|
|
Tamara Arsenovic |
20.04.2018 17:36 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Anna.
(Poruka 71348)
Cao ljudi, evo i mi da se javimo da smo imali intervju 13.04 (petak 13) a da smo pasose preuzeli u utorak 17.4. Da ne davim puno oko lekarskog itd (jer je sve vec napisano) napisacu vam nase iskustvo iz ambasade i zasto je nasa situacija "malo specificnija" :) Suprug i ja smo se vencali jesenas, iako smo u vezi duze znali smo da to nece biti nikakav problem.. Tada smo otprilike i saznali da cekamo i bebu, pa smo prvobitno zakazani intervju za 18.01.2018 morali da pomerimo za mart. Doktorka iz Smiljaniceve (kao i drugi lekari sa kojima sam pricala) su mi rekli da bi zbog snimanja pluca bilo bolje da sacekam da prodje prvo tromesecje pa tek onda da radim lekarski. To smo i uradili... Vakcine nisam primila (zbog bebe naravno) i njih sam u obavezi da primim u USA kad se porodim... Dodje i mart, medjutim mi smo zbog moje trudnoce i nekih pregleda vezano za to morali I TAJ INTERVJU DA POMERIMO! I ja sam tada vec mislila kako ce nam verovatno praviti problem i reci kako smo u najmanju ruku dosadni i neozbiljni. Ali ne, ljudi su nam izasli u susret, rekli da se javimo kad ja ojacam, skroz skroz profesionalni.. Mi se javili pocetkom aprila i dobili datum 13.04... Intervju protekao kako treba, prvo dokumentacija kod naseg coveka, zatim placanje, pa razgovor sa konzulom koji nas je pitao od kada smo zajedno, pregledao fotke, pitao za trudnocu i kada putujemo, popricao sa mojim muzem o njegovim predhodnim boravcima u USA, pitao da li imamo nekoga tamo i konacno rekao - meni ovo sve izgleda dobro, ja predlazem da se vama odobre vize :) digni ruku, zakuni se, daj otiske, idi opet kod naseg coveka koji nam ljubazno kaze da ce nas zvati u ponedeljak da se dogovorimo oko preuzimanja pasosa.. Tako je i bilo, hvala im puno puno svi u ambasadi su stvarno izuzetno ljubazni (pocevsi od obezbedjenja u dvoristu, pa na dalje) a hvala i vama, mi se nismo puno oglasavali ali smo vas citali i dosta informacija dobili ovde. Nas broj je 6*** pa nas ubacite u tabelu, a lutriju sam igrala ja, i to prvi put. E sada sledi zurba jer mi jako brzo putujemo za Las Vegas.. Sve najbolje onima koji cekaju intervju, a i onima koji su to vec prosli.
|
Citam i placem, svaka vam cast! Puno srece zelim i posebne cestitke za bebaca! :)
|
Citat:
(Poruka 71348)
Cao ljudi, evo i mi da se javimo da smo imali intervju 13.04 (petak 13) a da smo pasose preuzeli u utorak 17.4. Da ne davim puno oko lekarskog itd (jer je sve vec napisano) napisacu vam nase iskustvo iz ambasade i zasto je nasa situacija "malo specificnija" :) Suprug i ja smo se vencali jesenas, iako smo u vezi duze znali smo da to nece biti nikakav problem.. Tada smo otprilike i saznali da cekamo i bebu, pa smo prvobitno zakazani intervju za 18.01.2018 morali da pomerimo za mart. Doktorka iz Smiljaniceve (kao i drugi lekari sa kojima sam pricala) su mi rekli da bi zbog snimanja pluca bilo bolje da sacekam da prodje prvo tromesecje pa tek onda da radim lekarski. To smo i uradili... Vakcine nisam primila (zbog bebe naravno) i njih sam u obavezi da primim u USA kad se porodim... Dodje i mart, medjutim mi smo zbog moje trudnoce i nekih pregleda vezano za to morali I TAJ INTERVJU DA POMERIMO! I ja sam tada vec mislila kako ce nam verovatno praviti problem i reci kako smo u najmanju ruku dosadni