SarMan89 |
07.11.2017 01:41 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Makica@
(Poruka 69488)
Drago mi je da ste uspeli,tako sam i ja odradila i proslo je bez problema :grin: Sistem je sam prepoznao i sve je bilo u redu :)
Srecno i da vas izvuku na lutriji :1072::1072::1072:
|
Hvala, trebaće sreće, mnogo, mnogo, ali nada ne izdaje :==D:. Uživajte u SAD-u :papa:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik SarMan89
(Poruka 69489)
Hvala, trebaće sreće, mnogo, mnogo, ali nada ne izdaje :==D:. Uživajte u SAD-u :papa:
|
Od srca vam zelim da vam se status promeni sledece godine :1072: Nikako,poslednje sto covek gubi je nada :) I Hvala vam puno na lepim zeljama :1072:
Pozdrav i Puno srece vam zelim :1072::1072::1072:
|
Raducojo |
19.11.2017 14:23 |
Imam problem sa fotografijom? Sredio sam sliku preko photo tool ali neče da je učita. Slika je manja od 240 kb i u jpg formatu,mislim da je sve ok ali neće da je prihvati. Moze pomoc?
|
Raducojo |
19.11.2017 15:15 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Raducojo
(Poruka 69685)
Imam problem sa fotografijom? Sredio sam sliku preko photo tool ali neče da je učita. Slika je manja od 240 kb i u jpg formatu,mislim da je sve ok ali neće da je prihvati. Moze pomoc?
|
Uradio update internet explorera i sada je sve ok.:drool:
|
Pozdrav svima! Prijavljujem se prvi put, danas sam otisla kod profesionalnog fotografa u radnju koji inace fotka osobe za lutriju, i po ovim njihovim uslovima, izgleda da me dobro secnuo:smrc:... Moze li neko da proveri da li se uklapa, jer meni foto validator odbija fotku....
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik lalabla
(Poruka 69717)
Pozdrav svima! Prijavljujem se prvi put, danas sam otisla kod profesionalnog fotografa u radnju koji inace fotka osobe za lutriju, i po ovim njihovim uslovima, izgleda da me dobro secnuo:smrc:... Moze li neko da proveri da li se uklapa, jer meni foto validator odbija fotku....
|
Nadam se da ste sredili sliku? Ja napisala u prethodnim postovima da upload sliku na aplikaciju i ako je u redu sistem ce je prihvatiti. Pozdrav i Srecno :1072:
|
tectonic |
03.10.2018 13:07 |
Poštovani,
molim Vas samo da mi neko potvrdi da je za sliku ženske osobe neophodno da se na njoj vide uši, tj. kosa treba da bude iza ušiju. Kao da sam to negde pročitao, pa čisto ako još neko ima dilemu da je razrešimo.
Ja sam jedan od onih koje najviše brine fotografija prilikom podnošenja aplikacije.
Anyway, iskustvo od prošle godine - prva prijava (žena, dete, ja) x 2.
Odem kod fotografa, sve sam ispisao karakterisitke fotografije koje treba, on kaže znam to je za američu vizu, ja kao zbunjen pa to je za DV, on kaže to je to, ništa ne brini, slikao sam toliko puta za američku vizu da mogu u američkoj ambasadi da radim.
Ljubaznošću jednog člana foruma koji je uploadovao DV 2020 pdf, sada sam razrešio dilemu i ustanovio da je slika za US vizu = slika za podnošenje aplikacije za DV, tj. treba da ima iste karakteristike (pozadina, veličina, rezolucija).
Inače, slike za nas troje koštale su 500 dinara i naravno nisam ih uradio, već mi ih je fotograf poslao na mejl.
ELEM - Prilikom podnošenja prijave prošle godine probam slike na validatoru, i ispadne da mi je glava manja od one elipse gde treba da stane, a za suprugu i sinčića čini mi se ispadne ok, tj. glava bude u onom predviđenom polju. Ja pomislim ma hajde nema veze i submitujem tako.
Za supruginu prijavu, cropujem sve tri slike kroz validator i submitujem, i kao da su konture malo nejasne - verovatno da je njena prijava automatski diskvalifikovana.
