-
Stare teme
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
xxx
At least one data validation error occurred on this page. Please scroll down to see the specific error messages.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik NEMANJ@
(Poruka 25484)
At least one data validation error occurred on this page. Please scroll down to see the specific error messages.
|
Cuj Nemanja - ovo malo postaje zamorno. Tebi uzme covece 10 postova da bi dao informaciju.
Kao prvo - gore sam ti napisala da zaboravis na "legally separated", a i na aplikaciji ti pise definicija (declared by court).
Kao drugo - koja KONKRETNO polja ti je selektovano u aplikaciji da su pogresna. Lepo pise da su dole navedene specificne greske...
Daj sve potrebne informacije u jednom postu, nemoj da se natezemo ovako....
Negde imas konflikt (primer: stavio razveden a naveo zenu i obrnuto, propustio datum rodjenja ili je pogresan format, upotrebljavao drugi jezik sem engleskog i tako dalje).
Probaj opet da apliciras i daj konkretne greske - napisi ih odmah, ja sam online - mozemo da se uklopimo u 30 minuta ja mislim...
|
olivera77 |
12.10.2011 20:16 |
Nemanja proveri da li si odcekirao No middle name...
|
xxx
:drool:kooonacnoooo,:drool: greska je bila u tome sto na pitanje da li moja zemlja ucestvuje u dv...bla,bla...kada odgovorim yes,ja sam opet dole naveo bosnia and herzegovina,sto apsolutno ne treba...hvala Zani i tebi Olja...:1081::papa::1081:
|
ZeljkoUSA |
12.10.2011 22:54 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik NEMANJ@
(Poruka 25489)
:drool:kooonacnoooo,:drool: greska je bila u tome sto na pitanje da li moja zemlja ucestvuje u dv...bla,bla...kada odgovorim yes,ja sam opet dole naveo bosnia and herzegovina,sto apsolutno ne treba...hvala Zani i tebi Olja...:1081::papa::1081:
|
Definitivno je tvoja prijava okupirala najvise forumasa. Da platis rucak kad te izvuku :bravo:
|
xxx
:grin:,zeljko,evo i javno obecanje:;D::papa::papa:
|
olivera77 |
13.10.2011 00:01 |
Ja i Zex smo u Bg,neces nam pobeci,vec razmisljamo sta cemo jesti :))
|
xxx
Ja obecao i daj Boze sve nas zelene vodio na rucak...:==D::papa::==D:
|
olivera77 |
13.10.2011 01:45 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik zdravko80
(Poruka 25416)
Meni je ove godine prva prijava i samim tim i slika. Kontaktirao sam par ljudi koji se već par godina prijavljuju i dve drugarice se prijavljuju sa istim slikama treći put... One smatraju da nije nikakav problem... Opet njihiva drugarica koju ja ne znam sa istom slikom se prijavila 2003 i 2004 i dobila je GC. Eto ja znam toliko, a možda će se još neko javiti sa nekim iskusvom na tu temu. pozdrav
|
Moram ovo da prokomentarisem.
Pre par meseci sam citala jedan pdf u kome je objasnjeno kako i zasto KCC proverava fotografije(zao mi je sto nisam bookmarkovala link jer ima mnogo korisnih info,a sada nikako ne mogu pronaci taj pdf).
U njemu je objasnjeno da zbog mnogih zloupotreba pre svega u Aziji i Africi KCC ima tzv photo recognition program koji proverava sve fotografije i uporedjuje crte lice i sumnjive duple slike provaravaju sluzbenici.Uporedjuju slike sa podacima itd.Naime,objasnjeno je da postoje zemlje gde je veoma lako kupiti birth certificate,samim tim jedna osoba moze poslati i 10 prijava sa razlicitim podacima.
Sigurno da postoji razlog zasto je jedan od uslova slika ne starija od 6 meseci,ne razumem zasto je nekom tesko da se slika jednom godisnje,a i onako skoro svi imaju digitalce,za toliko znaju da cropuju i smanje sliku...valjda :)
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik olivera77
(Poruka 25498)
Pre par meseci sam citala jedan pdf u kome je objasnjeno kako i zasto KCC proverava fotografije(zao mi je sto nisam bookmarkovala link jer ima mnogo korisnih info,a sada nikako ne mogu pronaci taj pdf).
