-
Vaša strana
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
Citat:
Prvobitno poslao korisnik ja .
(Poruka 15401)
Zana videh da si rekla da je tvoja koleginica isla na Botox, jel mozes da je pitas gde je isla? Ja gledam neke klinike koje daju kurseve toga pa me zanima da cujem necije iskustvo ?
|
Ona vise nije sa nama, ali isla je na Westwood Plaza na par bocki (ima 30-nesto, ne previse posla - linija na celu i par oko ociju).
|
dejancic |
01.05.2010 12:24 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Žana
(Poruka 15415)
Da ne bude samo kako kazu kod nas u CA "Lo barato sale caro" ili Cheap things turn out to be expensive, ili Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari :)
|
Nisam dovoljno bogat da ne moram da lizem eurokremom umazanu foliju eurokrema :grin:
|
Citat:
(Poruka 15418)
Ne verujem da ce to da bude problem, pogotovo sto imate svu dokumentaciju. Treba samo da nadjete dobrog specijalistu koji ce sve to da prati i koriguje ako je potrebno. To znaci da cete placati konsultacije i ono dodatno sto je potrebno. Kad se doselite (cini mi se da si rekao San Diego) pricacemo o tome. Vi cete imati izbor - ako ti jedan dentist kaze da proteza ne valja, ti odes kod drugog. Ako i taj drugi kaze isto (u sta sumnjam zaista), onda vidis sta treba da se radi. Dobri su zubari ovde, uvericete se i sami. Inace ja sam pratila par devojcica pre i posle proteza :grin: divna promena, da covek ne poveruje sta naprave :) sta je par godina za predivan osmeh, pogotovo sto im sad prave proteze u boji, pa sa nekim kamencicima, pa svasta nesto :)
|
Pricaj mi o tome. Vec smo izmenjali sve zive boje tih plocica, a sada je uletela i neka mocna opruga. Poenta je da se promena vidi vec posle 3-4 meseca, ali prethodile su tri operacije (vadjenje donjih umnjaka i jos tamo nekih rezervnih kljovica), tako da smo se svi namucili onoliko, a nasa mala ajkulica najvise.:no:
|
dreamerns |
02.05.2010 02:55 |
Ja sam svojevremeno u Srbiji vadio umnjak, koji je zarastao duboko u desne i moralo se operisati. Ceo cirkus je izasao oko 150eura pre 7 godina doduse. Ne vredi govoriti kakve su cene u drzavnoj ambulanti i na fakultetima, jer ljudi koji zive ovde uglavnom nisu vise osigurani u Srbiji. Da ne kazem da su se konci skidali nakon nekih nedelju i vise dana itd. Zbog celog cirkusa sam kasnije dobio neku zescu upalu (ne vezano za zube), od koje sam bolovao vise od mesec dana i primio gomilu inekcija. Stvari umeju da se zakomplikuju, tako da stvarno treba dobro razmisliti. Licno, ako budem odlazio u srbiju otici cu da me moj zubar pogleda, cisto zato sto u njega imam poverenja jer me vec godinama radi....ali nikakvi ozbiljniji zahvati. Razlog zasto bih voleo da me pogleda je jer znam da ce mi reci tacno sta mi fali (bez onog...a mogli bi ovo ovde, a vidis ne bi bilo lose ni ovo vamo...pa to sve milion dolara...jbg...jednostavno ne verujem zubarima mnogo).
