ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Uputstva za dobitnike (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Visa Bulletin (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=162)

pablo 20.05.2020 11:36

Citat:

Prvobitno poslao korisnik marko1995 (Poruka 80226)
Ovog mjeseca Jim Hacking (Hacking Law Practice, LLC) tužio je Trumpa u pokušaju da zaustavi immigration ban.
Izgubio je tužbu (sudija indijac).

"Earlier this month we sued President Trump to stop his immigration ban. Just last night, we got news that we lost. However, we will continue to fight for immigrants and never give up."

Iskreno, ja i zaboravljam polako da sam ikada bio izvučen :naughty:
Jer stvarno ne vidim razlog zbog čega Trump ne bi produžio ovaj ban... :obrva:

Ostaje da vidimo šta će biti, ali DV-2020 od početka ide u krivom smjeru... I nažalost, moje skromno mišljenje je, da od nastavka intervjua nema ništa :sleeping:

Kako bude brate, nije do nas.. mada sam nesto gledao da mozes da se zalis preko advokata tipa $2k po osobi + 500 po derivatu ako prodje stizes na intervju iako drugi ne stignu. Kocka ali jbg ima i to .

EDIT: Lakse ce oboriti ako uopste obore Trampa ako produzi EO nego sada.

marko1995 20.05.2020 12:03

Citat:

Prvobitno poslao korisnik pablo (Poruka 80227)
Kako bude brate, nije do nas.. mada sam nesto gledao da mozes da se zalis preko advokata tipa $2k po osobi + 500 po derivatu ako prodje stizes na intervju iako drugi ne stignu. Kocka ali jbg ima i to .

EDIT: Lakse ce oboriti ako uopste obore Trampa ako produzi EO nego sada.

Nije mu loša računica od ~84.000 izvučenih sa derivatima neka nađe barem 500 žrtava eto milion dolara :grin: Naravno, nikome ne garantuje uspjeh.
Ovo je poslednja slamka za očajne i lakovjerne, ja čisto sumnjam da bi se tu pravio neki izuzetak i da bi njegovi klijenti mogli biti intervjuisani a ostali ne... :1081:

ikac89 20.05.2020 20:08

Izašao bulletin, očekivano i dalje je current. Sad bi bilo dobro da zakažu intervjue za jul, zato što intervjue za jul mogu da zakažu samo do kraja maja tj. bar tako pišu na immigration forumu. Ukoliko ne zakažu ostaje samo avgust i septembar za intervjue.

Ovo ne bi trebalo da se odnosi za ljude kojima je otkazan intervju, već samo na one kojima još uvek nije zakazan.

Michi20 22.05.2020 20:50

Otvara se ambasada od 1.juna. Ali samo za američke državljane:drool:
Objava sa FACEBOOK stranice ambasade:

Starting , the American Citizen Services (ACS) Unit at U.S. Embassy Belgrade will resume passport, citizenship, and notarial services. Please check our appointment page frequently for available appointments.

: - (10- ) -19. - , ℎℎ . ℎ , ℎ ℎ - . ℎ , ℎ , ℎ 12 ℎ .

In response to COVID-19, and in order to ensure the safety and security of our customers and staff, the following points will strictly apply to anyone with a confirmed ACS appointment:

• Arrive for your appointment , to allow time for security screening. If you arrive late, you will be asked to reschedule your appointment for another day.

• . In response to COVID-19 while at the Embassy. You are required to bring your own mask(s). If you do not have a mask, you will be asked to reschedule your appointment for another day.

• for your interview. We must limit the number of customers in our waiting room due to social distancing requirements, so , as that would delay serving other customers. Therefore, if you are not fully prepared you will be asked to reschedule your appointment for another day.

• Plan to use public transportation or have someone drop you off, there is for visitors at the Embassy.

Michi20 22.05.2020 21:09

Starting 𝐉𝐮𝐧𝐞 𝟏, the American Citizen Services (ACS) Unit at U.S. Embassy Belgrade will resume passport, citizenship, and notarial services. Please check our appointment page frequently for available appointments.

