ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Interviews DV 2018 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1877)

Svenson 28.03.2018 20:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Botanika1 (Poruka 71057)
Evo i mi da se javimo da smo pozeleneli!
...
And now, time to pack :pozdrav:

Čestitam :bravo: Želim vam puno uspeha u Americi. :papa:

Kad se sredite, javite nam kako ste se snašli. :==D:

Traveler 31.03.2018 13:31

Ljudiii jel zna neko mozda da li je problem ako neko ima vec dvojno drzavljanstvo (srpsko i hrvatsko)? Jasno da treba izvod iz obe zemlje i porvrda iz mupa, ali generalno sama cinjenica o dvojnom drzavljanstvu jel problem ili nije?

damagon 31.03.2018 13:34

Koliko se secam iz iskustva ranijih clanova, ukoliko ste ziveli u nekoj drugoj zemlji , koja nije zemlja u kojoj imate intervju, potrebno je da iz te druge zemlje takodje prikupite odredjena dokumenta, sad ne znam da li je to samo potvrda iz mupa, ali generalno mislim da nema problema

Simke 31.03.2018 16:57

I mene je to zanimalo.. I ja sam sa dvojim drzavljanstvom, u mom slucaju je makedonsko i srpsko.. Zivim u Srbiji, nikada nisam ziveo u Makedoniji ali sam tamo rodjen.. Za sva dokumenta koja vadim u Srbiji uzimao sam izvod iz maticne knjige rodjenih u Makedoniji, u Skoplju, nisam uzimao izvod nigde u Srbiji, cak ne znam ni dali mogu da ga izvadim u Srbiji.. Ali ne bi trebalo to da bude problem, jer smo u DS260 naveli da imamo dva drzavljanstva.. Muci me samo oko izvoda, jer nosim makedonski sigurno, ali ne znam dali mogu da uzmem srpski?

Botanika1 02.04.2018 12:01

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Simke (Poruka 71093)
I mene je to zanimalo.. I ja sam sa dvojim drzavljanstvom, u mom slucaju je makedonsko i srpsko.. Zivim u Srbiji, nikada nisam ziveo u Makedoniji ali sam tamo rodjen.. Za sva dokumenta koja vadim u Srbiji uzimao sam izvod iz maticne knjige rodjenih u Makedoniji, u Skoplju, nisam uzimao izvod nigde u Srbiji, cak ne znam ni dali mogu da ga izvadim u Srbiji.. Ali ne bi trebalo to da bude problem, jer smo u DS260 naveli da imamo dva drzavljanstva.. Muci me samo oko izvoda, jer nosim makedonski sigurno, ali ne znam dali mogu da uzmem srpski?

Sigurno je bilo slicnih primera i ovde, ali ako niste sigurni, najbolje je da pozovete ambasadu i pitate.
Ja sam zvala kad mi je trebala informacija da li za supruga vadim izvod iz maticne knjige u BiH (samo rodjen tamo, nema njihovo drzavljanstvo vise) i odgovorili su mi potvrdno.
Kasnije ta informacija pomaze i ostalima u slicnoj situaciji :grin::grin:

doE0 03.04.2018 11:17

Cao drustvo...pitanje za clanove koji su se vencali neposredno pred intervju
Da li moja devojka treba da promeni adresu, pa da joj u novom pasosu pise ista adresa kao moja?

Denipas11 03.04.2018 14:01

Onda su nas pitali da li smo ikad bili u US zajedno (sto i jesmo), onda mene koliko sam puta bila sama i koliko sam se dugo zadrzavala (proveravaju da nije bilo prekoracenja od 6 meseci na turistickoj vizi).

Zanima me sta ti znaci to proveravaju da nije bilo prekoracenja od 6 meseci? Da li si mislila da nisi zahtevala produzetak turisticke vize pa bila u procesu 6 meseci ili da nisi ostala posle datuma koji su ti carinici dali na ulazu?

slucajni_prolaznik 04.04.2018 05:40

Citat:

Prvobitno poslao korisnik doE0 (Poruka 71120)
Cao drustvo...pitanje za clanove koji su se vencali neposredno pred intervju
Da li moja devojka treba da promeni adresu, pa da joj u novom pasosu pise ista adresa kao moja?

Ne. Samo navedite ispravnu adresu u DS-260. I inace se pasos ne menja zbog promene adrese.

Botanika1 04.04.2018 11:23

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Denipas11 (Poruka 71123)
Onda su nas pitali da li smo ikad bili u US zajedno (sto i jesmo), onda mene koliko sam puta bila sama i koliko sam se dugo zadrzavala (proveravaju da nije bilo prekoracenja od 6 meseci na turistickoj vizi).

Zanima me sta ti znaci to proveravaju da nije bilo prekoracenja od 6 meseci? Da li si mislila da nisi zahtevala produzetak turisticke vize pa bila u procesu 6 meseci ili da nisi ostala posle datuma koji su ti carinici dali na ulazu?

U mom slucaju su gledali da li sam ostala posle datuma koji su carinici dali na ulazu (ja sam uvek ostajala 3 nedelje max). Moj utisak je da to pitaju cisto reda radi, jer u DS260 sam unela tacne datume kada sam ulazila i izlazila iz US. Ima i sajt na kome to moze da se proveri :)

Tako da mislim da to pitanje i nema neku tezinu, jer oni imaju sve ispred sebe. I da je bilo produzenja turisticke verujem da ne bi bilo problema, njima je najbitnije da neko nije prekrsio nesto bez razloga i pokrica (produzenje), bar ja tako mislim :)

Traveler 04.04.2018 12:06

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Botanika1 (Poruka 71134)
U mom slucaju su gledali da li sam ostala posle datuma koji su carinici dali na ulazu (ja sam uvek ostajala 3 nedelje max). Moj utisak je da to pitaju cisto reda radi, jer u DS260 sam unela tacne datume kada sam ulazila i izlazila iz US. Ima i sajt na kome to moze da se proveri :)

Tako da mislim da to pitanje i nema neku tezinu, jer oni imaju sve ispred sebe. I da je bilo produzenja turisticke verujem da ne bi bilo problema, njima je najbitnije da neko nije prekrsio nesto bez razloga i pokrica (produzenje), bar ja tako mislim :)

Mozes li da postavis link tog sajta na kome mogu da se
Provere ulasci i izlasci?🙂

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 06:22.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.