![]() |
Pa uopste vazi za bivsu SFRJ. Mi se smejemo i pricamo viceve ali u vise u 50% slucajeva smo ljubomorni na tudji uspeh. Ja licno priznajem ljubomoran sam. Ipak ponekad je biti ljubomoran i opravdano tipa ceo zivot radis, trudis se boris, a tvoj najbolji drug nikad teze od kasike nije podigao niti ga ista interesuje u zivotu a dobije jackpot na bingu, iz licnog iskustva :) ( to je vec da se obesis )
Ima i izuzetaka da ne gresim dusu! |
Ipak mislim da je Srbija na 1 mestu sto se tice ljubomore. Ne znam za BIH ali iz svog iskustva komuniciram sa dosta makedonaca u poslu i privatno i uvek sam vise bio podrzan i bolje ispostovan od bilo kog poslovnog partnera iz Makedonije. A o jugu Srbije i da ne pricam, citam na forumu kako se u americi vecina ljudi javlja na ulici, meni komsija 20 god. zivimo u istoj zgradi nikad nije reko ZDRAVO a da ga razumem, sve jedva procedi kroz zube a kad TREBA KOLA DA SE POGURAJU "komsija imas li minut".
|
evo ja vrhunski majstor
Citat:
|
ajooooooooj :udri: :grin: a da procitas od pocetka do kraja ovu temu? :woohoo:
|
Citat:
|
sa zlatibora smo obadvojica ovde niko ne placa radis za dzabe brat mi je radio nocnu u jednom restoranu pored magistrale non stop posla ima za 800 dinara i napustio je
|
Bre, odem na par dana i ne pratim forum i kad se vratim imam sta da vidim...onaj sonowhatever opet talasa, mislim....:drool: smarac... Ma ne obracajte paznju ljudi, nije vredno...
A sto se tice restorana, ne radi se to o uspeo covek, nije uspeo covek, ja sam to hteo da izvedem da bi pokazao ovima ovde kako prava klopa izgleda a i zvucalo je kao interesantna kombinacija biznisa, dobre hrane SVAKI DAN, a i verovatno bi upoznao gomilu nasih novih ljudi (i to je valjda pozitivan element, uglavnom). Ne radi se o biznisu od koga sam planirao da se obogatim ili da baziram svoju egzistenciju, ja se bavim drugacijim stvarima u tu svrhu. Mada, da je uspelo i krenulo, bila bi to lepa kontribucija...ma nema veze, mozda kasnije kad se malo bolje umrezim :obrva:. Bilo kako bilo, zahvalan na podrsci i sto mi drzite ledja...:bravo: |
Citat:
I nisu samo Srbi ovakvi, već je to neka zajednička karakteristika ljudi sa Balkana, ali mi obično ne analiziramo ostale već samo sebe. A ti Score, ne daj se! Moje mišljenje je da srpski ili još bolje balkanski restoran ima puno potencijala. Amerikanci vole različite kuhinje, a naša hrana je vrlo raznovrsna i ukusna. |
Vic se odnosi na SFRJ. A da mi Srbi stalno sebe velicamo mi smo najbolji, nasa priroda je najbogatija, imamo najbolje vino (kao da smo ga izmislili), nase reke nasa jezera...itd itd itd itd itd itd u nedogled. Jeste, sve to stoji imamo lepu prirodu , izvrsnu kuhinju, rakiju.... ali nismo mi izmislili ni krompir, ni vino, ni sport.
I dodjemo do onoga "Ko visoko leti nisko pada". Meni to tako deluje, mozda i imamo sve i svasta ali nikako to da iskoristimo. Gledao sam emisiju o jednom mestu u Australiji koje nema nikakva bogatstva prirode niti pogodnu klimu za poljoprivredu vec imaju samo pesak. Konstruisali masinu jedinu na svetu za preradu peska i postali jedno od najbogatijih mesta u australiji i najveci proizvodjaci i preradjivaci peska u svetu, medju prvih 10 najbitnijih za australijsku ekonomiju. LJUDI SE OBOGATILI OD PESKA!!! E sad ili smo mi glupi da iskoristimo ta nasa bogatstva prirode ili necemo ili nemamo sve to za sta se hvalimo. Posto se bavim marketingom uzecu za primer AJVAR. Svi znamo sta je Ajvar i to jesmo mi izmislili. E sad sto je nama toliko trebalo da se setimo da to brendiramo kao nacionalni proizvod? dok smo se mi resili Makedonci brendirali i sada je u svetu Ajvar poznat kao makedonski proizvod. E to je posao privredne komore, izgleda da ne rade svoj posao kako treba, ne umeju ili ne zele. SRBIJA: Drzavna firma, plata ogromna, fotelja izlizana od sedenja, 20 kila kafe na 10 coveka se trosi dnevno.....i hocemo da funkcionisemo....JEDNOG LEPOG DANA |
Ne razumem cemu i kome se ti toliko napinjes da objasnis probleme srpskog mentaliteta. Score da je hteo da zivi klasicnu srpsku pricu ne bi ceo zivot proveo van Srbije (Madjarska, Engleska i gde sve bio) trazeci neku zdraviju sredinu za zivot od Srbije. Ostali ozbiljni igraci na forumu su svojom prijavom na ovoj lutriji rekli sta zele i sta misle o srpskom mentalitetu i srpskim problemima. Prijatelju sve to sto govoris znamo i svi mi samo cekamo izlaznu kartu iz Srbije bez povratka. Bolje da na ovoj temi cujemo neke korisne savete i informacije oko pokretanja biznisa u USA i slicno tome, a od srbovanja smo svi mi prijavljeni digli ruke.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 22:49. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.