ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   20,000,000 gladnih u Americi and counting (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=428)

moni 16.03.2009 17:43

Mislim da dete po rodjenju ne ostvaruje drzavljanstvo, ako je majka turisticki u USA, a ako je ilegalac sa urednim placanjem poreza i osiguranja , dete dobija drzavljanstvo i s tim roditelji mogu da udju u proces za GC.

ljiljadule 17.03.2009 07:32

mala sestra-i Jugoslavija je bila za vreme Tita jako zaduzena zemlja,i mi i dan danas ispastamo radi toga,ali je se ljudi rado sete iz tog perioda.Ja ne kazem da USA nije zaduzen i sve sto si rekao,ali mislim da ce se pre izvuci Amerika iz jedne takve krize nego Srbija.A drugo sada se obracam uopsteno.ne mogu da verujem da ljudi iz jedne ovakve drzave pricaju toliko u krizi,pa zar mi??Okrenite se unazad 20-tak godina pa mi smo tih 20 godina u krizi.Neki su mozda tada rodjeni pa nemaju nista bolje ni da pamte tj,nisu ni doziveli.Sad ne govorim ni kao optimista ni kao pesimista(kako je neko rekao)nego kao neko,ko realno sagledava ovaj sav uzas unazad dosta godina ,pa iz tog razloga bi volela da bar mogu da pokusam tamo negde.A ako je i tamo uzas i tesko,vraticu se ovo me uvek ceka.Ja bar tako gledaam na stvari.

ljiljadule 17.03.2009 07:43

Propustila sam da kazem,da ja razumem ljude i shvatam zasto se boje krize u USA ukoliko odu,jer si u tudjoj zemlji i prepusteni sam sebi.Kucu koju uzmes na kredit ako neplacas gubis,sve je to tako,ali da kucu uzmes ovde na kredit i da je neplacas isto bi ti se desilo,samo ovde imamo mame i tate(Imamo gde da se vratimo).E to je ono sto je strasno,standard u nasoj drzavi je jako los pa hteli ne hteli dosta nas zivi kod roditelja.Jer kupovina kuce ili stana za mnoge je misaona imenica, i to je ono sto je grozno-sto se zove los standard.

landlord 17.03.2009 10:55

ljiljadule.. bravo, to je ono sto sam htio reci.. mnogi moji prijatelji koji imaju do 30 godina, jos uvijek zive sa roditeljima. Vecina ih radi, neki imaju i dosta dobre plate, ali jednostavno sa tim dobrim platama, ne mogu da uzmu kredit, od 60000 Eura, i da ga vracaju narednih 20 godina, jer ne znaju ni do kada ce imati taj posao a ako ostanu bez istog tesko da ce naci novi jednako tako dobar. A tih 60000 Eura oni ce na kraju morati vratiti nekih 90000 Eura (super povoljne kamate..:))..
I onda ako je ta super plata 600-700 Eura, kad odbijes tu ratu ostane nesto jako sitno za zivot.
Jebi ga.. jebo to ako ce moja djeca cekati da ja umrem pa da uspiju nasljediti stan u kojem zivimo supruga i ja. Ne vidim neko poboljsanje ovde.. jos kakva je politicka situacija u BiH.. dabogdo se nesto pomjeri sa mrtve tacke i za 10 godina..

Sloba_Kg 17.03.2009 11:08

Mozda ovo treba da bude u "Smesna strana imigracije" ali ja cu napisati ovde jer je to jedan jako aktuelan vic a odnosi se na krizu i povoljne kredite.
Naime Fiat Srbija (ono sto se nekad zvalo "Zavodi Crvena Zastava") u saradnji sa drzavom Srbijom nudi novog Punta po povoljnoj ceni od 1000 eura manje ako se zameni strari auto za novi Punto.
I sad sledi vic:

Dosli Amerikanac, Nemac i Srbin kod Svetog Petra i on ih pita sta se desilo tj.kako su stigli tu.
Amerikanas: Ja se vozio u svom Sevroletu, naleti neka budala, udari me i ja poginem.

Nemac: Ja vozio svog BMW-a, malo popio, zakucao se u stenu i poginuo.

