- -
Visa Bulletin
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=162)
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tereza2019
(Poruka 76143)
Ja ne mislim tako nije to to, mislim da ce sledeci mesec biti current.Ja sam optimista i uvek sam bodrila sve tu da ce biti polako no sigurno, jeste ovo iscekivanje za vece brojeve uzas no kad sam ja posle toliko godina docekala ovu radost ... :naughty: dobice i drugi :bravo: , samo ne gubite nadu. MilicaBB ne brini stici ce i tvoj red drzim ti srecu kao i svima ostalima sretno na intervjuu.
|
Rekao sam da je ekstra. "Mislim da je to to" znaci da ce svi stici definitivno, a ne da je to konacan broj. Ne znam gde je problem.
|
Sledeći bulletin će da bude Current 99.9%. A i ako ne bude, stići će do kraja svi brojevi sigurno.
|
Tereza2019 |
13.04.2019 14:26 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Gambler
(Poruka 76145)
Rekao sam da je ekstra. "Mislim da je to to" znaci da ce svi stici definitivno, a ne da je to konacan broj. Ne znam gde je problem.
|
Boze dragi, koja cepidlaka si, sad si dao objasnjenje sta mislis. U prethodnom postu si rekao "Da sacekamo jos jedan mesec ali mislim da je to to". Ne vidim zasto si se pronasao u nesto, ja nisam replicirala tebi nego rekla mishljenje za ishod do kraja ovogodisnje lutrije. :papa::papa:
|
Ja sam i u prvom postu rekao sta mislim, to sto nisi razumela to je drugo. " Da sacekamo sledeci mesec" za svaki slucaj zbog backloga, pa da budemo sigurni 100%., a pronasao sam se jer jesi meni replicirala. Uostalom, tu su predhodni postovi pa moze da se procita ko je sta napisao.
Ali da se ne prepucavamo vise, posto je ocigledno da isto mislimo.
|
NemanjaNss |
13.04.2019 15:33 |
Pobeze mi ovaj mesec za manje od 100 brojeva . Elem, imam jedno pitanje. Nakon dobijene vize zemlja mora da se napusti do isteka vize ili do kraja fiskalne godine, sto je kraj septembra.Ako razgovor bude u avgustu i sve prodje kako treba, onda bi mi vise odgovaralo da je 6 meseci. Mozda je neko vec pitao, ne zamerite ako se ponavljam.
|
MilicaBB |
13.04.2019 16:26 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik NemanjaNss
(Poruka 76149)
Pobeze mi ovaj mesec za manje od 100 brojeva . Elem, imam jedno pitanje. Nakon dobijene vize zemlja mora da se napusti do isteka vize ili do kraja fiskalne godine, sto je kraj septembra.Ako razgovor bude u avgustu i sve prodje kako treba, onda bi mi vise odgovaralo da je 6 meseci. Mozda je neko vec pitao, ne zamerite ako se ponavljam.
|
U Ameriku moras da udjes najkasnije 6 meseci od datuma lekarskog
|
Odlican skok! :1081:
Moze li neko da mi napise sa kojeg e-maila su dobili poziv za termin i sl.?
Ja nisam dobila nikakav mail za slanje skeniranih dokumenata. Sto se tice dokumentacije uredno sam popunila DS-260 i to je to. :/
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Jxc
(Poruka 76152)
Odlican skok! :1081:
Moze li neko da mi napise sa kojeg e-maila su dobili poziv za termin i sl.?
Ja nisam dobila nikakav mail za slanje skeniranih dokumenata. Sto se tice dokumentacije uredno sam popunila DS-260 i to je to. :/
|
Iskusni lutrijaši poput BritSimona savetuju (a ja se slažem) da je vreme da šaljete dokumenta bez obzira na to koji ste broj i da li su ih uopšte i tražili. Ali, naravno, ta odluka je na Vama. Dokumenta šaljete na KCCDVDocuments@state.gov
|
Meni nekako nema logike da saljem mail sa dokumentima jer mi nisu trazili da im posaljem... Sta se obicno salje od dokumenata? :blink:
Moze li neko da mi napise e-mail adresu sa koje su dobili poziv za razgovor i ovo za dokumenta?
