![]() |
Citat:
|
Citat:
sad mirne duše u rješavanje papirologije...:grin: |
Datum Mesto Faza Status Potpisnik
13.08.2013 12:48:00 11070 Beograd 27 Prijem 13.08.2013 21:35:05 11003 IZMENIČNA POŠTA Otprema 15.08.2013 18:16:00 US - USJFKA Prispeće 22.08.2013 09:14:00 US - 40769 Uručenje TCAMPBELL Stiglo na pravu adresu,sad samo za par dana da posaljemo mail da li je sve u redu i da li idemo dalje :grin: |
Citat:
|
Znam to,zato sam i rekla da za par dana tj.sledece nedelje treba da im posaljem email posto tad ce biti tri nedelje od kad su papiri stigli u Kentacky,hvala u svakom slucaju na savetu :==D:
|
[quote=Marina110974;40494]Znam to,zato sam i rekla da za par dana tj.sledece nedelje treba da im posaljem email posto tad ce biti tri nedelje od kad su papiri stigli u Kentacky,hvala u svakom slucaju na savetu :==D
previdio datum kad je stiglo :) |
Da li se dobija obavestenje o tome da su dokumenta stigla ili je dovoljno to sto smo mi ispratili da su isporucena? Poslala sam dokumenta jos u maju, nije mi nista stiglo.
|
Citat:
|
Da li je kasno sad da posaljem upit e-mailom u Kentucky o tome da li su stigli formulari... i šta tačno treba da napišem?
Unaprijed hvala svim forumašima!!!!:;D: number:3xxxx send.... 07.05. delivered WILLIAMSBURG 40769.... 14.05 |
Nikad nije kasno :)
Ali stigli su ti 100% , nemoj da brines ;) |
IGORE HVALA:==D: na expresnom odgovoro ...znas li sta treba tacno da napisem da provjerim?? :;D::;D::obrva:
Malo sam naporan jer kod mene je uvijek tri puta mjeri jednom sjeci..(volim da provjerim):;D: |
Se nadevam deka nekoj ke mozi da mi pomogni
Jas prativ email na KCCDV@state.gov Vo nego gi napisav slednite podatoci (sekako popolneti) Case Number: Principal Applicant Preference Category: Foreign State Chargeability: Post: Date of Birth Dear Sir/Madam, I would like to know if it is possible to get information whether You received the forms I sent You after I was informed through Your web site that I had been one of the randomly selected for further processing in DV program 2014. I sent documents for myself and my husband as well, on xx/xx/xxxx Thank you very much for your assistance |
Kako odgovor dobiv
The Kentucky Consular Center (KCC) has received your email. This email address, KCCDV@state.gov is for case-specific Diversity Visa inquires only. If you would like to check the status of your entry, please do so at www.dvlottery.state.gov/ESC. This website is the definitive means of determining whether or not you were selected for possible further processing. For inquiries about specific cases, please ensure that you have included your case number, first and last name, and date of birth with your inquiry. If this information is not provided or is inaccurate, KCC will be unable to process your inquiry For other information and to view frequently asked questions, please visit the Department of State Website at www.travel.state.gov. Under the Visas section, select Diversity Visa (DV) Lottery Program and then select Instructions for the Diversity Visa lottery year you entered. The frequently asked questions can be found at the bottom of the instructions. Thank you for contacting KCC. |
Se nadevam deka nekoj ke mi pomogni, da mi kazi dali sum zgresila vo nesto
|
Dobila si template odgovor, tj. odgovor koji salju na sve pristigle mejlove, sa osnovnim uputstvima gde na sajtu mozes da se informises o svom statusu.
Iz ovog odgovora nije jasno da li i kako mozes doci do informacije koju si trazila. Mozda ce neko od onih koji su vec prosli celu proceduru umeti da ti odgovori iz licnog iskustva. |
Kao što reče loreley dobila si template odgovor odnosno auto reply.
Dobio sam isti kad sam ih pitao da li su dokumenta stigla. Nakon 8 dana mi je stigao i pravi email koji je potvrdio da su papiri stigli i da se obrađuju. |
Molim nekog ko je dobro upucen da mi sto hitnije pruzi verodostojnu informaciju.
Supruga je izvucena,case no. 2014EU00011xxx.Zbog bolesti u siroj porodici do sada nismo poslali papire u KCC. Da li jos uvek to mozemo da ucinimo,tj,ako je i dalje aktuelno,kakve ce posledice izazvati ovo kasnjenje? Unapred zahvaljujem na odgovoru. |
Posaljite sto pre papire, nece izazvati nikakve posledice, imacete intervju kasnije...
|
Igore,"stari vuce"(ono mad sam izostavio mada je i to pozeljno za ovu life adventure:naughty:),pre svega hvala na brzom odgovoru i pozitivnoj info-ako si 100% siguran u ono sto zboris.
