ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Prva koverta (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=3)
-   -   Prv kovert (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=683)

lavex 28.06.2010 23:55

Citat:

Prvobitno poslao korisnik imarkovic (Poruka 16835)
Ne brini, nema rok.

Uh, sad mi je već mnogo lakše! Hvala na odgovoru!

pekka 29.06.2010 16:10

Rok zapravo postoji, ali u vasem slucaju je on 30.06.2011. godine. Siguran sam da ce vasi dokumenti stici cak i ako taj brod, kojim putuju, nekim slucajem potone. Bice sasvim dovoljno vremena da ga izvuku i da osuse postu, te je nakon toga posalju na zadatu adresu.:grin:

celestine 29.06.2010 19:08

Citat:

Prvobitno poslao korisnik lavex (Poruka 16831)
Nadam se da si u pravu. Samo nas je strah da će nam dokumentacija zakasniti, odnosno da postoji neki rok do kojeg papiri treba da stignu u Kentucky. Postoji li rok za to? U suštini, koverta bi već trebala da bude tamo, samo što još nemamo potvrdu za to. Valjda će i to ubrzo biti potvrđeno. :woohoo:

Moja prijateljica, koja je dobila prvu kovertu u maju kao i vecina nas, poslala je nazad u Kentucky tek u septembru, jer se nesto dvoumila itd, i sve je bilo ok, intervju bio, dobila GC. To je bilo predprosle godine. Tako don't worry.
Ja sam poslala bez povratnice (nisam znala za tu opciju) pa sta je tu je. Stici ce!:suure:

pekka 29.06.2010 21:51

Mi smo, iako se nismo dvoumili, poslali kovertu nazad tek u drugoj polovini novembra prosle godine. Prateci put koverte smo saznali da je stigla krajem novembra. U februaru nam je stigla druga koverta, obavili razgovor i dobili vize u aprilu. Dakle, samo opusteno i lagano cete sve zavrsiti do kraja ove ili pocetka sledece godine. Srecno!

lavex 30.06.2010 11:52

Hvala svima na odgovorima! Sada se mnogo lakše diše! :ziveli2:

jana2008 30.06.2010 12:33

Citat:

Ne brini, nema rok.

Nakon završetka programa, koji je obično u periodu od početka Oktobra do kraja Novembra svake godine, kompjuterski program izabere dobitnike slučajnim izborom. Dobitnici se obaveštavaju o daljoj procedure pismenim putem u period od Maja do Jula naredne godine. Bitno je upamtiti da ambasade nemaju spisak dobitnika i nije potrebno da ih zovete i postavljate pitanja o status aplikacije. Svake godine se izabere 100 hiljada aplikanata - imajući u vidu da od vremena aplikacije pa do obaveštenja o izvlačenju dosta aplikanata odustane ili imigrira na drugi način, svake godine se obavesti skoro duplo više aplikanata nego sto je imigrantskih viza na raspolaganju. Na žalost, zbog ovog postoji i mogućnost da vaša aplikacija ukoliko imate veoma visok broj na izvlačenju - ne bude nikada uzeta u razmatranje. Sve vize moraju biti izdate do ponoći 30-og septembra tekuće godine. Ovo je vrlo bitan podatak za one koji se u vreme aplikacije i intervjua vec nalaze u Americi. Jedna od mogućnosti za ove aplikante je da se odluče da umesto putovanja u zemlju, na osnovu koje su aplicirali kako bi se obavio intervju u nadležnoj Ambasadi, podnesu zahtev za promenu statusa u USCIS. USCIS nije dužan da vodi računa o krajnjem roku za izdavanje DV viza, te je vaša odgovornost da intervju obavite na vreme - ukoliko vam USCIS zakaze datum za intervju nakon 30-og septembra viza će vam biti odbijena. Zavisno od mesta u USA u kojem se nalazite, USCIS kancelarije imaju različito vreme čekanja na intervjue te pre nego sto donesete odluku kako ćete i gde obaviti intervju, proverite vremena čekanja na internet sajtu USCIS. Znači – vodite računa da je krajnji rok za izdavanje imigracione vize preko ovog programa 30-ti septembar.
Objasnite mi zasto je za one u USA rok 30 septembar i koja je to tekuca god. 2010 ili 2011 :smrc::no:

jana2008 30.06.2010 14:31

Citat:

Ne brini, nema rok.

