Aristotel |
16.06.2013 23:17 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan
(Poruka 39368)
Zauzeti ljudi, "peak" sezone, nema se vremena za piskaranje :;D:
|
Nego sta.... Sada ko je owner... taj pravi bolesne pare.... AR za PA 1100 milja 6ooo$ i to za dva dana.... Al posle 4jula bice bas zeznuto za nas dispečare (a i za ownere) .... Sad market bas radi... Radi AZ radi TX, tadi LA, SC i NC... FLorida je vec prošla.. nema vise lubenica.. tj ima ih samo petkom i to jedva preko 2 dolara po milji al zaro ima krokmpirica.... :D
Pozdrava...
|
Pomocc
Da li neko zna kako se moze doci do ID i vozacke dozvole CDL .u USA sam sa H2B vizom i SSN brojem.
U Cikagu su od januara doneli zakon da imigranti ne mogu dobiti ID samo privremeni.
Ali postoji mogucnost da me neka kompanija sponzorise i produze vizu i tako dodjem do dozvole.Naravno ja bi za tu kompaniju i vozio posle kao po ugovoru
Molim Vas ako neko moze da pomogne ovo je moj kontakt tel.240 338 9923.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik sone_
(Poruka 39418)
Da li neko zna kako se moze doci do ID i vozacke dozvole CDL .u USA sam sa H2B vizom i SSN brojem.
U Cikagu su od januara doneli zakon da imigranti ne mogu dobiti ID samo privremeni.
Ali postoji mogucnost da me neka kompanija sponzorise i produze vizu i tako dodjem do dozvole.Naravno ja bi za tu kompaniju i vozio posle kao po ugovoru
Molim Vas ako neko moze da pomogne ovo je moj kontakt tel.240 338 9923.
|
Maryland - bazeni :)
Nema tih kompanija. Da bi neka firma mogla da sponzorise za H2B mora da od imgracionog dobije dozvolu da bude "petitioner", kao sto je tebi petitioner ta firma u Marylandu ili Virdziniji. Truckerske firme ovde to ne rade, bar ne jos uvek jer je prevelika birokratija...
Pisali smo na ovu temu vec vise puta... Ponavljam, nije da mracim ali te varijante i podvarijante vise ne pale...
|
Zbog novog imigracionog zakona sve se promenilo. Nekoliko njih danima pokusavaju da izvade ID, ali ne ide. Zadnji su izvadili dozvole nekoliko njih koji su dosli iz Italije i rade oko 2 meseca. Od tada niko vise, koliko ja znam. A da te neka kompanija sponzorise to je vec teeeeesko, na zalost....
Jedino produzenje vize "preko" bazena na sto duze, pa mozda onda vaditi ID i tako u krug...
|
Branimir Djuric |
04.12.2013 12:14 |
Pozdrav svima,
Zanima me gde mogu naci testove za CLD za kamion na internetu, ako neko zna link ne bi bilo lose da okaci ili da mi posalje.
Inace pratim forum, ima dosta poucnih stvari, svaka cast svima na izdvojenom vremenu. Ja sam ove godine dobio Green card, i dolazim u Chicago u februaru, i cilj mi je za pocetak, dok se ne snadjem i dok ne nostrifikujem diplome(posto sam zavrsio dva falulteta, i master sam ovde), da vozim kamione.
Veliki pozdrav za sve i samo cepajte! :D
|
Tragedija, zaista. :( Iz clanka se ne vidi pravi razlog, ali pucati u nenaoruzanog coveka... :no:
|
Ima nekoliko verzija celog dogadjaja, treba da se saceka izvestaj (ako ga ikad objave). No, to sto je neko nenaoruzan ne znaci da ne moze da ubije drugog coveka... Veoma nesrecna situacija, da li su jezicke ili kulturoloske razlike doprinele ovome, ko ce znati sada :(
|
pelcer224 |
12.12.2013 09:58 |
Dayton mu presudio budjavu sudbinu zemlje iz koje je pobjegao (BiH) a onda presudio i njegov licni zivot. To se zove sudbina.
|
Loperamid |
12.12.2013 21:52 |
Zaista tragedija.