U njemu je objasnjeno da zbog mnogih zloupotreba pre svega u Aziji i Africi KCC ima tzv photo recognition program koji proverava sve fotografije i uporedjuje crte lice i sumnjive duple slike provaravaju sluzbenici.Uporedjuju slike sa podacima itd.Naime,objasnjeno je da postoje zemlje gde je veoma lako kupiti birth certificate,samim tim jedna osoba moze poslati i 10 prijava sa razlicitim podacima.
Sigurno da postoji razlog zasto je jedan od uslova slika ne starija od 6 meseci,ne razumem zasto je nekom tesko da se slika jednom godisnje,a i onako skoro svi imaju digitalce,za toliko znaju da cropuju i smanje sliku...valjda :)
|
Evo ga jedan report, mozda si taj citala. Sve je prilicno interesantno, pogotovo oko 27-me strane, a to o cemu ti govoris je na strani 31.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik olivera77
(Poruka 25498)
|
Nisu svi razlozi zasto ljudi salju proslogodisnje slike vezani samo za to da ih mrzi ponovo se slikati. To svakako nema opravdanje i moze se nazvati nemarnoscu ili reci da je to neodgovornost. Recimo covjek je razveden i dijete zivi daleko od djeteta ili mozda cak u drugoj drzavi, slabo ga vidja i retko moze da ga slika a mora ga navesti u prijavi bez obzira da li ce ici sa njim. Ima i porodica gdje clanovi zive odvojeno zbog privremenog rada i tome slicno a period od 6 mjeseci za cas proleti. Ima i drugih razloga zbog cega se ljudi odluce da posalju stariju sliku. I to sve nije napor godinu ili dve, ali ako duze vremena igras lutriju onda je smor. Ili recimo kao ja ko ima malu djecu pa je tesko sa njima uskladiti slikanje kod fotografa, kuci losa svjetlost ili fotoaparat itd. Sve ovo nije napor kada predas jednom ili dva puta prijavu ali ako to cinis 6-7 godina onda je to napor.
Ako je istina i ako se primjenjuje to da otpadaju ljudi sa slikom starijom od 6 mjeseci mozemo samo pretpostaviti koliko je ljudi u startu puklo pre izvlacenja?!:nene:
|
olivera77 |
13.10.2011 14:08 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zana
(Poruka 25499)
Evo ga jedan report, mozda si taj citala. Sve je prilicno interesantno, pogotovo oko 27-me strane, a to o cemu ti govoris je na strani 31.
|
E to je ,bravo Zana :bravo::bravo:
I da dodam-ako je neko gledao nesto tipa Border force na Discovery ili Zone reality moze se videti da na aerodromima sluzbenici proveravaju vec odobrene vize,zatim ima primera kako se izdaju britanske vize u raznim ambasadama.Stvarno proveravaju sve dostavljene papire,zovu fakultete,skole,osobe kod kojih idu,banke ...
Mislim da su u velikoj zabludi oni koji pokusavaju da sa npr vanredno zavrsenom skolom dobiju GC.I ako imaju "srece" da sluzbenik ne proveri sa skolom da li je isao redovno ili vanredno nikada se ne zna kada to nekoga moze kostati mnogo vise od cene vize.Ako je neko spreman da se zakune pred sluzbenikom da su sve informacije i dokumenta ok,onda neka bude spreman i na posledice koje mogu proisteci od sakrivene istine,da ne kazem lazi.
Ne znam sta je gore,to sa skolom ili oni koji pokusavaju da "preko veze,rodjaka itd" odjednom imaju radno iskustvo iz kategorije 5 i 6 u radnoj knjizici sa III SS.Ljudi pa u radnoj knjizici vam pise strucna sprema,ne mislite valjda da su ljudi koji rade u ambasadi i koji se verovatno svakodnevno srecu sa raznim prevarama sisali vesla i da ne znaju sta se radi i u Srbiji i svuda u svetu.
