ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Prijava za lutriju DV-2013 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=951)

Milosdv 29.09.2011 00:37

ZAŠTOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
VAS
MRZI da prelistate malo forum? :drool:

Inače puno sreće svima u novom zezanju... :grin:

Pozdrav

Irvassss 30.09.2011 08:48

Pitanje,ako ja prijavim sve clanove porodice, i nekoga izvucu a to npr nije moje ime, da li mogu ja da odem a oni ne? Hvala na odgovoru

chombe_bg 30.09.2011 11:08

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Irvassss (Poruka 25200)
Pitanje,ako ja prijavim sve clanove porodice, i nekoga izvucu a to npr nije moje ime, da li mogu ja da odem a oni ne? Hvala na odgovoru

Hahahaha! Mozes,mozes,naravno :bravo::bravo::bravo:

dejancic 30.09.2011 17:07

Citat:

Sacekaj ti lepo prijavu za 2014-tu. Do tada ce popis stanovnistva verovatno biti gotov, onda nadji spisak pa lepo prijavi celu Srbiju i izvlace te 100%...

mikiSA 30.09.2011 18:15

Stani, ti hoces da prijavis nekoga ko ne zeli da ide, i onda ako tu osobu izvuku da ti odes umjesto njih? Jesi ti svjestan da bi to bila lazna prezentacija,ustvari skoro kradja identiteta, kako bi dobio pasos na njihovo ime, kako ostale dokumente?Sta je sa otiscima prstiju, hoces i to promijeniti da bude njihov??? Mislim da to nece moci.

vrhunski 30.09.2011 20:00

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dejancic (Poruka 25202)
sacekaj ti lepo prijavu za 2014-tu. Do tada ce popis stanovnistva verovatno biti gotov, onda nadji spisak pa lepo prijavi celu srbiju i izvlace te 100%...

:))) +1 .

jasmin_nikol 30.09.2011 20:49

pa nisam baš sigurna kako to misliš irvasss? zato što osoba koja je izvučena započinje ceo proces oko dobijanja vize: prva, druga koverta, lekarski, vakcine..a što je najvažnije INTERVJU na kraju. I sve to KOŠTA!!! Pa sad vi vidite,,,, pozdrav!

vrhunski 30.09.2011 21:20

pa ne kosta nista osim troska vremena i eventualno fotografisanja svakog ucesnika na lutriji.

On je mislio ovako

Pera Peric, podaci bla bla uploaduje sliku
Zika Zikic, podaci bla bla uploaduje sliku
xxxxx

i tako ko zna koliko a onda Pera Peric bude izvucen i da kaze ja necu da idem ali jel moze neko drugi da ide umesto mene :)

odgovor je NE!

Irvassss 30.09.2011 21:55

Ljudi neki su me pogresno shvatili, ja sam mislio za majku,tatu,sestru , moja porodica. I npr izvucu sestru , a ona nece pa da li mogu ja,to je moje pitanje. Shvatio sam iz postova da ne mogu. Ne morate praviti sprdnju za popis nisam toliko glup :wtf:

jovke 30.09.2011 22:02

Citat:

Ne znam na koje clanove porodice si mislio? Sta znaci clanovi porodice?
Lutrija prepoznaje samo 2 clana porodice kod izvlacenja na osnovu kojih se ide, a to su 2 supruznika. Ako izvuku tebe ili suprugu mozes otici i zaradjivati lovu tamo gastrabajterski a supruga i eventualno djeca da zive ovde ako ne zele tamo. Svi ostali clanovi porodice, familije, mama, tata, djeca, stric, baba itd. ti ne mogu doneti odlazak u USA i da ih prijavis i da ih izvuku. I na kraju, ti ili supruga kao dobitnik i tu ima razlike. Ako izvuku tebe supruga ne mora nikada vidjeti USA ti ides bez nje kao dobitnik,a ako izvuku nju mora i ona jednom uci u USA. To je ipak neka visa matematika koju ces ti tesko za sada ukapirati bez kako rekose popisa stanovnistva a to ce ostali forumasi da ti obrazloze. :grin:

jovke 30.09.2011 22:18

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Irvassss (Poruka 25207)
Ljudi neki su me pogresno shvatili, ja sam mislio za majku,tatu,sestru , moja porodica. I npr izvucu sestru , a ona nece pa da li mogu ja,to je moje pitanje. Shvatio sam iz postova da ne mogu. Ne morate praviti sprdnju za popis nisam toliko glup :wtf:

Forumasi su se malo sprdali jer si se i ti sprdao na forumu. Malo su ti samo uzvratili. Nisi ni elementarne stvari procitao na forumu a vec si lupio zestoko pitanje za sprdnju. Imigraciona viza nije kupovina karte za neku utakmicu pa da je preprodaje ko god kome hoce. Da li recimo tvoja sestra moze za tebe da polaze prijemni na Harvardu i ako prodje da ti ides na studije umjesto nje? E tako ni ovo ne moze. Svako dobro i prijavi se u Oktobru svima su sanse jednake, mozda te izvuku. Pozdrav!

Irvassss 30.09.2011 23:28

Izvinjavam se,ovo mi je prva prijava , hvala na objasnjenju :ziveli2::konjanik::konjanik::konjanik:

mario 01.10.2011 20:29

Zdravo svim forumasima....
Na sajtu za prijavu pise da sajt podrzava samo IE 6 ili IE 7....U ovom slucaju oni koji koriste win 7 operativni sistem ne mogu na svom racunaru da instaliraju neki od zahtevanih pretrazivaca jer im win 7 operativni sistem podrzava verzije IE 8 i novije....

Opcija vam je da ili aplicirate sa nekog drugog racunara gde vam je instaliran win XP koji nudi mogucnost instalacije nekog od ova dva pretrazivaca ili da ako koristite win 7 odete na vas IE 8 pretrazivac onda kliknete na Tools –> Developer Tools i otvorice vam se prozor....kliknite onda na Browser Mode i iz ponudjenog odaberite Internet Explorer 7.
Isto ovo odaberite i u Document Mode-u...:)

Nadam se da je ovo mnogima pomoglo koji za ovo nisu znali....

Pozdrav

wolf 01.10.2011 23:52

Za ovo nisam znao, dobra informacija Mario. Hvala! :naughty:

chombe_bg 02.10.2011 02:03

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mario (Poruka 25221)
Zdravo svim forumasima....
Na sajtu za prijavu pise da sajt podrzava samo IE 6 ili IE 7....U ovom slucaju oni koji koriste win 7 operativni sistem ne mogu na svom racunaru da instaliraju neki od zahtevanih pretrazivaca jer im win 7 operativni sistem podrzava verzije IE 8 i novije....

Opcija vam je da ili aplicirate sa nekog drugog racunara gde vam je instaliran win XP koji nudi mogucnost instalacije nekog od ova dva pretrazivaca ili da ako koristite win 7 odete na vas IE 8 pretrazivac onda kliknete na Tools –> Developer Tools i otvorice vam se prozor....kliknite onda na Browser Mode i iz ponudjenog odaberite Internet Explorer 7.
Isto ovo odaberite i u Document Mode-u...:)

Nadam se da je ovo mnogima pomoglo koji za ovo nisu znali....

Pozdrav

U principu,moguca je i prijava preko Firefox-a a mislim i Chrome-a,samo prethodno treba instalirati "IE tab" add on,koji i stranice optimizovane za Internet Explorer otvara u Mozilli tj Chrome-u :;D:

AntaresNS 02.10.2011 08:43

Moze biti i firefox, odnosno bilo koji pretrazivac koji moze da otvori tu stranicu i preko koga mozete da unesete prijave - potvrdjeno prosle godine u American Corner-u od zvanicnika Americke ambasade u Beogradu

one umbrella two chairs 02.10.2011 19:29

pozdrav,
imam pitanje u vezi prijave i dela koji se odnosi na obrazovanje, procitao sam u nekoliko postova da stavaljam onaj nivo obrazovanja koji je stecen, mene zanima da li ipak mogu da upisem da imam fakultetsko obrazovanje, jer mi je ostao jos jedan ispit i diplomski, a to cu sve zavrsiti do decembra, najkasnije, u januaru, a izvlacenje lutrije je u maju, pa tek nakon toga slede prve koverte i ostele procedure u kojima direktno proveravaju kandidate? Hvala

kaneolopa 02.10.2011 19:37

Jos jednom, upisujes diplomu koju imas ne koju ces imati

caspero 04.10.2011 08:42

imam nekoliko pitanja:

-ako u imenu ili prezimenu imas slova sa kvačicama upisuju li se u izvornom obliku ili bez
-kako se upisuje viša strucna sprema u formularu?
-mora li biti navedena ista adresa kao npr u pasosu prilikom upisa u taj formular

i jos nesto

da li je ovaj program za uredjenje slike ok.
http://travel.state.gov/_res/flash/c..._cropper.html#

jovke 04.10.2011 09:07

Citat:

Prvobitno poslao korisnik caspero (Poruka 25264)
imam nekoliko pitanja:

-ako u imenu ili prezimenu imas slova sa kvačicama upisuju li se u izvornom obliku ili bez
-kako se upisuje viša strucna sprema u formularu?
-mora li biti navedena ista adresa kao npr u pasosu prilikom upisa u taj formular

i jos nesto

da li je ovaj program za uredjenje slike ok.
http://travel.state.gov/_res/flash/c..._cropper.html#

- Ime i prezime u prijavi pises bez kvacica
- Visa strucna sprema je associate degree ali s obzirom da nema te opcije u prijavi moras oznaciti High school degree ili University degree ( licno ja bih stavio University degree)
- Adresa koju ostavis ne mora biti zvanicna tamo gdje si prijavljen nego je to vise kontakt adresa tako da ostavi koju zelis, ona koja ti je prakticna za eventualnu komunikaciju sa njima ako dodje do potrebe za tim.
- Program za uredjenje slike je vjerovatno dobar i zvanican ali ja kad sam preko njega obradio sliku nije bas bila kao kada sam je obradio kroz pravila u zvanicnim instrukcijama. Meni se visine do brade i od ociju do dna slike koje se tamo navode ne uklapaju u sliku koju formiram preko linka koji si ti ovde naveo.

Tamara85 04.10.2011 11:26

Jel pocelo? Ne nam zasto, ok preko Firefoxa nece, ali preko IE (imam 9 ali sam prebacila na 7) i kad odem na tu stranicu bude mi cela bela stranica bez igde icega?! Definitivno nisam strucnjak za komp ali bas sam zbunjena........ I iz 5x mi se pojavi stranica kao u firefoxu i dole pise "This web site only supports Internet Explorer 6.0 and Internet Explorer 7.0" (a jesam prebacila sa 9 na 7 kako pise u pre par postova)

Inace imam Vistu (?!)

Zloh 04.10.2011 12:13

Jel moze neko da napishe direktan link za Novu Aplikaciju.Hvala

daxterix 04.10.2011 13:20

VELIKI POZDAV.

Novi sam clan ovog foruma od juce. Zelim samo da pozdravim sve clanove,i pozelim srecu svima koji ce se prijaviti za green card danas kao i ja.
Slucajno sam naletio na ovaj forum i tako saznao da postoji i ova opcija za migraciju,jer vec par dana po netu trazim najboli i najlaksi nacin za vize. tako da ovo necu propustiti.
Procitao sam sve moguce postove,i zahvaljujem svima na savjeima i uputstvima.