Ati? pita srbina Sv.Petar,
Srbin: Ja sam kupio novog Punta na kredit i umro sam od gladi!!!
:grin:

Leona 17.03.2009 14:29

ljiljadule i lande bravo, ravno u sridu:;D:

dreamerns 17.03.2009 14:31

Citat:

Prvobitno poslao korisnik landlord (Poruka 8529)
ljiljadule.. bravo, to je ono sto sam htio reci.. mnogi moji prijatelji koji imaju do 30 godina, jos uvijek zive sa roditeljima. Vecina ih radi, neki imaju i dosta dobre plate, ali jednostavno sa tim dobrim platama, ne mogu da uzmu kredit, od 60000 Eura, i da ga vracaju narednih 20 godina, jer ne znaju ni do kada ce imati taj posao a ako ostanu bez istog tesko da ce naci novi jednako tako dobar. A tih 60000 Eura oni ce na kraju morati vratiti nekih 90000 Eura (super povoljne kamate..:))..
I onda ako je ta super plata 600-700 Eura, kad odbijes tu ratu ostane nesto jako sitno za zivot.
Jebi ga.. jebo to ako ce moja djeca cekati da ja umrem pa da uspiju nasljediti stan u kojem zivimo supruga i ja. Ne vidim neko poboljsanje ovde.. jos kakva je politicka situacija u BiH.. dabogdo se nesto pomjeri sa mrtve tacke i za 10 godina..

Meni svi prijatelji imaju stanove u Srbiji...neki 5-6....posto je sada ona izgradnja kinder-jaje grada u ekspanziji u Novom Sadu. U svakom slucaju, oni su to nasledili, a ja nemam od koga ni sta da nasledim. Nihov start je mojih 30 godina rada. Toliko vredi sesdesetak kvadrati ogradjeni ciglom....strava i uzas. U svakom slucaju, ja cak i da odlucim da se vratim u srbiju, ovde mogu za mnogo kraci period skupiti te pare i da mi ode samo mladost u kupovini stana (ne mora i starost). Druga stvar je da (makar u Srbiji) ti ni ne mozes uzeti kredit na stan, ako nemas drugi stan (pazi ovu nebulozu) da das na hipoteku. Nasim govnarima nije dovoljan taj stan sto si uzeo da bude pod hipotekom, nego hoce bagra da te iscedi. Zato cesto roditelji moraju da im potpisuju, da bi uopste dobili kredit. Moj drugar radi u super firmi...trebalo mu je godinu i po da dobije kredit...kroz kakve je sve nebuloze prosao i sta su mu sve trazili...ma uzas....pa onda nece da ti da kredit, jer je izvodjac radova sumnjiv..pa ovo, pa ono.
Generalno, po meni su banke najveca posast drustva koja postoji....najgori paraziti na svetu....i vlasnici celog sveta i svakog od nas.

Dida 17.03.2009 18:12

Koliko sam upratila, više manje svi imaju istu priču, strahove i želje.

Story of us ide ovako: Ja trenutno imam posao, ko fol u struci, s magistarskom diplomom, ugovorom na 3 mjeseca i platom koja se istopi u dvije kupovine namirnica. Drug muž je u boljoj situaciji, na ugovoru od godinu dana i relativno dobrim primanjima. Ono što nas najviše motiviše za odlazak u USA su djeca (koju još uvijek nemamo) i iskrena potreba da ih odgajamo daleko od BH torova i obora...potom obrazovanje..oboma nam je Ph.D. i bavljenje naukom nešto čime bi se voljeli baviti cijeli život...u međuvremenu smo spremni na velika odricanja mada mi se često čini da je najveće odricanje zapravo ostati ovdje...
I za kraj pikanterija iz njemačke ambasade: prije 10tak dana kada je prijateljica aplicirala za dobijanje vize, pored 6459 dokumenata su joj tražili i "dinamiku uplate na vaš račun" kako bi bili sigurni da pare za koje je donijela izvod iz banke nisu na računu privremeno i u svrhu dobijanja vize..šta je sljedeće??? potvrda o uplaćenom grobnom mjestu?!?

Leona 17.03.2009 19:18

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Dida (Poruka 8575)
I za kraj pikanterija iz njemačke ambasade: prije 10tak dana kada je prijateljica aplicirala za dobijanje vize, pored 6459 dokumenata su joj tražili i "dinamiku uplate na vaš račun" kako bi bili sigurni da pare za koje je donijela izvod iz banke nisu na računu privremeno i u svrhu dobijanja vize..šta je sljedeće??? potvrda o uplaćenom grobnom mjestu?!?

fuj:smrc: mi smo dotakli samo dno u svakom mogucem aspektu.
zivim za dan kada cu otici iz ove drzave i od ovog naroda naseg.

Gringo 18.03.2009 08:59

Drugarice Dida, mogao bih staviti svoj potpis pod tvoje prethodno izlaganje. Tim vise sto je i moja porodicna situacija, narocito ovo sto se tice ugovora, poslova, mjesecnih primanja, djece i BH torova je skoro pa potpuno ista.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 00:19.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.