Koliko nakon izlaska vaseg broja/case u visa bulltenu su vam poslali mail da vam je broj/case dosao na red?
|
Meni su tek krajem februara trazili dokumenta, ja sam ih vec bio spremio i hteo sam da ih saljem bez tog maila, ali eto baš tad su mi poslali mail. Inace vec je moj broj bio izasao za april. Intervju mi je zakazan krajem marta za maj. E sad ja sam ds poslao tek oktobra, tako da su verovatno zato kasnili sa mailom. Ja bih poslao mail da sam na vašem mestu. Nista vas ne kosta, a bilo je slucajeva gde su ljudi slali, a nisu dobili mail
|
Mail bi trebalo da stigne bar mesec dana pre nego što izađe bulletin sa tim brojem, ali dešavalo se da ljudi budu current za neki mesec a da im nije stigao mail za dokumenta. Možda je problem do ovih iz KCC-a, možda je mail otišao u spam folder i sl. Zato je bolje da se pošalju dokumenta bez obzira na mail, posebno sada kada je očigledno da će svi brojevi stići na red, jednostavno nema razloga za čekanje. Dosta ljudi je slalo dokumenta bez primljenog maila i svima su bez izuzetka pozitivno odgovarali tj. odgovorili su im da su im dokumenta obrađena i da čekaju da im bude zakazan intervju.
Na ovom linku sve piše. Koja dokumenta su potrebna i na koji mail da se šalju.
https://travel.state.gov/content/tra...documents.html
|
iriedread |
15.04.2019 06:32 |
Ja mail nikad dobio nisam u kojem su mi trazili dokumenta. Bukvalno sam sva dokumenta poneo bio sa sobom na intervju bez ikakvog slanja mailom :) .
|
Već dva puta to pišeš na dve različite teme. Na temi Interviews 2019 si to isto napisao pre neki dan i sada opet. Ali evo opet da ponovim. Promenjena je procedura ove godine i sada je potrebno da se pošalju skenirana dokumenta mailom. Ti si prošao proceduru pre 2-3 godine i stvari su se od tad promenile. Molim te nemoj da pišeš više to i da tako zbunjuješ ljude.
|
Hvala na savjetima. Ali i dalje niko da mi odgovori sa koje mail adrese su dobili mail vezano za dokumentaciju...
S obzirom da je moj broj tek ovog mjeseca dosao na red sto se tice visa biltena mozda tek treba da dobijem taj mail vezano za dokumenta...
Da li znaci da cu ovog mjeseca dobiti i mail kada mi je zakazan termin za razgovor u ambasadi?
:suure:
|
Neće ti biti zakazan intervju dok ne pošalješ dokumenta i dok ih ne obrade.
Citat:
from KCC DV
subject: Further DV Documents Required
Date: XX/XX/2018
“…
Case Number: 2019XX000XXXXX
Dear ************:
The Kentucky Consular Center (KCC) has completed processing of your DS-260 Diversity Visa application form and the DS-260s of all accompanying family members.
In order to continue processing your case, you must submit electronic copies of the documents below in .jpeg or.pdf format to kccdvdocuments@state.gov. Use your case number as the subject of the email. The maximum email size is 30MB. If the total size of your attachments is larger than 30MB, send multiple emails using your case number as the subject of each email. Please send your documents for KCC review only after you have collected all of the required documents for yourself and all accompanying family members. Send documents only to the kccdvdocuments@state.gov email address; for any document processing questions use the kccdv@state.gov email address.
Documents photographed or scanned with a mobile phone are acceptable, but every document must be fully legible. Illegible or incomplete documents must be re-submitted and will delay processing of your case.
