-
Vaša strana
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne
(Poruka 33852)
Pejo, ako ces da budes ispod granice siromastva i kvalifikujes se za Medicaid, bolje i ne dolazi, to je beda. A naravno da imaju zdravstvena osiguranja za decu. Platis mesecno, sam odaberes posto ne oduzimaju automatski od plate kao kod nas vec moras da se registrujes. Obicno imaju fleksibilno - vise opcija - pa ljudi u zavisnosti koliko zaradjuju uzimaju zdravstveno, ocno, zubara (moze i bez ocnog i zubara) i ima fora oko toga kod kojih lekara moze da se ide za jeftinije ili skuplje (in network & out of network).
Pa naravno da imaju osiguranja za decu, imaju i oni dece (verovatno i vise od nas).
|
Hvala vuxanne na odgovorima na ova moja pitanja, sad sam malo bolje shvatio u suštini kako to funkcioniše. Znao sam da se plaća osiguranje, ali me je ovo interesovalo za decu.
@dinna3008 čekamo Vas da se javite sa najsvežijim informacijama iz Houstona. Zanima me kako je Vašoj deci u USA eto sad posle malo vremena, kad su se utisci slegli?
|
dinna3008 |
14.11.2012 14:29 |
Peja: Utisci se polako sliježu...već smo upali u rutinu. Muž na posao, kćerka u školu, ja sam u kući sa malim, popodne prošetamo do škole po kćerku, muž dolazi sa posla, ide ručak, poslije malo izlazak, onda pisanje zadaće....itd, u međuvremenu ja apliciram za psolove i to je to sa zasad. Već smo se navikli i zasad je sve ok, lijepo nam je i zadovoljni smo.
Mogu samo reći da su djeca oduševljena, sretna i jako im je lijepo, što je nama najvažnije bilo...da su oni sretni i zadovoljni
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dinna3008
(Poruka 33924)
Peja: Utisci se polako sliježu...već smo upali u rutinu. Muž na posao, kćerka u školu, ja sam u kući sa malim, popodne prošetamo do škole po kćerku, muž dolazi sa posla, ide ručak, poslije malo izlazak, onda pisanje zadaće....itd, u međuvremenu ja apliciram za psolove i to je to sa zasad. Već smo se navikli i zasad je sve ok, lijepo nam je i zadovoljni smo.
Mogu samo reći da su djeca oduševljena, sretna i jako im je lijepo, što je nama najvažnije bilo...da su oni sretni i zadovoljni
|
Hvala dinna3008 na odgovoru.
Da li možemo očekivati nekih slika da vidimo kraj u kome ste se smestili, školu, parkove,ulice :) ?
p.s.
o Houston-u nisamo nikad razmišljali, ali zagolicali ste nam maštu ;)
|
dinna3008 |
15.11.2012 14:35 |
Nisam nikad razmišljala o posatvljanju slika na forum obično to radim na facebooku, ali postaviću slike neke i ovdje, možete pogledati i na google earth kako otprilike izgleda naselje gdje smo mi (Heights).
Ako budete htjeli ovdje doći ako nekako budem mogla da vam pomognem za informacije ili slično slobodno me kontaktirajte, i nama je isto tako pomogao jedan od članova foruma, bez njega ne bismo uspjeli stvarno nam je pomogao kad nam je pomoć najviše trebala...i zahvalni smo mu na tome beskrajano
|
ljiljadule |
16.11.2012 08:51 |
Ova tema je super i mislim da svi vi koji ste otisli sa decom, ste jako pomogli u svom izlaganju ljudima koji treba da se vinu u ovu avanturu(sa decom)......moram da dodam vuhanne jako si lepo to rekla"ljudi budite otvoreni za tudja misljenja" i jako mi se svidja to kod tebe sto si otvorena za tudja mislljenja,a i pruzas ljudima zaista dobre informacije.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik ljiljadule
(Poruka 34004)
Ova tema je super i mislim da svi vi koji ste otisli sa decom, ste jako pomogli u svom izlaganju ljudima koji treba da se vinu u ovu avanturu(sa decom)......moram da dodam vuhanne jako si lepo to rekla"ljudi budite otvoreni za tudja misljenja" i jako mi se svidja to kod tebe sto si otvorena za tudja mislljenja,a i pruzas ljudima zaista dobre informacije.
