![]() |
Citat:
|
Citat:
nema na cemu, i meni su nasli najpovoljniju kartu, srecan put |
ja sam se sada informisala,agencija Unidea,Bg-Chicago direktan let 19.juna 895$...
|
Malo se rasusmo sa kartama svud naokolo, ja nemam veze sa Chicago ali uzeli smo povratnu za mamu:
BEG-LAX-BEG, JAT/Virgin Atlantic, 05/07-08/07 (US format), $932. Ove godine prvi put ne kupujemo putnicko u SRB, vec ovde: tri meseca ne-preventivno, polisa na milion dolara, $100 deductible, $647.35, underwritten by IMG, pokrice 80/20, max out-of-pocket $5k. Odlicna varijanta cak i za ljude ovde dok se ne snadju. Ako se kupi na tri meseca moze da se obnovi. Mogu da se izaberu polise od 50, 100, 500k ili milion, sa od 0-2,500 deductible. Dodaje se oko $100 za riskantne aktivnosti i sportove. Primera radi, za osobu 58 godina, polisa 500k, $1,000 deductible je $410. Moze da se kupuje po danu ako je potrebno. Za mladje osobe je jeftinije - primer: female 30, no deductible, $1 mil - $341.25 za tri meseca, no waiting period. Mi smo se za ovo odlucili jer u SRB kupljeno osiguranje pokriva samo $50k i ne moze u sve ustanove, a cesto mora mnogo da se zivka - tako da nam ova varijanta daleko vise odgovara. Ne daj Boze da se nesto desi sa poslovima, ova varijanta bi nam vise odgovarala i za nas od COBRA ili regularnog osiguranja (naravno kao privremena varijanta). Oterah temu gde joj nije mesto... sorry :no: |
ваљда је ово званично!
http://www.politika.rs/rubrike/Ekono...Cikago.sr.html
У овом чланку не пише, али видех на ТВ-у да је цена ПОВРАТНЕ карте 1197$. Сад, нисам сигуран да су у то урачунате и таксе, па ако неко зна, нека допуни ову информацију... |
Kupili smo karte za prvi let (19.jun), preko agencije Unidea u Bg, nas troje (dvoje odraslih i jedno dete) za 2390$. Povratna karta, sve takse uračunate.
|
Avionom za SAD samo preko Zagreba
Beograd -- Američki „Svift er“ koji je nedavno dobio dozvolu za direktnu liniju Čikago - Beograd podneo je u sredu novi zahtev Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije. Ova kompanija traži spajanje linija za Beograd i Zagreb. Tako će od 17. juna do 29. decembra saobraćati na relaciji Čikago - Zagreb - Beograd - Zagreb - Čikago. "Dobiće dozvolu na osnovu ove aplikacije jer nema razloga da ih odbijemo", kaže Katarina Andrić-Milosavljević, savetnik za odnose sa medijima u Direktoratu. Ona dodaje da "ova avio-kompanija neće prevoziti putnike koji bi želeli da lete samo od Beograda do Zagreba ili od Zagreba do Beograda". Iako su se predstavnici Svifta pre oko mesec dana predstavljajući dve nove direktne linije Čikago - Beograd i Čikago - Zagreb pohvalili odličnom prodajom karata, ispostavilo se da to baš i nije tako, sudeći po obrazloženju zahteva, koji su podneli Direktoratu. Naime, u aplikaciji navode da nemaju dovoljan broj putnika za odvojene letove ka srpskom i hrvatskom glavnom gradu pa iz ekonomskih razloga traže da se linije spoje. Početna cena povratne karte sa taksama je 795 evra kada se kupuje u Beogradu, a 1.250 dolara ako se kupuje u SAD. Svift će iz Čikaga leteti petkom, a iz Beograda nedeljom. http://www.b92.net/biz/vesti/srbija....&nav_id=517646 |
Na sajtu agencije aerogaga pise da ce direktni letovi na relaciji Beograd-Cikago-Beograd obavljati kompanija Airplus i to od 19.06. do 09.09.2011. Dok se u nasoj stampi pominje samo Swift Air i to od 17.06. do 29.12.2011.
Ne razumem, otkud sad i Airplus, a Swift hoce da spoji polaske iz Beograda i Zagreba zbog slabe prodaje?! |
Na sajtu flyswiftair http://www.flyswiftair.com/
kaze For information regarding AirPlus flights to Croatia and Serbia please contact info@flyairplus.com or 877.849.5002 |
Iskreno se nadam da će ovi direktni letovi zaživeti u budućnosti, ali mi smo odustali od putovanja sa kompanijom Airplus.
Naime, 10 dana pre polaska saznali smo putem medija (tv) da se direktan let pretvorio u let sa stop over-om u Zagrebu i sletanjem na aerodrom u gradu Rockford koji je oko 68 milja udaljen od Čikaga. Niko iz agencije se nije potrudio da nas obavesti o promenama, tek kada sam ih nazvala rekoše da je to "novo", da su tek saznali, itd..Dakle, osim dodatnog produžavanja leta za stajanje u Zg (po planu 40min), sletanja na aerodrom od koga se opet vozimo sat vremena do Čikaga, i pomeranja vremena polaska za 5h unapred, još se nisu ni potrudili da nas obaveste nedelju dana pred put! Epilog cele priče je da smo pronašli let preko Lufthanse za 100$ skuplji, da smo otkazali Airplus i svoje pare dobili nazad. Nadam se da će neko imati lepše iskustvo od našeg i zaista im želim sreću u daljem radu, ali moralo bi to malo ozbiljnije.. Ukoliko je nekome ova informacija bila od značaja, ja sam happy! :) |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 12:16. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.