Jednu stvar ne mogu da ne primetim - ovaj truck stop vise lici na kupleraj.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik D$D
(Poruka 42973)
Ubijen nas covek vozac kamiona iz Nepervila IL u nedelju navece na truck stopu od strane obezbedjenja prodavnice Loves truck stopa Ohio
|
Tuzno... Detalji se ocito nigde ne pominju, mada ne bi me cudila jezicka barijera i neka usijana glava od obezbedjenja...
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Loperamid
(Poruka 43001)
Zaista tragedija.
Jednu stvar ne mogu da ne primetim - ovaj truck stop vise lici na kupleraj.
|
Vecina truck stopova po Ohaju i jesu kupleraji. Pogotovo oko Youngstown, OH.
Ima trucking svoje tamne strane...
|
Neke dodatne informacije na ovom linku.
http://vijesti.in.rs/region/dr%C5%BE...ijen-u-dejtonu
Hm, nije morao da puca, dovoljno je samo da ga je upozorio ili zvao pomoć.
Ubistvo s predumišljajem za mene. Neiskustvo kao olakšavajuća okolnost.
Nisam pravnik ali mi žao Gorana ma šta da je radio "iza šanka".
Šojić i Dejton...Uf...
http://www.wdtn.com/news/investigati...ed-to-have-gun
Pogledajte komentare. Može se još dosta toga zaključiti. No, činjenica je da je čovek ubijen, a u tim godinama verujem da je imao porodicu, i da je gubitak veći od Dejtona 95.
Moje saučeśće i nada da će pravde biti ovaj put.
Citat:
Twenty-five-year-old security guard Joshua Karp was not yet allowed to carry a gun on the job
|
Citat:
Karp was hired by Arrow Security Oct. 30, 2013 and that Karp was in “applied status” until the registration is complete and background checks are done. That status means Karp was not permitted to carry a weap
|
- neko reče sudbina!!!
|
lucky strike |
15.01.2014 12:41 |
jel dobro sad da se startuje sa voznjom za pocetnika recent CDL graduate,ili bolje da se saceka prolece*(mislim sneg,led)
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik lucky strike
(Poruka 43608)
jel dobro sad da se startuje sa voznjom za pocetnika recent CDL graduate,ili bolje da se saceka prolece*(mislim sneg,led)
|
Ako ces da vozis East - mozes i sada da krenes.
Ako postoji naznaka da ce te sibati na West - I-80 i severnije (I-90; I-94)... U tom slucaju ja bih sacekao pocetak marta...
Naravno, ako je "stigla voda do kolena" sto se novca tice, sedaj i ne razmisljaj. Nisi ni prvi ni poslednji koji je seo za volan u sred cice zime :)
Pazljivo, polako... Postuj signalizaciju, stani na par sati ako treba, prati preko neta vremensku prognozu i sto je najvaznije - polako sa kocnicama :)
Good luck :;D:
|
lucky strike |
15.01.2014 12:55 |
Hvala na savetima Magelane,jos jedno pitanje ako moze,sta bi preporucijo za trening (fali mi iskustva)americka firma tipa Swift,Shnajder ili domaca firma.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik lucky strike
(Poruka 43611)
Hvala na savetima Magelane,jos jedno pitanje ako moze,sta bi preporucijo za trening (fali mi iskustva)americka firma tipa Swift,Shnajder ili domaca firma.
|
U te velike kompanije tipa JB, CR-England, Knights, Swift, Shaffer, CRST ne mozes ni da udjes bez iskustva. Plus, placaju mizerno.
