![]() |
Cao svima. Evo mene nakon pola godine iz suncane Arizone,tacnije Phoenix-a. Koliko vidim, ovdje je osnovano novo drustvo, malo se javlja ljudi iz DV 2007. Nije vazno, za sve koji nisu citali od pocetka, ja sam dobitnica GC DV2007. Dosli smo u Phoenix prije tacno 17 dana i ne znam tacno kako bih opisala prve utiske. Oni koji su u Americi duze, vjerovatno se sjecaju tog osjecaja. Ni tuga, ni radost. Samo shok. Prvo sto se moze osjetiti u Arizoni je vrelina. Onog dana kada smo sletili, bilo je negdje oko pedesetak stepeni celzijusa. Navecer. Onda dolaze bijesna auta, pa limuzina kojom su nas docekali prijatelji, bljestavilo i ogromne ulice (bez ljudi). Samo bijesna auta. Vrlo,vrlo cudno je bilo, toliko da covjek pocne da place. Drugi i naredne dane odlazimo u obilazak grada. Sve je prelijepo. Onda opet tuga, jer sam predaleko od svih dragih ljudi sa kojima sam zivjela dvadesetak i nesto godina. Sada je OK. Temperature su malo spale, naucili smo sta gdje volimo jesti (jer mi je prvih dana hrana bila odvratna), naucili gdje volimo otici i gdje sta kupiti. Uglavnom, nije ono sto smo ocekivali, ali je lijepo.
Uzgred, puno pozdravljam Meelosha i moram pitati, iako sam vec nesto gore procitala, da li je tebi dosao SSN na adresu koju si upisao u aplikaciji ili si morao sam zatraziti isti, nakon ulaska u USA? Nama jos uvijek nije nista doslo, stavili su nam pecate u pasose, u ambasadi u ZG su nam rekli da cemo dobiti SSN na adresu u USA, ali nema nista. Takodjer, neki su nam poznanici rekli da mozemo aplicirati za drzavljanstvo nakon tri godine u USA, po dobijanju GC, da li neko nesto zna ili mozda Meelosh? Moram obavijestiti sve na blogu, da smo ovdje culi kako ima ljudi koji dodju na turisticku vizu, ostanu u USA, zatraze azil i nakon 8 mjeseci, uz pomoc advokata naravno, dobiju Green Card. Eto toliko za sada, molim Meelosha da ako ikako nadje vremena da odgovori na pitanja, jer bi htjeli sto prije polagati vozacke. :-) Puno pozdrava za sve i onima kojima predstoji izvlacenje SRETNO! |
Pozdrav svima koji prate ovaj veoma koristan i lep sajt,
Imam jedno pitanje. Upravo sam nasao coveka koji ce mi uraditi garantno pismo. Ja, naime, trenutno zivim kod druge osobe, na adresi koju sam naveo u formularu u pismu za Kentaki. Interesuje me, ako neko zna, da li je neophodno da adresa gde cu da boravim i gde ce GC da bude poslat, bude istovetna sa adresom osobe koja mi garantuje boravak pri useljenju u SAD ? Hvala unapred i srecno svima koji uskoro idu na razgovor... |
Odgovor za post br.639 (nick dmi ili dimi?), naime, moras u emailu da navedes ime i prezime, broj pod kojim se vodis i naravno datum rodjenja. I meni su vratili mejl ranije, kao nepotpun, cisto iz formalnih razloga,nisu ga ni pogledali uopste, a kad sam sve napisala, dobila sam odgovor odmah. Mislim da se tu ne radi samo o poverljivim informacijama, vec i o tome da te oni verovatno vode u evidenciji i po tom modalitetu (datumu rodjena), tako da u ogromnom broju aplikanata im je lakse da te nadju. Ne sekiraj se uopste, znaj da ce sigurno da ti odgovore. Cak nije lose da kad pitas nesto ponovo (naravno ako zelis i imas potrebu), da prosledis njihov prethodan odgovor, tako da vide da si vec kontaktirao s njima, i naravno u svakom novom mejlu na prvo mesto, ogromnim slovima, ime i prezime, broj i datum rodjena. I naravno, srecno nam svima!