All documents not in English, or in the official language of the country in which application for a visa is being made, must be accompanied by certified translations. The translation must include a statement signed by the translator that states that the translation is accurate and the translator is competent to translate.
You will take original or certified copies of all documents you submit to KCC to your visa interview at the U.S. embassy or consulate. Submit the same documents to KCC that you will take to your visa interview. Any differences between the documents you submit electronically to KCC and the originals you present at your visa interview could cause delays in processing or refusal of your visa application.
Do not mail paper documents to KCC. Any paper documents sent to KCC will be destroyed.
For more information on required documents, refer to the Department of State’s Diversity Visa webpage.
Documents Required for All Applicants:
• Copy of passport biodata page (no translation required)
• Birth certificate
• Military records for any applicant who has previously served in the military
• Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries
• If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record
Collect and submit your documents promptly. Your case will not be scheduled for a visa interview at a U.S. embassy or consulate until KCC has received and processed all required documents. Missing or illegible documents will delay processing of your case. Diversity visas are numerically limited and there is no guarantee a visa will be available. Only a consular officer can determine, at the time of the visa interview, if you are qualified to receive a Diversity Visa.
If you have questions about document submission, you may contact KCC at kccdv@state.gov. The KCC telephone number is 606-526-7500 (7:30 a.m. until 4:00 p.m. EST).
|
Ovako izgleda taj mail. Kao što se vidi iz teksta, dokumenta se šalju na kccdvdocuments@state.gov
|
iriedread |
15.04.2019 18:35 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik ikac89
(Poruka 76167)
Već dva puta to pišeš na dve različite teme. Na temi Interviews 2019 si to isto napisao pre neki dan i sada opet. Ali evo opet da ponovim. Promenjena je procedura ove godine i sada je potrebno da se pošalju skenirana dokumenta mailom. Ti si prošao proceduru pre 2-3 godine i stvari su se od tad promenile. Molim te nemoj da pišeš više to i da tako zbunjuješ ljude.
|
I te godine kada sam ja izvucen, neki su dobijali, neki ne. Zato sam napisao, da ljudi imaju bar uvid da nije bilo konzistentno.
Isto tako, ne cesljaju svi detaljno ceo forum kako bi dosli do informacija, pa nije na odmet da neke informacije budu i u 10 razlicitih tema ako treba :) .
Naravno, na kraju, svako bi trebalo da proveri da li treba dokumenta da se salju ili ne, i jedini pouzdan odgovor moze da se dobije od ambasade jer, ako uzmemo u obzir kako smo svi imali razlicite slucajeve, jedino oni mogu dati tacan odgovor (or at least I hope so).
|
Nikada se pre nisu slala dokumenta mailom, ali nikada. Slao se nekada običnom poštom ds260 obrazac. Od ove godine svi moraju da šalju skenirana dokumenta , što se i vidi na zvaničnom sajtu i zvaničnom uputstvu za dobitnike na travel.state.gov i za to nema potrebe da se kontaktira ambasda, sve je jasno.
Takođe, tačno je da ne čitaju svi detaljno forum i baš zbog toga bi svuda trebalo da se pišu isključivo tačne informacije, da se ne bi neko pogrešno informisao i tako potencijalno sebi napravio problem.
|
@ikac89 hvala na odgovoru.
Posto mi je dosao broj na red na visa biltenu dobila sam sjutra dan mail vezano za dokumenta. Ovi sto savetuju da se salju dokumenta prije nego vam oni bilo sta traze mislim da za tim nema potrebe jer svi dodju na red posle izlazenja vaseg broja na visa biltenu.