𝑨𝒕𝒕𝒆𝒏𝒕𝒊𝒐𝒏: 𝑅𝑒𝑔𝑢𝑙𝑎𝑟 𝑓𝑢𝑙𝑙-𝑣𝑎𝑙𝑖𝑑𝑖𝑡𝑦 (10-𝑦𝑒𝑎𝑟𝑠 𝑓𝑜𝑟 𝑎𝑑𝑢𝑙𝑡𝑠) 𝑝𝑎𝑠𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡𝑠 𝑎𝑟𝑒 𝑛𝑜𝑡 𝑐𝑢𝑟𝑟𝑒𝑛𝑡𝑙𝑦 𝑏𝑒𝑖𝑛𝑔 𝑝𝑟𝑜𝑐𝑒𝑠𝑠𝑒𝑑 𝑑𝑢𝑒 𝑡𝑜 𝑠𝑡𝑎𝑓𝑓𝑖𝑛𝑔 𝑟𝑒𝑑𝑢𝑐𝑡𝑖𝑜𝑛𝑠 𝑐𝑎𝑢𝑠𝑒𝑑 𝑏𝑦 𝐶𝑂𝑉𝐼𝐷-19. 𝑂𝑛𝑐𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑑𝑢𝑐𝑡𝑖𝑜𝑛 𝑜𝑓 𝑓𝑢𝑙𝑙-𝑣𝑎𝑙𝑖𝑑𝑖𝑡𝑦 𝑝𝑎𝑠𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡𝑠 𝑟𝑒𝑠𝑢𝑚𝑒𝑠, 𝑠𝑡𝑎𝑓𝑓 𝑤𝑖𝑙𝑙 𝑏𝑒 𝑤𝑜𝑟𝑘𝑖𝑛𝑔 𝑡ℎ𝑟𝑜𝑢𝑔ℎ 𝑎 𝑙𝑎𝑟𝑔𝑒 𝑏𝑎𝑐𝑘𝑙𝑜𝑔. 𝑇ℎ𝑒𝑟𝑒𝑓𝑜𝑟𝑒, 𝑤𝑒 𝑑𝑜 𝑛𝑜𝑡 𝑘𝑛𝑜𝑤 𝑤ℎ𝑒𝑛 𝑦𝑜𝑢 𝑚𝑖𝑔ℎ𝑡 𝑟𝑒𝑐𝑒𝑖𝑣𝑒 𝑦𝑜𝑢𝑟 𝑛𝑒𝑤 𝑓𝑢𝑙𝑙-𝑣𝑎𝑙𝑖𝑑𝑖𝑡𝑦 𝑝𝑎𝑠𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡. 𝐼𝑓 𝑦𝑜𝑢 ℎ𝑎𝑣𝑒 𝑎𝑛 𝑢𝑟𝑔𝑒𝑛𝑡 𝑛𝑒𝑒𝑑 𝑓𝑜𝑟 𝑎 𝑝𝑎𝑠𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡, 𝑒𝑖𝑡ℎ𝑒𝑟 𝑓𝑜𝑟 𝑡𝑟𝑎𝑣𝑒𝑙 𝑜𝑟 𝑣𝑖𝑠𝑎 𝑝𝑢𝑟𝑝𝑜𝑠𝑒𝑠, 𝑡ℎ𝑒 𝐶𝑜𝑛𝑠𝑢𝑙𝑎𝑟 𝑆𝑒𝑐𝑡𝑖𝑜𝑛 𝑐𝑎𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑑𝑢𝑐𝑒 𝑎𝑛 𝑒𝑚𝑒𝑟𝑔𝑒𝑛𝑐𝑦 𝑝𝑎𝑠𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡 𝑣𝑎𝑙𝑖𝑑 𝑓𝑜𝑟 12 𝑚𝑜𝑛𝑡ℎ𝑠 𝑓𝑜𝑟 𝑦𝑜𝑢 𝑖𝑛 𝑎𝑏𝑜𝑢𝑡 𝑎 𝑑𝑎𝑦.

In response to COVID-19, and in order to ensure the safety and security of our customers and staff, the following points will strictly apply to anyone with a confirmed ACS appointment:

• Arrive for your appointment 𝟏𝟓 𝐦𝐢𝐧𝐮𝐭𝐞𝐬 𝐞𝐚𝐫𝐥𝐲, to allow time for security screening. If you arrive late, you will be asked to reschedule your appointment for another day.

• 𝐖𝐞𝐚𝐫 𝐚 𝐦𝐚𝐬𝐤. In response to COVID-19 𝐚𝐥𝐥 𝐜𝐮𝐬𝐭𝐨𝐦𝐞𝐫𝐬 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐭𝐡𝐞 𝐚𝐠𝐞 𝐨𝐟 𝟐 𝐦𝐮𝐬𝐭 𝐰𝐞𝐚𝐫 𝐦𝐚𝐬𝐤𝐬 while at the Embassy. You are required to bring your own mask(s). If you do not have a mask, you will be asked to reschedule your appointment for another day.

