ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Prijava za lutriju DV-2013 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=951)

shanzy 12.11.2011 01:59

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Molloh (Poruka 26153)
E ovako, posto je ovo preraslo u raspravu glup - pametan, moram ovako.

Prvo, da smo znali da je poslednji dan, verovatno se ne bi iscimavali bez veze. Znali smo i procitali da su prijave u oktobru i novembru (tek kasnije nasli da je do 5.novembra). I nismo krenuli da trazimo pomoc poslednji dan, niti da nas bilo ko od vas prijavi, itd... vec smo hteli SAMO da se raspitamo o gore vec raspravljenoj opciji na sajtu.

Drugo, nemam pametnija posla u zivotu nego da trosim dragoceno vreme svih vas, zaista ! Niko nikoga ovde ne tera da odgovara i da trosi svoje vreme na odgovor nekome, stvar je necije dobre volje. A svi koji nekome pomognu ovde, pa onda nabijaju na nos kako su potrosili vreme na gluposti, su mi zaista jako interesantni. Ali , ocigledno ovaj forum za to sluzi.
Jedina razlika izmedju vas i nas je u tome sto smo se mi o ovome informisali citava dva dana, a vecina vas je imala minimum godinu dana da prostudira citavu proceduru. NARAVNO, nemam nameru nikoga da krivim za sopstvenu neinformisanost.
Al, moram da primetim da ovde ima dosta gladnih sto se tice imigracije u USA, tako da niko nije zainteresovan da nekom pomogne, vec prosto da potrosi svoje dragoceno vreme na ismejavanje, vredjanje i sputavanje ostalih koji se mogu nazvati ljudi. Prosto i jednostavno, ako ne zelis pomoci onda IGNORE.

moj post nije bio upucen vama vec generalno ljudima koji ocekuju da neko drugi uradi za njih nesto sto mogu, a i trebalo bi da urade sami. a takvih je dosta i na forumu i u pravom zivotu.
ja kad sam se registrovala na forum imala sam gomilu stvari da pitam, al kad sam iscitala sve sto je moglo shvatila sam da nemam vise nista. ustvari postoji jedna stvar i verovatno cu postaviti temu (nisam sigurna dal vec postoji, morala bih da pogledam) jer mislim da je vrlo malo ljudi culo da ta opcija postoji (mada je nekolicini i namenjena, tj ne mogu svi na taj nacin da odu u ameriku)
sto se mene tice vi ne spadate u kategoriju oniih sto, da me izvinete lupetaju na sve strane, zeznuli ste se i gotovo. ja bih rado pomogla, al ne znam nista vise nego sto je na forumu vec napisano.
nadam se da smo sad ok i da necete otici sa foruma :)

Zana 12.11.2011 02:28

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Molloh (Poruka 26153)
E ovako, posto je ovo preraslo u raspravu glup - pametan, moram ovako.

Prvo, da smo znali da je poslednji dan, verovatno se ne bi iscimavali bez veze. Znali smo i procitali da su prijave u oktobru i novembru (tek kasnije nasli da je do 5.novembra). I nismo krenuli da trazimo pomoc poslednji dan, niti da nas bilo ko od vas prijavi, itd... vec smo hteli SAMO da se raspitamo o gore vec raspravljenoj opciji na sajtu.

Drugo, nemam pametnija posla u zivotu nego da trosim dragoceno vreme svih vas, zaista ! Niko nikoga ovde ne tera da odgovara i da trosi svoje vreme na odgovor nekome, stvar je necije dobre volje. A svi koji nekome pomognu ovde, pa onda nabijaju na nos kako su potrosili vreme na gluposti, su mi zaista jako interesantni. Ali , ocigledno ovaj forum za to sluzi.
Jedina razlika izmedju vas i nas je u tome sto smo se mi o ovome informisali citava dva dana, a vecina vas je imala minimum godinu dana da prostudira citavu proceduru. NARAVNO, nemam nameru nikoga da krivim za sopstvenu neinformisanost.
Al, moram da primetim da ovde ima dosta gladnih sto se tice imigracije u USA, tako da niko nije zainteresovan da nekom pomogne, vec prosto da potrosi svoje dragoceno vreme na ismejavanje, vredjanje i sputavanje ostalih koji se mogu nazvati ljudi. Prosto i jednostavno, ako ne zelis pomoci onda IGNORE.

Cekala sam da pristignem sa posla pa da napisem odgovor (kulturno - tako sam planirala, je li) - kad ono, evo novog posta?!

Promenio mi se attitude u medjuvremenu zbog par tvojih recenica. Kao prvo, ako si me svrstao u tu grupu, nemam ja nista od toga da se nekom ismevam - cinjenicno stanje je da sve manje ljudi cita sa razumevanjem ono sto je napisano (zaista se nadam da ne potpisuju tako ugovore i kredite), slabo razumevanje mog posta govori tome u prilog (gospodina sa email imenom necu da komentarisem previse - niti sam konkurisala 90-tih, niti je tacno da ranije nije bilo diskvalifikacija,niti on zna sta je procitao, ko zna da cita shvatice da ne trazim "saosecanje"... izvucena iz prve, americki drzavljanin poodavno, budim se sa osmehom, pa ako je to za saosecanje nekom onda je sve ok - moj post je bio o tome da ljudi manje ukljucuju mozak kad im se nesto sazvace i jednostavno sam konstatovala da mi nista od toga nismo imali a ipak smo sve odradili kako treba. Napredne tehnologije su se odnosile na one koje omogucavaju bolju informisanost na pomenutu temu, ne zelim da se ponavljam).

