Citat:
Prvobitno poslao korisnik steva27
(Poruka 59323)
Sto se kompanija tice, imas ih koliko hoces. Tacno je da neke ne zaposljavaju bez iskustva (americke nikako), ali nasi da jer ces i onako sa nekim u pocetku na put pa ce se tu videti jesi li rizican ili ne. Sto se polaganja tice, ako hoces u skolu ima i auto skola sa kojima mozes da se dogovoris da platis recimo samo 20 casova, to dodje oko 1000$, ali da li je to dosta zavisi od tebe. A oko ovoga da hoces da budes sve vreme u kamionu, ne brini to hoce i vlasnici.
Pozdrav pa pitajte sta vas jos zanima
|
Hvala Stevo na odgovoru.
U Srbiji sam bio profesionalni vozac i skolu sam zavrsio za vozaca drumskog saobracaja ali to ovde nije vredno, jedino mi preostaje da se dokazujem.
|
Ne znam da li je neko spomenuo ali u Beogradu postoji dispečerska firma za kamiondzije u USA. Pre par godina uspoznao sam decka koji to radi odavde za nase i amereicke kamiondzije, kancelarije su im bile kod sajma. Neke druge informacije nemam.
|
Dosta kompanija ima i "outsource" dispatch office negde u exYU. Moja kompanija je imala dodatni ofis u Skoplju, i secam se da su me Makedonci budili svako jutro, odnosno popodne po evropskom :) U drugoj kompaniji me je dispecovao Mitke iz Berova. U trecoj su cesto uskakali iz Litvanije... Kompanija u kojoj je radio poznanik u Chgo je imala ofis u Brckom. Dosta kompanija ima "isturena odeljenja" po Bgd... To se otvori po principu - odakle je gazda tu se otvara outsource office :)
On tog dispatch-a u exYU plati ko zna koliko puta manje nego onog koji sedi u Chgo, a u principu obavljaju isti posao...
|
Ma veliki broj firmi se dispecuje is Srbije, ja i sam radim za takvu firmu. Dispeceri su iz Nisa. Problem je, po meni, sto bi to trebalo da rade ljudi koji su bili u vozackom poslu da bi te "razumeli". Uglavnom kad krenes sam da vozis, ne veruj previse ni njima, a kamoli brokerima. Sve najbolje
|
Postoji shema sa Toro school of truck driving u Bellflower, CA.
|
zdravkokv |
01.02.2016 02:02 |
Pozdrav kolege , imam jedno pitanje. Vozim 6 meseci dry van i imam ponudu da predjem ns rifer. Pa me zanima dal je veca miljaza i koliko je vece cimanje oko rifera ?
Pozdrav
|
Kolega ako budes vozio rifer nemoj da se parkiras pored mene na truck stopu ili rest area kao boga te molim. :grin: Ako si spreman nocu da ti tutnji ona skalamerija za hladjenje iznad glave, da kontrolises temperaturu i dosipas gorivo u jos jedan rezervoar, onda ok, ali na riferu nista nisi bolje placen nego na dry van, moze da bude i losije sve zavisi od kompanije do kompanije. Za vozace najgospodskiji posao je dry van.
|
zdravkokv |
06.02.2016 13:29 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Susurin
(Poruka 59620)
Kolega ako budes vozio rifer nemoj da se parkiras pored mene na truck stopu ili rest area kao boga te molim. :grin: Ako si spreman nocu da ti tutnji ona skalamerija za hladjenje iznad glave, da kontrolises temperaturu i dosipas gorivo u jos jedan rezervoar, onda ok, ali na riferu nista nisi bolje placen nego na dry van, moze da bude i losije sve zavisi od kompanije do kompanije. Za vozace najgospodskiji posao je dry van.
|
Hahahs , dobar si . :grin: vec su mi uvalili da vozim pa cemo videti ...
|
Ja sam video dosta javasluka sto se tice odrzavanja kamiona, konkretno u jednoj firmi. Za 2 godine koliko ta firma postoji bilo je 3 unistena kamiona.
Jos kazu vozacu da se ocekuje da on placa manje opravke iz svog dzepa. Imali su dosta kazni zbog log booka i neispravnih kamiona.
Ako neko na dry vanu ima veze sa brokerima koji placaju dobro on moze da zaradi vise nego neko ko juri rifer ture (700-800milja) na spot marketu.
|
da li mi mozze neko reci prilikom vadjenja dozvole i za auto i za kamion, jel potrebno da se dostavi potvrda o adresi gde sam prijavljen?
jel moze da se polazze u cikagu za auto ako jos nije izdat ssn pa kad stigne ssn da dobijem i dozvolu?
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 03:42. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.