Za ove sto su iz Crne Gore treba da odu na glupi sajt eUprava CG i da tamo popune zahtjev za dostavljanje podataka iz kaznene evidencije za fizicka lica. Posto popune zahtjev, zakace uplatnicu od 5€ i licnu kartu u roku od 8 dana bice vam dostavljen papir na kucnu adresu koju navedete unutar forme i koji skenirate i saljete sa svom ostalom dokumentacijom sto traze ovi iz KCC. (naravno taj papir posle nosite i u ambasadu uz ostala dokumenta).
|
Poslao DS-260 sad za vikend, 13.04.2019, danas stiže mail da pošaljem i dokumenta, tako da kao da za nas visoke brojeve valjda još ima nade (CN285xx). Zbog prošlogodišnje generacije mislim da smo svi skeptici bez obzira koliko ne izgleda isto kao DV2018, što kaže narod, koga zmija ujede...
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik a13x
(Poruka 76203)
Poslao DS-260 sad za vikend, 13.04.2019, danas stiže mail da pošaljem i dokumenta, tako da kao da za nas visoke brojeve valjda još ima nade (CN285xx). Zbog prošlogodišnje generacije mislim da smo svi skeptici bez obzira koliko ne izgleda isto kao DV2018, što kaže narod, koga zmija ujede...
|
Ove godine verovatno nece biti zmija na putu. :grin:
Prolazite svi, sigurno. Ja sam bio broj nesto manji od 24000 prosle godine i stigao sam na red u poslednjem Visa buletinu. :-_-;:
Da se ne zalim, u neku ruku mi je to i pomoglo.
|
Pisao sam na temi interviews 2019, vezano za slanje dokumenata i dobio savete da posaljem... iako nisam dobio mejl. Tako sam i uradio. Vidim da se i sada ljudi pitaju da li treba cekati mejl ili ne... Po svemu sudeci nije pogresno ni jedno ni drugo. Moj CS je 22xxx. 10.04. sam poslao dokumenta (pasos, policija, sud, izvod iz maticne knjige rodjenih), 12.04. je izasao VB za maj (26800). 15.04. vec mi je stigao mejl gde mi je potvrdjeno da su dokumenta i ds u redu, i da dalje pratim i da cu biti obavesten o datumu intervjua. :)
|
Tereza2019 |
24.04.2019 13:43 |
Evo i ja da potvrdim da sam dobila mail za slanje dokumenata. Poslala i dobila onaj automatski mail da su primljeni. E sad ocekujem pozitivan ishod da su ok. :grin::grin::grin: i datu za intervju. Pozdrav svima :1081::1081::1081:
|
Meni su potvrdili da su dokumena kompletirana.
I ja isto cekam da mi jave jos termin za intervju. :suure:
Proverava se mail 100x dnevno :=V:
|
Koliko ste cekali 2NL nakon dobijanja maila da su dokumenta OK?
|
Stigao jutros mail da su dokumenta OK :beer: , poslao sam ih 24.04, tako da je to otprilke 7 do 8 dana za obradu. Sad je ostalo još desetak dana da vidimo šta će da kaže VB :book:
|
MilicaBB |
04.05.2019 13:22 |
http://britsimonsays.com/more-backlo...comment-177766
Brit je napravio analizu sta se dogadja trenutno sa ovom novom provedurom za dokumenta.. od CN 21900 do 26800 koliko je bio poslednji bulletin poslato je samo 173 poziva za intervju za EU, sto me malo zabrinjava
|
Ima još 3 bulletina do kraja i mislim da nema razloga za bilo kakvu paniku. Ima dovoljno i vremena i viza. Jeste da postoji veliki backlog, ali to bi u velikoj meri trebalo da se "očisti" u junu. Jedino da ovi iz KCC-a odluče da namerno uspore, ali to mi nema mnogo logike u ovakvoj situaciji.
|
sad mi tek nista nije jasno.
Rekli su da dele 18000 viza za Evropu, a izvuku 50000. E sad isto tako ima pravilo da nijedna zemlja ne moze dobiti vise od 7% viza tj neki limit postoji zar ne ?