Aj,sve najbolje i puno srece.
|
Bese nije obavezan br tel, a ako ga upisujemo da li stavljamo prefiks +381, pa recimo, 18 za Nis?
|
E, popunio sam i dobio Confirmation Number. I sta sad???
|
outer_space |
13.10.2011 14:49 |
@Sacipko +381 18xxx...., za mob. +381 64/63/65xxx, ali kao sto si i sam rekao nije obavezno uneti br. tel (optional). ja licno ne popunjavam polja koja su optional.
|
Pitanje je i sta se podrazumeva pod redovnim skolovanjem a sta pod vanrednim skolovanjem?! :blink:
Ako je neko posle srednje skole napravio pauzu od dve godine, pa onda studirao 7 godina jer je obnavljao po neki put godinu da li je to onda redovno skolovanje?! Dodje u ambasadu i kaze zavrsio sam to i to a onda treba da mu kazu lazes to nije redovno zavrseno jer si studirao 7-8 godina Visu skolu ili fakultet koji traje 3-4 godine.
Slucaj koji sam ja prijavio na lutriju a pitao sam skoro o statusu je taj da je covek posle srednje trogodisnje skole zavrsio Visu skolu i ne moze se pozvati na zavrsenu redovnu srednju na razgovoru kad je srednja trogodisnja skola. Da li je to redovno studiranje kad je obnavljao 2 puta prvu godinu i ukupno proveo 6 godina studirajuci Visu skolu? Sta ce on ako mu u ambasadi kazu Visa skola ti nije redovno zavrsena jer si ostao 6 godina studirajuci, srednja ti je trogodisnja, ajde bezi kuci nema vize!
Bezveze su te ucene sa zavrsenim skolama, sa sitemom redovno-vanredno kada nam ni obrazovni sistemi nisu isti, i ne samo nasi nego po celom svetu svega ima!
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik mijan
(Poruka 25511)
Pitanje je i sta se podrazumeva pod redovnim skolovanjem a sta pod vanrednim skolovanjem?! :blink:
Ako je neko posle srednje skole napravio pauzu od dve godine, pa onda studirao 7 godina jer je obnavljao po neki put godinu da li je to onda redovno skolovanje?! Dodje u ambasadu i kaze zavrsio sam to i to a onda treba da mu kazu lazes to nije redovno zavrseno jer si studirao 7-8 godina Visu skolu ili fakultet koji traje 3-4 godine.
Slucaj koji sam ja prijavio na lutriju a pitao sam skoro o statusu je taj da je covek posle srednje trogodisnje skole zavrsio Visu skolu i ne moze se pozvati na zavrsenu redovnu srednju na razgovoru kad je srednja trogodisnja skola. Da li je to redovno studiranje kad je obnavljao 2 puta prvu godinu i ukupno proveo 6 godina studirajuci Visu skolu? Sta ce on ako mu u ambasadi kazu Visa skola ti nije redovno zavrsena jer si ostao 6 godina studirajuci, srednja ti je trogodisnja, ajde bezi kuci nema vize!
Bezveze su te ucene sa zavrsenim skolama, sa sitemom redovno-vanredno kada nam ni obrazovni sistemi nisu isti, i ne samo nasi nego po celom svetu svega ima!
|
mislim da je olivera pricala o srednjoj skoli, a ne o fakultetu. vanredno studiranje nije problematicno, vec samo srednja skola, koliko je meni poznato
|
Positive Vibe |
13.10.2011 15:51 |
Citat:
(Poruka 25511)
|
Mislim da njih u ambasadi interesuje samo to da li je zavrseno srednje cetvorogodisnje obrazovanje, kao sto je navedeno u prijavi. Sto se tice visih skola i fakulteta, mislim da ih interesuje samo diploma o stecenom obrazovanju i da ih uopste ne zanima koliko je godina neko studirao. Ukoliko ima odredjeni nivo obrazovanja i diplomu moze da prilozi na uvid, za njih je to dovoljno. Naravno, upravo onako kako je naveo u prijavi. Sustina je u tom poklapanju prijave i samog pojavljivanja na razgovoru, dakle istina.
|
olivera77 |
13.10.2011 16:15 |
Citat:
(Poruka 25511)
|
Ne mesaj babe i zabe.Uslov je redovno zavrsena cetvorogodisnja skola,njih definitivno ne zanima da li si zavrsio visu ili fax za 2 godine,5 ili 10 godina.
U slucaju tvog prijatelja on ima prava na prijavu jer ima zavrsenu Visu posle trogodisnje.
|
Da li sam pogresio kad sam u prijavi za Visu skolu izabrao opciju University degree?
