![]() |
Pa ovo je Zana direktno u vezi sa zdravom kupovinom, zamisli da u majci Cubs-a dodjes na red kod lokalnog mesara koji navija za LA Dodgers-e i jos ga pitas jel' ima svinjsku glavu!!! Pa ja mislim da bi poletele satare, nozevi pa i butkice:grin:
http://img.photobucket.com/albums/v1...ar/Butcher.jpg |
:udri::ludak::lool:
|
ja sam gladan sada, bas vam hvala...
slazem se sa onim sto je Zana rekla, sto da jedem ono sto necu... ali nisam izbirljive prirode... btw, kupovao sam u Costcu..kad cu da se vec vratim na obale US.. |
ajd da malo skrenem sa teme, kada smo vec kod automobila. Ovde jesi invalid bez automobila, pogotovo ako nemas posao. 90% firmi koje zovu moju zenu na intervju se nalazi u nekom predgradju. Neke od njih odmah pitaju "jel imate svoj auto?"...ako kazes ne, dobijes odgovor tipa "Hvala vam na interesovanju, mi nemamo organizovan prevoz, dovidjenja", tj. u prevodu "Nosi se u k***c, nemas cak ni auto...kakav si ti luzer". One malo finije firme ti izadju u susret (ko veli, tvoj problem sto nemas kola). E sada, amerika je takva da je 1000 km nista za njih...dobri autoputevi i sl, ali je zato 50 km kao nama 400km. Da bi presao 50 km do nekog predgradja, moras promenuti 2 linije L-a, dva autobusa i jos par kilometara peske.
|
...pa kad je svih 50km grad... a to znaci raskrsnice, semafori, stop znaci, itd itd... :grin:
|
Pitanje auta kad se doselis ti je kao "sta je starije kokoska ili jaje": dok cekas da nadjes posao da bi kupio auto, shvatis da ne mozes da nadjes posao ako nemas auto... s druge strane, ici u nabavku je neverovatno - jer ispada da svaki dan treba da kupujes po malo, jer nemozes sve da preneses autobusom. Neznam sta da ti kazem... auto je zaista neophodan ovde.
|
@dreamerns
a sta je problem uvezi auta?dozvola ?ili nesto drugo nisi napisao |
Pa pazi...ima dosta problema. Kao prvo, zivim u kraju u kojem je stvarno super i lepo je povezan...ima samo jedan problem...parking. Cak i ako uspes da ga nadjes, kosta 150-200$ mesecno. Sto se polaganja tice, moras imati svoja kola. Moja zena u zivotu vozila nije, a ja sam pre 12 godina polozio i od tada mozda 2-3 puta vozio auto. Znaci, morali bismo prvo na casove itd. Ne znam koliko to kosta (raspitacu se), ali poznavajuci ameriku...ovde se ljudski rad debelo naplacuje. Trenutno ne zelim da spucamo svu ustedjevinu na auto, casove voznje i sl. nego da ipak sacekamo da se i ona zaposli i koji mesec da malo "usparamo"...pa onda na kreditnu istoriju da ga kupim :)
|
Nikola, zivis u kraju u kome je stvarno tesko imati (i odrzavati) auto jer je tako prometan - devojka mi zivi blizu vas, i znam da stalno pizdim zbog parkinga... garant bi te neko i chuknuo every now and then, tako da... ne znam... kasnije mozda, da, ali za sad mislim da nema potrebe.
Danica bi trebala da nadje neki posao bez presedanja (1 linija do posla) i da sedi dok ne nadje nesto blizu (jer tvoja plata to sigurno moze da pokrije za pocetak, morate se malo stisnuti za pocetak). Svima koji misle da dodju a nemaju auto preporucivao sam da polazu tamo, bar da znaju da okrenu auto i da voze u saobracaju. Onda ovde kad dodju samo treba opet da poloze, nista vise... Ameri su retardirani (usporeni) vozaci, ovde nas pocetnik ne bi trebao da ima nikakvih problema... u nekom malkice mirnijem kraju od vaseg. Ako planiras da ides dogodine nazad (kao i svi sto su), predlazem ti da tamo odradis nekoliko casova kad odes ili sa nekim nasim (jer tamo vec imas dozvolu i ne cimaju oko osiguranja)... Ovde bi mogao da vozis po parkingu neciji auto, ali voziti u saobracaju bez dozvole (i naravno osiguranja) je felony, tako da bi bilo problema ohohoj da vozis recimo sa mnom. Ovde se ne isplati da dajes kintu skoli (i da sa njima vezbas legalno po gradu), po mom misljenju... :nene: Naravno, za polaganje cemo se dogovoriti: dodjes ovamo kod mene (blag saobracaj), odemo zajedno, odradis to na mom autu u mom DMV-u ovde na 2min od mene - nije problem, cim navezbas malo. :grin: Ali da se navezbas, ovde ces da platis mnogo vise nego tamo... zato kontam mozda da sacekate, pa posle 1god da polozis, uzmes auto, preselite se negde mirnije mozda, pa polako... :;D: |
da se vratim ja na hranu zaboravio sam dva dobra marketa u Chicagu prvi je
Jerry's Fruit & Garden 7901 N Milwaukee Ave Niles, IL 60714 e sad nekom je blize nekom dalje ali treba je posetiti :drool: i naravno DEVON MARKET 1440 W Devon Ave Chicago, IL 60660 ovo je prodavnica za ljude koji su se uzeleli nasih stvarcica:;D: |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 14:09. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.