Citat:

Prvobitno poslao korisnik jana2008 (Poruka 16864)
Nakon završetka programa, koji je obično u periodu od početka Oktobra do kraja Novembra svake godine, kompjuterski program izabere dobitnike slučajnim izborom. Dobitnici se obaveštavaju o daljoj procedure pismenim putem u period od Maja do Jula naredne godine. Bitno je upamtiti da ambasade nemaju spisak dobitnika i nije potrebno da ih zovete i postavljate pitanja o status aplikacije. Svake godine se izabere 100 hiljada aplikanata - imajući u vidu da od vremena aplikacije pa do obaveštenja o izvlačenju dosta aplikanata odustane ili imigrira na drugi način, svake godine se obavesti skoro duplo više aplikanata nego sto je imigrantskih viza na raspolaganju. Na žalost, zbog ovog postoji i mogućnost da vaša aplikacija ukoliko imate veoma visok broj na izvlačenju - ne bude nikada uzeta u razmatranje. Sve vize moraju biti izdate do ponoći 30-og septembra tekuće godine. Ovo je vrlo bitan podatak za one koji se u vreme aplikacije i intervjua vec nalaze u Americi. Jedna od mogućnosti za ove aplikante je da se odluče da umesto putovanja u zemlju, na osnovu koje su aplicirali kako bi se obavio intervju u nadležnoj Ambasadi, podnesu zahtev za promenu statusa u USCIS. USCIS nije dužan da vodi računa o krajnjem roku za izdavanje DV viza, te je vaša odgovornost da intervju obavite na vreme - ukoliko vam USCIS zakaze datum za intervju nakon 30-og septembra viza će vam biti odbijena. Zavisno od mesta u USA u kojem se nalazite, USCIS kancelarije imaju različito vreme čekanja na intervjue te pre nego sto donesete odluku kako ćete i gde obaviti intervju, proverite vremena čekanja na internet sajtu USCIS. Znači – vodite računa da je krajnji rok za izdavanje imigracione vize preko ovog programa 30-ti septembar.
Objasnite mi zasto je za one u USA rok 30 septembar i koja je to tekuca god. 2010 ili 2011 :smrc::no:

Zaboravih da kazem ja sam aplicirala za GC novembra 2009 za 2011:inluv:

Zana 30.06.2010 16:06

Ne samo za one u USA - to je rok za sve, jer se 30. septembra zavrsava fiskalna godina. A tekuca godina je - :grin: pa, tekuca godina...

pekka 30.06.2010 17:58

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Žana (Poruka 16868)
Ne samo za one u USA - to je rok za sve, jer se 30. septembra zavrsava fiskalna godina. A tekuca godina je - :grin: pa, tekuca godina...

. . . je ona godina koja upravo tece, a i mi sa njom. :grin:

jana2008 30.06.2010 18:21

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Žana (Poruka 16868)

A kako onda objasnjavas sledece?! :

pekka pekka je online
Stari vuk

Datum prijave: 19.03.2009
US lokacija: California
YU lokacija: Vojvodina
Nepromenjeno
Mi smo, iako se nismo dvoumili, poslali kovertu nazad tek u drugoj polovini novembra prosle godine. Prateci put koverte smo saznali da je stigla krajem novembra. U februaru nam je stigla druga koverta, obavili razgovor i dobili vize u aprilu. Dakle, samo opusteno i lagano cete sve zavrsiti do kraja ove ili pocetka sledece godine. Srecno!

Govori se o novembru..a 30. septembar je davno prosao !!!

Licno mislim kada se kaze (u ovom slucaju) tekuca godina, misli se na godinu za koju si aplicirao( znaci 2011). Zapravo ne znam sludjena sam totalno i bojim se da mi ne prodju svi rokovi u USA:no:
Ali svejedno upisujem koledz pa cu dobiti studentsku vizu:grin:

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 12:08.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.