No, nije u tome stvar - nebitno je sve to, ako krenemo o reading comprehension produzice se rasprava u nedogled. Posto posle dva dana na ovom forumu i nekoliko postova stavljas sebe u poziciju da tvrdis da su clanovi ovde zbog ismevanja i ko zna cega vec, ja cu da te poslusam za to IGNORE nakon ovog posta. Ja sam ponosna na svoj doprinos, hiljadu postova sigurno se nije nagomilalo na ismevanje - i nastavicu vrlo rado da odgovaram na pitanja ljudima koji imaju drugaciji attitude od ovog. Zahvaljujuci ovom forumu stekla sam nekoliko zaista dobrih prijatelja, a i drugi clanovi su doziveli to isto - sto samo pokazuje koliko nisi u pravu u karakterizaciji clanstva.

Kao sto vec rekoh, vama zelim srecu u ucestvovanju na lutriji - nadam se da ces u medjuvremenu postati pazljiviji kad je "fine print" u pitanju, a i da ces shvatiti da se na ljude ne ide nogom kad im dodjes u kucu samo zato sto ti nisu bliski i sto ih ne znas...jbg, nikad ne znas da li ce bas oni biti iza vrata koja ces pokusati da otvoris jednog dana. Bez namere da se zaista vise bavim ovakvim i slicnim "problemima" - pozdrav i srecno.

BAXI 12.11.2011 13:18

Ljudi, vama je lakše da raspravljate u nedogled i trošite vreme uzalud nego da u par reči odgovorite i pomognete nekom i tako učinite dobro delo i za vas i za druge, bez obzira da li je neko pitao po 100 puta i takodje neko odgovorio milion puta.
Vidi se da i pored toliko provedenih godina na zapadu niste naučili pravilo ili odgovori na pitanje ili ignoriši kao da nisi ni video.
Znam ja šta je zapad.

Molloh 12.11.2011 14:22

TheNenad,
da na tom linku smo procitali da prijava traje u oktobru i novembru, nasa greska sto nismo odmah (vec sledeci dan) otisli na link na kome pise da je do 5.novembra, tako da jbg :(

Shanzy,
Da, zeznuli smo se, niko nije kriv osim nas, niti to ja zelim da tvrdim, opet ponavljam obratili smo se za pomoc i to je to. I da, ok smo :grin:, i da, necemo otici sa foruma :grin:

I iskreno, da sam ja na forumu toliko dugo koliko je vecina vas, ili bih pomogao (bez onoga vec milion puta je to raspravljano na forumu, pise ti, itd) , ili ne bih ni odgovarao na poruku. Ne vidim sta je tu toliko nejasno. Nije mi tesko da cackam danima po forumu u potrazi za svim informacijama, al posto smo sve uradili u poslednji momenat (jelte, u oci Bozica ), onda je najlakse i najbrze bilo da pitamo ovde. Eto, hvala svima again, i izvinjenje svima koji su potrosili dragoceno im vreme.

noki 12.11.2011 17:21

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Molloh (Poruka 26159)
TheNenad,
da na tom linku smo procitali da prijava traje u oktobru i novembru, nasa greska sto nismo odmah (vec sledeci dan) otisli na link na kome pise da je do 5.novembra, tako da jbg :(

Shanzy,
Da, zeznuli smo se, niko nije kriv osim nas, niti to ja zelim da tvrdim, opet ponavljam obratili smo se za pomoc i to je to. I da, ok smo :grin:, i da, necemo otici sa foruma :grin:

I iskreno, da sam ja na forumu toliko dugo koliko je vecina vas, ili bih pomogao (bez onoga vec milion puta je to raspravljano na forumu, pise ti, itd) , ili ne bih ni odgovarao na poruku. Ne vidim sta je tu toliko nejasno. Nije mi tesko da cackam danima po forumu u potrazi za svim informacijama, al posto smo sve uradili u poslednji momenat (jelte, u oci Bozica ), onda je najlakse i najbrze bilo da pitamo ovde. Eto, hvala svima again, i izvinjenje svima koji su potrosili dragoceno im vreme.