Nisam mogao high school da izaberem kad mu je trogodisnja srednja skola, a nisam znao sta drugo da izaberem.
|
outer_space |
13.10.2011 17:55 |
@miljan NISI. neko od forumasa taj deo aplikacije popunjava sa Some university courses posto je nekada vise obrazovanje trajalo 2 god. (4 semestra), ali ja bi opet tu stavio High school degree (pod uslovom da se ima redovno zavrsenih 4 razreda srednje skole) ili jednostavno University degree.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik outer_space
(Poruka 25518)
@miljan NISI. neko od forumasa taj deo aplikacije popunjava sa Some university courses posto je nekada vise obrazovanje trajalo 2 god. (4 semestra), ali ja bi opet tu stavio High school degree (pod uslovom da se ima redovno zavrsenih 4 razreda srednje skole) ili jednostavno University degree.
|
Covek je zavrsio Visu masinsku skolu (5 semestara) pre price sa Bolonjom.
Malopre sam gledao formular koji se salje po izvlacenju nazad u Kentaki DSP-122. Tamo su ponudjene iste opcije za stepen zavrsene skole ali postoji i opcija OTHER. Mozda sam i pogresio sto sam naveo University degree za Visu skolu u prijavi. Mozda ce imati problema ako po izvlacenju u tom obrascu promeni u odnosu na prijavu i odabere OTHER pa upise Visu skolu u tu opciju OTHER umesto University degree za Visu skolu?! :blink:
Cemu sluzi ta OTHER opcija?
|
outer_space |
13.10.2011 20:44 |
@mijan evo sad sam pogledo DSP-122 obrazac po prvi put. Po meni visa skola u trajanju od 5 semestara (a i ova sadasnja visoka skola od 6 sem.) odgovara ponudjenoj stavci Advanced degree, medjutim ti treba da ispostujes opciju University degree i dole u trecoj koloni Degree(s) or Sertificates(s) Received uneses Undergradueted mechanical engineer for... (smer), dok opciju Other slobodno eliminisi. nebi bilo lose da jos neko napise svoje misljenje u vezi sa ovom dvosmislenoscu kod popunjavanja pocetne prijave i kasnije kod obrasca DSP-122. verujem da ima jos ljudi sa slicnim nedoumicama kao @mijan, ja i ostali.
|
outer_space |
13.10.2011 23:28 |
@mijan ja sad kad sam pogledo DSP-122 obrazac (stavku 6 EDUCATION) moze se zakljuciti da su oni jasno razgranicili nivoe obrazovanja uvodjenjem dodatnih opcija Advanced degree (diploma nase vise skole) i Vocational school (diploma nase 3-god. srednje skole). po meni svi koji apliciraju sa visom skolom kod popunjavanja prijave (ENTRY FORM) treba da odaberu stavku High school degree (posto Advanced degree opcija ne postoji), a u slucaju da budu izvuceni u DSP-112 obrascu odaberu opciju Advanced degree kao najveci stepen obrazovanja i dole u tabeli hronoloski unesu skole koje su zavrsili pocevsi od najveceg stepena obrazovanja do osnovne skole. u tvom slucaju bi uneo u koloni Name Of Educational Institution: Advanced (High) school of mechanical engineering, adresu u bgd, itd. medjutim, ljudi koji su zavrsili strukovne studije (po novom sistemu obrazovanja) na nekom fakultetu kao sto je tehnicki fakultet univerziteta u novom sadu (u beogradu fakulteti nisu organizovali strukovne studije, sem fon-a) mogu kod apliciranja (ENTRY FORM) izabrati opciju University degree i kasnije u DSP-112 obrascu navesti ime fakulteta odgovarajuceg univerziteta, dok diplomu samo naznace kao Undergraduated. ja jos nisam apliciro za ovu godinu, ali sad znam kako cu posto je moj slucaj identican tvom (druga skola je u pitanju samo). ovo su sitne smicalice koje mogu da posluze tvrdnjama necijeg pokusaja davanja laznih informacija, nazalost.
