ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Zelena lutrija - Retro (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1)

Dragan NY 24.08.2007 23:47

Ljudi, hvala vam puno na ovoj informaciji za oktobar. Mene veoma interesuje kakve su sanse da ja sa brojem 77xx odem na razgovor u novembru posto ce se u oktobru obradjivati brojevi do 5800. Mislim da su velike sanse da to bude u novembru. Ako neko zna kada ce biti izbacen cut-off broj za novembar neka mi javi, veoma mi je vazno.
Trenutno sam u NY i cilj mi je sto pre vratiti se nazad posto imam da obavim neka putovanja po dobijanju (ako Bog da) grin karda...
So, please, please dajte vase misljenje, veoma je vazno da sad, kad je sve konacno pocelo, svi ucestvujemo u ovoj prici...
Pozdrav svima i srecno "people under 5800" na razgovoru.

ps

Samo bez treme, jer imam bezbroj iskustava iz razgovora za turisticku vizu. Cim se pojavite u ambasadi, osmeh na lice i koji otvara sva vrata....

Prika 25.08.2007 20:15

Za Dragana.
Ukoliko ti je to toliko bitno kada ces da ides na razgovor,
uzmes iz onog prvog pisma broj telefona i E-mail i kontaktiras ih direktno.
Posto si sa brojem 77xxx onda verovatno ti je zakazan intervju tj. oni znaju tacan datum tvog inervjua.
U gore navedenim komentarima videces da je bilo slucajeva da su ljudi direktno kontaktirali Kentaki,
da bi saznali datum intervjua jer im je cut -off broj izasao a oni nisu dobili drugu kovertu
do nedelju dana pred intrvju.
Nadji gore u komentarima kako se kontaktiralo,
mislim da moras da upises case number i jos nesto.
Oni ti onda posalju E-mail u kome ti kazu da li ti je prihvacena aplikacija za dugu kovertu tj da li si dobio broj za vizu ili ne i kada ti je razgovor
Druga ti je opcija da okrenes br. telefona i da pricas sa operaterom.
U svakom slucaju mozes vec sada verovatno da saznas kada ce ti biti zakazan inervju, bar ja tako mislim.
To mislim zbog tvog broja koji je relativno mali.

Mozda da sacekas jos samo malo jer se visa bilten osvezava svakih 15 dana pa kada vidis da ti je broj izasao nazoves pa pitas.
Nadam se da sam ti bar malo pomogao
Sratno

Irena 26.08.2007 08:45

Ja sam zvala prije cetiri dana i rekli su da obradjuju 5800 za oktobar. Za dalje nisu znali reci. Inace, jako ljubazni.

V777 27.08.2007 12:26

E-mail je stvarno super ideja, ja sam ih nekoliko puta kontaktirala, obavezno se jave, moras da napises ime i prezime, broj koji imas i datum rodjena, kao i naravno sta te interesuje.

Pozdrav svima i kazite ljudi kad krene druga koverta.

CAO!

TONI 29.08.2007 16:47

Zdravo,

Ako ima neko kome je stigao drugi koverat molimo neka se javi. Inace jasam broj 2xxx. I ocekujem drugi koverat.

V777 01.09.2007 07:02

Cao!

1. Interesuje me iskustvo ljudi koji su se vencali nakon dobijanja druge koverte, a pre odlaska na intervju:
nakon vencanja, otisli ste u Bg u USA ambasadu da uzmete obrazac za bracnog druga, DS-230, i da prijavite vencanje naravno, zajedno s bracnim drugom; da li vas stari obrazac koji ste vec popunili treba da se promeni nakon vencanja, ili se samo popunjava novi za bracnog druga? Moze li taj obrazac za bracnog druga da se popuni na licu mesta rukom i da se ostavi u Ambasadi ili mora da se popuni masinom,(znaci da se vrati kuci, tj. u drugi grad, za one koji nisu iz BG-a), te da se vrati npr. postom, ili mozda cak i da se donese na dan intervjua?

2. Stize li nekom druga koverta do sad i koji ste broj, a kada vam je zakazan intervju?

3. Za Dragana ponovo preporuka da za sva pitanja kontaktira mejlom,(KCCDV@state.gov) ja sam imala neka pitanja, odgovorili su mi za nepuna dva dana, jos brze nego preko leta. Znaci samo tvoje puno ime i prezime, broj pod kojim se vodis i datum rodjenja. Ako to ne napises, vracaju ti email na dopunu s tim podacima, ni ne citajuci pitanje. Znaci, velikim slovima odmah na pocetku pisma stavi onaj deo po kome ce da ti pronadju fajl, i odgovaraju veoma brzo. Evo i celokupnih njihovih podataka.

Kentucky Consular Center
3505 N Highway 25W
Williamsburg, KY 40769 USA
Phone: (606) 526 7500
Fax: (606) 526 7501
E-mail: KCCDV@state.gov
www.travel.state.gov

Srecno svima i puno pozdrava!

srdjevic 01.09.2007 11:22

Bravo Veko. ;-)

Dragan NY 01.09.2007 12:38

Interesuje me da li, posto dobijemo grin kard i postanemo drzavljani USA, neko od clanova uze porodice (npr. brat ili sestra), mogu da preko nas dobiju mogucnost da dodju da zive ovde? Inace, u mom slucaju, u pitanju je brat od majke.
Pozdrav svima i srecno.