SRETNO SVIMA!!!!:obrva:

daxterix 04.10.2011 13:22

I jedno pitanje>>> NEMOGU DA SKONTAM U KOLIKO SATI TACNO POCINJE PRIJAVLJIVANJE.

flops 04.10.2011 13:38

Pise u podne po njihovom vremenu, tako da ce veceras moci da se prijavljuje.

vrhunski 04.10.2011 13:51

http://www.dvlottery.state.gov/

Moj savet za sve koji se prijavljuju prvi put posaljite broj sami sebi ili nekom svom prijatelju/rodjaku BROJ koji dobijete na EMAIL!!!! Mnogi se jave kasnije kako da proverim da li sam dobio a izgubio sam broj odgovor je

NIKAKO!

Dakle cuvajte broj, tj posaljite ga sebi na Email + jos negde :)

nikola_pancevo 04.10.2011 15:28

pozdrav svim clanovima foruma!

prvi put se prijavljujem na lutriju (prosle godine sam zakasnio) i vidim sledecu poruku uokvirenu crvenim linijama:

This web site only supports Internet Explorer 6.0 and Internet Explorer 7.0.

ja normalno vidim tu stranicu sa google chrome-a gde pise da prijavljivanje pocinje danas u podne po gmt-4 vremenu...

da nadjem IE 7.0 ili mogu i sa mog chrome-a?

Zana 04.10.2011 16:07

Vazno!!!!!

Nekima od vas ce (znam) ovo zvucati naivno, smesno ili sta god vec.... ali, verujte mi da je neophodno. Dakle:

"MOJA PRIJAVA" na ovom sajtu NIJE prijava za ucestovanje na DV Lottery vec samo nacin da se proveri da li ispunjavate sve uslove za ucestvovanje.

Ucestvovanje na DV Lottery se ne naplacuje, ukoliko dobijete poruku/zahtev za placanje nadoknade onda NISTE NA ZVANICNOM SAJTU za prijavljivanje.

ZelenaLutrija.com NE VRSI USLUGE PRIJAVLJIVANJA na DV Lottery.

ZelenaLutrija.com, niti bilo ko od njenih clanova, NE POSEDUJE APLIKACIJU NA SRPSKOM, niti tako nesto postoji. Aplikacija se podnosi online, na zvanicnom sajtu za prijave, na engleskom jeziku. Uputstvo na srpskom jeziku se moze pronaci na sajtu US ambasade u Beogradu - za ambasade u susednim drzavama nisam sigurna.

Hvala i srecno!

jovke 04.10.2011 16:11

Evo ja cu kroz Operu da predam prijavu kao i prethodne 2 godine i proci ce. Ti zahtjevi IE 7 i 8 su obicne gluposti. Cim vidis stranicu kroz neki pregledac mozes je i popuniti. Navalite ljudi, jer ko preda 5. i 6. Oktobra taj dobija vidjeli smo prosle godine!:grin: :woohoo:
Nemojte otvarati nove teme bez potrebe pitajte na postojecim temama. Neko je pitao za link gdje se besplatno predaje prijava. Evo link samo nemojte krenuti po novim temama bez potrebe. https://www.dvlottery.state.gov

nikola_pancevo 04.10.2011 16:59

hvala! znaci moze i preko chrome-a... super

ali vidim da karakteristike slike koju traze su vrlo delikatne, moracu sutra ujutro da idem da se slikam, pa da namestam parametre potrebne za aplikaciju...

milos 04.10.2011 17:05

Vidim opet krece euforija svi da se prijave u prvom satu lutrije, zasto lepo ne sacekamo 5-i ili 15-i ili 25-i oktobar pa da se prijavimo zasto kliktati iz minuta u minut?:blink:

domo-kun 04.10.2011 17:37

Milose, potpuno se slazem! Pogotovo mislim da nema potrebe slati istog minuta, sata, dana jer dobro se zna sta je prosle godine bilo...
A dobro znam da ima nekoliko ljudi na ovom forumu koji su poslali posle mesec dana (jer za DV2010 je bilo od oktobra do decembra) od samog "otvaranja" i bas su ti bili izvuceni... Treba svi da shvate da je ovo lutrija, i da ne znaci da ako se posalje istog minuta kada se otvori da ce bas taj neko i dobiti...

bojana5 04.10.2011 19:46

LJudi imam problem,popunio sam prvi dio aplikacije i dosao do djela Authentication Code gdje se trebaju ukucati slova ona da bi se nastavilo dalje i NE MOZE probao sam i velika i mala slova i stalno vraca da ponovim sta se desava molim vas:wtf:

bojana5 04.10.2011 19:50

Estimated Burden: 30 minutes
Unexpected Page Request

There has been an error with your entry processing. Please be sure to NOT use your browser's BACK, FORWARD and RELOAD or REFRESH buttons in order to prevent this error.

