ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Prijava na Lutriju (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Dv - 2021 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=2021)

ikac89 10.06.2020 21:07

Iskreno, nisam siguran. Ovakva situacija se nikada ranije nije desila. Logično je da imaju prednost oni koji su već imali zakazane intervjue, ali opet ko zna. Ja sam se lepo gore ogradio i napisao u normalnim godinama, a ova godina je sve samo ne normalna, a postoji šansa da i sledeća bude slična. U normalnim godinama kada imaš mali broj i želiš da imaš kasnije intervju, sačekaš dva meseca pre željenog meseca i tad pošalješ obrazac. Npr. želiš da imaš intervju u maju, pošalješ obrazac u martu i 99.9% imaš intervju u maju.

Da sam ja izvučen ove godine i da imam mali broj gledao bih da pošaljem DS260 do kraja juna, čisto zbog cele ove situacije, da bih eventualno iskoristio termin za intervju u oktobru, ukoliko naravno ambasade budu otvorene i ukoliko Trump ne produži ovu zabranu. A ukoliko bi imao neki veći broj tipa 20.000, onda ne bih žurio toliko, ali ne bih ni odugovlačio.

Master Yoda 10.06.2020 22:31

Da potpuno se slazem, isto razmisljamo. Mislim da bi radije odvojio dodatnih $600-$800 (ako je ikako moguce) za jos jednu povratnu kartu i vratio se u Srbiju kad vec moram nego da rizikujem da usled nesrecnih okolnosti izvisim za intervju.

Svenson 11.06.2020 05:26

Potpuno se slazem sa @MasterYoda.

I da malo dodam:

Prijavili ste se, ocekivali dobitak ko zna koliko dugo, a onda se neckate. :blink:

Dolazak u Ameriku je velik korak. Dolazite sa 2 kofera (ili manje) i pocinjete sve ispocetka. Dakle, uopste nije lako. Ako mislite da cete proci bez kulturoloskog, tehnoloskog, emotivnog i ko zna jos kakvog soka, grdno se varate. Ima sve da vas strefi... :smrc:

Meni su smetale okrugle brave, na primer. Vidjao sam kod nas milion puta, ali sam nakon par dana primetio da me to uzasno nervira. O pesackim stazama pored puta, da ne pricam. A to su sitnice... Ostalo necu ni da spominjem.

E... kad sve to prodje... pocnete da se setate po Americi i da uzivate. Onda vidite da ste bili u pravu sto ste dosli. Secate se kako su vam smetale okrugle brave, kako su vas gledali iznenadjeno sto idete u prodavnicu peske, kako idete putem, jer nema pesackih staza :wacko:, kako vas nerviraju saobracajni znaci jer sve na njima morate da citate sta treba/ne treba da radite, kako vam je kasnio SSN, kako ste morali da ponovo kupujete peskire, krpe za sudove, viljuske, kasike, nozeve, tanjire, solje za kafu...
I sve vam je (u neku ruku) smesno.

Vidite koliko ste postigli za 3,6,9,12... meseci. Gledate prve slike u Americi, secate se (mozda i cuvate suvenire) prvih odlazaka u restoran (to je tek smesna prica), prve kafe i pite sa jabukama u Americi (na aerodromu).
Vidite da ovde zivite bolje. Da imate vise mogucnosti... Da i kad dodje nesto kao sto je korona, imate prostora da napredujete... (Uprkos opstoj panici)

Ubacite u 5. brzinu i pozavrsavajte sve poslove. I pravac Amerika. Ne cekajte bolje vreme za slanje DS260, za zakazivanje intervjua, za izbor leta...
Ovde vredi ziveti. Pozurite. Kinezi kazu: "Dobro vreme za sadjenje drveta je bilo pre 20 godina. Drugo dobro vreme ja sada."

:beer:

uran 11.06.2020 06:41

mislim d apreterujete, broj 24xx je tako nizak da mislim ako oni ne prodju cak i u najnepovoljnijem scenariju onda se moze racunati da nece biti DV viza te godina. A osim toga koji ce u Americi ako shit bas tako hits the fan ?! Nema zaista mesta panici.

