![]() |
Citat:
Evo i nama slike neočekivano zadaju problem koji nismo imali ranijih godina. Fino se danas uslikali, ali ispade problem sa skeniranjem. Na žalost, kopirnica gdje smo ranije skenirali bez problema zatvorena, pa smo pokušali na drugom mjestu. Zapravo, na dva mjesta, i to bezuspješno: na prvom skener namješten na 32 bit, pa ako se prebaci slika na 24 bit potpuno je neupotrebljiva, a na drugom skener namješten da skenira "spljošteno" (izgledamo k'o da imamo po 10 kg manje). Sad smo u potrazi za normalnim skenerom, tako da će prijava još malo sačekati. |
Dragi forumaši o slikama se svake godine priča i opet problemi na žalost... Moj prijateljski savet je da kad odete u fotografsku radnju kažete osnovne parametre i sliku uzmete ili na CD-u ili ponesete USB pa neka vam nasnime... zašto se mučiti sa skeniranjima pa onda smanjuj sliku pa format koji skener ostavlja nije odgovarajući pa prebacuj u koji treba,pa senka koju je skener napravio... kome sve ovo treba??? zna se da je potrebno slika da bude 600x600 piksela,do 240 kb...svaka iole ozbiljnija fotografska radnja zna šta je potrebno za sliku green card ... Ok nemam ništa protiv svako ko zna da se sam slika i sredi sliku ali moj savet je da ko nije siguran uradi kako sam naveo... puno pozdrava i igrajmo se :)
Ja doduše čekam taj famozni 22. octobar drugo izvlačenje ali možda ipak odigram pre tog datuma... pozzz |
Ljudi,ja odem kod forografa malopre,sve se dogovorimo,samo dimenzije ne znamo,ja hocu da mi on to prebaci na flesku,al ne znamo dimenzije,ja sam njemu objasnio sledece:
600x600 pikseli 24 bit JPEG format do 240 kilobajta velicina do 20:1 kompresija i jos dimenzije???? |
Citat:
|
Citat:
ta 600x600 onda velicina do 240 kb i ta dimenzija,on me pita kolko cu,on me pita jel 5x5 3x5 nemam pojma. |
Citat:
|
Citat:
http://travel.state.gov/passport/ppt...oreq_5333.html to : 2 x 2 inches (51 x 51 mm) in size |
prvo u photoshopu otvorite vasu fotku da proverite dimenzije.
to se radi na image-image size. peto polje od gore je resolution(ostalo vas ne zanima) i treba da bude 300 pixels/inch.ispod toga sve striklirajte da bude otkaceno,tj ukljuceno. zatim kad ste postavili na 300 i stisnuli ok(ili ostavili ako je vec bilo 300),zapamtite sliku sa promenama i zatvorite je. zatim otvorite novu,praznu sliku na file-new. na preset postavite custom,i upisite dimenzije width-600,height-600 i resolution-300,i stisnite enter. zatim iz nekog drugog programa(moze i win explorer) prevucite fotku do task bara na ikonicu photoshopa i sacekajte da se podigne,i zatim je spustite u tu praznu belu fotku sto ste otvorili. drzeci sift dugme stalno,odoka namestite da vam lice bude kao na primerima fotki,i kada ste zadovoljni stisnite enter,pa zatim zapamtite sliku,i to je kraj. upravo sam to uradio i proverio fotke na validatoru,kaze ok.oko 205 kb je velicina,600x600pix i 2x2 inca,sto je 5x5cm,koliko su i trazili ranije fotke za vize. nadam se da je svima jasno sad kako da se ovo uradi. |
Evo zvaničnog upustva kao i svake godine, pa pročitajte
http://travel.state.gov/pdf/DV_2014_Instructions.pdf Što se fotografije tiče sve je isto samo pročitajte upustvo. Primer slike: http://travel.state.gov/visa/visapho...ples_5331.html Technical Specifications The submitted digital photograph must conform to the following specifications or the system will automatically reject the E-DV entry form and notify the sender. Taking a New Digital Image. If a new digital image is taken, it must meet the following specifications: Image File Format: The image must be in the Joint Photographic Experts Group (JPEG) format. Image File Size: The maximum image file size is 240 kilobytes (240 KB). Image Resolution and Dimensions: Minimum acceptable dimensions are 600 pixels (width) x 600 pixels (height). Image pixel dimensions must be in a square aspect ratio (meaning the height must be equal to the width). ------- Tražite 5x5cm Image Color Depth: Image must be in color (24 bits per pixel). 24-bit black and white or 8-bit images will not be accepted. Scanning a Submitted Photograph. Before a photographic print is scanned, it must meet the compositional specifications listed above. If the photographic print meets the print color and compositional specifications, scan the print using the following scanner specifications: Scanner Resolution: Scanned at a resolution of at least 300 dots per inch (dpi). Image File Format: The image must be in the Joint Photographic Experts Group (JPEG) format. Image File Size: The maximum image file size is 240 kilobytes (240 KB). Image Resolution: 600 by 600 pixels. Image Color Depth: 24-bit color. [Note that black and white, monochrome, or grayscale images will not be accepted.] Pozdrav |
Citat:
To je to ja mislim. . |
| Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 19:05. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.