Ako se CASE NUMBER dele nasumicno posto je to jel lutrija da li se moze onda desiti da recimo neka zemlja dobije mnogo pogodaka sa niskim CN pa da svoju kvotu ispucaju pre vremena ?
|
BetterFuture |
06.05.2019 16:17 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik uran
(Poruka 76368)
sad mi tek nista nije jasno.
Rekli su da dele 18000 viza za Evropu, a izvuku 50000. E sad isto tako ima pravilo da nijedna zemlja ne moze dobiti vise od 7% viza tj neki limit postoji zar ne ?
Ako se CASE NUMBER dele nasumicno posto je to jel lutrija da li se moze onda desiti da recimo neka zemlja dobije mnogo pogodaka sa niskim CN pa da svoju kvotu ispucaju pre vremena ?
|
Naravno da je po matematickoj verovatnoci moguc i takav scenario. Mada, ne postoji nikakav datum za koji bi rekli da se nesto sto se desilo pre njega, desilo pre vremena. Jedina dva datuma su 1.oktobar za pocetak fiskalne godine za koju je vezna lutrija i 30.septembar, odnosno kraj fiskalne godine, do kog mogu da budu podeljene vize. Postoje zemlje za koje je dodeljena samo jedna viza za celu godinu pa tako oni zavrse veoma brzo.
|
Citat:
(Poruka 76346)
Stigao jutros mail da su dokumenta OK :beer: , poslao sam ih 24.04, tako da je to otprilke 7 do 8 dana za obradu. Sad je ostalo još desetak dana da vidimo šta će da kaže VB :book:
|
Koji ti je CN? 22 ili 23xxx?
Da li ce za 22xxx krajem maja da posalju datum za intervju u julu?
|
mozda nisam jasan bio.
Npr pretpostavimo da imamo slican broj aplikacija iz dve zemlje neka to budu npr Bosna i HR jer imaju slican broj stanovnika, ali kad su izvlaceni desilo se tako da vecina Bosanaca ima manje CN uglavnom ispod 15000, a vecina Hrvata iznad 15000.
Normalno, Bosanci ce pre biti pozivani i pre ce puniti kvotu od Hrvata jer po CN prvi dolaze na red.
I onda npr u maju izadje bilten i kazu da ce zvati brojeve od 15000do 18000 i Bosanac koji ima CN17500 se ponada da stize na red medjutim on ne zna da su je Bosna ispucala neki svoj limit i da Amerikanci ne nameravaju da dele vise viza za Bosnu.
Da li je moguc takav scenario ?
|
ps izgleda da nema limita po zemlji i da se onih 7% ne odnosi na GC preko DV.
Jer da jeste to znaci da bi limit bio oko 1200 po zemlji, a Albanija je 2018 dobila cak 4500. Ako tako nastave mogli bi ih skinuti sa DV kao Kineze i Indijce. I Uzbekistan, jesus, tamo izgleda svi igraju DV.
Voleo bih da upoznam ovo 3 iz Montecarla- :doctor:
|
Kaže Wikipedia "All applicants from the same region are selected randomly as a whole, for the number of visas allocated for that region, but with the limitation that no single country may receive more than 7% of the total diversity visas (3,500)." a izvor za ovo su instrukcije za DV-2017. U instrukcijama za 2018 stoji "The Department of State distributes diversity visas among six geographic regions and no single country may receive more than seven percent of the availableDVs in any one year. " tako da je 7 procenata po zemlji ograničenje.
Ni meni sad nije jasno kako su Albanija i Uzbekistan dobili toliki broj, ali na osnovu okruglog broja Irana - 4500 i nekih zemalja koje brzo dostižu limit, recimo Egipat, izgleda da je limit po zemlji za 2018-u bio 4500. Možda ti neko iz klase 2018 objasni ova događanja, ja sam tek počeo da pratim sa DV-2019.
|
pa logicno je da najpre limit dosegne zemlja koja je poslala najvise prijava jer ce njih biti i najvise medju izvicenima, mislim ako je 50,000 dovoljan broj da deluje zakon velikih brojeva.
