ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Prva koverta (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=3)
-   -   Jel poslao neko prve formulare? (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=944)

IgorMAD 15.06.2013 07:28

Tamo gde si proveravao da li si izvucen...
https://www.dvlottery.state.gov/ESC/

ZukotheCat 15.06.2013 09:11

U US Embassy Sarajevo obavezno traže prevod zvanični samo za dokumentaciju koja se odnosi na školovanje (diplome, svjedočanstva da se prevedu kod sudskog tumača), samo to, za sve drugo dovoljna je kopija, obavezno napravi kopije od svega
ne znam zašto to samo ovdje kod nas traže, u pravilu ne bi ništa trebali tražiti da se prevede

via 05.07.2013 07:12

Citat:

Prvobitno poslao korisnik oskark (Poruka 39166)
Kada saljete mail KCC-u napisite sve od svojih podataka, tako sam i ja slao. Znaci :

Case Number: 2014EU000xxxxx
PA Name: Prezime, Ime
Date of Birth: mm/dd/year
Preference Category: DV DIVERSITY
Foreign State Chargeability: Drzava

Odgovor morate cekati jer je velika "guzva" te ne stizu sve da odrade kako treba. Meni je licno najkrace trebalo 4 dana, a najduze 10 dana.

Jel' u pitanju 4/10 radnih dana ili kalendarskih? Naime naši formulari su stigli u Kentucky 29.05., i iskreno nisam htjela da gnjavim odmah sa mailom, tako da sam upit poslala 23.06., automatski odgovor je stigao odmah, znači da su dobili mail, ali odgovor na upit još čekamo. Navela sam sve tražene podatke, sad sam već malo zabrinuta. Razmišljam da im ponovim mail. Da li je netko čekao više od 10 dana na odgovor?

johnny_nyc 05.07.2013 08:23

mi smo poslali upit mailom 26.6. i još nema odgovora, pretpostavljam da im je gužva a i jučer im je bio blagdan pa nisu radili, očekujemo odgovor uskoro

via 05.07.2013 09:33

Dobro je, sad mi je lakše, znači čekamo... strpljen-spašen :):)
Kad dobiješ odgovor, molim te oglasi se (i ja ću)...

Inside@22 05.07.2013 11:49

mi smo poslali mail 6.6., a odgovorili su nam 13.6.

DD mak 05.07.2013 12:03

Ja sam poslao mail sa podacima 06/06 a odgovor stigao 13/06. Mislim da ni period od 10 do 12 dana nije razlog za brigu.

DD mak 05.07.2013 12:06

Ovo je odgovor koji se dobija:

Thank you for your inquiry.

Your forms have been received and are currently processing. Allow several weeks for processing. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing.

Please refer to the visa bulletin on our website at www.travel.state.gov after the 15th of August to locate the current numbers being processed.

:obrva:

idemo dalje

Ljudi, nama sa balkana je normalno da nešto kasni, izgubi se, nestane, zature ga i slično, ali mislim da je preko bare druga priča.

johnny_nyc 05.07.2013 18:30

[quote=via;39589]Dobro je, sad mi je lakše, znači čekamo... strpljen-spašen :):)
Kad dobiješ odgovor, molim te oglasi se (i ja ću)...[/QUOTE

kome prije odgovore javlja se :)

coda81 05.07.2013 19:11

Pozdrav svima!!!
Kad se salje poruka KCC-u da bi se proverilo da li je sve uredu sa papirima, interesuje me kako naglasiti poruku tj,sta pisati u rubrici Subject i CC?Unapred hvala

holmes 05.07.2013 19:37

Kao Subject moze npr. Inquiry on DV application, a CC ne popunjavas, jer se odnosi na primaoca kopije e-maila, sem ako ne zelis nekog drugog da obavijestis da si KCC poslao mail.

IgorMAD 05.07.2013 19:38

Ja sam napisao u subject-u CN broj samo, a u CC nisam nista.
Jedino mozda Obamu da stavis u CC :D

via 06.07.2013 09:47

Citat:

Prvobitno poslao korisnik DD mak (Poruka 39593)
Ljudi, nama sa balkana je normalno da nešto kasni, izgubi se, nestane, zature ga i slično, ali mislim da je preko bare druga priča.

