ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Prijava na Lutriju (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Pitanja i odgovori - Q&A (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1327)

stole99 02.11.2015 03:31

Pozdrav,

Hrvat sam rođen u Francuskoj, cijeli život sam proveo u Hrvatskoj... zapravo osim rođenja nemam veze sa Francuskom.

Zanima me da li je zemlja preko koje imam pravo učestvovati Francuska ili Hrvatska?

hvala

Nina-Nina 02.11.2015 07:36

Citat:

Prvobitno poslao korisnik stole99 (Poruka 58114)
Pozdrav,

Hrvat sam rođen u Francuskoj, cijeli život sam proveo u Hrvatskoj... zapravo osim rođenja nemam veze sa Francuskom.

Zanima me da li je zemlja preko koje imam pravo učestvovati Francuska ili Hrvatska?

hvala

Francuska. I ja sam rođena u Sloveniji ali sam tamo kao beba vrlo kratko živjela. Poslije više nikakve veze s tom zemljom nisam imala.
Znači moraš se prijaviti na temelju države rođenja bez obzira živio ti ikad tamo ili ne. Naravno ukoliko ta zemlja ima pravo sudjelovanja. A mislim da ima ali to nisam sigurna pa bolje još provjeri.

jasmin_nikol 02.11.2015 10:28

Citat:

Prvobitno poslao korisnik bordi888 (Poruka 57469)
Zelim da postavim jedno bitno pitanje, nadam se da ce neko ovlascen da mi odgovori ili neko sa iskustvom?
Ja sam se prijavio na oficijalnim sajtu za DV-2017, a skoro sam video na forumu MOJA PRIJAVA ZA LUTRIJU, i uneo podatke isto kao u prijavu da bih proverio dali sam tocno posalo aplikaciju, zanima me sta znaci to? Ne bih zelio da se prijavim 2 puta i tako budem diskfalifikovan? Dali MOJA PRIJAVA znaci samo provera podatka ili to znaci da automatski posalju moju prijavu na oficijalnim sajtom Lutrije?
Molim da mi brzo odgovorite?
Hvala unapred

Prijavi se regularno preko sajta! I ja sam probala tu opciju da proverim da li je sve ispravno i odgovor nisam dobila. To je samo provera.... znaci, uradi to jos danas jer vreme polako istice!!!! Tek preko njihovog zvanicnog sajta dobijes potvrdu u konf.broj koji obavezno sacuvaj!!! Srecno!!!

https://www.dvlottery.state.gov/

BetterFuture 02.11.2015 12:15

Citat:

Prvobitno poslao korisnik stole99 (Poruka 58114)
Pozdrav,

hvala

Unapred se izvinjavam se zbog duzeg teksta koji sledi ali je jedini pravi odgovor na postavljeno pitanje (copy/paste iz pdf-a):

ŠTA IZRAZI “KVALIFIKOVANOST“, “PRIPADNOST PO ROĐENJU” I “ZEMLJA ROĐENJA” ZNAĈE? DA LI IMA BILO KAKVIH SITUACIJA U KOJIMA LICA KOJA NISU ROĐENA U KVALIFIKOVANOJ ZEMLJI MOGU DA PODNESU PRIJAVU?

Moţete učestvovati u ovom programu ukoliko ste roĎeni u zemlji koja se kvalifikovala za to. Ovo ne znači da morate ţiveti u toj zemlji. “Pripadnost po roĎenju” obično znači da je neko roĎen u odreĎenoj zemlji, bez obzira na zemlju trenutnog prebivališta pojedinca ili drţavljanstvo. U imigracione svrhe, “pripadnost po roĎenju” takoĎe se moţe odnositi na lice koje ima pravo da se kao njegova “zemlja roĎenja” navede zemlja u kojoj on/ona nije roĎen/a u skladu sa odredbama Odeljka 202(b) Zakona o imigraciji i drţavljanstvu.
Na primer, ako ste roĎeni u zemlji koja se nije kvalifikovala za ovogodišnji DV program, moţete traţiti da se kao vaša zemlja roĊenja navede zemlja u kojoj je roĎen vaš supruţnik. MeĎutim, budući da se vaša kvalifikovanost za učešće u programu bazira na vašem supruţniku, vama se neće izdati DV-1 useljenička viza osim u slučaju da se vaš supruţnik takoĎe kvalifikuje za učešće i ako mu je izdata DV-2 viza, tako da oboje morate zajedno ući u Sjedinjene Drţave koristeći svoje DV vize. Slično tome, maloletnom izdrţavanom detetu moţe se navesti kao “zemlja roĎenja” zemlja roĎenja jednog od roditelja.

Najzad, ako ste roĎeni u zemlji koja se nije kvalifikovala za učešće u ovogodišnjem DV programu, kao vaša “zemlja roĎenja” moţe se navesti zemlja roĎenja jednog od vaših roditelja ako nijedan od roditelja nije bio rezident zemlje koja se nije kvalifikovala za program u vreme vašeg roĎenja. Uopšte uzev, ljudi se ne smatraju rezidentima neke zemlje u kojoj nisu roĎeni ili naturalizovani po zakonu, ako samo posećuju neku zemlju, privremeno studiraju u nekoj zemlji, ili su privremeno stacionirani u nekoj zemlji iz poslovnih ili profesionalnih razloga u ime kompanije ili vlade iz zemlje koja nije zemlja u kojoj je podnosilac prijave roĎen. Ako traţite da vam se navede druga zemlja roĎenja, te informacije morate navesti na E-DV prijavnom obrascu, pod pitanjem br. 6. Molimo da budete svesni činjenice da navoĎenje pogrešne zemlje kvalifikovanosti ili roĊenja (tj. one za koju ne moţete podneti vaţeći zahtev) moţe diskvalifikovati vašu prijavu.

