-
Vaša strana
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
barajevo31 |
16.07.2010 10:14 |
|
Mislim da je u redu iznositi različita mišljenja, ali nije u redu vredjati i ponižavati druge ljude, naročito na ovom forumu, gde dosta ljudi pokušava drugima da pomogne. Dosta nam je 90-tih, hoćemo da menjamo stvari na bolje, a promeniti ih možemo ako se bolje ophodimo i ponašamo prema drugima. Treba svakog poštovati, bez obzira da li je neko glup ili ne, ružan ili ne....
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik barajevo31
(Poruka 17230)
Stvarno ne shvatam kako može neko da bude toliko nesposoban shvatanja nečijeg mišljenja. Da te znam lično rekao bih da si glup ali te ne poznajem pa neću da stvaram mišljenja preko interneta. Jedino da otvorim Paint pa da ti nacrtam u 5 strana šta sam hteo da kažem, osećam se glupim kada moram nekome tri puta da objašnjavam istu stvar. Ako ne shvatiš odmah, pa onda ni drugi put zašto me treći put opet pitaš?
|
Mislila sam na ovaj deo u predhodnom tekstu.
|
celestine |
16.07.2010 12:19 |
Da li je moguce, zarad nas koji smo zaista u procesu dobijanja GC, da administrator izbrise besmislena prepucavanja koja apsolutno nicemu ne vode, vec nam otezavaju da dodjemo do konkretnih i korisnih informacija, pa smo prinudjeni da otvaramo nove topic za stvari o kojima je vec bilo reci ali samo u par postova nekog topic-a dok ostalih 200 postova sacinjava necije prepucavanje i prazne beskorisne price?
|
dreamerns |
16.07.2010 16:21 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik barajevo31
(Poruka 17231)
|
Slazem se da svako zna gde je njemu najbolje i da nije svakom isto, ali ove price moras priznati da su malko cudne. Pogotovo ova druga "U Kraljevu borave zahvaljujući Hrišćanskoj humanitarnoj organizaciji iz Sjedinjenih Američkih Država čiji su članovi i koja im obezbeđuje materijalne uslove za život. " Znao sam ja tako neke Amere mormone koji su se preselili u Srbiju da budu popovi. Te misionarske price su posebna stvar. Sto se onog Holandskog para tice....ja stvarno nemam reci, ako je u Pirotu bolje obrazovanje nego u Holandiji. Valjda je svakom zelenija trava sa druge strane ograde....ne znam. Ako bih se nadovezao, poznavao sam primer devojke koja se sa cerkom doselila u Novi Sad sa Aljaske. Tacnije, odrasla je tamo, pa se udala/razvela u Dzordziji i onda bila jednom u poseti nekom mom drugu kojeg je upoznala preko neta u Novom Sadu. Mi je vodili u provod i ona odlucila da ostane. Prodala stan u Americi i kupila u Novom Sadu. Niti se raspitala kako privreda stoji i kako se zivi....ona je jednostavno tako krupnu odluku donela nakon jedne noci provoda. Da li je i dalje u NS-u....ne znam. Nisam se cuo dugo sa tim drugom koji ju blize poznaje. Neki ljudi su avanturisti, ali takvih primera je malo. Nazalost, daleko je veci broj ljudi koji iz Srbije odlazi napolje, nego broj ljudi koji iz zapadnih razvijenih drzava dolaze u Srbiju.
Nekome je idealan zivot da napusti sva cuda modernog sveta i ode negde na planinu da sadi paradajz ili bude pastir. Neko je jednostavno dovoljno mudar da moze da uziva u jednostavnom zivotu. Vecina nas ipak nije. Vecina nas ipak ima malko jace ambicije i zeli nesto vise da postigne u svom zivotu. Ako vidi da u Srbiji mu ne ide i da prepreka nije njegovo znanje i volja, vec sistem pogresnih vrednosti koji ne funkcionise, takva osoba zeli da ode negde dalje da proba. Drugi razlog koji se cesto na forumu javlja (kod onih koji imaju decu) je da zeli deci da pruzi vise....da pruzi ono sto oni nisu imali. Kada ljudi daju izjave da je "tamo negde bolje", uglavnom se misli na te sanse.....ne na individualno shvatanje.
@celestine
Tema je da li je u inostranstvu bolje nego u zemlji gde zivite? Ne vidim da je neko za sada omasio temu. Sto se mene tice, rasprava je cesto dobra stvar i donese do nekog zakljucka. Pogotovo kod ovakvih tema, gde nije odgovor crno/belo nego ima mnogo nijanse sivog. Sto se tice vredjanja, tu se apsolutno slazem. Nema potrebe da se ljudi vredjaju...
|
barajevo31 |
16.07.2010 17:07 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreamerns
(Poruka 17236)
Vecina nas ipak ima malko jace ambicije i zeli nesto vise da postigne u svom zivotu. Ako vidi da u Srbiji mu ne ide i da prepreka nije njegovo znanje i volja, vec sistem pogresnih vrednosti koji ne funkcionise, takva osoba zeli da ode negde dalje da proba. Drugi razlog koji se cesto na forumu javlja (kod onih koji imaju decu) je da zeli deci da pruzi vise....da pruzi ono sto oni nisu imali. Kada ljudi daju izjave da je "tamo negde bolje", uglavnom se misli na te sanse.....ne na individualno shvatanje.
|
Apsolutno se slažem.