Način na koji birokratija funkcioniše (čitaj ne funkcioniše) na Balkanu je zaista fascinantan i jedinstven. Primjerice BiH je svrstana u sami vrh zemalja sa najneljubaznijim šalterskim radnicima, pretežno su mišljenja da su Bogom dani.

Svjesna sam da je USA daleko uređenija zemlja gdje (pretežno) stvari funkcionišu ok, ali i tamo se može desiti propust. Tko radi taj i griješi i utopija je vjerovati da je čovjek sposoban svakodnevno izvršavati radne zadatke bez da mu se povremeno potkrade greška. To je sve ljudski (a ni softverski sistemi nisu baš nepogrešivi :)) zato mislim da se nikad ne treba "prepustiti" sistemu do te mjere da imamo 100% povjerenje, određena doza "opreza" uvijek potrebna. Koliko je primjerice Oskar čekao SSN da bi se na kraju ispostavilo da tamo neki Kinez na aerodromu nije do kraja odradio svoj dio posla :( Better safe than sorry

Što se tiče upita na mail isti se (prema njihovoj preporuci) šalje oko 4 sedmice nakon što su papiri dostavljeni u Kentucky. Mada, prema iskustvima članova foruma može se poslati i ranije. Neki su primjerice slali 7-10-15 dana nakon dostavljanja papira i dobili odgovor u roku od nekoliko dana, ja sam poslala nakon 4 sedmice i čekam odgovor već 12 dana. Nema pravila. Ja im dajem 15 dana fore i onda šaljem ponovo, možda je i moj mail pročitao neki "Kinez" :grin: Vrati se nekoliko stranica unazad na ovoj temi, imaš objašnjenje sve šta treba navesti i kako formulirati mail. Samo kratko i jasno.

Subject: CN, CC ništa

coda81 06.07.2013 16:12

Hvala svima na informacijama!!!puno srece svima na odgovorima:)

coda81 08.07.2013 15:08

Ljudi kada ste poslali mail KCC-u da li su vam oni automacki poslali poruku na vas mail da su primili isti?!!!!

petrojka1980 08.07.2013 18:46

Citat:

Prvobitno poslao korisnik coda81 (Poruka 39627)
Ljudi kada ste poslali mail KCC-u da li su vam oni automacki poslali poruku na vas mail da su primili isti?!!!!

Znam da obicno stize automatska poruka, ali ja kad sam slala prosle godine meni nije stizala. Odgovorili su mi na mail posle 10-ak dana. Znaci nema panike ako automatska poruka ne stize.

coda81 08.07.2013 19:27

Citat:

Prvobitno poslao korisnik petrojka1980 (Poruka 39630)
Znam da obicno stize automatska poruka, ali ja kad sam slala prosle godine meni nije stizala. Odgovorili su mi na mail posle 10-ak dana. Znaci nema panike ako automatska poruka ne stize.

Jeste automatska poruka !!Hvala petrojka na info. reko da nisam nesto zeznuo pojede se ziv ovo iscekivanje me ubi:)

via 08.07.2013 21:33

Citat:

Prvobitno poslao korisnik johnny_nyc (Poruka 39595)

kome prije odgovore javlja se :)

Stigao odgovor... :bravo:
Dakle, 15 dana, da li je ovo rekord?

johnny_nyc 09.07.2013 05:51

Citat:

Prvobitno poslao korisnik via (Poruka 39633)
Stigao odgovor... :bravo:
Dakle, 15 dana, da li je ovo rekord?

Moguce moguce....ja jos cekam :) hvala na infu, javim kada dobijem...lijepo je znati da ce ipak odgovor doci:1081:

johnny_nyc 09.07.2013 10:22

Stiglo danas, izgleda jos malo treba pricekati za konkretan odgovor o case-u.

Due to the large volume of mail processed at KCC on a daily basis, confirmation of receiving your correspondence may not be feasible at this time. If you have submitted your forms, please allow six to eight weeks after the mailing of your forms before inquiring about delivery confirmation. If you have not submitted your forms, please do so to ensure that your case can begin processing. Mail is processed in the order of the date received, thus the importance of submitting your forms in a timely manner

via 10.07.2013 22:38

Stići će, nama je stigao konkretan odgovor

Your forms have been received and are currently processing. Allow several weeks for processing. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing.