Oko imigracije,

nisam siguran da Trump dekretima moze da stopira imigraciju. To je ipak nadleznost zakona, a ne predsednika. Sada ima izgovor posto su vanredne prilike i moc da to uradi, medjutim cim prodje korona vise nece moci. Jednostavno nece mu dozvoliti. Jedini prc je sto meni sad vise nije ni jasno kad prolazi vanredno stanje ili svaka drzava radi po svome ?!

slucajni_prolaznik 11.06.2020 09:12

Citat:

Prvobitno poslao korisnik GiM (Poruka 80498)
Pozdrav svima,

Imam jedno specificno pitanje (kod mene sve specificno :suure: ) . Pripremamo se za popunjavanje DS-260. Da ne bih otvarao drugu temu postavicu pitanje ovde :
Supruga i ja smo vencani 2018. Medjutim prilikom promene dokumenata ona je ostavila svoju "devojacku" adresu u svim dokumentima, dok zapravo zivi 2km dalje odnosno samnom u kuci. Prezime je naravno promenila u svim dokumetima. Da li bih mogli da imamo problem zbog ovoga i koju adresu bi trebala da stavi? :beer:

Stavite onu gde ste stvarno ziveli. Provereno nece biti problema.

slucajni_prolaznik 11.06.2020 09:21

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Master Yoda (Poruka 80502)
Da potpuno se slazem, isto razmisljamo. Mislim da bi radije odvojio dodatnih $600-$800 (ako je ikako moguce) za jos jednu povratnu kartu i vratio se u Srbiju kad vec moram nego da rizikujem da usled nesrecnih okolnosti izvisim za intervju.

U principu i posle uspesno odradjenog intervjua jos uvek imate skoro 6 meseci da makar napravite activation trip, pa onda jos skoro 6 da ponovo udjete i sve vam se uracuna u "staz za drzavljanstvo", odnosno jos celih 12 meseci ukoliko vam nije bitno kada cete moci da postanete drzavljanin. Ono sto hocu da napisem je da se meni cinilo da je mnogo jeftinije uci pa izaci i dobiti GC na neku adresu, pa onda ponovo uci, nego visiti negde bez prihoda celih mesec dana jednim ulaskom. A opet, sa druge strane, jedva mi je bilo dovoljno (nisam bas cekao po celih 6 meseci) 5 + 5 meseci da sve pozavrsavam sto sam naumio.

kreta 11.06.2020 19:13

Danas sam stigla da proverim i nista. Cestitke dobitnicima, a ostali i ja vidimo se u Oktobru/Novembru.

Manrika 11.06.2020 20:56

Pozdrav

Pozdrav ljudi.Ja sam Marko,izvučen sam pre neki dan na lutriji.Pokušavao sam da se registrujem na sajt ali nisam dobijao aktivacioni mejl i napravio sam nove mejlove kako bih se registrovao i opet isti problem.Pisao sam administratorima ali ništa i zahvaljujući jednoj osobi koja mi je pozajmila njen profil mogu da vam se obratim.
Moj case number je Eu34XXX(blizu 35000).Hteo sam da vas pitam šta mislite kakve su šanse da ovaj broj dodje na red u toku sledeće godine?Ja sam izvučen iz trećeg puta i uopšte se nisam nadao ovome.Ono što me je smorilo je saznanje da viši brojevi čekaju duže ili uopšte ne budu izabrani.Ja sam mislio kada sam video casenumber,to je to,ispod 50000 sam prošao sam ali sam tek posle saznao da su u igri i drugi regioni i kako sve funkcioniše.Šta mislite,ako bih ponovo odigrao lutriju u novembru,da li bi se automatski diskvalifikovao za ovaj broj što sam dobio?Pisao sam već jednom ljudima iz Kentakija,ne znam da li da ih pitam to?Ja se uopšte nisam nadao ovome.U medjuvremenu sam uspeo sebi da obezbedim radnu dozvolu za jednu Evropsku zemlju u koju sam trebao da krenem već 1-og aprila ali zbog korone se sve odložilo i sada ne znam šta da radim?Da li da čekam da vidim da li ću biti izvučen i onda mi automatski propada viza?Hteo bih da odem ali ne znam šta se dešava kada popunim dv-260,ako navedem radno mesto u Srbiji a posle odem tamo i ako budem izvučen na intervjuu me pitaju"vi ste naveli da radite u Srbiji u vašoj prijavi a usvari radite u drugoj zemlji,dikvalifikacija.Da li je to moguće?
Van toga vezano za case number.Pratio sam BritSimona i on kaže da će ove godine biti veliki broj case number-a sa puno rupa izmedju što znači da postoji neka šansa da veći brojevi dodju na red?Pratio sam i statistike za lutriju kroz godine i kroz chart-ove sam video da uglavnom prodje 70 posto case number-a,neke godine bude 60 psoto a neke 90 posto(skoro svi prodju).Šta mislite da li se može na osnovu toga praviti zaključci vezani za moj case number ili najbolje pratiti visa bulletin?Da li znate kog datuma objavljuju oficijalne podatke za case number za svaki region?Hvala puno na odgovorima i odvojenom vremenu!

