ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Prijava na Lutriju (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Pitanja i odgovori - Q&A (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1327)

vanjaiigor 19.09.2016 14:30

U svakom slucaju hvala puno na pomoci. :) Probacu tako kao sto ste rekli.

jasmin_nikol 21.09.2016 04:24

Vanjaiigor: Prijava preko foruma nije važeća! Pretpostravljam da tu postoji da bi ljudi videli kako se popunjava i proverili da li znaju ispravno je popunuti. Verujte da ima ljudi koji imaju dosta problema i nedoumica oko toga ( ako mislite da je besmisleno...). Elem, još malo strpljenja i idite na znanični sait gde se popunjava aplikacija. Do tada, listajte forum- odličan je, prepun korisnih informacija, saveta, iskustava. Sve najbolje i srećno svima nama! Družimo se u DV-2018 :naughty:

Andrija89 21.09.2016 10:55

Blizi se lutrija a ja imam par pitanja. Mislim (kao i vecina) da sam gresio u prijavi pa bih sada sve lepo da pitam. Imam nedoumice oko pitanja broj 8 tacnije 8e gde se trazi District/Country/Province/State, da li tu trebam da napisem (posto sam iz Nisa) Srbija ili Juzna Srbija ili kojoj opstini pripadam u gradu? Takodje imam problem i sa 8f gde se trazi Postal Code/Zip Code, da li tu trebam da napisem 18000(sto je postanski broj za Nis) ili 18101 (sto je postanski broj za Nis ali za opstinu Medijana kojoj pripadam)? Hvala unapred

vanjaiigor 21.09.2016 11:41

JasminNikol: Hvala na odgovoru. Ja sam na taj nacin i shvatila, kao proveru. Medjutim, nakon popunjavanja sve što piše je jako zbunjujuce i mislim da bi neko trebao da se pozabavi time i to resi kako ne bi bilo nedoumica. :) Da, srecno svima!

BetterFuture 21.09.2016 12:42

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Andrija89 (Poruka 63313)
Blizi se lutrija a ja imam par pitanja. Mislim (kao i vecina) da sam gresio u prijavi pa bih sada sve lepo da pitam. Imam nedoumice oko pitanja broj 8 tacnije 8e gde se trazi District/Country/Province/State, da li tu trebam da napisem (posto sam iz Nisa) Srbija ili Juzna Srbija ili kojoj opstini pripadam u gradu? Takodje imam problem i sa 8f gde se trazi Postal Code/Zip Code, da li tu trebam da napisem 18000(sto je postanski broj za Nis) ili 18101 (sto je postanski broj za Nis ali za opstinu Medijana kojoj pripadam)? Hvala unapred

Po meni, nema potrebe "razbijati" glavu oko ovoga. Dovoljno je da za City/Town upisete Nis, za Country upisite Serbia. District/Country/... mozete i tu da upisete Serbia a mozete i N/A ili slobodno ostavite prazno ako sistem dozvoljava (ne secam se). Postal code svejedno koji (od ova dva koja ste napisali). Za ova dva polja nema potrebe detaljisati. Pogotovu sto Vam nista nece stizati postom.

vlada33 28.09.2016 15:16

Prijava za GC, porodicno, ali odlazak pojedinacno

Ovo je moj prvi post i najpre da zahvalim svima na postojanju ovog foruma i svih uputstva...

Ovo je sve retorika, svestan sam da je verovatnoca minimalna ali bih hteo da znam nekke pojedinosti, jer ne bi da budem i dobitnik i luzer u isto vreme a usput i nekom ko je spreman da ode uzmem mesto jer nije sce onako kako sam ja razumeo (procitao sam sve sto sam mogao da nadjem u vezi sa svojim pitanjima i ostale su samo neke nedoumice pa ako moze pomoc, hvala unapred)

Sad o temi, ove godine planiram da se prijavim za GC, dve prijave - supruga i ja kao nosioci i imamo i sina od 8 godina i tu vec krecu problemi zbog kojih i pisem. Opcija da dete u ovom periodu odvedem je nikakva, zaista ne bi to pokusavao, zbog skole, supruga takodje nije nesto najbolja sa jezikom,a i neko mora ostati sa detetom (ne bih ga ostavljao sa babama i dedama i to mi se ne scidja) tako da je pocetna opcija, da odemo svi na overu vize a da samo ja ostanem, kad zavrsi osnovnu onda bi i oni dosli a do tada bi odrzavao njihove GC.