Nina12345 02.11.2015 16:10

Submission In Progress da li neko zna sta ovo znaci kad sam htela da kliknem submit za confirmation no na kraju prijave ???

Nina12345 02.11.2015 16:20

nisam sigurna da li ce moci ovako

https://drive.google.com/open?id=0B6...y11NUdUbnk4aE0

stole99 02.11.2015 21:01

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Nina12345 (Poruka 58130)
Submission In Progress da li neko zna sta ovo znaci kad sam htela da kliknem submit za confirmation no na kraju prijave ???

Na facebook stranici lutrije u komentarima kažu "koristi internet explorer, izgleda da stranica ne voli chrome".
edit: znači ako nisi dobila confirmation number ja mislim da bi trebala ponovno jer ti izgleda nije prihvatio prijavnicu..probaj nekim drugim browserom

Nina-Nina 03.11.2015 07:42

Citat:

Prvobitno poslao korisnik stole99 (Poruka 58147)
Na facebook stranici lutrije u komentarima kažu "koristi internet explorer, izgleda da stranica ne voli chrome".
edit: znači ako nisi dobila confirmation number ja mislim da bi trebala ponovno jer ti izgleda nije prihvatio prijavnicu..probaj nekim drugim browserom

Ja bi iskreno na njenom mjestu još malo pričekala da se javi netko tko je imao iskustva s tim. Jer ipak joj izbacuje Submission in Progess, što bi u biti značilo da se ipak procesuira. Ako se prijavi još jednom i ova prva prijava joj prođe onda će imate 2 prijave i biti će automatski diskvalificirana.
Samo da naglasim da ja sa ovom konkretnom situacijom nemam iskustva nego samo iznostim svoje mišljenje. Znam da je sad frka pošto je zadnji dan za prijavu ali još uvijek ima malo vremena pa bolje još malo pričekati nego napraviti grešku i zbog toga izgubiti šansu. Iskreno se nadam da će joj se netko od starijih članova javiti.

Nina12345 03.11.2015 11:36

Citat:

Prvobitno poslao korisnik stole99 (Poruka 58147)

odradila na FF i uspela da zavrsim prijavu za "muza" :) sad da li ce dva puta biti prijavljen ne zelim da se nerviram - ko mu je kriv sto ceka poslednji dan da se slika :nene:

i ovako je isla prica : prijavljivala sam ga sa posla u 16-10 stalno mi prikazuje do 17-35 Submission in Progess, posto sam krenula kuci ostavila sam stranicu otvorenu da kad dodjem ujutro proverim jos jednom i jutros je pisalo "Session expired"
u svakom slucaju : nikako ne cekajte poslednji dan za prijavu :)

pozdrav svima

Whiplash 08.12.2015 15:59

Nekoliko pitanja u vezi emigracije i zelene karte

Pozdrav svima...

Imam nekoliko pitanja u vezi apliciranja za lutriju pošto sam tek sada naišao na ovaj sajt

Poslednje dve godine sam konkurisao na lutriju ali nisam izvučen.
Ove godine sam se prijavio pa se nadam da će biti treća sreća :grin:

Ono što me zanima i što sam video po nekim starim temama koje sam kopao je sledeće:

1. Završio sam trogodišnju srednju školu,napravio pauzu od 2 godine (morao sam da radim jbg ) pa upisao višu i posle više odmah fakultet...

Na nekoliko tema sam pročitao da traže najmanje 12 godina školovanja...hoće li meni biti problem ove 2 godine pauze posle srednje ili ne?

2. Apliciram sam tj u slučaju da me izvuku išao bih sam za USA,bez devojke/žene i sl.
Nemam decu,a od roditelja samo majku koja nema neku preteranu želju sa 62 godine da emigrira...

Jel odobravaju vize samcima ili mora da se ide "porodično"?

3. Imam 32 godine od toga 12 godina radnog staža,upisanog,zavedenog i sl.
Radio sam nekoliko poslova ovde a i dan danas honorarno radim dostave paketa,dostave robe marketima prodavnicama i sl.

To se nigde ne vodi jer radim na "divljaka" ali u slučaju da treba mogu da izvučem reference...

Imam samo B kategoriju pa bih taj ili sličan posao ganjao i tamo kad odem a posle možda polagao i za kamion ali otom potom.

Ono što me zanima od ljudi koji su sada u Americi i koji možda imaju saznanja (ako imaju) koliko je teško doći do takvog posla i koliko se isplati?

Ne tražim ja da se obogatim od tog posla nego samo normalno da živim...

Takođe postoje li neke kompanije koje zapošljavaju vozače koji nisu trenutno u Americi? Možda neke naše kompanije (ili sa prostora bivše SFRJ koje se bave logistikom?)

Znam da je malo verovatno tako nešto jer na poslodavca pada teret da juri papire i sl ali ipak bolje da pitam...

4. Jezik
Jezik mi nije problem,odlično govorim,pišem i razumem engleski. Tako reći konverzacijski nivo...
Da li traže neke potvrde za poznavanje jezika? TOEFL? IELTS?
Znam da Kanađani po novim pravilima traže to testiranje...

5. Kakve su mogućnosti emigracije preko studija? Jurio bih možda neku stipendiju za master u USA da probam na taj način da odem i ostanem.
Jel imao neko iskustva sa tim? Ako može neki info bio bih zahvalan

6. Ako me izvuku (daj bože :grin:) koliko se plaća viza?

Negde sam video u onim popunjenim formularima cenu od ~800$ ali to je bilo 2009 godine a mene zanima jel ta cena "skakala" ili je možda "pala" da znam da počnem na vreme da štekarim parice

Hvala

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 21:37.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.