Please refer to the visa bulletin on our website at www.travel.state.gov after the 15th of August to locate the current numbers being processed.

ali kao što sam rekla, okruglo 15 dana.
I taj odgovor koji je stigao je dovoljan (za sada) da znaš da se stvari "kotrljaju".

alek 11.07.2013 12:46

to su 15 radnjih dana ili poso sam ja poslao negde 26 juna i odgovor jos nema

via 14.07.2013 13:31

15 kalendarskih dana, mi smo poslali upit 23.06., odgovor stigao 08.07.

coda81 21.07.2013 10:17

Samo da javim da sam dobio odgovor na inquiry ,poslao sam isti 08.07. a dobi odgovor 18.07. znaci deset dana im je potrebno za odgovor!!!!Srecno svima dalje :==D:

johnny_nyc 08.08.2013 18:50

Ima li tko kakvih informacija koliko se moze cekati odgovor na upit vezano za poslanu dokumentaciju, mi smo dokumentaciju poslali jos u 11.6. i stigla je 17.6. poslali vec dva upita a nikako da dobijemo odgovor da je sve ok i da se case procesuira, vidim neki od vas su vec dobili...i sestra koja zivi u usa je zvala i rekli su joj da zove iza 15.8., sve mi nekako panika da nesto ne stima :(

via 09.08.2013 06:55

Citat:

Prvobitno poslao korisnik johnny_nyc (Poruka 40017)
Ima li tko kakvih informacija koliko se moze cekati odgovor na upit vezano za poslanu dokumentaciju, mi smo dokumentaciju poslali jos u 11.6. i stigla je 17.6. poslali vec dva upita a nikako da dobijemo odgovor da je sve ok i da se case procesuira, vidim neki od vas su vec dobili...i sestra koja zivi u usa je zvala i rekli su joj da zove iza 15.8., sve mi nekako panika da nesto ne stima :(

Uh, ja sam mislila da si samo zaboravio prijaviti da je odgovor stigao :(
Ne znam šta bih rekla, obzirom da ste već ponavljali upit i da je sestra zvala bojim se da preostaje jedino na čekate. I taj 15.08 je relativno blizu, kažem relativno jer znam da je u iščekivanju svaki dan kao godina. Iskreno, ja ne bih rekla da nešto nije u redu, vjerovatno je gužva, odmori itd. Javi kad stigne odgovor.

johnny_nyc 11.08.2013 08:19

Citat:

Prvobitno poslao korisnik via (Poruka 40026)
Uh, ja sam mislila da si samo zaboravio prijaviti da je odgovor stigao :(
Ne znam šta bih rekla, obzirom da ste već ponavljali upit i da je sestra zvala bojim se da preostaje jedino na čekate. I taj 15.08 je relativno blizu, kažem relativno jer znam da je u iščekivanju svaki dan kao godina. Iskreno, ja ne bih rekla da nešto nije u redu, vjerovatno je gužva, odmori itd. Javi kad stigne odgovor.

Ma dobili smo odgovor ali nista konkretno kao i vi, nego odgovor tipa jos ne mozemo potvrditi primitak itd. Bio sam na immigration forumima i tamo kazu da je to ok, ali brine me sto ste svi s naseg podrucja dobili a mi....labud :( a broj nam skroz ok, nije velik...

alek 13.08.2013 12:56

jas isto im pisav mi vratija posle nekoi 15 dena isto toa deka ne mozat da mi dadat nekoi informacii zato sto go nemalo imeto prezimeto i case number pa im vrativ povtovrno nazad so tie informacii megutoa odgovor eve uste nemaa pominaa nekoi 20 dena

via 19.08.2013 08:16

Citat:

Prvobitno poslao korisnik johnny_nyc (Poruka 40051)
Ma dobili smo odgovor ali nista konkretno kao i vi, nego odgovor tipa jos ne mozemo potvrditi primitak itd. Bio sam na immigration forumima i tamo kazu da je to ok, ali brine me sto ste svi s naseg podrucja dobili a mi....labud :( a broj nam skroz ok, nije velik...

