![]() |
U svakom slucaju hvala puno na pomoci. :) Probacu tako kao sto ste rekli.
|
Vanjaiigor: Prijava preko foruma nije važeća! Pretpostravljam da tu postoji da bi ljudi videli kako se popunjava i proverili da li znaju ispravno je popunuti. Verujte da ima ljudi koji imaju dosta problema i nedoumica oko toga ( ako mislite da je besmisleno...). Elem, još malo strpljenja i idite na znanični sait gde se popunjava aplikacija. Do tada, listajte forum- odličan je, prepun korisnih informacija, saveta, iskustava. Sve najbolje i srećno svima nama! Družimo se u DV-2018 :naughty:
|
Blizi se lutrija a ja imam par pitanja. Mislim (kao i vecina) da sam gresio u prijavi pa bih sada sve lepo da pitam. Imam nedoumice oko pitanja broj 8 tacnije 8e gde se trazi District/Country/Province/State, da li tu trebam da napisem (posto sam iz Nisa) Srbija ili Juzna Srbija ili kojoj opstini pripadam u gradu? Takodje imam problem i sa 8f gde se trazi Postal Code/Zip Code, da li tu trebam da napisem 18000(sto je postanski broj za Nis) ili 18101 (sto je postanski broj za Nis ali za opstinu Medijana kojoj pripadam)? Hvala unapred
|
JasminNikol: Hvala na odgovoru. Ja sam na taj nacin i shvatila, kao proveru. Medjutim, nakon popunjavanja sve što piše je jako zbunjujuce i mislim da bi neko trebao da se pozabavi time i to resi kako ne bi bilo nedoumica. :) Da, srecno svima!
|
Citat:
|
Prijava za GC, porodicno, ali odlazak pojedinacno
Ovo je moj prvi post i najpre da zahvalim svima na postojanju ovog foruma i svih uputstva...
Ovo je sve retorika, svestan sam da je verovatnoca minimalna ali bih hteo da znam nekke pojedinosti, jer ne bi da budem i dobitnik i luzer u isto vreme a usput i nekom ko je spreman da ode uzmem mesto jer nije sce onako kako sam ja razumeo (procitao sam sve sto sam mogao da nadjem u vezi sa svojim pitanjima i ostale su samo neke nedoumice pa ako moze pomoc, hvala unapred) Sad o temi, ove godine planiram da se prijavim za GC, dve prijave - supruga i ja kao nosioci i imamo i sina od 8 godina i tu vec krecu problemi zbog kojih i pisem. Opcija da dete u ovom periodu odvedem je nikakva, zaista ne bi to pokusavao, zbog skole, supruga takodje nije nesto najbolja sa jezikom,a i neko mora ostati sa detetom (ne bih ga ostavljao sa babama i dedama i to mi se ne scidja) tako da je pocetna opcija, da odemo svi na overu vize a da samo ja ostanem, kad zavrsi osnovnu onda bi i oni dosli a do tada bi odrzavao njihove GC. Interesuje me, za slucaj da supruga bude izvucena,ona bude nosilac GC, mogu li ja ostati a da se ona vrati, naravno i dete sa njom ? Zaista nisam nasao odgovor... U suprotnom slucaju mi je jasno, odrzavanje GC za njih, poseta jednom godisnje Americi a moze i na dve ako se popuni onaj formular (zaboravio kako se zove), ako imate nesto dodati, veoma sam raspolozen za savete... |
@Vlada 33
Post pomeren u odgovarajuci forum/temu. Pisano je na ovu temu u vise navrata. Iako je supruga nosilac, ukoliko svi udjete zajedno i aktivirate GC, supruznik koji nije nosilac moze da ostane bez ikakvih problema. Bilo je vise takvih primera. "zaboravio sam kako se zove" je reentry permit. Savet - citajte forum. Sve je vec ovde napisano. Mozda informacija koja vama treba nije u prvom postu odredjene teme ali je svakako negde na forumu. Prijava jos nije ni pocela, a do izvlacenja tek ima vremena. Stoga izdvojite vreme, koristite opciju "Search" i nacicete sve informacije koje su vam potrebne citajuci forum. Srecno, Moderator |
Citat:
2. Ako sad, ovog momenta, tvoja supruga ozbiljno krene da uci engleski, i kada bi jedno od vas bilo izvuceno sa jako niskom brojem, u najboljem slucaju bi se selili za 12 mjeseci. To je i vise nego dovoljno vremena da sasvim solidno ovlada engleskim. 3. Najveci problem, u slucaju da i ti i supruga radite neke 'onako' placene troskove, bi bio neki day care / obdaniste za dijete, jer kosta jako puno. 4. I opcija koju razmatras je izvodljiva, ali nosi odredjene rizike i troskove - npr. bilo bi pametno da oni dodju u posjetu bar 1x godisnje. Ovo bi bilo dobro provjeriti sa pravnim licem. Za pocetak, neka je tebi sa srecom, ali kako kazu, don't quit your day job just yet. |
Hvala na odgovoru, pretpostaljao sam da je tako no uvek bolje pitati... Inace citam svakodnevno, cak i dok sam na poslu na telefonu, no sad vidim da ima jos tema koje nisam mogao da vidim dok nisam bio registrovan, tako da citam i dalje... A i ideja za GC je od skoro tako da se izvinjavam na neupucenosti, neke druge ideje su bile u opticaju ali evo vredi probati i ovo, nekako sam pregoreo i ne mogu vise ovde ostati pa se hvatam za sve opcije...
Nastavljam sa citanjem, i s obzirom na ovaj odgovor gore prijavljujem se sigurno pa nek bude kako hoce (moze i kako treba ako bude srece) Srecno i svim ostalim koji ce se prijaviti ove godine... |
Da i ja dodam da je opcija da Vasa supruga i dete odrzavaju GC dolaskom svake godine na mesec-dva tesko odrziva jer ce, skoro sigurno, ostati bez GC. To se moglo i cuti na snimku iz Americkog kutka u Novom Sadu.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 01:59. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.