![]() |
Uskoro bi trebao da rezervisem karte u jednom smeru :-)za nas troje (supruga,beba i ja).Pre nekoliko meseci preporuceno mi je od jednog diskutanta da putujemo preko Loufhanse.Tada mi nije bio fokus na toj informaciji pa ga nisam pitao zasto bas ta kompanija.Kakva su Vasa iskustva sa ovom i drugim kompanijama i da li je ovo bitno da se razmatra prilikom kupovine avio karata ili jednostavno da trazim najjeftiniju i najbolju varijantu?
Imate li neku posebnu preporuku posto putujemo sa malom bebom? Pozdrav! |
hvala vam svima koji ste mi odgovorili.
drago mi je da ovaj blog cita dosta ljudi. nadam se koverti, pa cemo o ostalim stvarima pisati kada dobijemo..... srecno svima .... |
Za Cindarella man,
ne znam koliko ste finansijski isplainrali da potrosite za karte....ali nije vazno samo da se ide najjeftinijom kompanijom...ja sam licno isla preko Frankfurta, Loufthansom i bila sam prezadovoljna...kao sto sam i ranije pomenula, Loufthansa sada radi zajedno sa Continentalom (USA aviokompanijom), tako da sam ja npr. imala Loutfhansin avion i to Frankfurta i od Frankfurta...avioni su super komforni, piloti voze super, posada je super usluzna, u tu cenu vam je uracunato i nekoliko obroka, imate mogucnost slusanja muzike i gledanja tv-a...a mozete da vidite koliko vam kostaju i povratne karte (mozete da ih nadjete mozda cak i jeftinije nego karte u jednom pravcu), te narucite npr. na rok od godine dana....za godinu dana cete da sakupite pare za sledecu kartu...a za jedan pravac vec imate placeno....mislim to su sve ideje, vi najbolje znate kako ste zaplanirali svoj put... Mnogi ljude koriste svajcarsku kompaniju, Swis air, koja ima non stop u isto vreme letove, i koliko sam ja videla, cene su im iste tokom cele godine (morate da uzmete u obzir da se sezona godisnjih odmora priblizava, te su karte u tom periodu obicno skuplje, a i veoma ih je tesko naci za kratak vremenski period...) Ne bih preporucila aviokompanije koje presedaju u Parizu i Londonu, zbog veoma losih iskustava mnogih ljudi .... Nadam se da sam pomogla barem malo... I da, sa svakom kompanijom imate popuste i poene koje skupljate za svaki prednjeni kilometar....Loufthansa je veoma dobro organizovana po tom pitanju... predlazem i da posetite njihov sajt i uvrite se i sami..... Pozdrav i sve najbolje i puno srece!!! |
I kad sam rekla da nije samo najvaznije da se nadje najjeftinija kompanija, zelela sam da naglasim, da cesto moze da dodje do toga da su to neke ne toliko sigurne kompanije, da moze da se desi da se izgubi prtljag, da se kasni mnogo, te ne moze da se stigne na drugi avion, da su avioni nesigurni.....a to je ipak prekookeanski let, veoma dalek...te je bolje biti u sigurnim rukama i u sigurnim avionima, zar ne???
Pozdrav! |
V777,
Kao i uvek na visini si zadatka.U tvojim odgovorima uvek osecam puno dobrote i ljudskosti.Vezano oko ove teme,slicno sam i ja razmisljao.To najjeftinije zna nekad na nos da izadje.Puno ti hvala na odgovoru. Pozdrav i sve najbolje. |
Cindarella man,
meni je ovaj blog TOLIKO pomogao, ali 10000% me je pripremio da prodjem apsolutno sve, od prve koverte do kraja intervjua, KAO DA SAM VEC TO RANIJE SVE PROLAZILA, tako da osecam i moralnu obavezu da pomognem i drugim ljudima, koliko je u mojoj moci....A nije to neki problem, obzirom da i ja uvek pitam na milion mesta za sve sto mene interesuje.... Sve sto te interesuje slobodno pitaj,(kao i svi drugi), ako ja ne znam, neko ce sigurno da zna .... Puno pozdrava i sve najlepse i puno srece i samo napred..... |
Za V777: Nisam jos dobio GC, zeljno iscekujem i nadam se vec dugo.Isao bih sam kod devojke koja zivi tamo sa porodicom, nisam ozenjen, a nemam ni dece. Ja u sustini i ne bih imao preteranih problema u vezi jurnjave svega i svacega vezanog za samo snalazenje, jer eto, tamo imam nekoga ko bi mi bar malo pomogao dok se ja ne snadjem.Informacije su mi bitne jer ne mogu samo da se uzdam u GC Lottery, jer ako ove godine ne bude nista, moram nesto konkretnije preduzeti, i ipak je bolje pokusavati bilo sta nego tapkati u mestu ovde i cekati da mi nesto padne sa neba.Hvala tebi puno na svim informacijama koje dajes nama ovde, veoma su korisne!
Puno pozzz! |
Za Darka: ako sam ja tebe dobro razumela (izvini ako nisam), zasto ti onda ne odes odmah kod cure, pa se vi lepo vencate. Ti ces preko nje da sredis papire, bilo da je ona citizen ili legal permanent resident. A ti samo u prijavi lepo promeni adresu (ako si isao preko agencije za GC) ili ce da ti papiri stignu na postal adresu u Srbiji, te ce tvoji da te obaveste da si dobio kovertu (kada i ako stigne za ovu godinu). Onda mogu da ti posalju papire iz prve koverte na tvoju USA adresu i ti nastavljas proces iz USA..... To bi ti bilo najbrze, najjednostavnije i najbolje (po mom misljenju)...Pozdrav!
|
Mozda je rano da pitam, ali: da li neko zna da li su pocele da stizu prve koverte za 2009. godinu?
|
Zdravo Biljana, nije uopste rano za pocetak stizanja prvih koverata: ja sam preko agencije USAFIS bila obavestena mejlom jos u martu da sam dobila broj, lutrija je u februaru, tako da bi koverte vec trebale da pocnu da stizu, i cini mi se da bi negde do jula, avugusta meseca (zavisno od broja koji se dobije) trebalo da bude zavrsen rok za prvu kovertu. Druga koverta bi trebalo da krene negde oko avgusta, septembra, obzirom da najraniji intervjui se zakazuju za pocetak 2009. fiskalne godine (od 1. oktobra 2008.)
Puno pozdrava i srecno! |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 18:31. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.