i neozbiljni. Ali ne, ljudi su nam izasli u susret, rekli da se javimo kad ja ojacam, skroz skroz profesionalni.. Mi se javili pocetkom aprila i dobili datum 13.04... Intervju protekao kako treba, prvo dokumentacija kod naseg coveka, zatim placanje, pa razgovor sa konzulom koji nas je pitao od kada smo zajedno, pregledao fotke, pitao za trudnocu i kada putujemo, popricao sa mojim muzem o njegovim predhodnim boravcima u USA, pitao da li imamo nekoga tamo i konacno rekao - meni ovo sve izgleda dobro, ja predlazem da se vama odobre vize :) digni ruku, zakuni se, daj otiske, idi opet kod naseg coveka koji nam ljubazno kaze da ce nas zvati u ponedeljak da se dogovorimo oko preuzimanja pasosa.. Tako je i bilo, hvala im puno puno svi u ambasadi su stvarno izuzetno ljubazni (pocevsi od obezbedjenja u dvoristu, pa na dalje) a hvala i vama, mi se nismo puno oglasavali ali smo vas citali i dosta informacija dobili ovde. Nas broj je 6*** pa nas ubacite u tabelu, a lutriju sam igrala ja, i to prvi put. E sada sledi zurba jer mi jako brzo putujemo za Las Vegas.. Sve najbolje onima koji cekaju intervju, a i onima koji su to vec prosli.
|
Cestitke od SRCA :inlove::inlove::inlove: Sa Srecom u Svim daljim koracima,Predivno iskustvo :bravo::inluv: Srecan Put i Sve najlepse vam zelim :bravo::papa:
|
I Srecno Svima vama koji ste dobili datume intervjua,i da lepo pozelenite da se radujemo :bravo::bravo::bravo::inluv::inluv::inluv:
|
freetodecide |
21.04.2018 22:03 |
Citat:
(Poruka 71348)
|
Srećno i sve najbolje u USA! Neka svaki sljedeci korak bude lak 😊 Zivjeli
|
Hvala puno svima na cestitkama :1072: sve najbolje!
|
pozdrav! da li je neko ovih dana slao mail ambasadi u bg ? pokusavam da im posaljem skenirani vencani izvod, ali stalno dobijam od googlea povratni mail kako im je inbox prepun ili u tom trenutku primaju previse mailova, blizi mi se intervju, pa moram sto pre da ih obavestim o promeni bracnog statusa
|
Ne znam, nikada nisam slao mail ambasadi. Možda je najbolje je da pozoveš telefonom i da pitaš. 011 706 4000 je broj. Možda mogu da ti daju neku drugu mail adresu, od nekog zaposlenog ili sl.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik ikac89
(Poruka 71432)
Ne znam, nikada nisam slao mail ambasadi. Možda je najbolje je da pozoveš telefonom i da pitaš. 011 706 4000 je broj. Možda mogu da ti daju neku drugu mail adresu, od nekog zaposlenog ili sl.
|
nazvacu ih danas, neverovatno mi je da mail ne moze biti dostavljen...
znas li mozda koji je lokal konzulat? da ne moram stalno da trazim od operatera da me prebacuju :P
|
Ne znam stvarno. A i iskreno ne verujem da može direktno da se pozove.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik doE0
(Poruka 71431)
pozdrav! da li je neko ovih dana slao mail ambasadi u bg ? pokusavam da im posaljem skenirani vencani izvod, ali stalno dobijam od googlea povratni mail kako im je inbox prepun ili u tom trenutku primaju previse mailova, blizi mi se intervju, pa moram sto pre da ih obavestim o promeni bracnog statusa
|
Ne saljes vencani list u ambasadu,Upload ga na Ds obrazac kad ti otvori ono polje :1072: Ako nema to polje,pozoves ih i kazes da ti se status promenio u medjuvremenu,i oni ce da ti kazu sta da radis. Obavezno napravis kopiju Vencanog lista :1072:
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 18:10. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.