15.avgust prošao. Kakvo je stanje, jeste dobili ikakav odgovor?

johnny_nyc 19.08.2013 08:28

Citat:

Prvobitno poslao korisnik via (Poruka 40213)
15.avgust prošao. Kakvo je stanje, jeste dobili ikakav odgovor?

zvala je sestra od tamo i rekli su joj da su sada u obradi zahtjevi koji su pristigli do 10.6. bez obzira na case number (naš je stigao 17.6.), i da nazove opet početkom 9.

mikasa 22.08.2013 17:41

Jonny jeste li dobili odgovor? Samo da prijavim da smo mi poslali updateovane dokumente (jer smo se skoro vencali) . Mail smo poslali 2.08 i odgovor dobili za dve nedelje 16.08. da je sve ok sa i da pratimo viza bulletin...

johnny_nyc 23.08.2013 08:01

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mikasa (Poruka 40325)
Jonny jeste li dobili odgovor? Samo da prijavim da smo mi poslali updateovane dokumente (jer smo se skoro vencali) . Mail smo poslali 2.08 i odgovor dobili za dve nedelje 16.08. da je sve ok sa i da pratimo viza bulletin...

nažalost ne još, sestra je bila zvala i kao što sam bio napisao rekli su joj da obrađuju papire koji su pristigli do 10.6. pošto su naši stigli 17.6. trebalo bi zvati početkom 9. odgovor ste dobili za updateovane dokumente ili za prve koje ste slali?

mikasa 23.08.2013 10:57

Prvo smo poslali prve dokumente za devojku samo,pa smo posle vencanja poslali updateovane dokumente. Ti dokumenti su stigli u Kentaki oko 25.07. Onda smo mail slali i dobili odgovor kao sto saam napisao. Broj smo 15*** kao i vi . Bice vam to ok...

johnny_nyc 23.08.2013 16:37

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mikasa (Poruka 40347)
Prvo smo poslali prve dokumente za devojku samo,pa smo posle vencanja poslali updateovane dokumente. Ti dokumenti su stigli u Kentaki oko 25.07. Onda smo mail slali i dobili odgovor kao sto saam napisao. Broj smo 15*** kao i vi . Bice vam to ok...

znači ti si već dobio odgovor za dokumente koje si naknadno slao...jbt, pa što je onda s mojima?...šta ste im sve slali u naknadnoj koverti? pitam jer ćemo i mi morati

mikasa 23.08.2013 18:09

U naknadnoj smo poslali prevod vencanog lista,2 slike za mene, ds230 (part 1 i 2) za mene i updated ds 230 (part 1 ) za zenu

dzone86 24.08.2013 00:44

jer moze neko da mi kaze sta sve treba od dokumenata da im se posalje, i na koju adesu . unapred hvala:1081:

IgorMAD 24.08.2013 07:25

Izvukli su te? Nije valjda da si tek sad proverio :)
Cestitam!

johnny_nyc 24.08.2013 09:22

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mikasa (Poruka 40352)
U naknadnoj smo poslali prevod vencanog lista,2 slike za mene, ds230 (part 1 i 2) za mene i updated ds 230 (part 1 ) za zenu

hvala ti puno, e sada mi već panika di su naši papiri

Nikolaniko 28.08.2013 22:03

Dobio sam odgovor od KCC u vezi statusa moje aplikacije. Malo je drugaciji od onih koje vidjam ovde na forumu:

"Thank you for your inquiry.

Your forms have been received and pending further embassy review for the continuation of your visa processing. KCC is currently scheduling visa numbers for your region for the month of October. Please refer to the visa bulletin at www.travel.state.gov to locate the current numbers being processed. This bulletin is updated after the 15th day of each month."

Jel dobio neko nekad ovakav odgovor?

IgorMAD 29.08.2013 05:05

Slican odgovor su svi dobili. Samo sto su tvoj kasnije obradili i pise ti "15th day of each month". Sve je to u redu :)

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 01:21.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.