• 𝐂𝐨𝐦𝐞 𝐟𝐮𝐥𝐥𝐲 𝐩𝐫𝐞𝐩𝐚𝐫𝐞𝐝 for your interview. We must limit the number of customers in our waiting room due to social distancing requirements, so 𝐜𝐮𝐬𝐭𝐨𝐦𝐞𝐫𝐬 𝐰𝐢𝐥𝐥 𝐧𝐨𝐭 𝐛𝐞 𝐚𝐥𝐥𝐨𝐰𝐞𝐝 𝐭𝐨 𝐟𝐢𝐥𝐥 𝐨𝐮𝐭 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐬 𝐢𝐧 𝐨𝐮𝐫 𝐰𝐚𝐢𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐫𝐨𝐨𝐦, as that would delay serving other customers. Therefore, if you are not fully prepared you will be asked to reschedule your appointment for another day.

• Plan to use public transportation or have someone drop you off, there is 𝐧𝐨 𝐩𝐚𝐫𝐤𝐢𝐧𝐠 for visitors at the Embassy.

marko1995 27.05.2020 13:37

Pozvao KCC danas, i dalje kazu DS260 procesuirani, dokumente i dalje ne vide... Kazu da ih obradjuje drugi department, itd.

Kaze gospoJa da ne zakazuju intervjue jer su ambasade i dalje zatvorene, sto znaci da nema 2NL tj. ostaju nam samo August i Septembar.
S obzirom na otkazane intervjue i potrebe rezakazivanja fakticki ovo znaci da je ova godina zavrsena za skoro pa sve nas sto nismo vec zakazani :naughty::papa:

:naughty::woohoo:

pablo 27.05.2020 14:22

Citat:

Prvobitno poslao korisnik marko1995 (Poruka 80271)
Pozvao KCC danas, i dalje kazu DS260 procesuirani, dokumente i dalje ne vide... Kazu da ih obradjuje drugi department, itd.

Kaze gospoJa da ne zakazuju intervjue jer su ambasade i dalje zatvorene, sto znaci da nema 2NL tj. ostaju nam samo August i Septembar.
S obzirom na otkazane intervjue i potrebe rezakazivanja fakticki ovo znaci da je ova godina zavrsena za skoro pa sve nas sto nismo vec zakazani :naughty::papa:

Jel su tebi uopste poslali mejl da su dokumenta u redu? Inace kako mogu da salju 2NL kad su ambasade sirom sveta zatvorene? Plus EO. Ne siri paniku bez potrebe jer zadnja 5 komentara su ti negativna. To nam ne treba trenutno pored svih s*** koja se desavaju. Sacekajmo lepo. Strpljenje!

Lazar90 27.05.2020 17:12

Citat:

Prvobitno poslao korisnik marko1995 (Poruka 80271)

Ajde ovako...preterano vec postajes paranoicno negativan. Bar si 7 puta napisao da je to to...da si odustao, da nema vise nade, ali iz svakog takvog posta da se primetiti da izvire teska zudnja za prozivkom na intervju!:drool:

Pokusaj da ne budes toliko negativan i 2NL moze da se desi da ti stigne u cetvrtak/petak u regularnim okolnostima, a kako sada nisu regularne okolnosti, ko ce ga znati vise sta moze da se desi!

Savet. Do not be so negative ! Sve ce biti ok !
https://www.youtube.com/watch?v=OD3F7J2PeYU

ikac89 27.05.2020 17:55

@marko1995

Prijaviće te za uznemiravanje posle toliko poziva... :) Pusti ljude da rade. :==D:

Inače koliko sam uspeo da vidim ambasada u Gruziji je zakazala neke otkazane intervjue za jun, tako da može da se desi nešto slično i u ostalim ambasadama, da makar ovi što su imali već zakazane intervjue tj. otkazane, obave iste u junu i julu. Takođe, iako obično zakazuju intervjue 6-8 nedelja pre intervjua, dešavalo se prethodnih godina da zakažu intervjue i 4 nedelje pre intervjua, tako da i dalje ima nade za intervjue u julu.

marko1995 27.05.2020 18:24

Citat:

Prvobitno poslao korisnik pablo (Poruka 80272)
Jel su tebi uopste poslali mejl da su dokumenta u redu? Inace kako mogu da salju 2NL kad su ambasade sirom sveta zatvorene? Plus EO. Ne siri paniku bez potrebe jer zadnja 5 komentara su ti negativna. To nam ne treba trenutno pored svih s*** koja se desavaju. Sacekajmo lepo. Strpljenje!