Obzirom da predstoje praznici da li da to posaljem posle Nove godine? Da li ima vremena da ide obicnom preporucenom posiljkom preko poste ili je "vrag odneo salu" pa moram da se "isprsim" za DHL? Takodje,posto su case no. kojima se sada zakazuju intervjui visi od naseg,da li ce nam po prijemu dokumenata u KCC zakazati intervju preko reda,tj. kakav timing mogu da ocekujem kako bi na vreme pribavio neophodnu papirologiju. Inace,forum je sjajan,pozitivna energije,obilje korisnih info... |
deneska mi stigna mejl od KCC kako odgovor na prasajneto dali se stignati formularite i vo nego pisuva
Your forms have been received and pending further embassy review for the continuation of your visa processing. KCC is currently scheduling visa numbers for your region for the month of February. Please refer to the visa bulletin at www.travel.state.gov to locate the current numbers being processed. This bulletin is updated after the 15th day of each month. Inace, jas sum 2014EU000099**. pa dali nekoj ima vakov mejl dosega primnato i dali ke mozi da mi kazi so znaci, dali za brzo da ocekuvam da mi bidi zakazano intervjuto? Fala mnogu |
Citat:
|
Miaa pa tebe mozi da ti e veke zakazano intervjuto proverigo tvojot status dali e promenat odnosno koga ti e zakazano intervjuto se nadevam deka ne go imas propusteno. Za fevruari spored viza biltenot za zakazani intervjua se stignati do 16700
|
Sekoj den go proveruvam statusot na https://www.dvlottery.state.gov/ no nema nisto. Inace jas gi prativ formukarite vo oktomvri. Mozebi zaradi toa seuste ne e zakazano.
|
Mislam deka pricina e toa sto pokasno gi imas prateno formularite. Vo Kentaki spored pristignatite formulari do 1vi oktomvri tie go pravat kalendarot za intervjua. Ne znam mozda e najdobro da se javis vo ambasada i da im objasnis mozda ke ti dadat nekoj sovet ili informacija
|
Citat:
Nego,zanima me jos nesto.Nakon sto nas (mene i decu) supruga kao dobitnik na lutriji "uvede" u US,ona i deca bi se vratili u Srbiju i kasnije dosli,mozda i svako rasparno,ona kad sredi neke stvari a deca vezano za skolu. Pitanje na koje mi treba odgovor je da li je nakon tog prvog ulaska svaki član porodice nezavisan od dobitnika na lutriji u smislu ulazaka,izlazaka i duzine ostanaka u US. Obzirom na inicijalno vreme provedeno tamo i do drzavljanstva bi stigli u razlicito vreme,tj. sin i ja pre,supruga i cerka kasne...Da li se za drzavljanstvo moze aplicirati pre i nezavisno od dobitnika na lutriji koji vas je uveo u US? Ukratko,da budem jasan-da li su članovi porodice vezani za dobitnika na lutriji samo pri prvom ulasku a posle je svako nezavisan GC holder u svojim pravima,obavezama i statusu? |
Samo pri prvom ulasku su vezani za dobitnika. Sve nakon dobijanja zelene karte nije vazno, ni redosljed ni ko kada udje ponovo (s tim sto bi trebalo da pazite da ste manje od 6 mjeseci van US)
|
Da,da,znam da je neophodno 6+ meseci godisnje u US da bi se nakon 5 god. apliciralo za drzavljanstvo,odnosno do 12 meseci max. van US da se ne izgubi GC-ispravite me,molim vas,ako gresim.
MikiSA,iz ovoga sto si napisao proizilazi da je teoretski moguce da u perspektivi dobitnik na lutriji moze izgubiti LPR status,a oni koje je uveo u US stici i do drzavljanstva.Jel tako? Mozda je razglabanje ali prosto treba da imamo jasnu sliku o svemu... |
Citat:
O ovome je na forumu već bilo reči i ako se dobro sećam neki dobitnici su pisali da su odlazili prvi a da im se familija pridružila nakon par meseci. Evo nađoh: http://www.zelenalutrija.com/forum/s...p?t=653&page=6 |
Evo još jedan citat:
"Da ja sam dobitnik,danas sam bio u ambasadi da pokupim pasoše i usput reda radi da još jednom proverim za to oko redosleda odlaska ( nikad se nezna,da me nisu pogrešno razumeli predhodni dan) i službenik mi doslovce reče da mogu ići pre njih,da ne moram biti prisutan prilikom njihovog prvog ulaska u USA...a evo sad vidim da je i Bode napravio isti aranžman tako da definitvno može.... " http://www.zelenalutrija.com/forum/s...1163#post21163 |
Da se pofalam deka konecno mi zakazaa intervju na 25 Mart. Inace jas bev 9xxx.
no poradi toa so gi prativ dokumentite pokasno i intervjuto mi e zakazano pokasno. pozz do site |
Cestitam Miaa na zakazanom intervjuu! Malo kasnis, ali ipak stizes sve! :bravo:
|
Cekajuci datum za intervju "muci" me sledece:
1.Da li se u US mora uci do 30.septembra ili je to samo krajnji rok do kada treba obezbediti vizu u pasosu pa nakon toga ima "fore" jos 6.meseci da se udje u Ameriku (tj. valjda lekarski vazi 6.mes. pa je to ogranicavajuci faktor)? 2.Obzirom da deciji pasosi u koji ce dobiti vizu isticu naredne godine da li mi nakon vadjenja novih ostaju stari sa vizama koje mogu pokazati pri ulasku u US ili u ambasadi treba preduzeti nesto u vezi toga.Da li je mozda bolje da pre dobijanja vize izvade nove pasose i da li je to uopste moguce na licni zahtev pre isteka vaznosti starih? Molim "poznavaoce" navedene problematike za odgovor,hvala! |
beginner sam si sebi odgovorio na oba pitanja :)
Vizu moras dobiti do 30.9, a kad je dobijes imas 6 mjeseci da udjes u US. Djeci pasose zamijeni za nove, godina dana je malo za rok trajanja. |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 23:49. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.