Pozdrav ljudi, imam jedno pitanje... Sta se desava sa kreditnom istorijom ako ne koristis kreditnu karticu npr 2-3 meseca? Mislim platis sve sto imas, racun ti je 0 i onda odes van USA na neko vreme, jel kreditni skor stoji onliko koliko je bio ili ide dole? I jos jedno pitanje, posle 7 meseca trenutno kredit karma kaze 698 a fico credit score preko Bank of America kaze 758? Bas je velika razlika, jel je kredit score jedan jedinstven ili se razlikuje od aplikacije do aplikacije? Hvala i svako dobro!
|
johnywalker |
27.06.2016 07:26 |
ja sam izvan amerike vec 6 mjeseci. ostavio sam kreditne kartice i nisam ih koristio eto 6 mjeseci. u zadnjih 6 mjeseci credit score mi se svaki mjesec povecava za 10ak bodova.
i kod mene broj na credit carma i BofA nije isti, ali to je samo zato sto koriste drugaciju metodu racunanja, koliko sam ja shvatio.
|
Tomislav1970 |
26.07.2016 04:38 |
Poceo sam da radim u banci pa ako nekom treba pomoc neka se slobodno javi
|
BetterFuture |
26.07.2016 07:14 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tomislav1970
(Poruka 62535)
|
Cestitam na zaposlenju i svaka cast na ponudi! Sigurno ce trebati nekome.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tomislav1970
(Poruka 62535)
|
Tomislave, u kojoj banci ako možeš da kažeš? Trebao bih ja otvarati račun u nekoj banci tu u Čikagu, pa po tebi koja je najbolji izbor?
|
MilosWorldwide |
29.07.2016 00:24 |
Za transfer novca iz Srbije (ili bilo koje druge zemlje) je po meni najbolje koristiti TransferWise. Vec na pocetnoj stranici mozete videti koliko cete platiti transakciju. Ja nisam uspeo pronaci jeftiniju varijantu.
https://transferwise.com/u/91e5f
Odaberete slanje iz EUR to USD i koristite platnu karticu.
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan
(Poruka 61776)
Uvek gledas da platis vise od minimuma, mada sa tako niskim limitom slobodno otplati sve sto potrosis
|
Ovo ne razumem. Slobodno da otplati sve sto potrosi? Pa valjda je cilj platiti sve svoje dugove sto pre.
Zasto bi neko bacao novac na kamatu ako ne mora? Ako sam nesto propustio i ako postoji bilo kakav benefit od neplacanja celog iznosa neka mi neko otvori oci.
Evo i da podelim svoje iskustvo sa kreditnom karticom. Otvorio sam je u BofA cim sam stigao, prvog dana, bez SSN-a. Dobio sam limit 10% od godisnje plate koju sam dokazao odstampanim email-om. Jos uvek nisam uspeo da saznam da li je to inace praksa ili sam ja imao srecu.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik MilosWorldwide
(Poruka 62555)
Ovo ne razumem. Slobodno da otplati sve sto potrosi? Pa valjda je cilj platiti sve svoje dugove sto pre.
Zasto bi neko bacao novac na kamatu ako ne mora? Ako sam nesto propustio i ako postoji bilo kakav benefit od neplacanja celog iznosa neka mi neko otvori oci.
|
E pa vidis, ta matematika ide u prilog tebi, ali ne i banci koja ti je izdala kreditnu karticu. Kada platis ceo iznos banka od tebe ne dobija ni cent kamate, a cela poenta kreditnih kartica je da banka zaradjuje od naplacene kamate. Credit score mnogo brze raste kada postoji neki dug po karticama (1-10% utilization) nego kada se ceo dug otplati na kraju meseca.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik MilosWorldwide
(Poruka 62555)
Evo i da podelim svoje iskustvo sa kreditnom karticom. Otvorio sam je u BofA cim sam stigao, prvog dana, bez SSN-a. Dobio sam limit 10% od godisnje plate koju sam dokazao odstampanim email-om. Jos uvek nisam uspeo da saznam da li je to inace praksa ili sam ja imao srecu.
|
Bilo bi super da forumasima das malo detalja oko te kreditne kartice bez SSN-a. Koja je to kreditna kartica? Koji je benefit kreditne kartice koja nije vezana na sistemu za SSN? Kreditni biroi i kreditna istorija pojedinca je povezana sa socijalnim brojem tako da mi nije bas najjasniji taj koncept ukoliko i dalje govorimo o kreditnim karticama za fizicka, a ne pravna lica...
|
MilosWorldwide |
29.07.2016 02:35 |
Citat:
(Poruka 62558)
Bilo bi super da forumasima das malo detalja oko te kreditne kartice bez SSN-a. Koja je to kreditna kartica? Koji je benefit kreditne kartice koja nije vezana na sistemu za SSN? Kreditni biroi i kreditna istorija pojedinca je povezana sa socijalnim brojem tako da mi nije bas najjasniji taj koncept ukoliko i dalje govorimo o kreditnim karticama za fizicka, a ne pravna lica...
|
U pitanju je BankAmericard Cash Rewards™ Credit Card.
Istog dana kad sam otvarao Checking i Savings racune sam aplicirao i za kreditnu.
SSN sam im dostavio cim sa ga dobio, pre prvog "Next Closing Date"-a, tako da je sve na vreme prosledjeno kreditnim biroima.
|
MilosWorldwide |
29.07.2016 03:14 |
Citat:
(Poruka 62556)
E pa vidis, ta matematika ide u prilog tebi, ali ne i banci koja ti je izdala kreditnu karticu. Kada platis ceo iznos banka od tebe ne dobija ni cent kamate, a cela poenta kreditnih kartica je da banka zaradjuje od naplacene kamate. Credit score mnogo brze raste kada postoji neki dug po karticama (1-10% utilization) nego kada se ceo dug otplati na kraju meseca.
|
Naravno da banka voli kada ne pokrijes celo dugovanje do "Due Date", od toga i zive, ali banka ne odlucuje o tvom "Credit Score". To rade kreditni biroi. Nikada nisam uspeo pronaci informaciju da kreditni biro podrzava ljude da ne placaju svoje dugove na vreme vec bas suprotno.
Npr: http://www.experian.com/blogs/ask-ex...mprove-credit/
Lenderi se oslanjaju na izvestaje kreditnih biroa. Kada bi kreditni biro, kako ti tvrdis, nagradjivao one koji nisu u stanju da placaju sve svoje dugove na vreme, lenderi ne bi nikako mogli da se oslone na njih.
Kome bi ti pre pozajmio novac, onom ko je uvek redovno placao svoje dugove ili onom ko se zaduzi $2000, a na vreme vrati $1800?
Da ne bude da pricam u prazno, samo da bih nametnuo svoje misljenje, evo dokaza da cak i same banke savetuju klijente da ceo iznos placaju na vreme kako bi im kreditni skor napredovao.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 12:24. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.