Molloh,nista strasno-propustili ste da se prijavite ove godine,ali zato imate dovoljno vremena da procitate dovoljno informacija kako na ovom forumu tako i izvan njega.Ja sam bila u vasoj situaciji,stalno sam planirala da se prijavim na lutriju,ali uvek bi izaslo nesto,ili bi propustila termin,ili nisam bila dovoljno marljiva da odem da se slikam,a cak sam mislila da je sve namestena stvar.Poslednje dve godine pred da me izvuku,t.j. dve godine redom su mi tata i mama,pustali prijavu -oni zive ovde vec 6 godina,i eto iz drugog puta su nas izvukli.Nisam znala bas nista o lutriji,ali zahvaljujuci ovom forumu,sam saznala sve sto me je interesovalo.Dva-tri dana sam potrosila citajuci sve postove i sama sam postavila nekoliko pitanja,sto ne da nisu bila postavljena,ali nekad covek hoce da dobije potvrdu o onome sto ga interesuje.Zana je u pravu sto se tice informacija,sad nije potrebno biti neki ekspert da prolunjas malo po web-u i da nadjes ono sto te interesuje.Verovatno je bilo mnogo teze pred da kazemo 10-tak godina,trazis putem poznanika nekoga sto je bio izvucen,da bi saznao ono sto te interesuje.Ne gubi nadu,prati forum,prijavi se sledece godine i cekaj da te izvuku.Ovde ima dosta ljudi sto su voljni da pomognu.Ja bi bila srecna ako pomognem barem jednom od vas u nedoumici,posto sam i sama jednom bila u istoj situaciji.Srecno dogodine!!:beer:

Mikimax 12.11.2011 17:25

Ahhhh, Zana i The Nenad, tipične Balkanske lokalne svađalice koje su i mene docekale na nož kada sam postavio pitanje. :suure:

@Molloh
Ne uzbuđuj se, ovde ima mnogo isfrustrifanih osoba. Ovo je njihov način dočekivanja novih korisnika foruma.

BAXI 12.11.2011 18:51

Molloh

Sve dok se pripremaš za prijavu za sledeću DV2014, ako imaš pitanja, ja ću pokušati da ti dam odgovore koliko mogu ali i to što ne znam probaću da pronadjem odgovor i pomognem ti.
Mada sam i ja na forumu novi, dosta toga mi je poznato, jer mi nije prvi put da učestvujem na lutriji, prethodnih godina prijavljivao sam se preko agencije, za koju mogu da kažem da čisto sumnjam da su me uopšte prijavljivali, nego su oni ladno uzimali pare i da , da napomenem Agencija je iz Bostona.
Tako, ove godine sam stvar uzeo pod svoje pa sam se lično prijavio na oficijalnom sajtu U.S Vlade i čekam da me izvuku:obrva:

Veruj da u potpunosti razumem to što si pitao, jer kad je čovek u takvoj situaciji, jednostavno ne zna ni odakle da počne što je i razumljivo u tvom slučaju te da si opravdano tražio brzi odgovor.

mijan 12.11.2011 19:41

Nisu oni tipicni balkanci nego se ovde razmislja po starom srpskom obicaju uvek je neko drugi kriv, ja nisam nikad. Covek je pre svega sam sebi kriv kasno je reagovao i sta sad?! Ne bih se slozio da nije nista strasno sto propusta godinu dana, jer to je ipak bacenih godinu dana. Svaki pokusaj je zlata vredan kad je sve vise ucesnika a sve manje dobitnika! Kao da sam jednom dosao negde da pitam za posao i dobio odgovor uh da si samo malo ranije pitao za posao bilo je mesta a sad nema. Kako vas samo ne mrzi da polemisete oko gluparija. Covek je shvatio da je sam sebi najvise kriv i ne ljuti se zbog toga, i to je obrazlozio. Ostali pronadjite drugo mesto za istresanje nervoze i zbog njega kao nekog ko je gubitnik u ovoj prici i zbog drugih forumasa. Malo iskulirajte, samo opusteno. :harmonik:

TheNenad 12.11.2011 22:45

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Mikimax (Poruka 26161)
Ahhhh, Zana i The Nenad, tipične Balkanske lokalne svađalice koje su i mene docekale na nož kada sam postavio pitanje.

:1060:

@Molloh
Bookmarkuj https://www.dvlottery.state.gov/ ili idi na http://www.emailalibi.com/ pa stavi podsetnik da ti pošalje poruku na e-mail negde u oktobru, ili jednostavno kada nabaviš kalendar za 2012 godinu (ako držiš u kući one papirne) zaokruži datum. Nemoj se prijavljivati na početku perioda za prijavu niti na kraju (1-2-3 dana) jer su često serveri na kojima se nalazi sajt za prijavu veoma zauzeti pa ti mogu napraviti gadnu glavobolju i podstaći paniku jer rade često rade sporo ili ne rade uopšte.

Imaš uputstava za prijavu na engleskom i na raznim drugim jezicima, ali na Srpskom nažalost nema ništa još: http://travel.state.gov/visa/immigra...ypes_1318.html

Posle toga pročitaj "Welcome to the USA" - zvaničan dokument koji lepo objašnjava osnove: http://www.uscis.gov/files/nativedocuments/M-618.pdf

Sve je ovo bilo već napisano na forumu, ali garantujem da neće proći dugo pre nego što se bude moralo pisati opet... pazite šta sam rek'o :naughty:

uncle sam 12.11.2011 23:44

Jos malo zanimljivosti u vezi sa DV2013

http://news.yahoo.com/blogs/lookout/...tml#more-18301

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 17:15.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.