![]() |
Citat:
2018: 19787 2019: 17152 Mislim da bi svi mi potpisali da ove godine bude tempo kao 2018 :D Jer to znaci da bi onda svi stigli na red :D |
Meni je vise ovo postalo napeto, cak ne mogu ni da zamislim kako je vama sa visokim brojevima. Jedva cekam da vam udare vise taj kurent sledeci mesec ili onaj tamo pa da se bre nosite svi u tu Ameriku ! ! :ludak::ludak::ludak: :bravo:
|
Odgovor na ovaj mail.od juče. Očito nama sa visokim brojevima ne mogu dati nikakav update još uvijek.
Thank you for your inquiry. The information you provided will be forwarded to the appropriate department. In the future, please send your required documents to KCCDVDocuments@state.gov. In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center. |
Citat:
Super je ovo sve, valjda i ubrzaju malo bulletin i trebalo bi sve biti OK :==D: :naughty: |
Citat:
|
Citat:
Dakle logicno je da neko iz EU igra GL jer bas zeli da ide u USA, pa ne znam zasto bi odustao kad je vec izvucen. A broj viza koji se podeli balkanskoj sestorki i nije narocito velik. Meni se ipak cini da lutriju poceo da igra svako ziv i mnogi ljudi se ne kvalifikuju, niti zele da idu. |
Dodatna opasnost je i Korona virus, najbolje jos i da zatvore KCC i niko neka ne radi kako je krenulo ne bi me nista cudilo ova godina je totalno crazy :obrva::naughty::grin:
|
pozdrav svima, sigurno sam u pocetku promasio temu pa da napisem ovde, kada imam nvc completan za eb3 ew ,
dali neko moze da mi objasni koliko se ceka intervju od ove nedelje pa nadalje, ili kako vec to ide sa visa bulleting hvala unapred svima |
Izbacili su CEAC data za 01.03.2020.
2019 02.03.2019. EU: Issued: 4146 Ready: 4271 Ukupno viza u svim regijama: Issued: 10187 Ready: 10147 2020 01.03.2020. EU: Issued: 3798 Ready: 3437 Ukupno viza u svim regijama: Issued: 10126 Ready: 9451 Nije loše, mislim da će biti riješen backlog i da od sledećeg bulletina treba sve da krene na bolje :==D::bravo: |
Citat:
The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 50 characters. |
Citat:
Ready znači da je slučaj došao do ambasade za intervjuisanje tj uredno završena provjera ds260/dokumenata i sada je slučaj spreman za zakazivanje. Kako je godina očajno krenula nije ni loše hahaha |
Postoji i dalje backlog i to rekao bih ne mali. Cuttoff za februar je bio 14000, a ako se pogleda grafikon na xarthisius sajtu može se videti da je i dalje preveliki procenat ready kejsova, a malo issued. Od 13-14000 gotovo da nema issued tj. ima 0.4%, a to je možda 1 kejs, od 12-13000 je za nijansu bolja situacija, ali i dalje je to malo. Moje mišljenje je da i dalje postoji kašnjenje od minimum mesec dana. Videćemo kako će se situacija dalje odvijati, ali trebalo bi da ubrzaju malo.
|
Citat:
Vidim i svi objavljuju da je za sve zemlje potreban DS-5540 i vjerovatno I-134. Koliko znamo do sada u Srbiji i BiH niko nije nosio na intervju ove obrasce? |
Britsimon preporucuje da ih imamo popunjene i spremne na intervjuu jer je public charge rule postalo aktivno tek od prije par dana.
Ispala inace njegova analiza na EU situaciju: http://britsimonsays.com/ceac-data-r...ly-march-2020/ |
Citat:
Nije ovo dobro uopšte. A i sami obrazac s našim platama je smiješno popunjavati uopšte :==D::book: |
To sam i ja pomislio. Neko ko je nezaposlen, a izvučen, mogao bi da bude u problemu, kao i ljudi koji primaju minimalac ili imaju male plate generalno. Zamisli napišeš kako ti je income prošle godine bio npr. 2000 ili 3000 dolara. Ja se iskreno nadam da to kod nas neće tražiti ili bar da to neće imati preveliki uticaj na odluku konzula, jer i oni znaju u kakvoj zemlji tj. zemljama živimo, koliki je standard i kolike su plate. Nego da li su izašle neke zvanične instrukcije vezane za ovaj obrazac?
|
Mislim da nigdje zvanicno spomenut zahtjev za I-134. Dok za ovaj DS-5540 jeste, mada je pitanje koliko ce se primjenjivati.