Interesuje me, za slucaj da supruga bude izvucena,ona bude nosilac GC, mogu li ja ostati a da se ona vrati, naravno i dete sa njom ?

Zaista nisam nasao odgovor...

U suprotnom slucaju mi je jasno, odrzavanje GC za njih, poseta jednom godisnje Americi a moze i na dve ako se popuni onaj formular (zaboravio kako se zove), ako imate nesto dodati, veoma sam raspolozen za savete...

Magelan 28.09.2016 16:53

@Vlada 33

Post pomeren u odgovarajuci forum/temu.

Pisano je na ovu temu u vise navrata. Iako je supruga nosilac, ukoliko svi udjete zajedno i aktivirate GC, supruznik koji nije nosilac moze da ostane bez ikakvih problema. Bilo je vise takvih primera.
"zaboravio sam kako se zove" je reentry permit.

Savet - citajte forum. Sve je vec ovde napisano. Mozda informacija koja vama treba nije u prvom postu odredjene teme ali je svakako negde na forumu. Prijava jos nije ni pocela, a do izvlacenja tek ima vremena. Stoga izdvojite vreme, koristite opciju "Search" i nacicete sve informacije koje su vam potrebne citajuci forum.

Srecno,
Moderator

LJ75 28.09.2016 16:55

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vlada33 (Poruka 63488)
Opcija da dete u ovom periodu odvedem je nikakva, zaista ne bi to pokusavao, zbog skole, supruga takodje nije nesto najbolja sa jezikom,a i neko mora ostati sa detetom (ne bih ga ostavljao sa babama i dedama i to mi se ne scidja) tako da je pocetna opcija, da odemo svi na overu vize a da samo ja ostanem, kad zavrsi osnovnu onda bi i oni dosli a do tada bi odrzavao njihove GC.

1. Ako se bojis da ce dijete izgubiti godinu uceci jezik, nema razloga da se bojis. I moja djeca su sa 10 i 12 godina dosli vani i odmah krenuli na engleskom. Prvih mjesec dva pomalo kaska, ali poslije to ide. Djeca uce puno brze od nas.

2. Ako sad, ovog momenta, tvoja supruga ozbiljno krene da uci engleski, i kada bi jedno od vas bilo izvuceno sa jako niskom brojem, u najboljem slucaju bi se selili za 12 mjeseci. To je i vise nego dovoljno vremena da sasvim solidno ovlada engleskim.

3. Najveci problem, u slucaju da i ti i supruga radite neke 'onako' placene troskove, bi bio neki day care / obdaniste za dijete, jer kosta jako puno.

4. I opcija koju razmatras je izvodljiva, ali nosi odredjene rizike i troskove - npr. bilo bi pametno da oni dodju u posjetu bar 1x godisnje. Ovo bi bilo dobro provjeriti sa pravnim licem.

Za pocetak, neka je tebi sa srecom, ali kako kazu, don't quit your day job just yet.

vlada33 28.09.2016 17:03

Hvala na odgovoru, pretpostaljao sam da je tako no uvek bolje pitati... Inace citam svakodnevno, cak i dok sam na poslu na telefonu, no sad vidim da ima jos tema koje nisam mogao da vidim dok nisam bio registrovan, tako da citam i dalje... A i ideja za GC je od skoro tako da se izvinjavam na neupucenosti, neke druge ideje su bile u opticaju ali evo vredi probati i ovo, nekako sam pregoreo i ne mogu vise ovde ostati pa se hvatam za sve opcije...

Nastavljam sa citanjem, i s obzirom na ovaj odgovor gore prijavljujem se sigurno pa nek bude kako hoce (moze i kako treba ako bude srece)

Srecno i svim ostalim koji ce se prijaviti ove godine...

BetterFuture 28.09.2016 17:54

Da i ja dodam da je opcija da Vasa supruga i dete odrzavaju GC dolaskom svake godine na mesec-dva tesko odrziva jer ce, skoro sigurno, ostati bez GC. To se moglo i cuti na snimku iz Americkog kutka u Novom Sadu.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 01:59.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.