EDIT: Other opcija je ponudjena da se navede neki kurs ili zanat koji je aplikant pohadjao.
|
Citat:
(Poruka 25523)
@mijan ja sad kad sam pogledo DSP-122 obrazac (stavku 6 EDUCATION) moze se zakljuciti da su oni jasno razgranicili nivoe obrazovanja uvodjenjem dodatnih opcija Advanced degree (diploma nase vise skole) i Vocational school (diploma nase 3-god. srednje skole). po meni svi koji apliciraju sa visom skolom kod popunjavanja prijave (ENTRY FORM) treba da odaberu stavku High school degree (posto Advanced degree opcija ne postoji), a u slucaju da budu izvuceni u DSP-112 obrascu odaberu opciju Advanced degree kao najveci stepen obrazovanja i dole u tabeli hronoloski unesu skole koje su zavrsili pocevsi od najveceg stepena obrazovanja do osnovne skole. u tvom slucaju bi uneo u koloni Name Of Educational Institution: Advanced (High) school of mechanical engineering, adresu u bgd, itd. medjutim, ljudi koji su zavrsili strukovne studije (po novom sistemu obrazovanja) na nekom fakultetu kao sto je tehnicki fakultet univerziteta u novom sadu (u beogradu fakulteti nisu organizovali strukovne studije, sem fon-a) mogu kod apliciranja (ENTRY FORM) izabrati opciju University degree i kasnije u DSP-112 obrascu navesti ime fakulteta odgovarajuceg univerziteta, dok diplomu samo naznace kao Undergraduated. ja jos nisam apliciro za ovu godinu, ali sad znam kako cu posto je moj slucaj identican tvom (druga skola je u pitanju samo). ovo su sitne smicalice koje mogu da posluze tvrdnjama necijeg pokusaja davanja laznih informacija, nazalost.
EDIT: Other opcija je ponudjena da se navede neki kurs ili zanat koji je aplikant pohadjao.
|
Ovo nije nimalo jednostavno a pri tome treba da ispadne da nisi zeleo nesto slagati. Hoces da kazes da predlazes opciju za Visu skolu high school u prijavi bez obzira na trogodisnju srednju skolu?
|
Ninovranje |
14.10.2011 10:51 |
Citat:
Razmatra se najvisi stepen zavrsene skole - ukoliko je to diploma Visoke skole, onda se ne razmatra nista ispod toga. Ukoliko je to diploma Vise skole, onda se ne razmatra nista ispod toga.
Minimalni uslov je diploma Srednje skole u trajanju od 4 godine, zavrsena redovnim pohadjanjem.
Osnovna škola - Elementary School
Srednja škola - High School Degree
Viša škola (2god) - Associate Degree
Fakultet (3bolonjska-4god) - Bachelor's Degree
Magistar - Master Degree
Doktor - Ph.D.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Ninovranje
(Poruka 25527)
Citat:
Razmatra se najvisi stepen zavrsene skole - ukoliko je to diploma Visoke skole, onda se ne razmatra nista ispod toga. Ukoliko je to diploma Vise skole, onda se ne razmatra nista ispod toga.
Minimalni uslov je diploma Srednje skole u trajanju od 4 godine, zavrsena redovnim pohadjanjem.
Osnovna škola - Elementary School
Srednja škola - High School Degree
Viša škola (2god) - Associate Degree
Fakultet (3bolonjska-4god) - Bachelor's Degree
Magistar - Master Degree
Doktor - Ph.D.
|
I sta si sad novo ovde rekao? To smo vec znali. Vec odavno receno suva definicija koje nije sprovodiva u realnosti koju oni nude kroz prijavu. Ovde se diskutuje sta i kako izabrati na osnovu onog sto se nudi u opcijama. Odavno je receno da je Viša škola (2god) - Associate Degree ali sta to vredi kada nema te mogucnosti u prijavi?! I uz to na primeru koji sam ja objasnio postoji i problem srednje trogodisnje skole, kao i problem sto u prijavi i kasnije na obrascu DS-122 nisu ponudjene iste opcije!
|
pa kako onda visu skolu oznaciti...........................
|
outer_space |
14.10.2011 12:12 |
@mijan High school degree opcija dolazi u obzir za aplikante koji imaju redovno zavrsenu cetvorogodisnju srednju skolu i polozen maturski ispit (moj slucaj), ali u primeru koji si ti naveo za drugara definitivno ne postoji odgovarajuca opcija koja na kraju ne bi bila protumacena kao pokusaj laznog predstavljanja. university degree se i te kako razlikuje od diplome vise skole i u samoj srbiji, a kamoli u usa sto se iz obrasca DSP-122 lepo moze i videti. ja zaista nisam imao uvid u ovaj obrazac do juce tako da moji postovi #301 i #303 ne pruzaju validno objasnjenje i ovom prilikom bi zamolio moderatore da ga kao takvog izbrisu da ne bi nadalje pravio konfuziju. verovatno bi i sam izabro opciju university degree ne znajuci da me posle mozda ceka obrazac DSP-122 gde ne mogu visu skolu (Advanced school of some kind engineering) da predstavim kao univerzitet, jednostavno u pitanju su ne male razlike.
