![]() |
Kazite mi da li bi mogli malo da pojasnite?Ja cu morati svakako preko bankovnog racuna da izvrsim uplatu.Raspitivao sam se na mnogo mesta i niko da mi da tacan odgovor.Zadnju informaciju sam dobio,da je taj routing number ustvari iban broj te banke u kojoj sam,ali nije sigurna informacija pa nisam ni pokusavao da izvrsim uplatu.Hvala vam na ovoj informaciji i ako saznate jos nesto u vezi toga zamolio bih vas da mi javite.
Pozdrav! |
:(
pa sta predlazete sta da se radi,jel ima smisla sada to zavrsavati i da li ima neke opcje za taj problem
hvala na odgovoru |
Citat:
Imas ovdje iskustva ljudi sa slicnom situacijom pa procitaj |
Za kvalifikovanje za DV na osnovu skolske spreme, potrebno je da imas 12 godina skolovanja u kontinuitetu. Ako se napravi pauza pre isteka 12 godina, tj. prekine se srednja skola, pa se nastavi skolovanje bilo kada, na zalost, to se ne racuna kao dovoljan uslov za kvalifikovanje.
Za kvalifikovanje na osnovu radnog iskustva, potrebno je da se u prethodnih pet godina ima minimun dve godine radnog iskustva iz poslova koje imaju Specific Vocational Preparation (SVP) stepen 7.0 ili visi, po bazi podataka u Ministarstvu rada, link http://online.onetcenter.org/ Ovo su zvanicni podaci iz instrukcija za DV-2017 (vaze i za prethodne godine). Ako neko ima neka iskustva/saznanja da moze i drugacije, obavezno pisite. |
Moze pomoc??
Pozdrav drugari,
Garantno pismo mi je za sad neresiv rebus, kapiram da je pozeljno imati sve sto moze da dokaze da im necemo biti na grbaci, docekace me drug (koji radi trucking i krecemo odmah sa skolom CDL itd...), nego on nema Permanent status pa ne znam dal je pametno da ga spominjem da mu ne bih ugrozio status, jer ovde citam iskustva vise se obraca paznja na tu osobu, samim tim i kontrolise.... Da li je neko do sada proso bez garantnog pisma? S'druge strane tesko naci posao unapred, pogotovo kad nemate SSN, pa su moja pitanja: Da li je neko do sada proso bez garantnog pisma i ponude za posao? Zena je farmaceut. Ja sam gradj. inz. P.S. Vodimo i dete od godinu dana pa zena nije u mogucnosti da radi jer ce morati da cuva dete.... Hvala svim dobrim ljudima koji su voljni da odgovore... 02.05.2015. Session timeout... 09.05.2015. Selected!!!! CN 2016EU00018xxx 24.07.2015. Poslat ds formular prosireni (zena ja i cerkica) 03.11.2016. Zakazan lekarski u Smiljanicevoj u 9:30 04.02.2016. Zakazan intervju |
ja koliko znam 90% nas ovde nije imalo garantno pismo, vec samo adresa ime i prezime osobe kod koje ide...
|
Citat:
Ja se nadam da ce proci sve kako treba...... |
Citat:
Pozdrav Mablica, prvo srecno na interjuu i vidjeces sve ce se to super zavrsiti, a drugo sto se tice tvojih pitanja, koliko sam ja do sada iscitala na forumu, neki ljudi su nosili to garantno pismo, ali velika vecina ne, jer ako ispunjavas uslove za ovu lutriju nije ti neophodno, a ako ne ispunjavas trebace ti puno vise od garantnog pisma :grin:, znaci samo opusteno! Sto se tice prijatelja kod koga ides, bilo bi dobro da ima rijesen status, ali bilo je ljudi i koji nisu imali nikoga, pa su navodili adrese hotela gdje ce privremeno boraviti (do dobijanja SSN broja, jer se zelena karta ceka i po 2-3 mjeseca) ili nekih poznanika koji bi samo bili ljubazni da prime i proslijede ti tvoju postu. Za posao i ja brinem ( pocetkom marta putujemo za SAD-e), koliko sam do sada procitala od konkretnog posla nista dok ne dobijemo SSN broj, neki srecnici imaju poznanika, prijatelja, rodjaka koji tamo imaju nekakav svoj posao pa mogu da nesto pocnu odmah, a mi ostali uglavnom 15-20 dana cekamo taj broj pa se onad bacamo na posao, sreca je samo sto kazu da posla zaista ima! Srdacan pozdrav i puno srece! |
Ne morate da cekate SSN da biste se prijavili za posao - to vam treba tek kad vas prime, a do tada ce stici. U Chicago stize za 7 dana tako da samo opusteno
|
Citat:
Srdacan pozdrav! |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 18:50. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.