![]() |
@V777
U ambasadu bez problema mozes uneti svoju torbu, ranac, kofer sta god hoces samo sto ce ti je na ulazu skenirati i trazice ti da izvadis i ostavis na "recepciji" (vise kao orman sa pregradama) sledece: - mobilni telefon ili telefone ako ih imas vise i isti moraju da budu ugaseni - bilo koji ostri predmet (makaze, nozice, grickalicu) - vatreno oruzje Moze se desiti da ti u torbi na skeneru nadju ogledalce (sto je bio slucaj sa mojom suprugom) ali se ne secam da je morala da ga ostavi. Ovo sve u svemu znaci da na ulazu ostavljas bilo koju stvar koja potencijalno moze da ugozi nekoga unutar ambasada. Kad te stvari ostavis, covek iz obezbedjenja ti da karticu sa brojem tvog odeljka u ormaru i to je to. @Prika Sto se tice potvrde o neosudjivanosti, to se vadi u "Mupu i zove se Izvod iz kaznene evidencije". Nesme biti starije od 6 meseci (mislim ali nisam siguran) i mora da imas onoliko potvrda u koliko zemalja si ziveo do tog dana, odnosno iz svih onih zemalja koje si naveo u formularu koji si vratio u Kentaki. S obzirom da si naveo da si ziveo u drugim republikama ex-Jugoslavije, onda ces morati da izvadis iz svake od tih republika potvrdu. To sto si rekao "vise od 6 meseci" nije tacno jer znam momka koji je naveo da je ziveo u Svedskoj 4 meseca i oni su mu trazili potvrdu iz Svedske. Inace, ta potvrda je jedan od najbitnijih dokumenata i bez nje ne pustaju dalje. Ako kojim slucajem nemas neki od dokumenata, nece te odbiti nego ce ti reci da u nekom roku doneses to sto ti fali i zakazace ti intervju u drugom terminu. Sto se tice vojske, potrebna ti je potvrda iz vojnog odseka, mada meni nisu to ni uzeli. Prilozio sam uz ostale dokumente ali su mi je vratili kao nepotrebnu. Isto vazi i za potvrdu iz suda da se protiv tebe trenutno ne vodi nikakav sudski proces. To ti ne treba a i nije na listi potrebnih dokumenata. Dokument o deportaciji ti ne treba ako nisi bio deportovan iz nijedne zemlje. Pozdrav. |
Hvala Prika, tako sam otrprilike i mislila da se radi.
Da li je nekom stigla druga kovera, te kada se nadate da ce krenuti da stizu, verovatno ne pre 15. avgusta? Koje od avio kompanija bi preporucili nasi ljudi koji su isli za USA, konkretno interesuje me Svajcarske i Nemacke kompanije...Uporedite cene, avio kompanije, gubljenje stvari (posto je neko u ranijim postovima to napomenuo), presedanja i tako to...Znam da je jos rano, ali bih volela da znam! Videla sam da cak neke kompanije imaju iste cene cele godine sto je super. Kakva su vasa iskustva? Thanks! |
Mikle,
hvala na infomacijama. Sami znate kakva konfuzija vlada ovde oko dokumenata. za jedan papir moras da izgubis ceo dan. Sto je jos najgore sada i policija strajkuje. Ovde je sve poludelo. |
Prika,
Jesi saznao odgovor na tvoje pitanje: "Interesuje me da li je nekom poznato da li treba poseban pasos za dete (ima jednu godinu) ili moze da ide na pasos oca ili majke" I ja cu biti u slicnoj situaciji,odnosno tek ocekujem prinovu u oktobru pa me zato interesuje, a vidim da niko nije u vezi toga odgovorio. |
Za dete jos nisam saznao da li treba poseban pasos ali cu kada dobijem drugu kovertu
da pozovem direktno ambasadu pa ce mi oni reci valjda. Po meni bi mozda bolje bilo da mu se izvadi pasos ( detetu) ako moze. Borko, za sada ne treba da se brines,bitno je da dodje prinova a ostalo ce samo da se sredi kada dodje vreme za to. |
V777,
Sada sam video da sam propustio da odgovorim na tvoja pitanja.Izvini. Mi smo broj malo ispod 10000. Kao garanciju cu dobiti formular I-134. A gde cemo da idemo to jos nismo odlucili,verovatno u NY. Prika, U pravu si neka sve ide svojim redom. |
Zvanicni sajt lutrije je osvezio vest!
Prve informacije za najnovije konkurisanje GC Lottery 2009 mozete upravo pogledati na njihovom linku: http://www.dvlottery.state.gov/ Jos malo pa pocinje... Poz svima! |
Interesuje me samo ako neko moze da mi objasni da li bas striktno zahtevaju garantni list od nekoga iz usa, i kakva je situacija ako se ode o ambasadu bez tog dokumenta ?
|
E, pa evo da se i ja oglasim (posle 100 godina) i (tobože) slučajno da ubodem komentar br. 600. :-P
Vidim, ovo se baš fino zakuvalo! :-D Šteta što trenutno nemam malo više slobodnog vremena da poradim na http://milos.srdjevic.net/lutrija/ ... Nažalost, zbog nepredviđenih okolnosti, blog (tj. ova tema) će najverovatnije ostati ovakva narednih par meseci..... ne više od 3-4. A dotle, nadam se da nećemo dogurati do 'iljadu. Jedva na'vatam scroll bar. :-D Puno pozdrava svima. |
Zdravo Meeloshe, pa gde si covece, stvarno te nije bilo sto godina?!
Puno pozdrava i sve najlepse, nadam se da ces cesce da budes s nama, te da nam pomognes svojim savetima i preporukama, kao i svi ostali koji su vec s one strane okeana... Da li je nekome stigla druga koverta? Pozdrav i srecno svima! |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 20:09. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.