Da li je neko imao slična iskustva, napomenuću da su slike od fotografa zadovoljavale standarde koje propisuje DV, osim veličine moje glave i to za malo.
Najviše me brine da li glava ispunjava onih 50-69% koliko piše na sajtu, kao i ona druga razdaljina (od oka do dna stranice koja takođe treba da bude 50-69%).
Izvinite, ukoliko sam nekog smorio.
Pozdrav
|
slucajni_prolaznik |
03.10.2018 14:01 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik tectonic
(Poruka 73851)
Poštovani,
molim Vas samo da mi neko potvrdi da je za sliku ženske osobe neophodno da se na njoj vide uši, tj. kosa treba da bude iza ušiju. Kao da sam to negde pročitao, pa čisto ako još neko ima dilemu da je razrešimo.
Ja sam jedan od onih koje najviše brine fotografija prilikom podnošenja aplikacije.
Anyway, iskustvo od prošle godine - prva prijava (žena, dete, ja) x 2.
Odem kod fotografa, sve sam ispisao karakterisitke fotografije koje treba, on kaže znam to je za američu vizu, ja kao zbunjen pa to je za DV, on kaže to je to, ništa ne brini, slikao sam toliko puta za američku vizu da mogu u američkoj ambasadi da radim.
Ljubaznošću jednog člana foruma koji je uploadovao DV 2020 pdf, sada sam razrešio dilemu i ustanovio da je slika za US vizu = slika za podnošenje aplikacije za DV, tj. treba da ima iste karakteristike (pozadina, veličina, rezolucija).
Inače, slike za nas troje koštale su 500 dinara i naravno nisam ih uradio, već mi ih je fotograf poslao na mejl.
ELEM - Prilikom podnošenja prijave prošle godine probam slike na validatoru, i ispadne da mi je glava manja od one elipse gde treba da stane, a za suprugu i sinčića čini mi se ispadne ok, tj. glava bude u onom predviđenom polju. Ja pomislim ma hajde nema veze i submitujem tako.
Za supruginu prijavu, cropujem sve tri slike kroz validator i submitujem, i kao da su konture malo nejasne - verovatno da je njena prijava automatski diskvalifikovana.
Da li je neko imao slična iskustva, napomenuću da su slike od fotografa zadovoljavale standarde koje propisuje DV, osim veličine moje glave i to za malo.
Najviše me brine da li glava ispunjava onih 50-69% koliko piše na sajtu, kao i ona druga razdaljina (od oka do dna stranice koja takođe treba da bude 50-69%).
Izvinite, ukoliko sam nekog smorio.
Pozdrav
|
Ni meni fotografija pravljena po uputstvu nije prolazila, ali je prosla jedna sa malo senke iza glave. Nisam se slikao kod fotografa, nego smo opalili par komada ispred vrata od kupatila, pa sam poslao onu koja je prosla validator. I evo, pisem iz US.
|
HalfBlue91 |
03.10.2018 16:16 |
Citat:
(Poruka 73851)
Poštovani,
molim Vas samo da mi neko potvrdi da je za sliku ženske osobe neophodno da se na njoj vide uši, tj. kosa treba da bude iza ušiju.
Pozdrav
|
Ovo i mene i dalje muci, da li treba ili ne :obrva:
|
Pustite da vas slikaju profesionalci. Par stotina dinara za fotku nije ništa, a može da se dobije puno.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik HalfBlue91
(Poruka 73855)
Ovo i mene i dalje muci, da li treba ili ne :obrva:
|
Potrebno je da kosa ne ide preko lica tj. da se celo lice vidi, uši nisu bitne.
https://travel.state.gov/content/tra...-examples.html
Na ovom linku su primeri šta je dozvoljeno, a šta ne.
|
HalfBlue91 |
03.10.2018 18:31 |
^ hvala!
A sto se tice šiški? Da li one smeju posto ipak prekrivaju deo cela?
|
slucajni_prolaznik |
03.10.2018 22:10 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik ikac89
(Poruka 73865)
|
Kad se samo setim koliko sam se nervirao zbog malo senke na fotografiji, a sada vidim da je senke bilo malo ali ne na licu, bas kao na prihvacenim primerima.
|
tectonic |
04.10.2018 07:48 |
Na fotografiji koje su postavljene kao primer ženska osoba ima kosu preko ušiju, što znači da je to ispravno. Meni je sumnju pobudio fotograf koji mi je rekao da tako treba za američku vizu.
