![]() |
Pa zasto S@ale? Nemoj molim te. Ja sam nasao tvoje savete OK. Nemoj 739. Mozda neko nesto i napise.
Meni za koji dan/nedelju stize 2 koverta pa decembra intervju. Koliko vidim ne bi trebalo da imam problema ni sa 1 papirom. Ali videcemo. I nemojte da se ljutite ljudi i da se zadirkujete. Mi tamo treba da se drzimo zajedno. Cuo sam da se svi drze zajedno a da su samo Srbi razjedinjeni. |
Ja i supruga smo imali intervju u ambasadi pre neki dan i sve je u principu proslo bez problema,vise godina smo bili u SAD,zavrsili fakultet,garanci-je,potpisali smo papire i kada smo ocekivali da privedemo kraju ispostavilo se da mi nedostaje policijska potvrda iz Pristine i to iz vremena kada sam studirao dole.Pokusao sam da im objasnim kako dole stoje stvari medjutim moram da to naknadno nabavim i odnesem u ambasadu.
Inace pasosi su tamo ostali i sada jurim na sve strane da nabavim to uverenje a da vam ne pricam kakav je haos dole u administraciji i da policija dole uopste to ne izdaje vec sud a sud je vec 5 dana u strajku!!! |
@Nikola
Cao, prvo cestittam na uspesnom intervjuu kao i svima ostalima koji su podelili svoja iskustva sa nama. Mi nas imamao u sredui pa cu opisati kakao je bilo. Jedna druga stvar me buni. Zasto su ti trazili uverenje iz Pristine ako si samo studirao tamo? Ako si bio prijavljne na nekoj adresi u Pristini vise od 6 meseci onda je to OK, ali ako si samo studirao a bio prijavljen u svom rodnom gradu ili negde drugo ne vidim kako mogu tako nesto da traze. pozdrav i sve najbolje |
Sale, kao prvo želim da ti se zahvalim što si odlučio da se priključiš ovoj temi. Tvoji komentari su po mom mišljenju sasvim korektni, i ne vidim razlog zašto bih ti brisao postove. Obrisao sam ti jedan, jer je promašena tema, a to je onaj u kome tražiš brisanje. ;-)
Iako moram da se ne složim sa nekim tvojim izjavama i stavovima (heh, i mene si direktno prozvao, što mi je vrlo vrlo zanimljivo), mislim da je*tvoj stav sasvim OK, mislim da će neki delovi (vrlo mali, doduše... dosta si i detaljisao... :-) ) biti sasvim poučni za ostatak zajednice. Žao mi je što misliš da nisi ništa pametno pročitao ovde. Pitanja koja si postavio u prvom komentaru zahtevaju prilično opsežne odgovore za koje na žalost (ja bar) nemam vremena, te će morati da sačekaju bolja vremena (forum)... ako te odgovori zanimaju, naravno. (odgovor na pitanje #11 možeš pronaći u tekstu Ja, vozač na ovom sajtu, opisao sam proceduru oko polaganja vozačke... a možda i na još po nešto nađeš odgovor...) ;-) Nadam se da ćemo nastaviti ovo druženje online. Želim ti svako dobro u imigraciji. Žao mi je što ste malo skrenuli sa teme. Tačnije, što je na Saletov komentar obraćena tolika pažnja. Da ne bih brisao bezveze postove u kojima ima dobrih informacija, na prvi komentar sam postavio izjavu da znaju ljudi da pročitaju sve naredne komentare, čisto da im bude jasno da je digresija... to je za one koji dođu dogodine... brucoši... :-D |
Nikola,
probaj da dobijes broj telefona od Umnika na Kosovu. Nazovi direktno i reci kakakv imas problem. Zamoli ih da ti dostave to uverenje postom. Kada im kazes o cemu se radi ne verujem da ce neko da te odbije. Malo da razjasnimo. Tebi treba izvod iz kaznene evidencije. Taj izvod se vadi u Mupu bilo na Kosovu ili u Srbiju. Ustvari tebi treba jedan sa Kosova a jedan iz Srbije. Dokument iz suda i iz policije nisu dva ista dokumenta i onaj iz suda ti moze samo dati da se protiv tebe ne vodi nikakav krivicni postupak trenutno, a onaj iz policije ti je naj bitniji jer on potvrduje da nisi bio u zatvoru, da nemas neku kriminalnu istoriju itd... S toga proveri jos jedan put gde se to vadi