Nisu poslali :grin: Zato mislim da čudo treba da se desi za nas što nismo već zakazani ili nismo dobili email da su dokumenta u redu.
Najgore od svega je što gospođa kaže da ne vidi moja dokumenta jer ih procesuira drugi department? Mislim već se bližimo kraju, totalno su konfuzni...

marko1995 27.05.2020 18:25

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Lazar90 (Poruka 80274)
Ajde ovako...preterano vec postajes paranoicno negativan. Bar si 7 puta napisao da je to to...da si odustao, da nema vise nade, ali iz svakog takvog posta da se primetiti da izvire teska zudnja za prozivkom na intervju!:drool:

Pokusaj da ne budes toliko negativan i 2NL moze da se desi da ti stigne u cetvrtak/petak u regularnim okolnostima, a kako sada nisu regularne okolnosti, ko ce ga znati vise sta moze da se desi!

Pa dobro, nada umire poslednja to stoji :grin:
Totalno konfuzna godina i vjeruj mi ohladiš :drool:

marko1995 27.05.2020 18:28

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ikac89 (Poruka 80275)
@marko1995

Prijaviće te za uznemiravanje posle toliko poziva... :) Pusti ljude da rade. :==D:

Inače koliko sam uspeo da vidim ambasada u Gruziji je zakazala neke otkazane intervjue za jun, tako da može da se desi nešto slično i u ostalim ambasadama, da makar ovi što su imali već zakazane intervjue tj. otkazane, obave iste u junu i julu. Takođe, iako obično zakazuju intervjue 6-8 nedelja pre intervjua, dešavalo se prethodnih godina da zakažu intervjue i 4 nedelje pre intervjua, tako da i dalje ima nade za intervjue u julu.

Dobro sam iskoristio skype one month free subscription unlimited calls to USA :grin::grin:

Danas je upravo jedna osoba koja je bila zakazana u Gruziji objavila skrin emaila gdje piše da mu je intervju otkazan: https://ibb.co/8DGH5Yg

slucajni_prolaznik 27.05.2020 19:53

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Lazar90 (Poruka 80274)

Nikako ovako https://www.youtube.com/watch?v=rsV9NIvIPls :no:

indie_bud 30.05.2020 20:12

https://workpermit.com/news/us-citiz...eopen-20200529

neus 16.06.2020 20:52

Jes da vise niko to i ne prati ali:
Novi VB izasao. Sada su svi regioni, ukljucujuci i zemlje koje su bile iskljucene u prethodnim VB-ovima, current.

ikac89 16.06.2020 20:58

A ima li kakvih novosti o EO tj. zabrani? Logično je da je ne produže, pošto ništa nisu objavili 50. dana, a možda samo neće unapred da dižu prašinu.

neus 16.06.2020 21:17

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ikac89 (Poruka 80616)
A ima li kakvih novosti o EO tj. zabrani? Logično je da je ne produže, pošto ništa nisu objavili 50. dana, a možda samo neće unapred da dižu prašinu.

Koliko sam procitao, postoji mogucnost da izda novu naredbu, koja nece obuhvatati samo GC, vec i neke kategorije non-immigrant viza poput H1B, L, cak planira i restrikciju OPT-a.
Vidjecemo sta ce uraditi.

marko1995 16.06.2020 21:53

Danas je neki eu27k pisao kako je dobio potvrdu da su dokumenta u redu.
Ja iskreno mislim da nece biti 2NL ni ovaj mjesec jer ništa ne ukazuje na otvaranje ambasada... Što bi značilo da bi faktički samo ostao Septembar za zakazivanje sve i da Trump ne produži ban... :wtf:

uran 17.06.2020 05:09

Koliko dobijam obavestenja NYT je rekao da je ubrzano u pripremi draft izvrsne naredbe. Za sada ostaje tajna na koliko dana. Navodno je Trump tražio do NG ali sada stoje na 120 dana. A to njemu dolazi kao kec na jedanaest jer će moći da produži ban tik par dana pred izbore.

Prva dva bana bila su na po 30 dana a ovaj koji je još na snazi na 60.

pablo 17.06.2020 05:51

Neka udari on ban do nove godine ali daj neka omoguci da se vize izdaju. xD

marko1995 17.06.2020 07:19

3585 slučajeva ready u EU...
Biće zanimljivo vidjeti kako misle ugurati većinu ovih slučajeva pred sami kraj ako bi otvorili Ambasade...

marko1995 23.07.2020 05:58

Faktički od kako je forum pao ništa dobro se nije desilo za generaciju DV-2020.
Izdavanja viza nema do 30.09. Ban je produžen do 31.12. Itd...
Postoje tužbe koje su se plaćale ako želite učestvovati i par besplatnih tužbi.
Vidio sam da je jedan bračni par iz Srbije učestvovao u tužbi sa $1500 i želim im puno sreće ako su članovi ovoga foruma.
Iskreno meni je to poslednja slamka spasa za očajne i ni u ludilu ne bi učestvovao u tako nečemu ali dobro svako ima svoje...
Bulletin za August je objavljen, nema 2NL’s tj. Niko nije zakazivan za Septembar (poslednji mjesec za intervjuisanje).
Po mom skromnom mišljenju, očekivano, DV-2020 je završena.

