ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vodič za emigrante (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=6)
-   -   COVID-19 u USA (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=2044)

Svenson 18.04.2020 14:12

Citat:

Prvobitno poslao korisnik damagon (Poruka 79814)
Da li si fajlovao takse za 2019 i kada? Da li si imao povracaj i da li si povracaj dobio kao direct deposit ili preko checka? Meni je prvi put da fajlujem takse, mozda me zaobidju sa ovim stimulus checkom sta znam :naughty:

Nece. Imaju sve nove u sistemu, znaci stize lova. Mozda prvo salju u najugrozenija podrucja.
Ja se ne nadam da ce mi stici pre 1. maja. Dok postanska kocija iz DC-ja stigne do Teksasa, proci ce april.

damagon 19.04.2020 00:44

Ja sam u Marylandu pa jos uvek nista. Inace puno J1 studenata (work and travek program) je dobilo ovih 1200$ samo zato sto su se odlucili za direct deposit kad su fajlovali takse. Proslo je takodje 15 radnih dana kako sam fajlovao takse, ali ni ovih 1200$ a ni povracaj taksi :drool:

aleksandarzz 19.04.2020 13:40

Citat:

Prvobitno poslao korisnik damagon (Poruka 79827)
Ja sam u Marylandu pa jos uvek nista. Inace puno J1 studenata (work and travek program) je dobilo ovih 1200$ samo zato sto su se odlucili za direct deposit kad su fajlovali takse. Proslo je takodje 15 radnih dana kako sam fajlovao takse, ali ni ovih 1200$ a ni povracaj taksi :drool:

Svako ko ima SSN i nalazi se u USA ima pravo na taj novac. Nema nikakve veze sa time da li rafund dobija preko DD ili mu salju cek. Kod studenata je cest slucaj da ih roditelji prijavljuju kao "dependant" i u tom slucaju oni nemaju pravo na ovu pomoc. Zbog toga neki studenti dobiju novac a neki ne.

dusmanic 19.04.2020 17:16

Citat:

Prvobitno poslao korisnik aleksandarzz (Poruka 79830)
Svako ko ima SSN i nalazi se u USA ima pravo na taj novac. Nema nikakve veze sa time da li rafund dobija preko DD ili mu salju cek. Kod studenata je cest slucaj da ih roditelji prijavljuju kao "dependant" i u tom slucaju oni nemaju pravo na ovu pomoc. Zbog toga neki studenti dobiju novac a neki ne.

Ja sam u USA of januara. Imam SSN, nisam fajlovao takse i koliko sam razumeo nemam pravo na pomoc od 1200$

Futbalista 19.04.2020 22:09

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dusmanic (Poruka 79831)
Ja sam u USA of januara. Imam SSN, nisam fajlovao takse i koliko sam razumeo nemam pravo na pomoc od 1200$

Tako sam i ja razumeo, nije bas da onaj ko dodje USA, i dobije posle 10dana SSN, automatski odmah dobija i pomoc...malo je nerelano

voja82 19.04.2020 22:50

1200$ dobija onaj ko je fajlovao takse za 2018 i 2019 i kome je primanje do 75.000 godisnje.

damagon 20.04.2020 01:19

Dovoljno je da smo fajlovali takse za 2018 ili za 2019.

Eligible taxpayers who filed tax returns for either 2019 or 2018 will automatically receive an economic impact payment of up to $1,200 for individuals or $2,400 for married couples and up to $500 for each qualifying child.

Preuzeto sa sajta IRS

Mozda su ljudi proveravali get my payment na irs i iznosi im Payment Status Not Available, verovatno jer imaju previse poseta na sajtu....

ALEX2606 20.04.2020 05:16

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Futbalista (Poruka 79832)
Tako sam i ja razumeo, nije bas da onaj ko dodje USA, i dobije posle 10dana SSN, automatski odmah dobija i pomoc...malo je nerelano

Nisi dobro razumeo; postoji opcija za Non-filer-e na sajtu IRS-a, samo im je potrebno dostaviti podatke iz banke za direct deposit.

Sims 20.04.2020 18:46

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ALEX2606 (Poruka 79835)
Nisi dobro razumeo; postoji opcija za Non-filer-e na sajtu IRS-a, samo im je potrebno dostaviti podatke iz banke za direct deposit.

Kad kliknes na tu opciju dobijes upozorenje da ne nastavljas dalje ukoliko nisi bio u USA 2019. godine.

aleksandarzz 20.04.2020 23:49

Malo sam nesrecno srocio prethodni post. Komentar se odnosio na cekove i direct deposit.
Sto se tice prava na pomoc, mnogo toga je nejasno. Zasto bi onaj ko nije bio u USA 2019-te bio diskvalifikovan, ako je kriza u 2020-oj? Negde sam procitao da ce se ta pomoc voditi kao tax credit kad se sledece godine budu popunjavale taxe. Ako je to tacno, onda ce i oni koji na to imaju pravo, a ne dobiju nista sada, ostvariti pravo na tax kredit sledece godine.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 00:19.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.