![]() |
Mislio sam za pocetak mozda ti to uzmu u obzir kasnije kao iskustvo.... ili nadjes nekog pa se uortacite ugovorom i mirna glava.
|
Vidim da pisete o poslu.. Ja sam izvucen na lutriji i u martu mesecu 2013 god. stizem u Chicago, pa ako ima mesta za neki poslic, rado bih radio.. S' obzirom da dolazim sam i da nemam nikoga u Chicagu.
|
ja lepo rekoh.....qratz ce moj ovaj slepac da otvori restoran. a vi nastavite slobodno da se lozite zajedno sa njim. on misli da mu je ovo Srbija.... a tek dosao.....pa ne kazu ljudi dzabe da u proseku treba 5 godina da se shvati uopste gde si dosao....a baja se vec razmahao u fazonu "kamioni, avioni"....zato bolid tek sad saznaje da mu trebaju dozvole...gle cuda?!? a on zamisljao da samo treba da se pojavi i kaze "zelim da otvorim restoran"....hehehehehehe....sad se razocarao sto mu nije upalio tradicionalni balkansko-brdjanski "sharm"
"tako to biva kad se previse sniva, a stvarno se malo zna" - lepo kaze Balasevic. |
Citat:
|
A bre ljudi, posebno ti covece ''sonofamom'', pa odakle ti inspiracija da sve ovo kazes.... pusti, opusti se... probao covek, nije uspeo... pa sta sad, ne moras valjda da ga onako uvredljivo kritikujes. Lako je nama ususkanima u svom srpskom ambijentu da kritikujemo! Nemoj(te) tako, nije to ni malo korektno! I, ako te necim uvredio, verovatno nije mislio bas tako... tamo je drugaciji nacin zivota, druga su shvatanja, drugi recnik... ljudi idu dalje, bore se.... pa sad ako te neko otkaci usput, nije to zlonamerno, to je da se ne gubi vreme na bezpotrebnu pricu. Znamo mi za tamosnje okolnosti, citali smo o tome, neki smo i bili tamo neko vreme, ali je drugo kad osetis i pocnes da zivis na taj nacin, veruj.
Stvarno nije na mestu poslednji post clana ''sonofamom'', i sve negativne kritike upucujem istom! |
ma to ti je naš balkanski mentalizam!
da je score uspio u svom naumu, bilo bi bravo score, svaka čast i svašta nešto, a pošto nije uspio, bacimo ga pod noge! po postu od sonofamom-ma dali bi se zaključit da su score i on pričali o tome, ali svejedno nije u redu pljuvat nečiju volju za nečim! opet ponavljam, nisam u USA (još) i nemogu govorit šta i kako je tamo, ali mislim da netreba ni pljuvat drugare! |
Da mi Srbi smo ljubomorni i to iskazujemo na najgori nacin. Covek probao pa sta, niko nije naucen rodjen. I ja sam pre 3 godine lupio da cu da otvorim marketing agenciju i svi mi govorili "ma gde ces to na jugu srbije, pa to kosta, pa porezi pa inspekcija..." , ali ja dok se sam ne uverim ne verujem u tudje price. Otiso raspitao se i otvorio i evo 3 godina rada, nikakva filozofija.
Ja sam za Bolje probati i rizikovati a ne posle da se celog zivota pitas "A sta bi bilo da sam to uradio". Slazem se da je otvorio i uspeo svi bi ga hvalili i svako post bi bio "Bravo care TREBA LI TI RADNIK?" haha |
Balkanski mentalitet,pljuj i blati svakoga ko ce mozda uspjeti,i biti finansijski jaci i jeste jedan od osnovnih razloga sto sam se prijavio na lutriju u nadi da odem... Mene ne gusi materijalni status(ne hvalim se,daleko od toga), jer i ja i supruga radimo i zivimo pristojno,mene ubija ruralizam koji se ukorjenio u urbana podrucja,mentalni sklopovi ljudi sa kojima odjednom moras da djelis prostor,a koji su kapriciozni,zli,ljubomorni,nesusretljivi,proniclji vi....i sto je najgore vidim da ni u civiliziranom svijetu nisu peomjenili shvattanja o suzivotu,ako su ikada i znali sta znaci ta rijec. Covjek probao sa restoranom,sta,moze- ne moze, ali to je odmah razlog da ga se stavlja na lomacu,i to ko ga stavlja,Balkanac,koji bi logikom stvari,kao covjek sa prostora saa kojeg obojica dolaze,upravo trebao da bude podrska. E zbog takvih ja zelim odavde sto dalje,ne generalizujem stvari i licnosti,ali u mom gradu je bar ovakva slika i ovakav orofil ljudi najcesci....kada gore dodjes,barem imas mogucnosti,sa ovima hocu sa ovima ne....kao daljinskim upravljacem.
|
Postoji odlican vic za Srbe meni vise dodje kao ZIVA ISTINA.
Sisao bog da obidje pakao i krene u razgledanje sa Sv. Petrom. Kazan do kazana, krckaju se osudjenici na vecne muke...itd Pridju prvom kazanu ono ljudi jedni drugima na glavu se penju pokusavaju da izadju a djavolje sluge ih vilama vracaju nazad. Kaze Sv.Petar e ovo su ti Nemci perfekcionisti zacas nadju nacina da izadju ali uspevaju da ih vrate u kazan. Tako isto dodju do drugog kazana isto tako iskacu iz kazana ovi ih vracaju. Sv.Petar: E ovde su ti kinezi mali ali snalazljivi ali ipak uspevaju da ih vrate nazad u kazan. I stignu do treceg kazana kad tamo jedan djavolji sluga sedi mirno i drema. Bog: Sv.Petre jer ovaj kazan prazan? Sv.Petar: Ne Boze to su ti Srbi CIM JEDAN KRENE DA IZADJE OSTALI GA VRATE DOLE. |
E Strale016, da ti kazem da dugo nesto bolje nisam procito,i sto kazes,vise mi ga dodje kao istina,ali ne samo Srba,nego komplet Balkanaca. Jer ja sam iz BiH i sve je identicno...ono tipa crkla mi krava,hajmo otrovat i komsijinu....
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 01:50. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.