![]() |
Ja sam se bavila marketingom, tj business development, tako da bih volela da nastavim nešto slično da radim. Posao koji sam dobila je rad u Call Centru i nije baš moj posao snova ali je za početak sasvim u redu, videćemo kako će ići dalje.[/quote]
E i ja sam električar i imam iskustva i rada ovde u Srbiji pa mi zanima koliko je teško naći posao koliko ti je muž čekao i koliko se plaća bar dok se ne dobije licenca? |
Citat:
Posao nije teško naći, pogotovo ako pričaš engleski. Ono što je teško je dobiti licencu. Sve što te interesuje možeš naći na http://www.lni.wa.gov/tradeslicensin...licenseexamed/ . Ovo važi samo za WA. Mi još nismo pokrenuli proceduru za priznavanje iskustva iz Srbije, ali hoćemo u skorije vreme pa ću detalje moći da napišem tada. Ono što znam je da je jedan naš poznanik takođe imao iskustvo iz Srbije i Nemačke ali mu nisu priznali sve sate, već samo deo, a deo je morao da odradi kao apprentice. |
Citat:
A sta cemo mi koji nismo elektricari :) Ceo zivot ti govore uci,uci i sad kad si izucio od toga nema vajde ;) Salim se :). Znaci jezik prvo pa sve ostalo... |
jeste,samo jezik i jezik, naravno iskustvo isto. Preferiraju ono americko. Nije toliko bitno sta imas zavrseno jer diplomu ionako ne traze na uvid. ali zato ako neko tesko prica engleski onda to jeste problem..
|
Citat:
|
Malo ko u Srbiji Engleski zna kao maternji, ali u sustini sto ga bolje znas, imas manji hendikep na startu.
|
Još jedan mali update:
Danas su nam stigle zelene karte :1081::1081::1081: I mislim da smo sa zelenim kartama zaokružili početak. Dakle, našli smo stan, malo ga opremili, dobili SSN, položili vozačke, kupili auto, otvorili secured kreditne kartice, ja dobila još jednu u jednoj radnji, rešili zdravstveno osiguranje za decu, upisala stariju kćerku u školu i oboje našli posao. Sledeće je da postanemo samoodrživi, tj da nam primanja budu viša od troškova i da prestanemo da trošimo pare koje smo poneli. Inače što se tiče zelenih karti, nama je i tu zaškripalo, naime nekliko dana pre nego smo krenuli za Ameriku, ja sam pokušala da platim fee. I uspela sam za supruga. A onda sam kreirala novi nalog za sebe i tek tad sam primetila da na jednom nalogu treba da se dodaju svi članovi porodice. Vratila sam se na suprugov nalog i nisam uspela. A onda sam na tom novom nalogu dodala nas tri. Nakon toga uopšte nisam uspela da dodjem do one stranice gde se plaća, i znam da sam uradila sve kako treba, pošto sam to već jednom popunila. Probala sam još nekoliko puta pre polaska i nisam uspela. Kada smo stigli, probala sam ponovo i onda su mi iz USCIS customer support-a rekli da sam najverovatnije zaključala nalog i da ne mogu da mu pristupim mesec dana. Kada je istekao trideseti dan pokušala sam ponovo i uspela. Na kraju, za supruga sam platila pre dolaska u USA a za nas tri 34-tog dana od dolaska. Zelene karte su nam stigle desetak dana nakon druge uplate i to sve četiri zajedno. |
^ Cestito, vi ste najteze prosli :)
Zanima me u koji razred si upisala cerkicu? I jel ona zna engleski? Jas sam ove godine prvi put poslala aplikacije, i kad bi dobili 2015 sin bi trebalo da krene u prvi razred, pa se sve vreme pitam kako bi to izveli sa skolovanjem kad dete ne prica jezik.. |
Čestitamo
Zverčice
još od ranije, na raznim temama, susretala sam se sa Vašim postovima. I ovu temu sam pročitala od prve do poslednje strane. Obradovala sam se što ste izvučeni i drago mi je što ste tako dobro startovali. Svaka čast. Nadam se da ćemo i mi vašim stopama. Još jednom porodica Bodadibo želi vam sve najbolje. |
Zvercice
Zaista je za pohvaliti sta ste sve uspeli da odradite za kratko vreme, svaka cast! Puno srece u daljem zivotu! Mogla bi pasti i koja fotkica, naravno kada ugrabite malo vremena. :grin: |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 05:31. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.