Još jedno pitanje - da li supružnici koji podnose dve odvojene prijave mogu da uploaduju iste fotografije (muž, žena, dete) ili ne? Ja sam to uradio na prijavi prošle godine, možda je to automatska diskvalifikacija. Nigde nije decidno navedeno da supružnici ne mogu da koriste iste fotografije. Logično mi je i jedno i drugo.
Pozdrav
|
Citat:
(Poruka 73891)
Na fotografiji koje su postavljene kao primer ženska osoba ima kosu preko ušiju, što znači da je to ispravno. Meni je sumnju pobudio fotograf koji mi je rekao da tako treba za američku vizu.
Još jedno pitanje - da li supružnici koji podnose dve odvojene prijave mogu da uploaduju iste fotografije (muž, žena, dete) ili ne? Ja sam to uradio na prijavi prošle godine, možda je to automatska diskvalifikacija. Nigde nije decidno navedeno da supružnici ne mogu da koriste iste fotografije. Logično mi je i jedno i drugo.
Pozdrav
|
Mogu iste fotografije. Svako prijavljuje ostale članove porodice. Tako imate veću verovatnoću da ćete biti izvučeni.
|
mogu iste fotografije za dve apliacije ali ima neko pravilo da ne smeju biti starije od nekog perioda.
Uglavnom nemoguce je da vas odbiju zbog fotorafije jer sistem vam ne da da se prijavite dokle god fotografija ne prodje americke standarde i to na .gov sajtu.
Meni je rinocerus od nekih 300lbs u DMV rekao otprilike "uuuu sto se vi iz Evrope uvek slikate namrgodjeni, ovde kod nas mozete i ovako i onda se iskezila"
ja joj kazem wow super, voleobih da vidim vas kako cete se keziti za fotku za visu a od toga vam zavisi grant, a kad dodjem da uzmem vozacku ja cu vam se uslikati kao Mr. Bean.
|
Meni ona u foto radnji, navalila da sklonim kosu iza usiju!!
A ja ruznija tako 😁
I lepo joj kazem ne mora. Jok, ona zna, stalno joj dolaze..
Sad i ako me selektuju, uplasice ih moje usi, pa ce da me ipak preskoce 😂😂
|
mveruovic |
04.10.2018 21:12 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik uran
(Poruka 73908)
mogu iste fotografije za dve apliacije ali ima neko pravilo da ne smeju biti starije od nekog perioda.
Uglavnom nemoguce je da vas odbiju zbog fotorafije jer sistem vam ne da da se prijavite dokle god fotografija ne prodje americke standarde i to na .gov sajtu.
|
Mogu da te odbiju, ona prolazi tehnicke karakteristike ali je starija od 6 meseci ili koricena i prosle godine, to automatki diskvalifikuju.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik mveruovic
(Poruka 73914)
Mogu da te odbiju, ona prolazi tehnicke karakteristike ali je starija od 6 meseci ili koricena i prosle godine, to automatki diskvalifikuju.
|
naravno, to sami napisao mozda me nisi dobro razumeo.
Kad sam rekao dve aplikacije mislio sam da svoju fotku iskoristi na svojoj i zencetovoj aplikaciji. Ali ne u razlicitim godinama.
|
HalfBlue91 |
06.10.2018 00:04 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik mveruovic
(Poruka 73914)
|
Ma kako ce oni da znaju da je starija od 6 meseci, pogotovo ako sam je sekla i croppovala i skoro prebacila sa drugog mesta? :==D:
|
mveruovic |
06.10.2018 00:06 |
Pa ako si je koristila i prosle godine za aplikaciju znace :)
|
HalfBlue91 |
06.10.2018 00:08 |
Nisam je nigde koristila :) Jedino ako imaju neki drugi nacin da provale da je starija :==D:
|
Padinjak101 |
06.10.2018 00:43 |
Vidi pa rizikuj prijavu zbog fotografije koja kosta kod profi fotografa okruglo 250 dinara...
|
Malo je stroze za tu sliku ove godine. Moj predlog je da se radi profesionalno da posle ne bi cupali kosu ako budete imalo srece i izvuku vas :)
Jer dok cekate intervju pomislite na 1000 losih stvari koje mogu da se dese, a sigurno je tu i slika koja je stara, ili slikana kuci..
