ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Uspesno prijavljeni za DV-14 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1165)

dekintirani 26.04.2013 21:24

Shanzy,Ivy je uzela primer nas sa foruma 170 je koji smo se prijavili na DV-2014.Pozdrav!

Zana 26.04.2013 21:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik shanzy (Poruka 37840)
ja ne razumem, od kojih 170 ljudi?
(pedes karaktera)

Zeza te tih 50, a? :grin:

Pretpostavljam da je 170 povezano sa forumskom listom (gore). Ja bas nisam nikad bila opterecena matematickom stranom DV programa, ali po onom sto znam (a ima malo tog znanja, je li :naughty:), izvlacenje dobitnika ne moze po probability theory i statistics pravilima da se tek tako "prosto analizira". Sad da se uradi Chi test od prethodnih godina i Ho (mrsko mi sad da se zanimam time), distribucija ne bi trebalo da je normal, nego cini mi se hyper-geometric (binomial bi bilo kad bi za svakog aplikanta odlucivali da li prolazi ili ne (valjda?))... E sad, na ovako malom sample, mozda se i poklopi procenat, ne moze bas sa data sa foruma da se dobro izracuna (niti da se ukalkulise ta njihova formula o regionima i limitima na osnovu izdatih imigrantskih viza u proteklih 5 godina)...

Sve u svemu, moguce da od vec prijavljenih ovde bude oko 5, ostatak ce se pojaviti nakon toga (kao sto neko rece gore, tako je bilo i prethodnih godina). Uh bre, ipak ja volEm ove racunice, mozda stvarno mozemo da se udruzimo pa da odradimo ovu matematiku :grin:

ASSI 26.04.2013 22:09

Nemoj da lupate glavu u prazno, svakako je ovo poslednja srecka za zbrisati u USA na ovakav nacin, pa neka svakome bude onako kako mu je predodredjeno :papa:

shanzy 27.04.2013 00:58

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dekintirani (Poruka 37841)
Shanzy,Ivy je uzela primer nas sa foruma 170 je koji smo se prijavili na DV-2014.Pozdrav!

pa ta racunica onda nije dobra, nije isto 2.5% od ukunog broja prijavljenih hrvata i 170 ljudi sa liste iz cele bivse jugoslavije. po toj logici jedan sa ove liste bi trebalo da dobije, a i to tako sracunato ne moze da se sracuna jer nije isti koeficijent za sve drzave. ne treba plasiti ljude, moze da dobije nas 20, a moze i (daleko bilo) niko. sta bude bice

curlika 27.04.2013 15:17

Citat:

Prvobitno poslao korisnik shanzy (Poruka 37852)
pa ta racunica onda nije dobra, nije isto 2.5% od ukunog broja prijavljenih hrvata i 170 ljudi sa liste iz cele bivse jugoslavije. po toj logici jedan sa ove liste bi trebalo da dobije, a i to tako sracunato ne moze da se sracuna jer nije isti koeficijent za sve drzave. ne treba plasiti ljude, moze da dobije nas 20, a moze i (daleko bilo) niko. sta bude bice

Bas htedoh i ja napisati u stilu kako si ti napisala, dok sam citao postove pre tvoga. Naravno da procenat ne moze biti isti po uzorku od svih prijavljenih na zemeljskoj kugli u odnosu na broj prijavljenih na ovom forumu. To se ne moze ni po kojoj formuli racunati a zaista se moze lako desiti da niko sa spiska ne bude selektovan vec ce se naknadno javljati ljudi koji budu selektovani, pa tek onda se registrovali na ovom sajtu...i takvi ce i dobiti.

Ivy 27.04.2013 19:55

Citat:

Prvobitno poslao korisnik curlika (Poruka 37866)
Bas htedoh i ja napisati u stilu kako si ti napisala, dok sam citao postove pre tvoga. Naravno da procenat ne moze biti isti po uzorku od svih prijavljenih na zemeljskoj kugli u odnosu na broj prijavljenih na ovom forumu. To se ne moze ni po kojoj formuli racunati a zaista se moze lako desiti da niko sa spiska ne bude selektovan vec ce se naknadno javljati ljudi koji budu selektovani, pa tek onda se registrovali na ovom sajtu...i takvi ce i dobiti.

Naravno da se može dogoditi da nitko od nas 170 ne bude izabran. Ili da nas bude više. Može se dogoditi i da dvoje roditelja smeđih očiju ima petoro djece plavih očiju, a nijedno sa smeđima.

Ja sam lijepo rekla da racunam po prosjeku za Hrvatsku, ne za svaku posebnu državu bivše Juge, na listi nas koji smo se prijavili tu. To je sve. :)

Nisam tvrdila da proricem ili znam sigurno koliko ce nas biti izabrano. I niti u jednom trenutku nisam spomenula jos nepostojece clanove koji ce doci nakon sto ih izaberu.

shanzy 27.04.2013 21:00

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Ivy (Poruka 37870)
Naravno da se može dogoditi da nitko od nas 170 ne bude izabran. Ili da nas bude više. Može se dogoditi i da dvoje roditelja smeđih očiju ima petoro djece plavih očiju, a nijedno sa smeđima.

Ja sam lijepo rekla da racunam po prosjeku za Hrvatsku, ne za svaku posebnu državu bivše Juge, na listi nas koji smo se prijavili tu. To je sve. :)

Nisam tvrdila da proricem ili znam sigurno koliko ce nas biti izabrano. I niti u jednom trenutku nisam spomenula jos nepostojece clanove koji ce doci nakon sto ih izaberu.

da, ali povezala si statistiku hrvatske sa 170 ljudi sa liste, taj deo mi nije jasan, jer nisu svi sa liste iz hrvatske, o tome se radi.

Ivy 27.04.2013 23:15

Citat:

Prvobitno poslao korisnik shanzy (Poruka 37874)
da, ali povezala si statistiku hrvatske sa 170 ljudi sa liste, taj deo mi nije jasan, jer nisu svi sa liste iz hrvatske, o tome se radi.

Da, povezala sam sa statistikom zemlje iz koje jesam i za koju sam gledala brojeve. Ti slobodno sebi napravi po nekoj drugoj zemlji ili podijeli ljude pa za svaku :)

Lotus 28.04.2013 12:15

Mislim da ce ovo biti prva godina gdje cemo puno tocnije imati statistiku koliko je ljudi dobilo GC sa popisa, koliko ce ih se javiti da su dobili a nisu bili clanovi foruma niti znali nesto o njemu i broj onih koji su pratili forum a nisu se registrirali.
Bilo bi dobro da svi javimo kako je zavrsilo pa da se lista updatea ili jos bolje da samo forwardiramo listu sa svojim rezultatom...

cukoni 28.04.2013 13:24

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Lotus (Poruka 37876)
Mislim da ce ovo biti prva godina gdje cemo puno tocnije imati statistiku koliko je ljudi dobilo GC sa popisa, koliko ce ih se javiti da su dobili a nisu bili clanovi foruma niti znali nesto o njemu i broj onih koji su pratili forum a nisu se registrirali.
Bilo bi dobro da svi javimo kako je zavrsilo pa da se lista updatea ili jos bolje da samo forwardiramo listu sa svojim rezultatom...

normalno da cemo javiti,pa zato i pravimo ovaj spisak nadam se da ce nas sto vise izvuci

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 01:29.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.