Pocnes za neku manju firmu, kod "nasih", i tu ces steci iskustvo...
|
Ma sedi i vozi!!! Posla ima koliko zelis tako da ces lako naci i bez iskustva...
|
Bockyman |
18.01.2014 21:37 |
Лог бук
да ли је тачно да ће током ове 2014. бити обавезно по закону да сваки камион има електронски лог бук?
|
pa kako je prosla ova zima u odnosu na puteve i hladnocu?interesuje me dali i na ovakve temperature spavate u kamionu i kako to ide?:smrc:
|
Pa nema ovde gasenja kamiona kao kod nas :D
Mislim, nisam kamiondzija ali samo da kazem :P
|
Igore ove godine tvoji postovi mnogima su pomogli...pa kako ti se svidja USA jeli ono sta si ocekivao ili...?
Prvobitno poslao korisnik LAV Sk
(Poruka 44194)
pa kako je prosla ova zima u odnosu na puteve i hladnocu?interesuje me dali i na ovakve temperature spavate u kamionu i kako to ide?:smrc:
|
Ne gasi se kamion sto rece Igor i grejanje do daske :grin:
Leti se opet ne gasi - da bi radila klima non-stop jer ako ga iskljucis... Skuvas se u konzervi :)
Sto bi truckeri rekli - "IDLING" :) Iako nije dozvoljen u velikom broju drzava, po truck stopovima se ne kontrolise. Moj kamion je bio malo stariji pa sam morao da ga turiram par puta tokom noci da bi grejao kako valja - u suprotnom krene da duva hladno u neko doba :smrc:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik LAV Sk
(Poruka 44205)
Igore ove godine tvoji postovi mnogima su pomogli...pa kako ti se svidja USA jeli ono sta si ocekivao ili...?
Naravno da je ono sto sam ocekivao, ali dobro sam se informisao pre puta. Ovde te nista ne ceka i niko ne zna za tebe, jako je tesko naci prvi posao, nije bas bajka sve, ali kao sto sam rekao dobro sam se informisao i dosao sam kod prijatelja koji su nam puno pomogli u pocetku...
Sta da ti kazem, licno se ne bih vratio, kao i gomila nasih ljudi koje sam ovde upoznao.
Samo nemojte da odgovarate na ovo jer je ovo ipak tema za trucking. I ja sam ucio testove za CDL ali nisam jos uvek izasao, ali ce mi to u svakom slucaju biti neka rezervna varijanta.
|
Zdravo i ja planiram za pocetak da radim kao vozac kamiona. Slobo govorim Engleski, pa interesuje me dal mozda neko zna gde bi mogao lakse poloziti taj vozacki ispit (bez znanja engleskog)
Case number 20***
Intervju zakazan 08.04.2014
Hvala
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik ilinois
(Poruka 44216)
Zdravo i ja planiram za pocetak da radim kao vozac kamiona. Slobo govorim Engleski, pa interesuje me dal mozda neko zna gde bi mogao lakse poloziti taj vozacki ispit (bez znanja engleskog)
Case number 20***
Hvala
|
Šampionu imaš dovoljno vremena da popraviš svoje znanje engleskog jezika....
|
Citat:
(Poruka 44216)
Case number 20***
Hvala
|
Ako imas nekoga sto ce da te zaposli kad polozis za kamion,onda i nije toliko tesko-mozes da se obucis kod njega i lakse da polozis ispit.Ako ides bez ikog igde,cak i odma da polozis iz prve niko nece da te primi bez iskustva od bar 6 meseca pa nagore.Moj suprug cuo da se dobro zaradjuje voznjom kamiona,i polozio sve endorsmente,ali dzabe evo ima skoro godinu dana od kad je polozio i nije uspeo da nadje poso kao vozac kamiona traze mu iskustvo inace treba kompanija da plati vise para za osiguranje.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik noki
(Poruka 44226)
Ako imas nekoga sto ce da te zaposli kad polozis za kamion,onda i nije toliko tesko-mozes da se obucis kod njega i lakse da polozis ispit.Ako ides bez ikog igde,cak i odma da polozis iz prve niko nece da te primi bez iskustva od bar 6 meseca pa nagore.Moj suprug cuo da se dobro zaradjuje voznjom kamiona,i polozio sve endorsmente,ali dzabe evo ima skoro godinu dana od kad je polozio i nije uspeo da nadje poso kao vozac kamiona traze mu iskustvo inace treba kompanija da plati vise para za osiguranje.
