ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vodič za emigrante (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Social Security Number & Green Card (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=16)

voja82 08.12.2015 06:28

BTW meni je danas konacno stigao ssn, pre 6 dana sam podneo aplikaciju i evo konacno stigao, sutra se bacam u trazenje posla:)

Magelan 08.12.2015 18:46

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dulei86 (Poruka 58816)
Da li neko znam koja je procedura, ja imam SSN koji sam uzeo dok sam bio na J1 vizi na W&T programu pre 4 godine. Koliko znam taj broj ostaje isti ali da li se izdaje nova kartica ili slično?

Ostaje isti SSN, ali ukoliko imas GC potrebno je da odes u SSA kako bi azurirali tvoj imigracioni status na sistemu. Postoji mogucnost da ukoliko se prijavljujes za posao u firmi koja radi e-verify ne prodjes proveru jer si u socijanom i dalje non-immigrant. Isto tako, na kartici ce biti isti broj, ali ce "restriction" (Valid for work with DHS authorization only) biti uklonjen na novoj kartici.

dulei86 08.12.2015 20:22

Hvala na odgovorima. Pretpostavljao sam da ostaje isti ali reko da proverim. Znači čim stignem idem u SSN office da prijavim promenu statusa. Btw kada sam popunjavao onaj online formular isto sam upisao da imam SSN od ranije tako da je to verovatno negde u aplikaciji zabeleženo.

Magelan 08.12.2015 20:24

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dulei86 (Poruka 58843)
Hvala na odgovorima. Pretpostavljao sam da ostaje isti ali reko da proverim. Znači čim stignem idem u SSN office da prijavim promenu statusa. Btw kada sam popunjavao onaj online formular isto sam upisao da imam SSN od ranije tako da je to verovatno negde u aplikaciji zabeleženo.

Promeni. Cisto da sebe postedis glavobolje sa neupucenim HR osobama koje kad vide ono "DHS" na kartici odmah traze brdo dodatnih stvari.

mayah 22.12.2015 18:08

Meni ista stvar sad ce bit skoro 2 mjeseca i nisam dobila Green Card. Na ovom sajtu https://egov.uscis.gov/casestatus/landing.do nemogu nikako sparit od svojih silnih brojeva tih 13 znamenkasti broj da bi vidla status svoje zelene karte. Nazvala sam ih osobno kazu da mora proc 60 dana. ima netko savjet?

margos13 22.12.2015 19:06

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mayah (Poruka 59046)
Meni ista stvar sad ce bit skoro 2 mjeseca i nisam dobila Green Card. Na ovom sajtu https://egov.uscis.gov/casestatus/landing.do nemogu nikako sparit od svojih silnih brojeva tih 13 znamenkasti broj da bi vidla status svoje zelene karte. Nazvala sam ih osobno kazu da mora proc 60 dana. ima netko savjet?

Mayah, ni meni nije stigao GC posle 46 dana. Ni ja ne mogu da proverim status svoje zelene karte (u oktobru kada sam platio GC dobio sam potvrdni mail da je GC placena i neke oznake i brojeve, ali nigde nema tih 13 znakova - ima vise od 13 znakova ili manje od 13 znakova).
Ako mi GC ne stigne posle 60 dana, zvacu ih i pitati sta se desava? Mislim da nemamo izbora, moramo cekati.

ggtron 23.12.2015 04:21

Mora da se ceka. I ja sam cekao. Zvao 500 puta i rekli mi da ne zovem vise. ;)
Pogledajte u mom potpisu kad sam usao u US i kad sam dobio GC. Nije za svakog isto, ali kako su mi objasnili nesto oko 3 meseca se u proseku ceka.

voja82 23.12.2015 05:50

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ggtron (Poruka 59052)
Mora da se ceka. I ja sam cekao. Zvao 500 puta i rekli mi da ne zovem vise. ;)
Pogledajte u mom potpisu kad sam usao u US i kad sam dobio GC. Nije za svakog isto, ali kako su mi objasnili nesto oko 3 meseca se u proseku ceka.

Mi nismo zvali, niti ista proveravali online, green card su nam stigle nakon nekih 35 dana, u pitanju je Majami.

2015_Jelena 23.12.2015 14:30

Isto tako ni mi nismo zvali ni provjeravali, GC stigle dva mjeseca nakon dolaska u Miami.

mayah 29.12.2015 21:00

nebi se ja tako zurila, al nasla sam posao i rekli su mi da donesem green card. ja donjela pasos, objasnjavala kako vrijedi dok ne dodje green card, sto bi trebalo bit svaki dan sada, pa su me bljedo gledali i rekli cim stigne da donesem....bolje bi mi bilo da to rjesim cim prije.

nego, jel netko uspio sparit onih 13 brojeva za provjeru statusa?

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 19:45.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.