Only use the BACK buttons provided by this application.

To resume your entry from the last known state please press the "Resume Entry" button below.

Thank you.
I ovo pise sta je ovo molim vas

flops 04.10.2011 20:14

Posto pratim od osnivanja ovaj sajt i dosao sam na ideju,ja bi zamolio forumase koji su dobili green card da lepo daju svoj nick na skype i broj telefona, da svako moze da ih kontaktira u bilo koje doba dana i noci.Bilo bi korisno kada bi organizovali jedan kurs engleskog jezika, ali do 15.10.2011. da bi ostalo vreme bilo iskorisceno za pitanja pod razno. Nisam bezobrazan, ali mi nije jasno da se cekalo do poslednjeg trenutka da bi se informisalo. Razumem ljude koji su tek naisli na sajt, ali toliko je sve 1000 x sazvakano da .... Ne mora odma da se prijavi, ima vremena do 05.11.2011, tako da je sve jedno prijavio se prvog ili poslednjeg dana. Dosta ljudi koji su otisli preko su se vise smorili od jednih te istih pitanja i zato mnogi ne dolaze vise, a oni su dosta informacija ostavili na ovom sajtu. Znam da sam smorio, ali bilo je iskreno. Puno srece svima u izvlacenju!

caspero 04.10.2011 20:22

Citat:

Prvobitno poslao korisnik jovke (Poruka 25265)
- Ime i prezime u prijavi pises bez kvacica
- Visa stru
cna sprema je associate degree ali s obzirom da nema te opcije u prijavi moras oznaciti High school degree ili University degree ( licno ja bih stavio University degree)
- Adresa koju ostavis ne mora biti zvanicna tamo gdje si prijavljen nego je to vise kontakt adresa tako da ostavi koju zelis, ona koja ti je prakticna za eventualnu komunikaciju sa njima ako dodje do potrebe za tim.
- Program za uredjenje slike je vjerovatno dobar i zvanican ali ja kad sam preko njega obradio sliku nije bas bila kao kada sam je obradio kroz pravila u zvanicnim instrukcijama. Meni se visine do brade i od ociju do dna slike koje se tamo navode ne uklapaju u sliku koju formiram preko linka koji si ti ovde naveo.

puno hvala.
i jos nesto.
mogu li se ja uslikati sa svojim digitalcem i da sredjujem sliku.
koji je najbolji program kojim mogu tu sliku srediti.

Dragon 04.10.2011 20:39

Ala ljudi pa pmoazite....Ne mogu u opste da udjem u obrazac za prijavu na lutriju? Sta se desava?

Barbosa 04.10.2011 20:43

Probaj da izbrises kes iz pretrazivaca,mozile, google chrome,zavisno sta koristis

ZeljkoUSA 04.10.2011 20:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik caspero (Poruka 25295)
puno hvala.
i jos nesto.
mogu li se ja uslikati sa svojim digitalcem i da sredjujem sliku.
koji je najbolji program kojim mogu tu sliku srediti.

Ne postoji najbolji, ko je na sta navikao. Meni je potpuno ok PhotoScape, besplatan je, mali je pa mozes probati sa njim. Ne saljem link za download posto pisem sa telefona, ali nadji ga pa probaj.

Srecno sa slikom i sa lutrijom, naravno :==D:

flops 04.10.2011 21:03

Evo sada moze da se prijavljuje. Sa srecom svima!!!

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 14:06.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.