|
OK, hvala puno, probacu da ih nadjem:)
|
Na sopstvenom iskustvu se uci - mozda zato i ovoliko ponekad "zvocam". Ja sam poverovala "nasim" ljudima u kuknjave na zubarsku skupocu (moram da priznam bez prethodnih konsultacija kod zubara, znaci samo bla bla) i iskoristila sam boravak u Srbiji da za deset dana izvadim zub, izbrusim dodatna dva pored i napravim most - znaci sve to za 10 dana. Radila sam u najprestiznijom zubarskoj ordinaciji u Vrscu po preporuci dosta ljudi. Ne mogu da kazem da je bilo jeftino - jer nije. Ja sam mislila da je jeftinije nego ovde. Nepunu godinu posle toga dobijem osiguranje i nadjem mog dentistu ovde. Covek gleda i "prepozna" rad :) Kaze, posluzice naravno ali to treba da razbijamo i pravimo novi. Steta za zdrave zube pored. Iako se meni cinilo da je sve u redu, kaze da se boja ne slaze i da iznutra ne leze uz desni jer nije ostavljeno dovoljno vremena nakon vadjenja da se desni povuku. Uz to je rekao da bi oni ovde radili implant - tako ide kod osoba mladjih od 40 :(
Radio mi je root canal na kutnjaku i rekao da ne moze bez krunice. Root kanal je pokrilo osiguranje, jer vecina potpise ugovor sa osiguranjem da "match" njihove cene (to je bitno da pitate, znaci kad vam kazu 80% ili 100% do $200 treba da pitate da li zubar prati cenovnik osiguravajuce kompanije ili ne, a ne da posle bude kuknjava na prevare i ostale stvari). Krunicu je moje osiguranje pokrivalo 50% do $400. Cena mog zubara je bila $800 - dogovorili smo se da razliku platim po $200 mesecno. Od trenutka kada je krunica stavljena, pa dok je on ispostavio racun osiguranju, oni resili pa on poslao meni racun za ostatak - proslo je vise od dva meseca. Sasvim dovoljno vremena da se orgnizujem sa novcem.
E na ovo moram da ti kazem da gresis i to debelo, ja sam stomatolog i imala sam prilike da radim sa pacijentima koji su mi dolazili iz uglavnom iz Amerike i Nemacke. Prvo ne poznajem te klinike u Vrscu ali ako se vec rade zubi onda se rade u Beogradu (mozda se ovo nekome i nece dopasti ali ovde ih ima najvise i rade sa modernom tehnologijom jeste imaju vece cene nego u Vrscu i okolini ali zato rade napredne stvari koje verujte mi da odete kod obicnog zubara bilo gde u US ne mozete dobiti, a izaci ce vas manje)
Zana tvoj doktor iz Vrsca je trebao da te upozori na to da rana posle vadjenja zuba isto kao i kad se poseces se skuplja i kako se ona skuplja tako se dizu malo po malo desni i moze da se desi da ti se vidi ivica krune to nije strasno ali moze da izgleda bez veze, jos pogotovo ako nije radjena samo od keramike nego je metalo keramicka kruna/most (a verujem da jeste). Idealno resenje kad ti fali jedan zub jeste da stavis implant ali mozda oni u Vrscu to ne rade? to neznam? i to je najbolje resenje bez obzira da li osoba ima 30 ili 60 godina. Sto se tice lecenja zuba (root canal) u Americi se to radi jako lose za razliku kod nas iz prostog razloga sto oni to napune mekanim punjenjem koje ima manji da kazem rok trajanja i desavalo mi se da moram to da vadim jer je krenula vec parcijalna nekroza, izgleda kao lov u mutnom? Kod nas se to radi tvrsim punjenjem i ako se dobro uradi (a sve zavisi kod oga odes i sa cim ti radi, sad postoje i laseri za to) zub moze i da ti se sacuva monogo duze nego tu jer njima je cilj da ti ga sto pre izvade (svi leceni zubi su kad tad osudjeni na vadjenje) da ti stave implant jer koliko sam cula to osiguranje ne pokriva nego moras sam da platis? a za tvog muza jedino kad moze da se osteti mandibularni zivac su 2 varijante a to je da je zivac prosao izmedju korenova zuba a da su korenovi dole srasli(znaci bukvalno prevedeno kroz sredinu zuba) a druga varijanta je da sam koren zuba lezi na zivcu (pa kad se izvadi da se osteti ) ali i to moze brzo da se sanira i prodje.. kod nas ima isto taj 3d snimak i to bi sve trebalo da se vidi na tome jasno. Inace evo ako nekog zanima ko je davno otisao cene u dobrim klinikama u Beogradu:
implant 700-800 eura + suprastruktura 70-200 eura
kruna metalo keramicka 100-125eura
kruna bezmetalna 200-250 eura
lecenje zuba 30 eura po kanalu
kompozitni ispun 25-50 eura
vadjenje umnjaka 100-150 eura
ako vas zanima jos nesto pitajte....