Moje neko misljenje: Bacio sam pogled na sam obrazac. U sustini je ovo samo informativno i mislim da ce od slucaja do slucaja zavisiti odluka. Naravno da nece ocekivati od zemalja gdje je prosjecna plata 200e da upisuju cifre godisnje plate 30k+. Stavise, takvi slucajevi bi im vjerovatno bili sumnjivi :==D: Mislim da ovo sluzi samo kao dodatni assesment pogotovo za zemlje koje su u velikom riziku da njihovi imigranti padaju na public charge. Tu statistiku sigurno imaju, a mislim da smo mi sa ovih prostora tu mirni jer generalno imamo reputaciju dobrih i vrijednih imigranata. Tako da bih ja na ovu formu u nasem slucaju gledao samo kao na jos jednu dodatnu vetting fazu. Npr, ako je neko u high demand struci a ne radi 7+ godina, logicno je da ce im taj covjek biti sumnjiv. Sa druge strane, ako je neko samo sa srednjoskolskim obrazovanjem u stalnom radnom odnosu na ovaj ili onaj nacin duzi niz godina, to pokazuje drugu sliku, iako prihodi mozda nisu veliki. Iskreno mislim da I-134 nece traziti nama. Ja cu, ako dodjem na red, svakako ga pripremiti, ali mislim da nije prioritet. Tako da bez brige, mislim da nema potrebe za nekom dodatnom nervozom, samo spremite to koliko mozete i sve ce biti OK :) |
znaci ako neko nema nikog u usa..onda ne moze otici po ovom obrascu
|
Ne razumijem..na osnovu cega baziras ovo misljenje? Za I-134 je potrebna asistencija nekoga iz USA, ne za DS-5440 koji je propisan novim public charge ruleom. Tako da ne bi trebalo biti problematicno.
|
šta se trazi u tom DS-5440?,............................
|
Ja radim od 18-19te god informatiku i ako stignem na red idem bez I-134 pa prošao ili ne :==D:
Ovo mi se čini kao neki informativni obrazac, možda ga popuniti čisto reda radi ali iskreno i ja mislim da to u našim zemljama niko neće tražiti... |
Ja ne znam kako tipa ocekuju da student ima zaradu u zadnjih godinu ili vise? Onda ova lutrija gubi smisao i ne treba je zvati lutrija vise jer i kad si izvucen posle je lutrija ocigledno. Malo je glupo po meni sto ovo traze ako traze nama .:book:
|
Pozdrav svima. Citam vas od prosle godine i do sada nije bilo potrebe da se javljam jer skoro sve odgovore na nedoumice, dileme i trileme sam uspevala da pronadjem na ovim stranama (i hvala vam puno na tome), sve do sada.
Intervju imam sledece nedelje, znaci opasno se priblizava i malo me je presekla ova novost sa tim obrascima I-134 i DS-5540. Pravilo/preporuka se primenjuje od 24.februara, a naletela sam na tu vest pre par dana. Meni nikakav zahtev za tim od ambasade jos uvek nije stigao. Da li nekako vec pripremiti to i imati za svaki slucaj na samom intervjuu ili se moliti kosmosu, svemiru, bogu ili kome god tamo na licu mesta da ti uopste i ne zatraze i samim tim te ne stave na AP? Ovo je relativno sveze i pretpostavljam da u poslednjih nedelju dana nije bilo razgovora u ambasadi pa niko i ne moze da nam isprica da li se kod nas uopste i traze ti obrasci i da ja ne treba da paranoisem i dalje. :) Svakako se javljam sa svojim iskustvom nakon sto prodje razgovor. |
Mozda bi najbolje bilo da nazoves Ambasadu licno i raspitas se.
DS5440 nije nikakav problem ispuniti. I-134 ionako nigdje nije stavljen kao obavezan dokument. U svakom slucaju, imas i vise nego dovoljno vremena sve da te stave i na AP, ali ja bih uradio sve ako mogu da izbjegnem to. Ko sto rekoh, DS-5440 djeluje vise kao neki informacioni upitnik i ne vidim razlog da bude prevelike brige oko toga. |
Možda najbolje da ga popuniš i ne nudi ga dok ne zatraže i AKO zatraže...