Što se tiče DV-2021, i dalje nemamo broj izvučenih što se očekivalo u ovom zadnjem Bulletinu ali izgleda da će i taj podatak kasniti kao i izvlačenje jedan mjesec što je kasnilo.

Lazar90 23.07.2020 17:04

Citat:

Prvobitno poslao korisnik marko1995 (Poruka 80625)
Vidio sam da je jedan bračni par iz Srbije učestvovao u tužbi sa $1500 i želim im puno sreće ako su članovi ovoga foruma.
Iskreno meni je to poslednja slamka spasa za očajne i ni u ludilu ne bi učestvovao u tako nečemu ali dobro svako ima svoje...
Bulletin za August je objavljen, nema 2NL’s tj. Niko nije zakazivan za Septembar (poslednji mjesec za intervjuisanje).

Što se tiče DV-2021, i dalje nemamo broj izvučenih što se očekivalo u ovom zadnjem Bulletinu ali izgleda da će i taj podatak kasniti kao i izvlačenje jedan mjesec što je kasnilo.

Jbga. Bices ponovo izvucen za dv 2022, idemo zajedno, taman da se svo ovo sr**e sa Koronom slegne :doctor: .
Ovo je bio svakako uzasan trenutak za emigraciju, tako da bolje sto cemo ici tek 2022, treba ostati pozitivan nakon svega sto se izdogadjalo...ne mogu ni da zamslim koliko ste se svi smorili. Nije kraj sveta naravno, zivot ide dalje. Ali opet! Ovo je 10x gora situacija nego ona kada su ljudi izvuceni pa je zbog "tehnickih" problema to ponisteno pa su ponovo izvlaceni.

BokaLunki 23.07.2020 20:41

Citat:

Prvobitno poslao korisnik marko1995 (Poruka 80625)

Mislim da je ceo forum shvatio tvoj stav i vidjenje koje se odnosi na ovu situaciju koja nam se desila. Shvatili smo svi da si se pomirio i prihvatio cinjenicu da on tvoje vize nece biti nista. I to je u redu, ali zaaaista nema potrebe da to potenciras i provlacis kroz svaki post. Svima je tesko, svi smo razocarani, ali postoje ljudi koji se jos uvek nadaju i veruju da ce ipak na kraju sve biti dobro. Jos uvek nije kraj, tu su tuzbe, nista nije definitivno odluceno, jos uvek postoji sansa da se nesto promeni.

ikac89 23.07.2020 21:50

Ja sam uvek bio optimista, ali moram da priznam da sada nisam daleko od Markovog mišljenja. Po mom mišljenju, realno, jedini koji mogu nečemu da se nadaju, ukoliko sud privremeno zabrani EO su oni kojima je intervju bio zakazan pa otkazan zbog covid-a. Za sve ostale, rekao bih da je sve na ekstra dugačkom štapu, zato što jednostavno nema više vremena. Zakon je, što se roka tiče, prilično jasan i ne znam da li je uopšte i u teoriji moguće da se taj rok produži bez menjanja zakona.

Još jedan veliki problem su zatvorene ambasade, pa sve i da skinu ban džabe je, ako ambasade ne rade. Situacija u Srbiji je i dalje kritična, a koliko mogu da vidim u medijima, ni u Makedoniji, BiH i Hrvatskoj nije sjajno.

Takođe, čitao sam na stranim forumima da su ljudi zvali KCC i da su im oni otvoreno rekli da je DV2020 završena i da ne rade više nikakve obrade vezane za to izvlačenje. To je još jedan loš znak.

Za kraj, kao neko ko je 2018. doživeo nešto slično, mogu da dam svima savet da je najbolje da što pre prihvate realnost. Znam da je teško i ako vas neko razume, ja vas razumem i znam da nada umire poslednja i da još uvek ništa nije gotovo, bar u teoriji, ali pokušajte da se spremite i za ono najgore. Jednostavno, bolje da se prijatno iznenadite, ako se desi neko čudo i sve se dobro završi, nego da gajite neku lažnu nadu, pa da se na kraju još više razočarate.

marko1995 24.07.2020 05:37

Tako je Ikac, ja sam npr zvao KCC i otvoreno su mi rekli da je DV-2020 završena.
Upućen sam i znam o čemu pričam.
Čemu poenta biti nerealan i krivo informisati čitaoce ovog foruma?