V777 01.09.2007 13:55

Dragane,

mislim da ce ti ovo pomoci sto se tice odgovora na tvoje pitanje:

Immigration through a Family Member

Overview and Process

A lawful permanent resident is a foreign national who has been granted the privilege of permanently living and working in the United States. If you want to become a lawful permanent resident based on the fact that you have a relative who is a citizen of the United States, or a relative who is a lawful permanent resident, you must go through a multi-step process.

1.
The USCIS must approve an immigrant visa petition, I-130 Petition for Alien Relative, for you. This petition is filed by your relative (sponsor) and must be accompanied by proof of your relationship to the requesting relative.
2.
The Deparment of State must determine if an immigrant visa number is immediately available to you, the foreign national, even if you are already in the United States. When an immigrant visa number is available, it means you can apply to have one of the immigrant visa numbers assigned to you. You can check the status of a visa number in the Department of State's Visa Bulletin.
3.
If you are already in the United States, you may apply to change your status to that of a lawful permanent resident after a visa number becomes available to you. This is one way you can apply to secure an immigrant visa number. If you are outside the United States when an immigrant visa number becomes available, you must then go to the U.S. consulate servicing the area in which you reside to complete your processing. This is the other way to secure an immigrant visa number.

Eligibility

In order for a relative to sponsor you to immigrate to the United States, they must meet the following criteria:

*
They must be a citizen or lawful permanent resident of the U.S. and be able to provide documentation providing that status.
*
They must prove that they can support you at 125% above the mandated poverty line, by filling out an Affidavit of Support

The relatives which may be sponsored as an immigrant vary depending on whether the sponsor is a U.S. Citizen or a lawful permanent resident.

*
If the sponsor is a U.S. Citizen, they may petition for the following foreign national relatives to immigrate to the U.S:
o
Husband or wife
o
Unmarried child under 21 years of age
o
Unmarried son or daughter over 21
o
Married son or daughter of any age
o
Brother or sister, if the sponsor is at least 21 years old, or
o
Parent, if the sponsor is at least 21 years old.
*
If the sponsor is a lawful permanent resident, they may petition for the following foreign national relatives to immigrate to the U.S.:
o
Husband or wife, or
o
Unmarried son or daughter of any age.

In any case, the sponsor must be able to provide proof of the relationship.
Preference Categories

If you wish to immigrate as a relative of a U.S. Citizen or lawful permanent resident, you must obtain an immigrant visa number based on the preference category in which you fall.

People who want to become immigrants are classified into categories based on a preference system. The immediate relatives of U.S. citizens, which includes parents, spouses and unmarried children under the age of 21, do not have to wait for an immigrant visa number to become available once the visa petition filed for them is approved by USCIS. An immigrant visa number will become immediately available. The relatives in the remaining categories must wait for an immigrant visa number to become available according to the following preferences:

*
First preference: Unmarried, adult sons and daughters of U.S. citizens. Adult means 21 years of age or older.
*
Second Preference: Spouses of lawful permanent residents, their unmarried children (under twenty-one), and the unmarried sons and daughters of lawful permanent residents.
*
Third Preference: Married sons and daughters of U.S. Citizens.
*
Fourth Preference: Brothers and sisters of adult U.S. Citizens.

Once USCIS receives your visa petition (Form I-130, Petition for Alien Relative), it will be approved or denied. USCIS notifies the person who filed the visa petition of the petition was approved. USCIS will then send the approved visa petition to the Department of State's National Visa Center, where it will remain until an immigrant visa number is available. The Center will notify the foreign national when the visa petition is received and again when an immigrant visa number is available. You do not need to contact the National Visa Center, unless you change your address or there is a change in your personal situation, or that of your sponsor, that may affect eligibility for an immigrant visa, such as reaching age 21, marriage, divorce, or death of a spouse.

U svakom slucaju, podrobnije o svemu ovome naci ces na adresi:

http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.5af9bb95919f35e66f614176543f6d1a/?vgnextoid=0775667706f7d010VgnVCM10000048f3d6a1RCR D&vgnextchannel=4f719c7755cb9010VgnVCM10000045 f3d6a1RCRD

kao i u rubrici oficijelnog sajta www.uscis.gor pod nazivom "How Do I?" Fact Sheets , gde imas podrobno objasnjenu situaciju kako i koga mozes dovesti i koji su redovi prioriteta u slucaju da si GC holder, a koja je situacija kad si drzavljanin.

Adresa je: http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.eb1d4c2a3e5b9ac89243c6a7543f6d1a/?vgnextoid=aab807b03d92b010VgnVCM10000045f3d6a1RCR D&vgnextchannel=aab807b03d92b010VgnVCM10000045 f3d6a1RCRD

U svakom slucaju, moje misljenje je da, dok ti ne postanes drzavljanin, znaci za jedno 5 godina, tvoja braca/sestre mogu da se prijavljuju za lutriju, mozda i dobiju za to vreme, te im proces tece neovisno od tebe...a oni za to vreme mogu doci kod tebe kao turisti, pa tamo produzavati papire ili menjati status...ali sve to ces videti na sajtu, a kako mi se cini, ti si i sada u USA, tako da mozes iz prve ruke da proveris sve kako izgleda u praksi...Ja ovo sto sam ti poslala odnosi se na teoriju koju sam iscitavala, ali dobro je da se javi i neko ko je vec u USA i ko ima iskustva sa svim ovim...

Srecno!

V777 01.09.2007 14:00

Izvinjavam se, u napred navedenom postu, oficijelni sajt je www.uscis.gov, ali sam ja greskom napisala www.uscis.gor. Znaci sajt je www.uscis.gov!

Cao!

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 01:40.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.