| BetterFuture |
14.04.2016 07:23 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik markoss
(Poruka 60421)
posle okruglo 5 nedelja od ulaska u USA stigla mi je zelena karta:1081:
|
Super! Sigurno ti se oduzilo, ali sada samo napred. Idemooo. Pa kada budes imao vremena, pisi dalja iskustva.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik markoss
(Poruka 60421)
posle okruglo 5 nedelja od ulaska u USA stigla mi je zelena karta:1081:
|
Pretpostavljam da za posao ne treba GC nego SSN. Jesi tražio posao, jesi uspeo nešto da nađeš? Jesi uspeo da se snađeš za tih 5 nedelja?
|
posao nisam ni trazio jer mi je sve usmereno na obuku za kamion..e sad cudno je da su dvojici nislija trazili za upis u skolu zelenu kartu a meni nisu.
|
| zelembac |
04.05.2016 11:54 |
Drustvo, da li je neko imao iskustva sa promenom adrese stanovajna nakon ulaska u USA i prijavljivanja te promene?
Verujem da je ta prijava promene adrese prevashodno potrebna zbog slanja dokumentata, pre svega green card-a.
E sad..ja imam neku specificnu situaciju. Sada kada budem odlazio u Ameriku boravicu jedan kraci period na adresi koju sam naveo u aplikaciji ali cu leto provesti na drugoj lokaciji zbog sezonskog posla koja je udaljena na nekih sat i po od mesta u kojem sam naveo da cu ziveti.
Mene zanima vase misljenje da li je potrebno da menjam adresu zbog toga? Takodje zelim da mi GC stigne na tu prvobitnu adresu a ne u mesto gde cu boraviti narednih nekoliko meseci...
Znam da sam dosadan ali imam jos jedno pitanje :D da li postoje neke provere imigracionog kao npr u slucaju braka sa nekom osobom iz amerike kada proveravaju da li je brak sklopljen iz interesa ili naravno ljubavi? :)
|
| BetterFuture |
04.05.2016 12:35 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik zelembac
(Poruka 61426)
Drustvo, da li je neko imao iskustva sa promenom adrese stanovajna nakon ulaska u USA i prijavljivanja te promene?
Verujem da je ta prijava promene adrese prevashodno potrebna zbog slanja dokumentata, pre svega green card-a.
E sad..ja imam neku specificnu situaciju. Sada kada budem odlazio u Ameriku boravicu jedan kraci period na adresi koju sam naveo u aplikaciji ali cu leto provesti na drugoj lokaciji zbog sezonskog posla koja je udaljena na nekih sat i po od mesta u kojem sam naveo da cu ziveti.
Mene zanima vase misljenje da li je potrebno da menjam adresu zbog toga? Takodje zelim da mi GC stigne na tu prvobitnu adresu a ne u mesto gde cu boraviti narednih nekoliko meseci...
Znam da sam dosadan ali imam jos jedno pitanje :D da li postoje neke provere imigracionog kao npr u slucaju braka sa nekom osobom iz amerike kada proveravaju da li je brak sklopljen iz interesa ili naravno ljubavi? :)
|
GC ce stici na adresu koju navedete, bez obzira da li ste vi tamo. Znaci ne bi trebalo da bude problema po tom pitanju. A za ovo drugo, ne znam, a i moderatori ne dozvoljavaju bilo kakve informacije koje bi imale za cilj odstupanje od zakona neke drzave.
|
Citat:
(Poruka 61426)
|
Iz iskustva forumaša čak i ako promeniš adresu GC će ti stići na onu prvu, jer i njima sistem nije idealan. :naughty:
Citat:
(Poruka 61426)
|
E sada, što se "selidbe" tiče, ti si po zakonu dužan da svaku promenu adrese prijaviš u roku od 10 dana, i to se radi on-line!
" Give Your New Address to USCIS
You must notify USCIS if you change your address. File Form AR-11, Change
of Address, within 10 days of your relocation. For information on filing a change of address, go to the USCIS website at ww.uscis.gov/addresschange
or call Customer Service at 1-800-375-5283. You must notify USCIS each
time you change your address.