|
To je mozda tako u NJ. U Cikagu se po nasim firmama dobija posao bez iskustva. Ovde je ogromna potraznja za vozacima, a veliki je broj firmi u vlasnistvu Srba, Makedonaca, Bosanaca, Bugara... Potreban je CDL Class A i eto te "Over The Road" :;D:
|
Pa to i ja kazam,ako imas svojih ljudi(mislim iz nasih krajeva) onda je drugacije.U ovom kraju Jersija gde smo mi samo jos jedna familija ima iz Makedonije. Nece niko da stavi glavu u torbu i da primi sofera bez duzeg iskustva.
|
Citat:
(Poruka 44252)
Pa to i ja kazam,ako imas svojih ljudi(mislim iz nasih krajeva) onda je drugacije.U ovom kraju Jersija gde smo mi samo jos jedna familija ima iz Makedonije. Nece niko da stavi glavu u torbu i da primi sofera bez duzeg iskustva.
|
Ja sam radio za 3 trucking kompanije - sve tri su bile u vlasnistvu Makedonaca. Tako da, ako muz hoce da vozi kamion, nek ih kontaktira. Vozac moze da bude i out-of-state.
Npr:
GNG Transportation
ABS
Maktrans Logistics Inc
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan
(Poruka 44262)
Ja sam radio za 3 trucking kompanije - sve tri su bile u vlasnistvu Makedonaca. Tako da, ako muz hoce da vozi kamion, nek ih kontaktira. Vozac moze da bude i out-of-state.
Npr:
GNG Transportation
ABS
Maktrans Logistics Inc
|
Magelan je vec dosta objasnio, da dopunim malo. :grin:
GNG trans je sada MMJ trans. Prebacili su sve kamione u novu kompaniju. Inace dosta ljudi je otislo iz ove kompanije. Licno znam sedmoro, cetvoro sa svojim kamionima, kazu lose su placene ture i dosta puta nisu mogli da nađu turu pa se gubi po dan ili dva, ostali su solo vozaci.
Genralno ovo se stalno desava i kod drugih kompanija, prelazis trazis nesto bolje...
Ove druge dve ne znam.
Generalno svima je najvazniji profit, mislim sto je normalno. ALi da se do tog profita dolazi na neki normalnan nacin sa normalnim rezonom. Masa komapnija prima ljude bez jednog dana iskustva pa se onda cude odakle negativni bodovi od DOTa i ostali haos...
Lepo je sto neko hoce da primi vozaca pocetnika. Ali jos bolje je za istog tog vozaca da sedne sa nekim 3 nedelje u kamion i vozi za neku mizernu cifru jel te tri nedelje mnogo znace pre nego sedne sam da vozi, pogotovo za flatbed.
Dosta "nasih" kompanija je narusilo ugled "nasim" kompanijama. Pa ameri kazu eurotrash... mozes da procitas na forumu thetruckersreport.com dosta dobrih, losih i idiotskih stvari...
Kao i u svakom drugom poslu tako i u ovom, neko radi kako treba neko ne...
Neko ti ponudi da kupis kamion preko njih pa to ispadne dobro, kod nekog ispadne da moras da vratis kamion i puknes pare... Najgore je da potpises nesto a ne procitas ugovor:blink::gun::bravo: redovna pojava... Negde ti dispecer prica bajke kako mozes da pređes nenormalan broj milja...
Obrni okreni, pitas na nekoliko mesta sta se nudi, moze li par nedelja sa nekim od vozaca da se malo ispraksiras, pitas ovde i nađes neku sredinu...