Između ostalog evo i ova vijest sa travel state sajta: https://travel.state.gov/content/tra...-recovery.html

“Applicants for immigrant visas covered by Presidential Proclamation 10014, as extended by P.P. 10052, including Diversity Visa 2020 (DV-2020) applicants, who have not been issued an immigrant visa as of April 23 are subject to the proclamation's restrictions unless they can establish that they are eligible for an exception. No valid visas will be revoked under this proclamation.”

Forum valjda i služi da se čitaocima iznose tačne informacije a ne bajke.
Pa ja bi prvi želio da se nije desila Korona već bi bio u SAD.
Ali, treba biti realan...
Ako nekome smetaju činjenice i realno izvještavanje situacije, ja se onda izvinjavam.

ikac89 07.08.2020 16:13

Pratim malo na tviteru suđenje.

Zanimljiv deo...

.
Citat:

@ckuck (advokat)
proposes 2020 DVs get until 9/30/2021 to have their visas issued.
Judge Mehta says that's interesting because he was thinking something like this, too. He's not sure if it's possible.
@ckuck
: We believe there is.

Rafael Urena: With respect to urgency, court should take into account the position that government is arguing in Almaqrami, that DVs can't be issued after end of fiscal year. Government confirms that will be their position here
Ako dobro razumem, advokati traže da se rok produži do 30.09.2021., sudija kaže da je i on nešto slično mislio, dok vlada stoji pri stavu da dv vize ne mogu biti izdate posle kraja fiskalne godine.

Citat:

Judge Mehta set schedule for PI briefing:
Gov opposition brief due 8/18 (65 pg limit)
Plaintiffs can file 2 reply briefs* by 8/24 (30 pg limit each)
Hearing on afternoon of 8/27!
*2 reply briefs - 1 from all plaintiffs in Mohammed, Aker and Fojong, and one from Gomez.
Ovo gore mi iskreno nije najjasnije. Sledeće saslušanje se zakazuje tek za 28. avgust?

Edit

Citat:

Judge Mehta also set another conference call for next Wednesday, August 12, 11:30 am EST
Judge Mehta is acknowledging there is a pending motion for expedited discovery, filed by us in #DrMvTrump, and is giving Gov until 8/11 to respond to that, he'll make decision on it on 8/12.

Judge Mehta is consolidating all the cases - also- this is not combining the cases- it's a procedural vehicle so that all the filings will be on the same docket. Good for efficiency.
E sad sam baš zbunjen.. :) Voleo bih da neko ovo protumači, ako razume o čemu se radi...

Inače, evo ga ceo thread...

https://twitter.com/curtisatlaw/stat...53014571622400

ikac89 07.08.2020 17:59

Isteklo vreme za edit. Zaključak BritSimona

Citat:

So we will NOT have a TRO today – but the judge is pushing things as fast as possible
Inače glavno pitanje je, da li sudija može da nadjača zakon tj. da li može da donese odluku koja se kosi sa zakonom. Iskreno ne poznajem baš najbolje anglosaksonsko pravo tj. znam od prilike kako funkcionište i koje su razlike u odnosu na kontinentalno, ali ne znam, kao što sam već gore napisao, da li sudija može da donese odluku koja se kosi sa zakonom, pošto je konkretno u ovom slučaju kada je u pitanju rok za izdavanje viza, zakon prilično jasan tj. jasno piše da se vize mogu izdati samo pre kraja fiskalne godine tj. 30.09.

smsm 08.08.2020 10:32

Koliko sam razumela, jos jedno sudjenje zakazano za narednu nedelju.
Kada ce mozda doci do TRO
brine me sta ce biti sa dv2021 ako se dv2020 produzi do narednog septembra.

ikac89 08.08.2020 12:50

Pa vidi, uticaće sigurno na DV2021, ukoliko se to dogodi naravno. U tom slučaju se postavlja i pitanje, da li bi prvo radili samo DV2020 tj. da li bi prvo završili sa prethodnom godinom ili bi procesi išli uporedo. Ali bez obzira, do sada je, kada je DV2020 u pitanju, izdato samo 12-13000 viza (od 55000), to nije ni četvrtina, tako da, ukoliko bi se produžio rok na 30.09.2021., to bi značilo da bi za godinu dana morao da se obradi i završi proces koji je za 3/4 veći nego obično tj. praktično skoro 100.000 viza bi moralo da se podeli za godinu dana.
To je samo deo problema.

Drugi deo su ambasade, kako zbog kapaciteta generalno, tako i zbog korone. Potrebno je da ambasade počnu normalno da rade, punim kapacitetom.