mozda je najbolje posetiti neku od DV-2013 prezentacija koje US ambasada organizuje ovih dana po vecim gradovima u srbiji i na licu mesta rascistititi sve nedoumice oko popunjavanja prijave i kasnije kod drugih obrazaca za razne slucajeve. jedna takva prezentacija se odrzava u beogradu 21.10.11 u 17h u ul. Makedonska 22/I.
EDIT: @caspero u predhodnom postu sam napisao moje vidjenje predstavljanja level of education na osnovu ponudjenih opcija u ENTRY FORM-u i kasnije u drugim obrascima. jos jednom, ako neko ima drugacije vidjenje ne bi bilo lose da ga podeli sa ostalima.
|
Citat:
(Poruka 25530)
@mijan High school degree opcija dolazi u obzir za aplikante koji imaju redovno zavrsenu cetvorogodisnju srednju skolu i polozen maturski ispit (moj slucaj), ali u primeru koji si ti naveo za drugara definitivno ne postoji odgovarajuca opcija koja na kraju ne bi bila protumacena kao pokusaj laznog predstavljanja. university degree se i te kako razlikuje od diplome vise skole i u samoj srbiji, a kamoli u usa sto se iz obrasca DSP-122 lepo moze i videti. ja zaista nisam imao uvid u ovaj obrazac do juce tako da moji postovi #301 i #303 ne pruzaju validno objasnjenje i ovom prilikom bi zamolio moderatore da ga kao takvog izbrisu da ne bi nadalje pravio konfuziju. verovatno bi i sam izabro opciju university degree ne znajuci da me posle mozda ceka obrazac DSP-122 gde ne mogu visu skolu (Advanced school of some kind engineering) da predstavim kao univerzitet, jednostavno u pitanju su ne male razlike.
mozda je najbolje posetiti neku od DV-2013 prezentacija koje US ambasada organizuje ovih dana po vecim gradovima u srbiji i na licu mesta rascistititi sve nedoumice oko popunjavanja prijave i kasnije kod drugih obrazaca za razne slucajeve. jedna takva prezentacija se odrzava u beogradu 21.10.11 u 17h u ul. Makedonska 22/I.
|
I oni su smesni sa tim prezentacijama odrzavaju ih kada voz prodje odnosno kada se ljudi prijave umesto u Septembru.
Taj drugar ako ga izvuku eto ga po savet kod mene kako da popuni DSP-122.
Ako sam te dobro razumeo ne predlazes ni high school u prijavi za situaciji srednja trogodisnja + Visa skola?
Sta bi ti uradio sad za dalju proceduru ako ga izvuku u situaciji za njegov slucaj kada sam mu u prijavi izabrao University degree opciju?
|
Ja imam trogodisnju srednju, vanredno sa zavrsio cetvrtu, i zavrsio visu koja ima 4 semestra. U online formularu sam upisao university degree...
Sta sad? Lose sam popunio?
Msm fakultet je i jedno i drugo, ali stepen stecenog zvanja (i znanja) je drugo. Sad ima akademskih i strukovnoh studija, onda je bilo visa i visoka.
|
S obzirom da si cetvrti razred zavrsio vanredno koji se kao takav ne racuna tvoj slucaj je isti kao kod mog drugara i tebi treba odgovor isti kao i njemu. Cak mislim da ovakvih slucajeva ima dosta.
Molim sve forumase koji razumeju situaciju i pitanje da odgovore:
Sta izabrati u prijavi za stepen skolovanja za slucaj kada je zavrsena srednja trogodisnja skola + Visa skola, a da to bude uskladjeno kasnije sa opcijama ponudjenim u obrascu DSP-122 gde se nudi mogucnost i Advanced degree, University degree, College,no degree?
Ako se izabere University degree u prijavi sta onda kasnije sa obrascem DSP-122 gde ima vise mogucnosti (Advanced,University itd.) a da ne ispadne laziranje na razgovoru u ambasadi?