Pozdrav
|
Mislim da se nismo razumeli. Pitao sam dali mozes bez znanja engleskog da polozis taj ispit za CDL.
|
Citat:
(Poruka 44265)
Mislim da se nismo razumeli. Pitao sam dali mozes bez znanja engleskog da polozis taj ispit za CDL.
|
Testove mozes pod uslovom da imas dobro fotografsko pamcenje.
Pre-trip inspection je usmeni deo ispita sto znaci da moras da znas Engleski bar toliko da razumes sta te ispitivac pita.
|
Citat:
(Poruka 44265)
|
Kad-tad brate trebace da naucis bar malo engleskog.Cak i da uspes nekim cudom da polozis CDL, za nekolko godina treba da dobijes drzavljanstvo i da polazes taj test za naturalizaciju(100 pitanja) na Engleskom.Moj suprug pre da dodjemo ovamo nije znao nista na Engleskom mozda samo da otpozdravi(dobro jutro i dobar dan)on u skoli ucio samo Ruski.Posle samo nedelju dana u USA,je otiso da polaze pismeni test za kola u MVC i polozio ga iz prve. Narvno zajedno smo vezbali nekoliko dana testove sto smo nasli na internetu. Sad ne znam kako su drugi polagali CDL,mog supruga to trajalo 3 meseca skoro.Kako je islo prvo ides malo na gledanje videa, pa probni testovi,pa posle mesec dana poceo sa voznjom(moram da napomenem da je on uzeo sve endorsmente A,B,Hazmat,Pasinger i neznam sta tamo).I posle su mu zakazivali jedan po jedan endorsment da polaze sa razmakom od oko nedelju do deset dana.
|
Citat:
(Poruka 44267)
Kad-tad brate trebace da naucis bar malo engleskog.Cak i da uspes nekim cudom da polozis CDL, za nekolko godina treba da dobijes drzavljanstvo i da polazes taj test za naturalizaciju(100 pitanja) na Engleskom.Moj suprug pre da dodjemo ovamo nije znao nista na Engleskom mozda samo da otpozdravi(dobro jutro i dobar dan)on u skoli ucio samo Ruski.Posle samo nedelju dana u USA,je otiso da polaze pismeni test za kola u MVC i polozio ga iz prve. Narvno zajedno smo vezbali nekoliko dana testove sto smo nasli na internetu. Sad ne znam kako su drugi polagali CDL,mog supruga to trajalo 3 meseca skoro.Kako je islo prvo ides malo na gledanje videa, pa probni testovi,pa posle mesec dana poceo sa voznjom(moram da napomenem da je on uzeo sve endorsmente A,B,Hazmat,Pasinger i neznam sta tamo).I posle su mu zakazivali jedan po jedan endorsment da polaze sa razmakom od oko nedelju do deset dana.
|
Za Hazmat je procedura malo duza jer je potreban Federalni backgroung check. To ume nekad da potraje.
Ostali endorsement-i se dobijaju u Illinois-u u danu ukoliko je individua spremna da sve to ispolaze za dan :)
|
Pa dobro ali cak i da polaze samo najosnovniju B dozvolu a nece da uci engleski onda moze napamet testove i gotovo.
|
Citat:
(Poruka 44307)
Pa dobro ali cak i da polaze samo najosnovniju B dozvolu a nece da uci engleski onda moze napamet testove i gotovo.
|
Kako neko napamet da polozi Pre-Trip Inspection Test, ako ne razume sta ga ispitivac pita i kako da objasni sta je koji deo na kamionu ako nema pojma engleski?
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Susurin
(Poruka 44320)
Kako neko napamet da polozi Pre-Trip Inspection Test, ako ne razume sta ga ispitivac pita i kako da objasni sta je koji deo na kamionu ako nema pojma engleski?
|
To ja ironicno - dali si video pitanje sto je moj zemljak postavio?Dali moze da polozi za kamion bez poznavanja engleskog jezika:;D:
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 15:53. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.