-
Vaša strana
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
Curkin dan na vojvodjanski nacin
Dakle danas je bio day off! Ko zna koliko curki je ubijeno, i deo jedne od njih je zaglavio kod mene u supi sa junetinom i povrcem. Tacnije, jedan karabatak... zavidnih dimenzija...
http://www.zelenalutrija.com/forum/p...&pictureid=130
Tako je to izgledalo u tanjiru posle cetiri sata kuvanja na laganoj vatri... e sad ovo na dnu je krupno isecen persun, jer pojedini vojvodjani ne vole to da jedu ali vole da ubace u zenin tanjir...:grin:
E sad, ono iz supe sto bi vojvodjani zvali Riendfleish ili rinflajs (a sto izgleda u glavnom gradu zemlje u kojoj smo rodjeni ne znaju sta je - i taman kad sam mislila da nista vise ne moze da me iznenadi...eto desilo se...) - e to ide sa sosom od mirodjije...
http://www.zelenalutrija.com/forum/p...&pictureid=131
Mi naravno dalje od ovog nismo stigli... ono parce od sirote curke je zaglavilo u frizideru, i ceka pilav u subotu... pecenica marinirana sa belim lukom nije stigla na red ali nema veze, ostace za sutra... i naravno, a lot of :beer:
I ja sam zahvalna za sve sto mi se trenutno desava (cak i za iskusenja koja mora da nesto dobro znace), malo ne znam kakve sve to veze ima sa curkama ali bar je jedna pomilovana u Beloj Kuci danas...
So, today I'm giving thanks to all people I love - for loving me back without any conditions and for being with me when I'm happy and when I'm sad (thank you for making all my ups and downs so important); to my one and only niece for being so wonderful and unique and for being so much like me (I love you no matter what); to my boss for fighting so badly to get me a bonus this year; to my ex-roommate who told me she’s divorcing trough a Facebook note (thank you for making a very difficult time in my life so special and not only that but actually making it the best time ever); to my maid of honor for putting all our memories on a dvd and for being my friend for all these years; to a special person for...just being special and a sweet little secret of mine :bigkiss: and to my aunt and uncle for making me who I am today… I love you guys!!!!
To all turkeys - I'm sorry!
E sad, da prodje ponoc pa pocinje Black Friday ludilo i cica krece u shopovanje!!!!
I nije zbog sirotih curki ali Zana je danas prestala da smoking! :bravo: There you go!
Happy thanksgiving!
|
landlord |
28.11.2008 09:00 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zana
(Poruka 5775)
I nije zbog sirotih curki ali Zana je danas prestala da smoking! :bravo: There you go!
Happy thanksgiving!
|
Prestala da pusi? auuuu sada cemo jedno vrijeme imati jednog jako nervoznog super administratora... Ala ce da se zakljucavaju teme.. Baniraju korisnici.. itd..
|
Ahahaha :1081::1081: Mislis? Ma gde ja... nervozna...:grin:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zana
(Poruka 5775)
I nije zbog sirotih curki ali Zana je danas prestala da smoking! :bravo:!
|
hahaha... tu si Lande potpuno u pravu! Sad smo ga najeb... vidis da se prvo sama sa sobom posvadjala - govori o sebi u trecem licu:blink:
|
dreamerns |
04.02.2009 22:27 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Sloba_Kg
(Poruka 7248)
Sto se mene tice bitno je da ima burek i jogurt i jagnjetina a za zalfiju me malo ....:==D:
|
Leba ti....gde ti nadje ovde jogurt. Nisam ni burek video (ali to jos kontam da bi mogao negde naci)....ali gde ima jogurta? Meni to fali najstrasnije, naisao sam na neki kobajagi kefir...kada sam probao, a ono ni K od kefira.
|
Sloba_Kg |
04.02.2009 22:50 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreamerns
(Poruka 7261)
Leba ti....gde ti nadje ovde jogurt. Nisam ni burek video (ali to jos kontam da bi mogao negde naci)....ali gde ima jogurta? Meni to fali najstrasnije, naisao sam na neki kobajagi kefir...kada sam probao, a ono ni K od kefira.
|
Mi smo svaki dan jeli burek i pili jogurt kod bosanca a kad nas je vide uzmemo par pounda jagnjetine i razvalimo se kuci.