P.S. Ovo iznad je odgovor na Zaninu zubnu problematiku, valjda je napisano da moze lako da se shvati?
|
Moze lako da se shvati :)
Mozda i gresim - ali meni implant nije ponudjen. I da jeste, iz ove perspektive - ne bih ga radila tamo jer kao i vecina Amerikanaca imam odmor 15 dana. Kad uracunam troskove karte i ostalog, zasto bih putovala 15 sati kod zubara? Jos vise bi mi bilo komplikovano da jurim zubara po BG ili NS, jer mi nije krajnja destinacija. Dragom za sada nista ne smeta, a iskreno - ja nisam prisustvovala njegovom razgovoru u UCLA, ali im verujem da znaju sta rade. Kad se okrenem oko sebe, sve sami lepi zubici :grin: Svako svoje brani, tako da ja razumem tebe - ne ide cela Srbija kod jednog zubara, niti kao sto ti kazes u Americi rade lose. Meni samo racunica "odmor plus karta plus kasnija nedostupnost lekara" ne odgovara...Iz perspektive nekoga ko zivi u Evropi pa za sitne pare sada sa low-cost kompanijama moze da doleti svaki vikend - razumem. Ja iz LA - tesko, zaista.
Sto se tice mosta - ok je za sada, problem je "iz unutra", ali menjacemo to kad dodje na red... za sada se ne zalim :grin: ono sto me brine je sto oboje treba da radimo ono o cemu nasi roditelji nisu razmisljali na vreme a to je ispravljanje zuba - o cemu jos uvek razmisljam, jer kind of nigde ne gori trenutno. Videcemo... ako se obogatim iznenada (lottery je ove nedelje $266 mil), eto mene kod tebe :1081::1081:
|
wrath:of:the:lich:king |
04.05.2010 01:55 |
Citat:
(Poruka 15445)
Moze lako da se shvati :)
Mozda i gresim - ali meni implant nije ponudjen. I da jeste, iz ove perspektive - ne bih ga radila tamo jer kao i vecina Amerikanaca imam odmor 15 dana. Kad uracunam troskove karte i ostalog, zasto bih putovala 15 sati kod zubara? Jos vise bi mi bilo komplikovano da jurim zubara po BG ili NS, jer mi nije krajnja destinacija. Dragom za sada nista ne smeta, a iskreno - ja nisam prisustvovala njegovom razgovoru u UCLA, ali im verujem da znaju sta rade. Kad se okrenem oko sebe, sve sami lepi zubici :grin: Svako svoje brani, tako da ja razumem tebe - ne ide cela Srbija kod jednog zubara, niti kao sto ti kazes u Americi rade lose. Meni samo racunica "odmor plus karta plus kasnija nedostupnost lekara" ne odgovara...Iz perspektive nekoga ko zivi u Evropi pa za sitne pare sada sa low-cost kompanijama moze da doleti svaki vikend - razumem. Ja iz LA - tesko, zaista.
Sto se tice mosta - ok je za sada, problem je "iz unutra", ali menjacemo to kad dodje na red... za sada se ne zalim :grin: ono sto me brine je sto oboje treba da radimo ono o cemu nasi roditelji nisu razmisljali na vreme a to je ispravljanje zuba - o cemu jos uvek razmisljam, jer kind of nigde ne gori trenutno. Videcemo... ako se obogatim iznenada (lottery je ove nedelje $266 mil), eto mene kod tebe :1081::1081:
|
Zana, de zini da mi to pogledamo, zbunjuje me text bez slike :grin:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik wrath:of:the:lich:king
(Poruka 15455)
Zana, de zini da mi to pogledamo, zbunjuje me text bez slike :grin:
|
Kako vreme odmice, sve cudniji zahtevi stizu iz tog Ohio?! Ipak, zao mi dodje da budes zbunjena...
http://images2.layoutsparks.com/1/10...mouth-open.jpg
:woohoo::woohoo::woohoo:
|
odlicna ti je boja zuba LOL
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 13:10. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.