Zana i stariji clanovi pomozite!
|
outer_space |
14.10.2011 12:52 |
Citat:
(Poruka 25531)
I oni su smesni sa tim prezentacijama odrzavaju ih kada voz prodje odnosno kada se ljudi prijave umesto u Septembru.
Taj drugar ako ga izvuku eto ga po savet kod mene kako da popuni DSP-122.
Ako sam te dobro razumeo ne predlazes ni high school u prijavi za situaciji srednja trogodisnja + Visa skola?
Sta bi ti uradio sad za dalju proceduru ako ga izvuku u situaciji za njegov slucaj kada sam mu u prijavi izabrao University degree opciju?
|
e sad, sta bi bilo kad bi bilo? jednostavno bi izabro opciju Advanced degree kao najvisi stepen obrazovanja, dole bi uneo naziv skole, u tvom slucaju Advanced school of mechanical engineering, adresu u bgd, za diplomu u tvom slucaju stavis mechanical engineer for... (smer) i zatim redom srednja skola, osnovna i na kraju neki kurs (specijalistički) eventualno ako se ima. ne mozes da poistovetis visu skolu sa univerziteom ni u srbiji, a kamoli njima da poturas takve stvari. u slucaju poziva na razgovor ako te upitaju nesto u vezi toga ispricas im se da nisi imao izbora s obzirom na min. uslove koje aplikant treba da zadovolji (high school degree) i to bi bilo to, po meni.
opet, ne bi bilo lose da se pojavis 21.10.2011 na toj prezentaciji i objasnis im ceo slucaj. ja sam ubedjen da bi dobio 100% tacne odgovore i dalja upustva koje bi posle mogao da podelis sa nama i time bi zavrsili pricu sa popunjavanjem tog dela prijave zauvek, za razliku od nas koji se ovde bavimo nagadjanjem i raznoraznim tumacenjima.
|
znaci da ne popunjavam dok se ne vidi kako oznaciti visu skolu..e u pm
|
outer_space |
14.10.2011 18:02 |
@caspero ja ću da apliciram ovih dana sa minimalnim potrebnim uslovom za ucestvovanje u lutriji, tj. redovno zavrsenom cetvorogodisnjom srednjom skolom i polozenim maturskim ispitom (High school degree).
|
Citat:
(Poruka 25537)
@caspero ja ću da apliciram ovih dana sa minimalnim potrebnim uslovom za ucestvovanje u lutriji, tj. redovno zavrsenom cetvorogodisnjom srednjom skolom i polozenim maturskim ispitom (High school degree).
|
a sta cu ja onda da upisem ?...............cetiri srednje i 2 vise
|
Ovde se frka digla oko onih koji imaju 3 godine srednje skole a ti imas 4 godine tako da kod tebe sigurno prolazi high school kao srednja skola. Ako zelis vise od toga da se prijavis sa visom skolom kao sto i sam vidis tesko do pravog odgovora koji se uklapa u nastavak procedure nakon izvlacenja.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik jovke
(Poruka 25539)
Ovde se frka digla oko onih koji imaju 3 godine srednje skole a ti imas 4 godine tako da kod tebe sigurno prolazi high school kao srednja skola. Ako zelis vise od toga da se prijavis sa visom skolom kao sto i sam vidis tesko do pravog odgovora koji se uklapa u nastavak procedure nakon izvlacenja.
|
znaci nista za visu skolu............................................
|
1. O kakvim DSP obrascima govorite?
Jel to kad vec stigne prva koverta?
2. Sta da radimo sa Confirmation number? Da cekamo maj mesec? Ja sam ukucao br na onaj link i pise session faild... Verovatno se ceka maj?
|
outer_space |
14.10.2011 18:29 |
Ponudjenu opciju Some University Courses mogu cekirati (izabrati) ljudi koji su trenutno na 3-coj godini studija nekog univerziteta.
EDIT: @caspero nista dok ne budes jedan od srecnih dobitnika, pa onda navedes to sto imas zavrseno na nacin koji sam predlozio u predhodnim postovima. ja sam u istoj situaciji i nema potrebe za zaljenjem bilo cega (godina, pogresne odluke, itd) ako imas 4 god. srednje skole + zavrsni ispit. u svakom slucaju postoji dosta legalnih nacina da se ode u usa ako izgubis strepljenja sa lutrijom.
Pozdrav.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 20:30. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.