ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Zelena lutrija - Retro (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1)

dare_ns 04.07.2007 09:15

E da, jedno verovatno bitno pitanje...
Meni pasosh istiche negde u 2008. mislim februar ili tako neshto... Jel zna ko od vas shto odoshe, jel bi to bio problem ako me izvuku, a ja tek kad istekne uzmem novi, ili da "izgubim" ovaj, pa vadim novi pre otvaranja lutrije?
Hvala :)

p.s. @Mikle, od pomocji je u svakom sluchaju :) shta god se setish, ti napishi [naravno da je vezano za temu :)], sretno`

Hrvoje Drah 04.07.2007 10:33

Mikla , izgleda da sam ja glup i ne mogu da nadjem na tom tvom sajtu tacno vreme boravka van SAD
Znaci i dalje mi nije jasno da li smem van SAD 6 mes , 1 god ili ne moram da se vracam uopsteu SAD ako imam zel.kartu Molim , pomoc oko ovoga

V777 05.07.2007 21:09

POZDRAV!

Pitanje za M pod rednim brojem 561: Da li je potrebno cekati GC i SSN kod kuce ili se moze odmah otici do SS Administracije i raspitati za svoju GC i SSN (cini mi se da je neko na sajtu rekao da se moze odmah otici)? Pri kojoj ustanovi se nalazi SS Administracija?

Koliko je vremena potrebno nakon dolaska da bi pozvali nekog da vas poseti putem turisticke vize? Da li moze odmah kad se dodje, ili je potrebno da se dobije i GC ili i SSN? Koji maximum vremena moze dobiti osoba koja bi dosla kod vas putem turisticke vize?

Da li su nekome pocele da stizu i druge koverte? Ja sam broj malo preko 5000, kada bi trebalo da idem na intervju? Koliko sam razumela, pocetak je od oktobra, znaci li to da bih ja mogla da idem na razgovor u oktobru ili novembru, decembru najkasnije?

Pozdrav!

Mikle 06.07.2007 01:01

@hrvoje
http://www.uscis.gov/files/article/M-476.pdf - ovde ces skinuti pdf dokument koji je ustvari "Guide to naturaluzation" gde ti oni kazu kako se od Zelene karte dobija drzavljanstvo. Pored ostalog, negde u sredini ces pronaci tabelu koja tacno pokazuje koliko mozes da budes odsutan iz zemlje. (koliko se secam, u 5 godina, moras da budes u USA najmanje 30 meseci, odnosno svake godine najmanje 6 meseci. Ta varijanta za duze od 6 meseci postoji ali moras da trazis odobrenje i to vazi do odsustva do 1 godine u komadu. Za ostalo ces procitati tamo).
@V777
GC i SSN su poptpuno sve razlicite stvari i medjusobno nisu povezane. GC izdaje "Department of homeland" ili tako nesto a SSN ti izdaje Social Security Administration. Posle ulaska u USA, kao sto je i Meelosh opisao a i ja dodao u prethodnom komentaru, dobijas GC na kucnu adresu. Ako kojim slucajem, nakon 21 dan (nemoj bas bukvalno da uzimas ovo 21, moze to da potraje i koji dan duze) od ulaska u Ameriku ne dobijes nista od njih, postoji broj telefona da vidis sta se desava sa tvojim slucajem. Sto se tice SSN-a, ako ga ne dobijes na kucnu adresu do dobijanja GC-a, cim dobijes Zelenu kartu, sa njom odlazis u najblizi Social Security Administration Office i tamo apliciras za SSN.
@dare ns
Ma ne brini za pasos, neka oni tebe izvuku, a kasnije ces lako. Mozes i kasnije da izvuces pasos, ionako ti se stari vraca (izbusen i ponisten) ali ti ga mozes poneti sa sobim i da kazes da si izvukao novi.. lako oni promene broj pasosa u aplikaciji.

dragan ny 06.07.2007 05:25

Cao svima,
jos u maju sam dobio belu kovertu sa brojem 77xx i prosledio je za Kentaki...
Interesuje me ako neko zna, kada bih mogao ocekivati drugu kovertu, kao i kada bi mogao da bude intervju u ambasadi ?
Trenutno sam u NY i vracam se u Srbiju 1.oktobra...
Interesuje me da li cu imati dovoljno vremena da spremim sve papire za intervju ?
Ako sve bude ok, za koje vreme cu dobiti GC po ulasku u USA ?
Pretpostavljam da 100% tacne odgovore na ova moja pitanja nije moguce dati, ali ako neko zna neka mi javi otprilike, cisto da imam neku orjentaciju...
Hvala svima i srecno .