For more information, call USCIS at 1-800-375-5283 or visit www.uscis.gov."
To ti je jako bitno i ako planiraš nakon 5 god. da apliciraš za državljanstvo. To je momenat kada oni ponovo vrše proveru i propust koji se tiče neblagovremene promene adrese može te koštati državljanstva.
Ako se budeš ženio kapiram da tvoja supruga (ako je iz Srbije) prolazi sličnu proveru koju prolaze parovi na intervjuu u ambasadi (dakle slike, prepiske i sl.). Ako se oženiš državljankom a ti si LPR mislim da tu nema neke petljancije, osim ako za državljanstvo želiš da apliciraš po tom osnovu (nakon 3 god.). U tom slučaju nemam info. ali da se saznati.
|
| zelembac |
04.05.2016 17:57 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tikica
(Poruka 61446)
Iz iskustva forumaša čak i ako promeniš adresu GC će ti stići na onu prvu, jer i njima sistem nije idealan. :naughty:
E sada, što se "selidbe" tiče, ti si po zakonu dužan da svaku promenu adrese prijaviš u roku od 10 dana, i to se radi on-line!
" Give Your New Address to USCIS
You must notify USCIS if you change your address. File Form AR-11, Change
of Address, within 10 days of your relocation. For information on filing a change of address, go to the USCIS website at ww.uscis.gov/addresschange
or call Customer Service at 1-800-375-5283. You must notify USCIS each
time you change your address.
For more information, call USCIS at 1-800-375-5283 or visit www.uscis.gov."
To ti je jako bitno i ako planiraš nakon 5 god. da apliciraš za državljanstvo. To je momenat kada oni ponovo vrše proveru i propust koji se tiče neblagovremene promene adrese može te koštati državljanstva.
Ako se budeš ženio kapiram da tvoja supruga (ako je iz Srbije) prolazi sličnu proveru koju prolaze parovi na intervjuu u ambasadi (dakle slike, prepiske i sl.). Ako se oženiš državljankom a ti si LPR mislim da tu nema neke petljancije, osim ako za državljanstvo želiš da apliciraš po tom osnovu (nakon 3 god.). U tom slučaju nemam info. ali da se saznati.
|
Hvala Tikice! :)
Ma ne planiram da se zenim, mislim da ja to necu skoro xD nego cisto me zanimao odnos imigracionog prema nama u poredjenu sa neki ljudima koju su stekli to pravo putem braka sa osobom koja ima americko drzavljanstvo.
Nije meni problem da prijavljujem novu adresu i video sam da smo to duzni da radimo..samo me je interesovalo da li je to potrebno ako zivimo u neposrednoj blizini za kraci vremenski period. Iskreno se nadam da ce na prvobitnu adresu stici GC jer je tu i zelim!
Hvala jos je jednom svima.. ako imate jos neku info vezanu za ovo slobodno pisite :)
|
SSN a i green card stizu na adresu koju navedes kada ulazis u zemlju. onu koju si stavila na formularima mozes da promijenis po ulasku u zemlju. ja sam tako uradila. duga je procedura od apliciranja do ulaska u zemlju tako da je normalno da se adresa moze promijeniti. isto,ja sma po ulasku u zemlju isla 2 puta licno da pitam za ssn. prvi put su mi rekli da su oni po ulasku u zemlju to popunili akad mi nije stigao ja sma opet posla i rekli su mi da nije nista popunjeno. tako da je najbolje ipak otici do najblizeg DMV-a. Green card stize obicno posle 2-3 nedjelje od dobijanja ssn.
|
| Gromacha |
10.05.2016 02:10 |
Imam jedno pitanje.
Dali se sta placa u SSN officu kakda se predaje zahtjev za ssn?
|
kratko i jasno NE...popunis obrazac onaj sa podacima i sa pasosem predas na salter
|
| Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 21:34. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.