U svakom slučaju, ništa nije sigurno. Kao što uvek pišem, tek kada vidite vizu u pasošu znači da je proces završen. Mada ova godina je pokazala da ni to nije sigurno, zato što dosta ljudi nije moglo da ode na vreme zbog korone i vize su im istekle.

ikac89 19.08.2020 17:01

Izašao je prvi bulletin za 2021. tj. za oktobar. Za EU region cutoff number je 2500.

Izašao je i broj izvučenih (sa derivatima) i on je 132.404 i to znači da je ova godina sa mnogo izvučenih i to baš mnogo, i to bi moglo da bude, a i realno jeste, loš znak za one sa visokim brojevima. Npr. 2018. bilo je izvučeno oko 115.000, a svi znamo kako se ta godina završila.

Izašao je i broj izvučenih po zemljama

U našem regionu

Srbija 239
BIH 36
Hr 32
CG 33
Mak 336
Kos 311

Ako sam dobro sabrao, u Evropi je izvučeno oko 45000 ljudi, a kvota je oko 18.000, ali ide taj broj i do oko 20.000 posle redistribucija iz ostalih regiona. Ipak, to je preko 2 puta više izvučenih od kvote, što definitivno nije dobar znak.

marko1995 19.08.2020 18:31

Ovo je ogroman broj izvučenih i na svu ovu zbrku niko sa garancijom ne može ništa da kaže...
Ovdje bi svi preko 22-23000 mogli da se smatraju visokim brojevima.

Lazar90 23.08.2020 19:01

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ikac89 (Poruka 80769)
Izašao je prvi bulletin za 2021. tj. za oktobar. Za EU region cutoff number je 2500.

Izašao je i broj izvučenih (sa derivatima) i on je 132.404 i to znači da je ova godina sa mnogo izvučenih i to baš mnogo, i to bi moglo da bude, a i realno jeste, loš znak za one sa visokim brojevima. Npr. 2018. bilo je izvučeno oko 115.000, a svi znamo kako se ta godina završila.

Izašao je i broj izvučenih po zemljama

U našem regionu

Srbija 239
BIH 36
Hr 32
CG 33
Mak 336
Kos 311

Ako sam dobro sabrao, u Evropi je izvučeno oko 45000 ljudi, a kvota je oko 18.000, ali ide taj broj i do oko 20.000 posle redistribucija iz ostalih regiona. Ipak, to je preko 2 puta više izvučenih od kvote, što definitivno nije dobar znak.

Korona, nadolazeća možda i najveća svetska recesija u istoriji čovečanstva, pa samim tim i digitalizacija i robotizacija poslova, manjak radnih mesta, mnoštvo protesta u USA i td...
Sve su to stvari zbog kojih ima da pršti od ljudi koji prosto neće ući u proces iz straha pre svega, ali i zbog nedostatka sredstava (Asia, Africa). Biće interesantno ali ovo više nisu bezbrižna vremena pa samim tim "Response rate" će verovatno biti istorijski nizak.

Futbalista 23.08.2020 19:57

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Lazar90 (Poruka 80805)
Korona, nadolazeća možda i najveća svetska recesija u istoriji čovečanstva, pa samim tim i digitalizacija i robotizacija poslova, manjak radnih mesta, mnoštvo protesta u USA i td...
Sve su to stvari zbog kojih ima da pršti od ljudi koji prosto neće ući u proces iz straha pre svega, ali i zbog nedostatka sredstava (Asia, Africa). Biće interesantno ali ovo više nisu bezbrižna vremena pa samim tim "Response rate" će verovatno biti istorijski nizak.

Al si lupio i ostao ziv -------------------🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 🤣🤣🤣🤣

ikac89 27.08.2020 22:11

Jel pratio neko suđenje? Ja sam malo bacio pogled i deluje da su argumenti na strani da tako kažem tužioca i da zastupnici druge strane tj. Vlade SAD nisu dali neke jake argumente. Ne znam šta će se dalje dešavati. Ali opet nisam ukapirao, da li je moguće da sudija nadjača zakon tj. da produži rok za izdavanje viza. Generalno, očekujem da ban padne. Videćemo da li samo privremeno ili trajno.

ikac89 05.09.2020 00:34

Izašla presuda. Ako sam dobro ukapirao sudija nije još uvek ni privremeno, ni trajno poništio EO. Takođe, opet, ako sam dobro ukapirao, što se dv2020 tiče, nije doneo nikakvu odluku vezanu za produživanje roka izdavanja, to bi trebalo da uradi 25. septembra. Nisam siguran, ali rekao bih da se to odnosi na one koji su tužili pojedinačno tj. imenom i prezimenom. Nadam se da grešim i da će produžiti svima rok, ili bar onima kojima je intervju bio zakazan pa otkazan, kao i onima koji su bili spremni za zakazivanje (obrađen ds260 i dokumenta). U svakom slučaju, čeka se da advokati detaljnije rastumače odluku.