Vedrana ispricaj nam jos nesto kako je u USA; odakle si ti otisla u USA i da li si ranije zivela u nekoj stranoj zemlji? Kakve su cene, sto ste bas izabrali tu drzavu i taj grad, planirate li da ostajete tu duze, kako je za posao i tako te stvari... Ova informacija u vezi azila je veoma interesantna...Mozes da napises, ukoliko nesto cujes, kakva je procedura za osobu koja se venca s GC holderom da ostane u USA bez problema (naravno dolazak na turisticku), koliko vremena treba do GC za tu osobu i koliko ti advokati uzimaju pare... Za dolazak GC i SSN izvanredan je primer koji je opisao Mikle — 3. jul 2007 -post 561. naravno na ovom blogu! Drzavljanstvo, super pitanje, podji od ovog sajta http://www.uscis.gov/files/article/M-476.pdf - ako ga vec nisi iscitala, to je tzv. Guide to naturalization - str. 18 i 19, tabele kazu sta i kako treba da se ispuni da bi se doslo do dravljanstva, a u nastavku imas i detaljnih objasnjenja. Da li neko zna da nam kaze nesto vise kako sve to izgleda u praksi? Dragan NY, koliko ja znam, ti mozes da menjas adresu non-stop, jer je veliki vremenski period u pitanju,(prva koverta, druga koverta, intervju, dolazak u USA - tu moze da ima i vise od godine dana, zar ne?) Njima je najvaznije da ti neces biti na socijali, vec ce neko da ti se nadje u prvo vreme. A ti si i vec u USA,tako da mislim tek da to nece biti nikakav problem. Vazno je da TI znas koju si adresu dao gde treba da ti dodje GC, jer ona stize na onu adresu koju si dao poslednju (da li je to kod popunjavanja formulara, kod intervjua u ambasadi ili na aerodromu, ti treba da zapamtis). A koliko sam razumela, ti mozes i iz Meksika da udjes u USA, imas vizu, a salteri imigrantski postoje na aerodromu. U svakom slucaju, ja sam tako razumela iz svih ovih postova. Ukoliko neko smatra da je drugacije, molim vas javite se, te da znamo da ne pogresimo (jer ja sam jos uvek u Srbiji!) Pozdrav i srecno svima, javljajte se kad dobijete drugu kovertu! |
Pozdrav.
sto se tice kontakta E-Mailom sa KCC, ja sam ih kontaktirao ciso da vidim da li mi je prihvacena aplikacija za drugu kovertu iako mi je broj relativno visok 10XXX i nije trenutno u Viza Biltenu. Naravno naveo sam gore naveedene podatke CN ime i prezime i datum rodjenja. Odgovorili su mi i javili da je moja aplikacija prihvacena i da samo treba da pratim kada ce da izadje Cat-off broj za moj region i da tada se javim da ce da mi jave tacan datum intervjua, za sada znaju samo do 5800. Naravno uopstene stvari koje vas interesuju mozete da ih pitate i sigurno ce da vam odgovore. Sto se tice datuma rodjenja mozda bi najbolje bilo da se upise datum kako ga Ameri pisu a to je mesec pa dan pa godina. Mozda zbog toga nije bilo odgovora za gore navedenu osobu dmi. |
S obzirom da imamo ja i supruga intervju 24 oktobra polako skupljamo dokumentaci-
ju i cekamo taj dan.Pre neki dan smo saznali da je supruga u drugom stanju i da ce do intervjua vec biti 3 mesec.Interesuje me lekarski pregled za nju s obzirom da ne sme na zracenja rendgenom i ne sme da prima vakcine. Da li ima neko koje ovo prosao ili zna nekoga ko je bio u toj situaciji.Inace ja sam bio 5 godina u USA a ona 2 god. i ispunjavamo sve uslove! hvala |
Da li je lutrija ukinuta ili nije, a ako nije kad se moze prijaviti u ovoj 2007 godini u kom mjesecu?
|
Nikola,
navescu ti svoj primer koji sam imao sa Kanadom. Naime,tvoja supruga po kriterijumima za lekarske preglede za Kanadu ( verovatno je slicno i za Usa) ne moze da ide dok god se ne porodi jer nema tog lekara koji ce joj potpisati papire za odlazak dok je u drugom stanju. Tako je bilo sa mojom suprugom koja je bila u drugom stanju kada smo radili papire. Moje iskustvo je takvo bilo no, naravno to ne mora da znaci ipak ti proveri. Postoji ti opcija na kraju krajeva da odlozis razgovor koji treba da obavis dok se dete ne rodi. Ti mozes da zavrsis svoj proces sve do 30-09-2008,bez obzira na svoj intervju i broj sto je sasvim dovoljno da ti se supruga porodi ,oporavi i da dete malo ojaca ako kazes da je sada oko 3 meseca trudnoce Znaci nemoj da gubis nadu svoj proces mozes da zasvrsis i bez bojazni da ce te neko odbiti zato sto ti je supruga trudna. ovo sa odlaganjem ti govorim jer sam razgovarao sa covekom koji je 15 dana pred odlazak se ozenio i prijavio je suprugu, da ide sa njim i dva puta mu je pomeran razgovor po 3 meseca. Naravno na kraju je otisao. Sretno. |
Hvala na informacijama!
Supruga je tek usla u trudnocu a do intervjua bice 3 mesec,tako da fakticki nema problema da putuje posto trudnice mogu da putuju do 7 meseca. Negde sam procitao da uz potvrdu doktora koji vodi trudnocu moze da bude oslobodjena zracenja. Koliko je ozbiljan i rigorozan taj pregled u Beogradu? |
ja sam trebao da se javim na intervju u ambasadu ali zbog nekih privatnih razloga nisam otisao, i sad me interesuje dali je moguce da se naknadno do onog roka 30.09 zakaze novi termin za intervju.dali se sve u ovom vremenu do kraja septembra to sve moze obaviti.
|
Danas asam dobila drugo pismo. KONACNO!!!
Razgovor u ambasadi je 05.10.2007. Srecno svima Tamara |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 00:02. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.