Počelo je tako što sam jednom članu dao savet da se posle neuspelog pokušaja imigracije u SAD putem lutrije mane Amerike i uhvati za bližu mu EU kad mu je već muka i želi što pre bolji život i završio braneći se u debati Srbija vs Amerika za koju ne znam ni kada je započeta.
Hteo sam samo da kažem da je nekome bolje "tu" a nekome "tamo" i da su ukusi relativna stvar. Ne može se reći da se u Srbiji bolje živi nego u Holandiji zato što se ta porodica doselila ovamo. Stvar ukusa.
Lično znam za Austrijanku koja je preko Rajfajzen banke došla da radi u Beograd za pola godine da bi posle dala otkaz i ostala u Beogradu. Niko od nas ne može da je shvati ali ona zna zašto je to učinila. Isto tako ako bacite oko na belgradevfc (expat beograd) možete videti da ima mnogo stranaca koji žive ovde i hteli bi da ostanu zauvek. Ni njih niko ne može da shvati ali eto, oni znaju šta je to što ih vuče ovamo. Ali to ne znači da je u Srbiji bolje nego u Austriji, Engleskoj, JAR-u, Španiji...
Ja nemam ništa protiv Amerike, sačuvaj Bože, ne znam kako je do toga došlo a i da imam sigurno ne bih izlagao svoja mišljenja na ovom forumu jer bi me pojeli za doručak. :==D:
|
celestine |
16.07.2010 17:09 |
Nikog nisam vredjala (svasta ne videh ni jednu uvredu u svom postu) ali ove rasprave dovode samo do jednog zakljucka - svako ima svoje misljenje i stavove i to je to. Mislim da treba davati konkretne informacije. To bolje ili losije treba potkrepiti nekim konkretnim argumentima, i mislim da je cilj ovog topic-a bio da govori o materijalnom aspektu a ne o nekim idejno-filosofskim aspektima sta je bolje a sta losije.
|
celestine |
16.07.2010 17:11 |
Ako se neko osetio uvredjenim, izvinjavam se nije mi bila namera da vredjam. Kao sto mi nije ni namera da gusim ljude pitanjima koja vec imaju odgovore negde na ovom forumu ali do kojih je nemoguce doci zbog prenatrpanosti raznim digresijama.
|
dreamerns |
16.07.2010 17:59 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik celestine
(Poruka 17238)
Nikog nisam vredjala (svasta ne videh ni jednu uvredu u svom postu) ali ove rasprave dovode samo do jednog zakljucka - svako ima svoje misljenje i stavove i to je to. Mislim da treba davati konkretne informacije. To bolje ili losije treba potkrepiti nekim konkretnim argumentima, i mislim da je cilj ovog topic-a bio da govori o materijalnom aspektu a ne o nekim idejno-filosofskim aspektima sta je bolje a sta losije.
|
Ja stvarno ne znam gde si se ti osetila prozvanim. Rekao sam samo da se slazem sa cinjenicom da ne treba da se ljudi vredjaju. Odnosilo se na ono sto je lanas napisala....
Cilj topika su iskustva ljudi "u tudjini". Ne mora biti samo materijalni aspekt te price.
|
Sloba_Kg |
17.07.2010 04:42 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreamerns
(Poruka 17210)
Prvo su mi mazge uveli da moram da platim ako hocu da izadjem iz drzave,
Mogu da zivim gde hocu i da se krecem kuda god hocu...
Ne znam....ja sam jednostavno ovde daleko vise rasterecen nekih briga koje su me pritiskale u srbiji.
Ovde gledam vie svoj posao i pravim planove za buducnost, kao i one za godisnji i slobodno vreme kako ga provesti. Imam sve sto mi treba.
Sto se nostalgije tice, dovoljno je otvoriti novine tipa Kurir i Blic i odmah ti se ubije ideja da se vratis nazad.
Naravno, voleo bih da mogu da odem cesce u Srbiju na odmor.
Da vidim svoj grad, svoje prijatelje. Ipak sam tamo proveo 30 godina svog zivota.....i naravno da to nedostaje.
Ali ne vraca mi se nazad da zivim.
|
De se seti ovoga za naplatu izlaska iz zemlje? wow to je stvarno bilo brutalno, nisu nam dali da odemo na turnir u Rumuniju, strasno!
Potpuno se slazem sa gore napisanim!
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 00:14. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.