Tj ako su Srbi poslali 10x manje od Egipcana trebalo bi i 10x manje da je izvucenih.
Logicno je da je tako jer neke dobrostojece zapadne zemlje poput Finske ili Svajcarske imaju upadljivo mali broj dodeljenih viza sto je logino jer je tamo interesovanje sigirno manje nego po nekim siromasnim zemljama.
Ili ako gledamo prostor ExYU+Albanija upadljivo je da SLO i HR imaju mnogo manje jer oni nemaju ogranicenja za EU pa im se bas ne cima da idu u Ameriku kao ostaloj braci.
|
NemanjaNss |
07.05.2019 13:12 |
Samo da javim da mi je danas stigao mail KCC-a za slanje dokumenata. Moj broj jos nije izasao. Malo sam iznad 26800 ali mi je stigao mail.
|
Mi smo dobili termin intervjua za jun, ali nam sada na esc sajtu ponovo stoji 1NL umesto 2NL. Brit je pisao o tome jer mu se dosta ljudi javilo sa ovim problemom. On misli da je to zbog današnjeg izvlačenja i da bi trebalo sve da bude ok za par dana. Da li nekome ko ima zakazan intervju za jun stoji 2NL kad ukucaju svoje podatke za proveru statusa ili svi imamo istu situaciju?
|
http://britsimonsays.com/june-2nls-removed-from-esc/
So – it does not mean anything bad about your case. Hopefully the 2NLs will be replaced within a few days, but those of you with June interviews will already know that date and can arrange medicals and so on. So, no need to panic!
Now – because of DV2020 the site will be overwhelmed by people checking for the next day or so (after noon USA Eastern time zone today, May 7). So – no need to worry about that either – it is expected.
Remember – RELAX, be patient. Don’t freak out….
|
BetterFuture |
07.05.2019 23:00 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik uran
(Poruka 76386)
ps izgleda da nema limita po zemlji i da se onih 7% ne odnosi na GC preko DV.
Jer da jeste to znaci da bi limit bio oko 1200 po zemlji, a Albanija je 2018 dobila cak 4500...
|
Citat:
(Poruka 76389)
...tako da je 7 procenata po zemlji ograničenje.
Ni meni sad nije jasno kako su Albanija i Uzbekistan dobili toliki broj, ali na osnovu okruglog broja Irana - 4500 i nekih zemalja koje brzo dostižu limit, recimo Egipat, izgleda da je limit po zemlji za 2018-u bio 4500...
|
Evo samo da malo pojasnim. Broj od 4500 se odnosi na selektovane iz pojedinih drzava koje su imale mnogo prijava i za koje je morao da se uvede limit prilikom izvlacenja da bi se ostalim drzavama dale podjednake sanse. Taj broj ne predstavlja broj dodeljenih viza za te drzave. Pravilo od 7% (~3500) viza se i dalje primenjuje. Napisao sam priblizno, zato sto od 55.000 diversity viza na lutriji se podeli oko 50.000. Moze da bude podeljeno i 51-52.000, odnosno da se te "dodatne" vize prebace iz NACARA programa.
|
MilicaBB |
10.05.2019 06:44 |
Sta mislite za naredni bulletin? 1440 case-ova je preostalo do kraja, da li ce da stave current ili mozda neki cut off sa malim skokom zbog ovog backloga koji se vuce mesecima..?
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik MilicaBB
(Poruka 76709)
Sta mislite za naredni bulletin? 1440 case-ova je preostalo do kraja, da li ce da stave current ili mozda neki cut off sa malim skokom zbog ovog backloga koji se vuce mesecima..?
|
Hoces da kazes da je iz Evropskog dela ostalo jos 1440 viza da se podeli do 30.sept ?
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 04:20. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.