Tako da smanjite sebi brige i slikajte se profesionalno :)
To kazem jer sam se ja slikao kuci, pa kad sam izvucen razmisljao sam mesec dana dali mi je dobra slika, hvala Bogu niko mi nista nije reko, ali sam sam sebi pokidao zivce i skratio zivot :D
|
HalfBlue91 |
06.10.2018 02:26 |
Mislim da previse dramite :==D: Osim ako slika nije mutna, puna senki i na njoj si polu go sa naocarima, ja zaista ne vidim razloge za diskvalifikaciju.
Uostalom, najbitnije je da prodje validator, a ako vas izvuku svakako cete morati opet da se slikate.
I zar uopste postoji neko da je bio izvucen a da su ga diskvalifikovali zbog fotografije sa prijave? :==D:
|
250 dinara je mali trošak, a bolje se spava i čeka izvlačenje.
Ranije sam napisao: To je još mali trošak u odnosu na ono što vas čeka kad vas izvuku.
|
nemanja markovic |
06.10.2018 16:51 |
Svenson mozes li da mi se javis u privatnoj poruci? Potrebna mi je mala pomoc. Hvala
|
nemanja markovic |
06.10.2018 16:56 |
Ili bilo ko od starijih clanova. Nebitno ko.Video sam njega aktivnog
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik HalfBlue91
(Poruka 73988)
Mislim da previse dramite :==D: Osim ako slika nije mutna, puna senki i na njoj si polu go sa naocarima, ja zaista ne vidim razloge za diskvalifikaciju.
Uostalom, najbitnije je da prodje validator, a ako vas izvuku svakako cete morati opet da se slikate.
I zar uopste postoji neko da je bio izvucen a da su ga diskvalifikovali zbog fotografije sa prijave? :==D:
|
Photo validator, ako me sećanje dobro služi, proverava samo fizičke karakteristike slike tj. dimenzije, veličinu i sl., ne proverava senke, položaj glave i ostalo. Tako da, ukoliko ubacite sliku vašeg ljubimca sa zahtevanim dimenzijama (600x600 pixela i manje od 240 kb), photo validator će napisati da je slika ok.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik ikac89
(Poruka 74000)
Photo validator, ako me sećanje dobro služi, proverava samo fizičke karakteristike slike tj. dimenzije, veličinu i sl., ne proverava senke, položaj glave i ostalo. Tako da, ukoliko ubacite sliku vašeg ljubimca sa zahtevanim dimenzijama (600x600 pixela i manje od 240 kb), photo validator će napisati da je slika ok.
|
ne.
Ja sam se pet puta slikao i uvek me je foto validator odbijao onom crvenom porukom sve dok 6 put nisam skapirao da mi je jedna strana lica malo vise, minimalno, zasencena. Kad sam to popravio slika je prosla.
Ja mislim da se pravi nepotrebna drama, cim prodjete validator to je to. Konzularnog sluzbenika najvise zanimaju vasi podaci, a za visu cete svakako ostaviti otiske i to je glavno sto ce vas identifikovati kad sletite u SAD.
A inace moja slika na visi je da kazem toliko tamna i izmenjena stampom da ne znam da li bi me majka poznala.
|
BritSimon kaže drugačije...
Citat:
However, whilst the photo validation software can catch an incorrect sized photo it cannot catch, an old photo, one where the eyes are closed, one where the photo is of the wrong person or one where the photo is not even a person – say an elephant. So – some photos can’t be submitted, some will be possible to submit, but may cause disqualification at some point during the process.
|
Inače i ja takođe mislim da slika ne mora da bude idealna, ali sa druge strane, lakše je, bar meni, da svratim do fotografa, da me slika sa profesionalnim aparatom, sa profesionalnim osvetljenjem, nego da se sam zezam telefonom, svetlom itd. Ovako svratim, završim sve za minut i ne razmišljam.