|
To mi je jedna od osnovnih stvari sto mi ne nedostaje od kuce. Da su svi pametni i da su svi uvek u pravu. A da se pamet identifikuje sa posedovanjem informacija. Ovde je sto bi rekli "melting pot". Masa ljudi sa raznih strana, dijametralno suprotnih misljenja, porekla, izgleda, boja i obitavaju zajedno. I mislim da je to jedna od vaznih stvari za dobro uklapanje ovde - zaboravite ne predrasude, prekinite da ispravljate druge i setite se koliko ste znali o svemu ovome ovde dok ste bili u Srbiji i pre nego sto ste posedovali kompjuter. Kad se nauci da koristi google onda je lakse doci do svega, ali nije svakome ni kompjuter dostupan. Da dodam jednu nasu hit rec koja je postala hit nakon sto dodjoh ovde: "opusteno". I poslusajte na Jutjubetu opet ono Mujo na Floridi oko osmeha. Ovde od malena mi se cini da prolaze kroz treninge za toleranciju i za privid spoljasnjeg utiska da su srecni i pozitivni ka spolja. Pa cak i ako mislite da je to foliranje i da je cool biti direktan, vezbajte da obuzdate policajca u sebi koji trazi dlaku u jajetu u svakom kontaktu sa drugima.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne
(Poruka 34012)
Masa ljudi sa raznih strana, dijametralno suprotnih misljenja, porekla, izgleda, boja i obitavaju zajedno. I mislim da je to jedna od vaznih stvari za dobro uklapanje ovde - zaboravite ne predrasude, prekinite da ispravljate druge i setite se koliko ste znali o svemu ovome ovde dok ste bili u Srbiji i pre nego sto ste posedovali kompjuter...... Ovde od malena mi se cini da prolaze kroz treninge za toleranciju i za privid spoljasnjeg utiska da su srecni i pozitivni ka spolja. Pa cak i ako mislite da je to foliranje i da je cool biti direktan, vezbajte da obuzdate policajca u sebi koji trazi dlaku u jajetu u svakom kontaktu sa drugima.
|
Meni je to ono što se sviđa u Americi i celoj priči oko nje, što nije bitno koje si rase, vere što je i sama država nastala naseljavanjem i što je sve izmešano...
dosta mi je ja Srbin, ti Hrvat on Musliman, možeš misliti, valjda je bitan čovek a ne vera, ime, poreklo i sl...imam neki utisak da se Srbija tj. ceo Balkan nikad neće otarasiti tih predrasuda, dikriminacija...
Zato i želim da moje dete odrasta u nekom drugom okruženju, nadam se puno boljem ;)
p.s.
pozivam još jednom sve koji su u USA sa decom da podele utiske, iskustva sa svima nama koji nameravamo otići preko bare :)
|
Samo da kazem da sam procitao skoro sve postove i svaka cast narode na ovim zlata vrijednim informacijama. Cestitke onima koji su uspjeli i sretno onima koji idu. Samo naprijed
|
nešto nam se niko ne javlja sa novim informacijama, šta se dešava u USA , dinna3008 koje su novosti iz Houstona? Ostali, javite se, pišite :grin:
|
dinna3008 |
27.11.2012 14:26 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik peja
(Poruka 34299)
nešto nam se niko ne javlja sa novim informacijama, šta se dešava u USA , dinna3008 koje su novosti iz Houstona? Ostali, javite se, pišite :grin:
|
Peja iskeno ne znam šta vas interesuje da vam napišem. Pitajte me, šta vas zanima i ako budem znala odgovoriću vam:;D:
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 14:31. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.