Videcu da nadjem tacnu adresu ali sam siguran da toga ima na internetu a 1000% u serbian yellow pages
Imas jednu nasu radnju u Irving park ulici ali tamo kad se krene van grada (gde ima mnogo bugara i poljaka)
|
Citat:
Burek to Go in Chicago
Deta answers the phone as if she’s not answering it at her own restaurant. In her characteristically smoky voice and her thick Eastern European accent, she barks—as if being interrupted—the word “Hello.” It’s not so much a greeting as an exclamation of annoyed surprise, as if she can’t imagine why anybody would ever call her at this number.
“Any burek?” I ask her.
“When you coming in?”
I take that as a yes. I call Deta before heading over to her café because sometimes she takes off for weeks at a time, sometimes she doesn’t have anything made (and everything takes a good half-hour to bake), but most of all, to prepare her for an outsider’s arrival. Her business may technically be open to the public, but it feels more like a social club in which I don’t have membership. The dining room is always full of a group of people--they may or may not be her relatives, but if not, they’re close enough—sitting around drinking coffee and sucking on cigarettes (the smoking ban be damned). And they’re not the warmest bunch; I’ve nodded to them once or twice, only to receive vaguely aggressive and thoroughly confused stares in return.
In other words, there’s no way in hell I’d feel comfortable enough to stick around and eat. But at the same time, a group of unfriendly regulars isn’t about to keep me from Deta’s burek. The savory pastries come in the shape of an elaborate snail’s shell, the golden, flaky dough wrapping around itself into a spiral that begs to be pulled apart immediately. Inside there’s spiced beef, or spinach and cheese, or potato and onion. But it’s really the bread that matters. True, the minute Deta slides the burek into a paper bag, hot grease marks instantaneously start to form. But this is rarely, if ever, a problem. Because although I always take my burek to go, they’re out of the bag and in my lap the second I get into the car. And they never stand a chance of making it all the way home.
Deta’s Café 7555 N. Ridge Ave, Chicago, IL, 773-973-1505
|
Source: Gourmet
A evo gorepomenute teta Dete kako pravi original Sarajevski burek: Deta makes burek:pekarka:
|
dejancic |
04.02.2009 23:19 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Žana
(Poruka 7255)
cak mi je neko pomogao i da nadjem Milford cajeve (moje omiljene) iako im Lipton ne da da se probiju na ovom trzistu. Eto, i da ne budem vise mirodjija.....ajd' zdr'o.
|
E, kad neces ti da budes mirodjija neko mora:grin:
Milford je i meni bio omiljeni do otkrica Teekanne, varijacije vrsta, ali i mesavina ukusa, moja preporuka Winter time i tzv. bakin od verovala ili ne sljiva:;D:
Ako ih ima u budjavom Tempu u Srbiji valjda se mogu naci i u Kaliforniji.
|
landlord |
05.02.2009 08:43 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dejancic
(Poruka 7265)
E, kad neces ti da budes mirodjija neko mora:grin:
Milford je i meni bio omiljeni do otkrica Teekanne, varijacije vrsta, ali i mesavina ukusa, moja preporuka Winter time i tzv. bakin od verovala ili ne sljiva:;D:
Ako ih ima u budjavom Tempu u Srbiji valjda se mogu naci i u Kaliforniji.
|
Uh i meni je Teekanne do jaja.. i to pogotovo Winter time..
|
wrath:of:the:lich:king |
05.02.2009 15:32 |
Nema JOGURTA? Gotovo, odustajem od Amerike... kakav je to zivot bez tekuceg jogurta? Zasto, o zastooo :smrc:
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 11:36. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.