GiM 11.06.2020 21:36

Pozdrav Marko, dobrodosao I cestitam. :beer:
I mene zanimaju iste stvari tako da pratim 😀.
Vidim niko mi nije odgovorio na pitanje u vezi adrese :nene:

slucajni_prolaznik 11.06.2020 21:42

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Manrika (Poruka 80511)
Pozdrav ljudi.Ja sam Marko,izvučen sam pre neki dan na lutriji.Pokušavao sam da se registrujem na sajt ali nisam dobijao aktivacioni mejl i napravio sam nove mejlove kako bih se registrovao i opet isti problem.Pisao sam administratorima ali ništa i zahvaljujući jednoj osobi koja mi je pozajmila njen profil mogu da vam se obratim.
Moj case number je Eu34XXX(blizu 35000).Hteo sam da vas pitam šta mislite kakve su šanse da ovaj broj dodje na red u toku sledeće godine?Ja sam izvučen iz trećeg puta i uopšte se nisam nadao ovome.Ono što me je smorilo je saznanje da viši brojevi čekaju duže ili uopšte ne budu izabrani.Ja sam mislio kada sam video casenumber,to je to,ispod 50000 sam prošao sam ali sam tek posle saznao da su u igri i drugi regioni i kako sve funkcioniše.Šta mislite,ako bih ponovo odigrao lutriju u novembru,da li bi se automatski diskvalifikovao za ovaj broj što sam dobio?Pisao sam već jednom ljudima iz Kentakija,ne znam da li da ih pitam to?Ja se uopšte nisam nadao ovome.U medjuvremenu sam uspeo sebi da obezbedim radnu dozvolu za jednu Evropsku zemlju u koju sam trebao da krenem već 1-og aprila ali zbog korone se sve odložilo i sada ne znam šta da radim?Da li da čekam da vidim da li ću biti izvučen i onda mi automatski propada viza?Hteo bih da odem ali ne znam šta se dešava kada popunim dv-260,ako navedem radno mesto u Srbiji a posle odem tamo i ako budem izvučen na intervjuu me pitaju"vi ste naveli da radite u Srbiji u vašoj prijavi a usvari radite u drugoj zemlji,dikvalifikacija.Da li je to moguće?
Van toga vezano za case number.Pratio sam BritSimona i on kaže da će ove godine biti veliki broj case number-a sa puno rupa izmedju što znači da postoji neka šansa da veći brojevi dodju na red?Pratio sam i statistike za lutriju kroz godine i kroz chart-ove sam video da uglavnom prodje 70 posto case number-a,neke godine bude 60 psoto a neke 90 posto(skoro svi prodju).Šta mislite da li se može na osnovu toga praviti zaključci vezani za moj case number ili najbolje pratiti visa bulletin?Da li znate kog datuma objavljuju oficijalne podatke za case number za svaki region?Hvala puno na odgovorima i odvojenom vremenu!

Mislim da je generalni stav procesa za dobijanje ove vize "zivot tece dalje i pre i posle intervjua". U principu, najbolje da zivite svoj zivot, pa ako dodje do prilike da vizu dobijete i ispunite sve uslove - eto je. Najbitnije je da su prijave istinite u momentu predavanja, DS260 cete moci da otkljucate i dopunite i na dan samog intervjua. Sto se brojeva tice, mo je bio ispod 10000, pa nisam nesto pratio ovu problematiku, ali sada i ja svakako mislim da svemu treba pristupiti u "zivot tece" fazonu i ne vidim nikakav problem da ponovo igrate i ove jeseni.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 15:01.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.