Slažem se, sve i da odeš na AP pozelenila bi naknadno... Javi nam svakako svoje iskustvo nakon intervjua... Sviju nas interesuje da li će šta tražiti, ti probijaš led :==D::bravo: |
Ako ne pozelenim naknadno posle AP-a, sasvim sigurno cu pozeleneti do intervjua (od muke) zbog ovoga. :)
Slazem se-ako i popunim to, predacu im samo ukoliko zatraze, necu samoinicijativno sigurno. Hvala na savetima, javljam sta sam uradila i kako je prosla ova moja epizoda paranoje u Bg-u. |
Citat:
Pozdrav :) Ja sam imao intervju prosle nedelje, isto sam upao u paranoju kad sam video to da se primenjuje od 24. februara, imao sam hiljadu scenarija u glavi :D Ali na intervjuu sve glat, niko nije spomenuo public charge, niko nije spomenuo health insurance, cak smo se dotakli i toga da sam nezaposlen trenutno, ni to mu nije smetalo. Sve proslo glatko, kao i kod ostalih iskustava iz ove, i proslih godina :) Naravno, uvek je bolje biti pripremljen, nositi te obrasce ako je moguce, jer nikad se ne zna. Ali eto, da se javim, da probam makar malo da vas opustim :) Pozdrav, nek vam je svima sasrecom :) |
Iskrene čestitke! Želim ti puno sreće u SAD-u.
Odlična informacija za sve nas ostale koji se nadamo zakazivanju... Vidim brojevi do EU30xxx dobijaju potvrdu da su dokumenta u redu, ko zna, možda konačno krenu veći skokovi... |
Cestitke i od mene!
Brojimo sitno do novog bulletina....nesto ne znam kad cu skupiti hrabrosti da ga otvorim kad ispadne :grin: |
Citat:
Mi još čekamo pasoš za suprugu, ništa od ds260 i dokumenata do poslije ovog bulletina, ali ajde, barem je sve spremno osim pasoša :grin: Trebalo bi da bude sve OK, neki veći skok, vidjećemo :book::naughty: |
Najgore je što sada i ovaj korona virus može da napravi problem. Mala je šansa da se to desi, ali neko eventualno zatvaranje ambasada bi moglo da naparavi veliki problem.
|
Citat:
Ako budu prekidali zvanje na intervju, mislim da ce produziti rok za izdavanje viza ovoj DV generaciji. Nadamo se najboljem. :baloni: |
Citat:
Mislim, ovo se mora srediti do trenutka kad bih potencijalno ja mogao dobiti poziv za intervju, ali svakako mi nije svejedno nakon ove vijesti. Nadamo se najboljem :( |
Ko je čekao do sad da ode u SAD i aktivira status sad mu je veselo :doctor: :naughty:
Sad kad zatvore ambasade i uspore proces again :no::wee: |
Citat:
|
Videćemo šta će biti. Iskreno mislim da je malo verovatno produžavanje roka za izdavanje viza zato što bi se to posle odrazilo na sledeću godinu. A i pitanje da li je to zakonski moguće zato što jasno piše da se vize mogu izdati isključivo do 30. septembra. To je isto kao i sa AP statusom, jednostavno ljudi koji imaju AP status i ne dobiju vizu do 30. septembra gube mogućnost da istu dobiju kasnije.
|
Citat:
|
Citat:
Nego daj Bože da oni uspore sa obradom ovih eu zemalja a da isforsiraju nas i ove zemlje u okruženju i tako popune eu prijem. Jel zna neko da li su u nekoj godini produžili prijem i posle zakonskog okvira? |
Nisu nikada produzili rok. Inače problem je što oni ne moraju po zakonu da podele sve vize, jednostavno nigde ne piše da postoji neki minimalni broj koji mora da se podeli. Bukvalno mogu sad da kažu gotovo je što se ove godine tiče i to je to, ali realno mislim da su šanse za to u domenu teorije. Ja se iskreno nadam da ovo neće uticati previše na ceo proces, ali opet ko zna, pre dve nedelje niko nije očekivao da će se virus ovako brzo proširiti, pa vidimo svi šta se sada dešava, zatvaraju se granice, škole, zabranjuju se javna okupljanja, sportske manifestacije itd.
|
Mislim da od toga nece biti nista.
Sa druge strane, izasao je aprilski VB: AFRICA: 45,175 Except: Egypt 39,000 ASIA: 18,450 Except: Iran 11,550 Nepal 11,700 EUROPE: 30,000 NORTH AMERICA (BAHAMAS): 17 OCEANIA: 2,150 SOUTH AMERICA, and the CARIBBEAN: 1,875 Odlican skok za Evropu. Ipak, izgleda da se po prvi put pojavila sledeca sekcija, koja nije uopste dobra vijest za nas vece brojeve: DIVERSITY VISA (DV) AVAILABILTY IN THE COMING MONTHS The May rank cut-off movements for all DV regions continue to be greater than might ordinarily have been expected, in order to generate applicant demand under the respective annual limits. This is because fewer DV applicants are actively pursuing final action on their cases at consular posts abroad, and the volume of USCIS adjustment cases remains low. If large numbers of applicants eventually do begin to have their cases brought to final action, rank cut-off date movements will necessarily slow or stop, and retrogression would become a possibility. At this time, it is not possible to say when such action might be required, but late summer would be the most likely time. |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 21:47. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.