Aleksandar381 05.09.2020 01:36

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ikac89 (Poruka 80878)
Izašla presuda. Ako sam dobro ukapirao sudija nije još uvek ni privremeno, ni trajno poništio EO. Takođe, opet, ako sam dobro ukapirao, što se dv2020 tiče, nije doneo nikakvu odluku vezanu za produživanje roka izdavanja, to bi trebalo da uradi 25. septembra. Nisam siguran, ali rekao bih da se to odnosi na one koji su tužili pojedinačno tj. imenom i prezimenom. Nadam se da grešim i da će produžiti svima rok, ili bar onima kojima je intervju bio zakazan pa otkazan, kao i onima koji su bili spremni za zakazivanje (obrađen ds260 i dokumenta). U svakom slučaju, čeka se da advokati detaljnije rastumače odluku.

prateci ceo sucaj od pocetka jula, mogu reci da je skoro sve tacno, ali se nadam, kao svo ovo vreme, da ima jos nade sto se tice produzenja roka (25 septembra ce biti revizija i izvestaj sta je uradjeno) inace ja sam jedan od parova koje ste spominjali na forumu da su u tuzbi iz Srbije koji se nalazi imenom i prezimenom na tuzbi kod Curtis Morisona .Za sada se proces nastavlja a prednost imaju oni koji su imenom i prezimenom tu.

Michi20 05.09.2020 08:52

Ovo znači da moramo da urgiramo u ambasadii. Da nam ponovo zakažu razgovor na osnovu ove presude. Mislim na nas kojima je otkazan intervju. Koliko sam ja razumeo

Michi20 05.09.2020 09:46

So what now for DV 2020 selectees.

OK – there are FIVE groups:

1. People that had been issued visas but those visas expired.
2. People on AP since having interviews earlier this year
3. People who had interviews scheduled by KCC, but the interviews were cancelled
4. People who got the ready for scheduling email.
5. People that did not get the ready for scheduling email.

Group 1. You can get your visa re-issued, even if you are in the Schengen area. Contact your embassy and quote the judges order. You probably will need a new medical and will need to pay fees again. Don’t delay – you need to act fast. You should not need an interview so this should be easy for the embassy.

Group 2. If your case is now resolved (meaning whatever caused the AP delay is resolved) your case can now be approved. You will probably need a new medical to ensure the maximum visa validity. Contact the embassy asap and discuss the case with them. Do not waste time – now is the time to fight for your chance.

Group 3. Contact the embassy and see if they will schedule your case as an “emergency” or “mission critical” appointment. That is what Judge Mehta has ordered. You should make sure your medical is new.

Group 4 and 5. Other than cases where you are named, your chances of interview before the September 30th deadline is low. If there is an extension granted, it may only be covering the plaintiffs named on the various lawsuits. However, we will need to wait and see what Judge Mehta decides on the 25th.

About entry to the USA. The judges order explains that people will be subject to a ban on entry until January – so you could have the visa issued in September but could not travel until January. That is why you need a new medical to ensure the longest possible validity. HOWEVER, DoS might implement that differently because normally a valid visa means entry is allowed – so we will see if they choose to annotate these visas in a special way to control the entry period.

About closed embassies. For groups 1 and 2 no interview is needed. But for group 3, interviews should be possible even if the embassy is not fully open. Push the embassy for a mission critical/emergency interview as ordered by Judge Mehta.

marko1995 05.09.2020 10:28

Ja sam debela grupa 5 i već odavno sam se spustio na zemlju i znam da za mene od bilo kakve presude nema ništa.
Jednostavno puno je tu ljudi sa isteklom vizom, zakazanim slučajem koji trebaju opet biti zakazani, itd.
Sigurno da trenutno niko ne razmišlja o ljudima koji uopšte nisu dobili ni potvrdu za dokumenta a kamoli email o zakazivanju kao što je i moj slučaj.

Što se tiče presude i dalje je po mom skromnom mišljenju sve to tanko da je mislio srušiti ban srušio bi ga sinoć i produžio bi rok, ovako, sve to i dalje izgleda “mršavo”...

Nadam se da griješim i da će barem ljudi koji su već zakazani biti ponovo zakazani po hitnom postupku i da će im se izdati viza.
Grupe 4 i 5 stvarno nemaju čemu da se nadaju.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 14:14.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.