ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Prijava na Lutriju (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Pitanja i odgovori - Q&A (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1327)

Tomislav1970 29.09.2016 05:26

Citat:

Prvobitno poslao korisnik BetterFuture (Poruka 63497)
Da i ja dodam da je opcija da Vasa supruga i dete odrzavaju GC dolaskom svake godine na mesec-dva tesko odrziva jer ce, skoro sigurno, ostati bez GC. To se moglo i cuti na snimku iz Americkog kutka u Novom Sadu.

Na osnovu iskustva ne bih se mogao sloziti sa prethodnim postom. Ne znam sta su pricali u Americkom kutku, ali znam da se dolazilo na svakih 6 mjeseci i da nitko nije pravio problem niti postavljao pitanja. Podrazumjeva se da je podnijeta poreska prijava za oba supruznika i da su djeca navedena na poreskoj prijavi mada ni to nitko nije pitao prilikom ulaska

BetterFuture 29.09.2016 05:58

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Tomislav1970 (Poruka 63508)
Na osnovu iskustva ne bih se mogao sloziti sa prethodnim postom. Ne znam sta su pricali u Americkom kutku, ali znam da se dolazilo na svakih 6 mjeseci i da nitko nije pravio problem niti postavljao pitanja. Podrazumjeva se da je podnijeta poreska prijava za oba supruznika i da su djeca navedena na poreskoj prijavi mada ni to nitko nije pitao prilikom ulaska

Gospodin na Americkom kutku je spomenuo da CBP officer moze u pasos da upise napomenu da imalac GC mora da je vrati ako se iz zemlje odsustvuje 10-11 meseci. Naravno, rekao je da nema pravila i da zakon nije tacno regulisao koliko se moze ostati van USA, ali i da svako odsustvo duze od godinu dana automatski vodi ka gubitku GC. . U konkretnom slucaju, clan je pisao da zeli da mu dete zavrsi skolu ovde, a s obziron da, cini mi se, sada ima 8 godina, onda ce mnogo narednih godina morati da "odrzava" GC pa je postoji mogucnost i za ono sto sam napisao. Bolje da ga upozorimo, da ima sto vise podataka prilikom odlucivanja sta mu je raditi.

BetterFuture 29.09.2016 06:19

Gospodin iz ambasade je rekao da je u ekstremnim slucajevima to moguce i da ne dolazimo u ovakve situacije. To se moze na snimku cuti oko 37-og minuta. Medjutim, ranije je pisano da se GC oduzima na sudu a ne na granici...

vlada33 29.09.2016 07:03

Svakako je dobro sto ste mi skrenuli paznju da se i to moze desiti, mozda nije cesto ali postoji mogucnost, meni je bilo najbitnije da ko god dobije da ja mogu ostati na pocetku (naravno, opet kazem da sam svestan kolika je verovatnoca da se dobije GC).

Sto se tice jezika, supruga je ucila i u srednjoj (turisticka) i visoj skoli(vaspitacica) , tako da bi verovatno uz neki kurs brzo savladala to, ali ako bi mogla da overi svoju diplomu morala bi da govori engleski dobro jer je vaspitacica tako da kad bi bilo posla u struci morala bi sa decom da radi, a za mene nije problem, ja sa elektronicar i vozac, verovatno ne moram ni da pricam mnogo. A klinac je tu rekao bi u najgorem polozaju, trebalo bi mu sigurno vise vremena da prati nastavu na engleskom...

Ma najpre prijava i izvlacenje, pa posle cemo napraviti neku organizaciju sto se tice ko ide i ko ostaje, kamo srece da zaglavim visu u pasos, istog trenutka bi mozak krenuo ubrzanu akciju organizacije, sve i da postoji realna opasnost da ostanu bez GC, gotovo sve moze da se zavrsi za godinu posle mog odlaska a od prve najave da si izvucen do njihovog pravog odlaska bi imalo 2 godine tako da se sve moze zavrsiti

anamarija83 29.09.2016 11:36

Pozdrav svima!Zanima me koliko puta se mozes prijaviti na lutriju za GC 2018. Predpostavljam da je samo jednom, ali me buni sto ispod poruke koju clanovi ostavljaju pise npr.- dve prijave za GC 2016.

BetterFuture 29.09.2016 11:48

Citat:

Prvobitno poslao korisnik anamarija83 (Poruka 63517)
Pozdrav svima!Zanima me koliko puta se mozes prijaviti na lutriju za GC 2018. Predpostavljam da je samo jednom, ali me buni sto ispod poruke koju clanovi ostavljaju pise npr.- dve prijave za GC 2016.

Samo jednom, nikako dva ili vise puta jer to vodi ka automatskoj diskvalifikaciji. To sto ste videli u potpisu dve prijave, znaci da su se supruznici prijavili po jednom kao nosioci. Kada ste vencani obavezno morate na navedete svog supruznika i decu. Potrazite po forumu, sve je do detalja objasnjeno. Pratite i FB stranu Zelene Lutrije

anamarija83 29.09.2016 12:21

Hvala BetterFuture! Ali moram jos jedno pitanje.Bilo je odgovora na ovo pitanje, ali samo da proverim da li se ovako popunjava.Posto sam iz Rume, zanima me da li se Polje 8e.District/Country/Province/State popunjava - Ruma/Vojvodina/Srbija. Hvala!

BetterFuture 29.09.2016 12:35

Citat:

Prvobitno poslao korisnik anamarija83 (Poruka 63519)
Hvala BetterFuture! Ali moram jos jedno pitanje.Bilo je odgovora na ovo pitanje, ali samo da proverim da li se ovako popunjava.Posto sam iz Rume, zanima me da li se Polje 8e.District/Country/Province/State popunjava - Ruma/Vojvodina/Srbija. Hvala!

Da, moze i tako da se popuni, ali moram da Vam kazem, ne zamerite, ali posto ste i sami rekli da je vec bilo odgovora na to pitanje, pretrazite forum detaljno. Moderatori su upozorili da se na trivijalna pitanja vise nece odgovarati jer se samo nepotrebno zatrpavaju teme. Hvala na razumevanju.

charlesbronson 03.10.2016 11:46

Pomoc oko prijave na lutriju

Pozdrav svima, novi sam ovde, citao sam sve oko prijave ali imam problema sa samom prijavom. Kada otvorim vas link za prijavu, pojavi mi se ovo http://imgur.com/WnIvL1Y ... Kada idem dalje, trazi mi neki Confirmation Number, koji nemam pojma gde da nadjem http://imgur.com/7Wr5u8Q

Da li moze neko da mi pomogne? Hvala Vam unapred. :wtf:

Crnokosa91 03.10.2016 11:52

Zato sto je prijava tek od sutra. Sutra ćes moci da apliciras

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 08:43.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.