Dragan NY

Prika 06.07.2007 11:10

Dobio sam broj jos 04-05-07.
Interesuje me da li neko ima informaciju da li su mu trazili neki novac na uvid,
ukoliko je dobio potrebnu garanciju iz USA.
Ovo govorim zato sto sam dobio overenu zvanicnu garanciju od brata iz SAD,
medjutim ne znam da li treba imati ovde novca na racunu i koliko.
Papire sam uredno popunio i vratio za mene suprugu i nase dete.(za sve su bili papiri u koverti)
Interesuje me da li je nekom poznato da li treba poseban pasos za dete (ima jednu godinu) ili moze da ide na pasos oca ili majke.
Zamolio bih sve one koji su dobili obavestenje za 2008 a dobiju drugu kovertu da stave svoj komentar ovde da znamo cisto da je poceo drugi krug obavestavanja

dragan ny 06.07.2007 21:36

...nije mi jasno koji broj treba ukucati.trazi se 13 cifara s time da pocinje sa 3 slova...
ako neko kapira neka javi:

http://www.uscis.gov/portal/site/uscis

dragan ny 06.07.2007 21:38

...mislim da se to odnosi na period po ulasku u USA...
u svakom slucaju dobar tips...

Thanks M

V777 07.07.2007 07:13

Koliko je vremena potrebno nakon dolaska da bi pozvali nekog da vas poseti putem turisticke vize? Da li moze odmah kad se dodje, ili je potrebno da se dobije i GC ili i SSN? Koji maximum vremena moze dobiti osoba koja bi dosla kod vas putem turisticke vize?

Da li su nekome pocele da stizu i druge koverte? Ja sam broj malo preko 5000, kada bi trebalo da idem na intervju? Koliko sam razumela, pocetak je od oktobra, znaci li to da bih ja mogla da idem na razgovor u oktobru ili novembru, decembru najkasnije?

Pozdrav!

Prika 07.07.2007 07:19

Za Dragana pod rb.566.
Sto se tice tvog broja on je pa da kazemo nizak.
Ne znam da li ti je poznato ali na sajtu mozes da proveris po regionima kada bi tvoj broj mogao da dodje na red.
Ovo bi bilo orijentaciono jer tamo ima neki cut-off broj( to je koliko sam ja razumeo broj do kog su oni stigli u obradi podataka)
Posto se 30-09-07 zavrasava delenje viza za one koji su dobili vize u 2006 i posle tog datuma lepo pise da se za te dobitnike vise vize nece obradjivati, mozemo da ocekujemo da od 01-10-07 krene za 2008.
Ako pogledas u viza biltenu u arhivi videces da se datum obrade dobitnih brojeva razlikuje iz godine u godinu.
Jedne godine mislim 2005 su obradili do nove godine jako puno brojeva ,a 2006 cini mise da su obradili do nove godine omo
10000. nisam bas 100% siguran ipak proveri.
U svakom slucaju tvoj broj ce da dodje veoma brzo na red.
Pazi i ja sam dobio broj u Maju i to 10XXX.
Interesuje me koja je logika da smo dobili otprilike isti datum brojeve a sa toliko velikom razlikom.
A, sto je jos interesantnije kolega je dobio broj mesec dana posle mene i on je broj 8XXX, cudna logika zar ne.
No bitno je da je broj cobijen te da se mi od oktobra mozemo nadati pozivu.
Ja ocekujm poziv izmedju Januara i Februara.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 03:37.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.