verovatno je isto za celu bisu Jugu. Ovo ti govorim iz razloga sto ja vadim uverenje iz Srbije i iz BIH. Razlika izmedju Srbije i Bosne je u tome sto se izvod iz kaznene evidencije iz Bosne vadi po mestu rodenja, bez obzira gde si prijavljen i u kojoj drzavi zivis. U nekoj doglednoj buducnosti ce da se vade ti papiri o nekaznjavanju i kod nas po mestu rodjenja. Druga stvar je uverenje iz suda koje ja ne mogu da dobijem iz Bosne. iako sam rodjen i ziveo tamo do svoje 18 godine. Ne mogu da dobijem to uverenje upravo iz razloga sto oni daju uverenje iz suda samo trenutno i ako si prijavljen u Bosni. Posto ja nisam prijavljen u Bih ja ne mogu da dobijem to iz suda. Iz policije nema problema da se dobije. Nadam se da sam ti bar malo pomogao bojim se da ako dobijes uverenje iz suda sa Kosova da ce da ti kazu da im treba i iz policije Koliko sam ja video to iz policije je najbitnije. Samo jos da ti kazem da kada sam zvao Ambasadu povodom dokumenata da mi je lik iz ambasade rekao da mi iz BIH ne treba nista kada sam mu rekao da sam bio tamo do 1992. Ipak ja cu da nabavim sve sto je potrebno za ne daj boze. |
Pa najgore od svega je sto ni oni u ambasadi nisu najsigurniji kako sve funkcionise na Kosovu. Jednostavno nisu bas spremni da saslusaju i pomognu.Ja posto nisam ziveo dole vec sam odneo iz nase policije ali insistiraju na onome iz perioda dok sam studirao dole.Ja sam pokusao da im objasnim da za vreme dok sam ja bio u Pristini bila je nasa vlast i samim tim mi treba uverenje iz Pristinske policije koja je u Nisu ali s obzirom da dole nisam bio prijavljen sve vezano za to vadim u gradu gde sam i bio prijavljen jer se dokumentacija sliva prema mestu boravka. U svakom slucaju malo je i konfuzija ko to izdaje u Pristini ,Unmik policija kada sam zvao dole kaze da oni nemaju veze sa evidencijama vec sud ali sudovi su u strajku. Ja se spremam da idem dole u toku nedelje pa sta mi Bog da!
pozdrav svima |
Nikola,
Jedan savet. Kada vec ides dole i kada ti traze uverenje a ne razumeju da ti ne mozes da izvadis to dole, pribegni jednom resenju koje pali jos uvek na nasim terenima. Ponudis fino coveku 50-100 Eura indirektno kazes da ces da ga castis i nema brate tog dokumenta koji ti nece izdati veruj mi. Kod nas se jos uvek izrazava zahvalnost sa 100 Eura. dobices sve dokumente koji ti trebaju veruj mi. Samo kazi iskreno za sta ti treba taj dokument i kako treba da glasi. Ja sam za svoj dokument iz Bih od muslimana ugovorio da mi se izda isti dan iz policije iako se ceka to po 10-15 dana. Samo sam rekao za sta mi treba, oni su rekli da moram samo licno da dodjem jer se izdaje samo na licni zahtev. Zelim ti puno srece i da uspes to da zavrsis. |
Caos narode,
stare brojeve i brojeve za decembar, mozete videti na sledecoj stranici: http://travel.state.gov/visa/frvi/bulletin/bulletin_1360.html srecno svima Ivan |
Pozdrav svima,
Dobio sam od KCC informaciju da je moj intervju 05-12-2007 Zelim samo da obavestim sve sledece ucesnike lutrije da na vreme posalju svoje papire kada dobiju prvu kovertu da ne bi prosli kao moj prijatelj koji je zakasnio sa slanjem papira za drugu kovertu a imao je tako dobar broj 8XXX. One je naime drzao papire kod sebe skoro mesec dana pre nego li ih je poslao nazad pa sada kada je trebao da ddobije termin za razgovor on ga nece dobiti jer je zakasnio. Znaci cim dobijete prvu kovertu popunite je na brzinu i saljite sto pre nazad pa onda razmisljajte dalje. Pozdrav. |
Stigla je 2 koverta danas. Intervju je 13.decembra 2007. Samo dan posle Prike.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 11:42. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.