|
Bolje se svi slikajte kod fotografa cena je 200 dinara da ti prebace na USB, lepo ti iseku sliku kada im kazes zasta treba i sve bude super. Negde sam procitao da 40% ljudi bude diskvalifikovano zbog lose slike.
|
haha da kako da ne. Ne znam samo cemu onda sluzi validator i zasto te ne pusta da predas sliku sve dok nije OK.
u principu neka svako radi vec u zavisnosti od stepena paranoje koju poseduje )))
(btw, nesto ne mogu da se setim skoro da sam video profi fotograf, osim ako se u to ne racunaju priucene devojke koje rade u studiju za izradu slika, kopiranje, slanje faxa i tsl)
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik nemanja markovic
(Poruka 73998)
Svenson mozes li da mi se javis u privatnoj poruci? Potrebna mi je mala pomoc. Hvala
|
Sad možemo da se dopisujemo. Mislim. Proveri da li te ne sprečava ograničenje da korisnik mora imati najmanje 10 poruka pre nego što može da šalje privatne poruke. Ako se dobro sećam, to bi mogao da bude problem.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik uran
(Poruka 74008)
haha da kako da ne. Ne znam samo cemu onda sluzi validator i zasto te ne pusta da predas sliku sve dok nije OK.
u principu neka svako radi vec u zavisnosti od stepena paranoje koju poseduje )))
(btw, nesto ne mogu da se setim skoro da sam video profi fotograf, osim ako se u to ne racunaju priucene devojke koje rade u studiju za izradu slika, kopiranje, slanje faxa i tsl)
|
Ja pirčam o onome što sam pročitao na nekom sajtu gde govore o statistici izvučenih, Photo Validator je prošle godine prihvatio prijavu jednoj devojci koja je imala naocare na slici, pa su je kasnije diskvalifikovali, a sto se tice toga da li je obicna devojka sto radi tamo ili sta god, imaju profi osvetljenje, profi pozadinu i znaju kako da ti iseku sliku da se ne cimas. :)
|
Ja sam na više mesta našao taj podatak da photo validator proveravo samo tehničke detalje slike, ali nema veze, zato što, sad sam gledao formular za prijavu i izgleda da photo validator više ne postoji. Tako da bez razloga diskutujemo. Postoje samo linkovi do photo examples
Što se tiče foto radnji, u Kruševcu postoji sigurno 4-5. Dakle čisto fotografske radnje, nikakve fotokopirnice i sl. i to su radnje koje postoje decenijama. Ne znam kakva je situacija u ostalim gradovima, ali verujem da ih u većim gradovima ima dosta više.
U svakom slučaju, sve je stvar izbora. Bitno je da fotografija bude u redu, a da li je slikana telefonom ili kod fotografa, potpuno je nebitno.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Alek134
(Poruka 74012)
Ja pirčam o onome što sam pročitao na nekom sajtu gde govore o statistici izvučenih, Photo Validator je prošle godine prihvatio prijavu jednoj devojci koja je imala naocare na slici, pa su je kasnije diskvalifikovali, a sto se tice toga da li je obicna devojka sto radi tamo ili sta god, imaju profi osvetljenje, profi pozadinu i znaju kako da ti iseku sliku da se ne cimas. :)
|
Ja sam samo govorio o tome da se prvo ispostuju pravila, znaci bez naocara, bez kose preko lica itd to je valda svakom pametnome jasno, a onda ce validator proveriti da li ga zadovoljava polozaj lica i osvetljenje face i pozadine.
bezveze dizete frku, ali bas bezveze...
|
drugariii pomagajteee, sada se prijavljujem i samo sliku nikako da sredim :udri:
ovo mi pise Your photo must be a square picture between 600x600 pixels and 1200x1200 pixels.
Proverila sam sliku ovde na sajtu i potvrdio mi je da je okay, i vidim da je slika 650x693pixela ali na sajtu za prijavu mi pise ovo gore jaooojjj
|
Ako neko moze da mi pomogne kako da to ispravim. Preko Painta sam resize sliku na 600x600pixela i sad nece to da mi prihvati na prijavi.:twitch:
|
Pa piše da fotografija mora da bude square tj. kvadratnog oblika, dakle iste širine i visine, a 650x693 to nije.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 18:16. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.