazno je da imas kako da proveris.

Zana 16.05.2013 03:48

Citat:

Prvobitno poslao korisnik bozic.ns (Poruka 38704)

Mozda je i tvoja koverta kao i nasa na customs u NY: prevrnulo mi se u stomaku kad sam procitala da otvaraju posiljke sa sve "obecanjem" da ce sve oni to da upakuju "kako je bilo" :( i tamo je tri dana vec...

Inside@22 16.05.2013 08:32

Mi poslali 6.5.2013. preporučeno s povratnicom avionom iz Zagreba. Cijena 40 i nešto sitno kuna.
Dobije se tracking number s kojim možete pratiti pošiljku na posta.hr dok ide po hrvatskoj :wtf:, a kasnije kad stigne u US na usps.com.

Naša stigla prekjučer u New York i sad tamo stoji... :wtf: bar tako kažu...
nadam se da ju nisu zagubili... :no:

Makovi 16.05.2013 10:04

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Inside@22 (Poruka 38725)
Mi poslali 6.5.2013. preporučeno s povratnicom avionom iz Zagreba. Cijena 40 i nešto sitno kuna.
Dobije se tracking number s kojim možete pratiti pošiljku na posta.hr dok ide po hrvatskoj :wtf:, a kasnije kad stigne u US na usps.com.

Naša stigla prekjučer u New York i sad tamo stoji... :wtf: bar tako kažu...
nadam se da ju nisu zagubili... :no:

Pozdrav!

I mi smo dobitnici iz HR s triznamenkastim brojem (točnije, moja supruga). Poslali smo 3.5. Stigla je 11.5., ali na usps piše samo "notice left - business closed" jer je bila subota. 13.5. je pisalo delivered. Sad bi trebali navodno promijeniti na onoj stranici gdje smo saznali za dobitak (ESC), ali još se nije ništa promijenilo. Ne znam kad da to očekujemo. Naša je stajala dva dana u NY (8-10.5.), a 10.5 je došla u Louisville, KY, pa je do 13. putovala na odredište.

Inside@22 16.05.2013 10:29

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Makovi (Poruka 38727)
Pozdrav!

I mi smo dobitnici iz HR s triznamenkastim brojem (točnije, moja supruga). Poslali smo 3.5. Stigla je 11.5., ali na usps piše samo "notice left - business closed" jer je bila subota. 13.5. je pisalo delivered. Sad bi trebali navodno promijeniti na onoj stranici gdje smo saznali za dobitak (ESC), ali još se nije ništa promijenilo. Ne znam kad da to očekujemo. Naša je stajala dva dana u NY (8-10.5.), a 10.5 je došla u Louisville, KY, pa je do 13. putovala na odredište.

Hvala na info za stajanje pošiljke u NY... znači to je normalno da je tamo nekih 2 dana...

što se tiće promjene statusa na ESC stranici, koliko sam ja shvatio, tamo će se to moć provjerit tek od 10. mjeseca 2013. do 9. mjeseca 2014.(Diversity Immigrant Visa Program for the fiscal year 2014 (October 1, 2013 to September 30, 2014)) neka me kolege forumaši isprave ako sam krivo shvatio...

emilijamak33 16.05.2013 11:35

zdravo

Jas gi pustiv prvite formulari na 10-ti Maj i sega ke cekame za intervju no so obzir na toa deka sum golem broj 533xx znam deka ke pocekam dolgo do intervju samo edno me zagrizuva, jas imam sredno obrazovanie od 4 godini a dodeka mojot maz ima 3 godini sredno obrazovanie ne znam dali ke ima problem za toa??? I drugo kako sto slusam trebalo za na intervju da imas garantno pismo od luge sto se vo Amerika, koi sto imat dovolno mesecni primanja za da te primat, :( ????

emilijamak33 16.05.2013 11:53

I ova za gledanjeto na broevite za intervju na internet na visa bulletin, voopsto ne mi e jasno kako odi procedurata, se prijaviv za mesecen izvestaj na email , vcera dobiv email za visa bulletin za juni 2013 no ne mi e jasno kade se broevite sto se zakazani na intervju???? Ke ve molam za pomos

Salec 17.05.2013 11:28

Mi smo poslali u ponedeljak 13.05.2013. :grin:

Običnom poštom, preporučeno. Nadam se da će sve biti ok.

Inside@22 17.05.2013 14:03

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Makovi (Poruka 38727)
Pozdrav!

Dobio sam obavijest: Arrival at Unit WILLIAMSBURG, KY 40769 May 17, 2013 7:48 am

Jel to znaći da je koverta isporučena??
Fala...

DD mak 18.05.2013 09:38

Citat:

Prvobitno poslao korisnik oskark (Poruka 38718)
Meni je trebalo 8 dana da stigne posiljka. Tacnije ja sam slao preporuceno avionom. Nemoj da brines, sticice ti. Vazno je da imas kako da proveris.

I ja sam juče poslao preporučeno, avionom. Kako mogu da proverim kad i da li je stigla?

oskark 21.05.2013 08:24

Citat:

Prvobitno poslao korisnik DD mak (Poruka 38797)
I ja sam juče poslao preporučeno, avionom. Kako mogu da proverim kad i da li je stigla?

Izvini sto nisam stigao pre da ti odgovorim.

Imas na postinom sajtu link http://www.posta.rs/struktura/lat/ap...i/posiljke.asp

U polje ukucas broj posiljke koji si dobio iz poste, a to ide "rs123456" neki broj, zaboravio sam kako to izgleda. I tamo ti izbaci dokle je posta stigla:naughty:

sazi 21.05.2013 10:13

Citat:

Prvobitno poslao korisnik oskark (Poruka 38835)
Izvini sto nisam stigao pre da ti odgovorim.

Imas na postinom sajtu link http://www.posta.rs/struktura/lat/ap...i/posiljke.asp

U polje ukucas broj posiljke koji si dobio iz poste, a to ide "rs123456" neki broj, zaboravio sam kako to izgleda. I tamo ti izbaci dokle je posta stigla:naughty:

Tako moze da se prati samo do odlaska iz zemlje, odnosno poslednje sto pise otpremljeno iz izmenicne poste. Nakon toga treba ici na sajt USPS, izabrati opciju Track&Confirm. Tu upisete broj koji ste dobili u posti RR...........RS i dobijete informaciju gde vam se sada nalazi pismo. Mozete cak da izaberete opciju da vam obavestenja o tranzitu poste stizu na mail. Neko je vec pisao i evo ja potvrdjujem da pisma koja stignu u Njujork tamo stoje cela dva dana.

bozic.ns 21.05.2013 11:34

Pošiljka stigla u Kentaky Consular Center tačno za 7 dana. Potpisao neki/neka TCAMPBELL... Koverta poslata preko pošte 13.05. Takodje potvrdjujem da koverta stoji u NY 2 dana. Sledeći korak je da im pošaljem mail sa upitom da li je sve ok.

sazi 21.05.2013 11:39

Citat:

Prvobitno poslao korisnik bozic.ns (Poruka 38843)
Pošiljka stigla u Kentaky Consular Center tačno za 7 dana. Potpisao neki/neka TCAMPBELL... Koverta poslata preko pošte 13.05. Takodje potvrdjujem da koverta stoji u NY 2 dana. Sledeći korak je da im pošaljem mail sa upitom da li je sve ok.

Kako si dosao do informacije o prijemu, prateci USPS ili drugacije?

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 13:17.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.