ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Uslovi za prijavu DV-2012 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=609)

Gugly 22.09.2010 12:56

Ima li smisla?

..Ima li smisla da se prijavljujem za DV lutriju 2012, a izvukli su me za 2011-tu, (tj. za sada sam dobio samo 1. koverat)?
Nesto se mislim, za slucaj da ne dobijem taj drugi..ne znam koja je verovatnoca za tako nesto..Ja kontam nekih 50%, obzirom da su u tom prvom izvlacenju izvukli duplo vise ljudi nego sto primaju..Pa ako puknem, da budem bar u igri za sledecu godinu..
To je neka moja logika..Ispravite me ako gresim..Nov sam na sajtu..Nisam jos iscitavao forum..

Score 22.09.2010 13:10

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Gugly (Poruka 18137)
..Ima li smisla da se prijavljujem za DV lutriju 2012, a izvukli su me za 2011-tu, (tj. za sada sam dobio samo 1. koverat)?
Nesto se mislim, za slucaj da ne dobijem taj drugi..ne znam koja je verovatnoca za tako nesto..Ja kontam nekih 50%, obzirom da su u tom prvom izvlacenju izvukli duplo vise ljudi nego sto primaju..Pa ako puknem, da budem bar u igri za sledecu godinu..
To je neka moja logika..Ispravite me ako gresim..Nov sam na sajtu..Nisam jos iscitavao forum..

Ne, brate, kakvi...dobices koverat, skoro sto posto, samo treba da se strpis malo. Ljudi otpadaju na intervjuima, nemaju para da plate vizu, ili se predomisle, i sl. ili su nesto grozno pogresili pri popunjavanju formulara koji su poslali u Kentaki. Ukoliko si ti medju tim, nema svrhe slati novu prijavu, sanse da te ponovo izvuku su kriminalno male, a i da te izvuku sada vec imas "dosije" pa si puko opet... Cekaj na pismo i najverovatnije ce doci za koji dan, ako ne, pisi im e-mail ili zovi ambasadu u tvojoj zemlji (pa otkud znam da li si u Bosni, Hrvatskoj Srbiji, Makedoniji...)?

lavex 22.09.2010 13:21

Citat:

Htjedoh da pitam nešto slično! Pošto smo broj 27*** nije baš sigurno da ćemo doći na red za drugu kovertu. Da li da se prijavljujemo i za ovu godinu ili da čekamo, pa šta bude? Dok mi saznamo da li je došlo do našeg broja ili ne prijavljivanje će već biti završeno. :twitch:

Score 22.09.2010 13:27

Citat:

Prvobitno poslao korisnik lavex (Poruka 18143)
Htjedoh da pitam nešto slično! Pošto smo broj 27*** nije baš sigurno da ćemo doći na red za drugu kovertu. Da li da se prijavljujemo i za ovu godinu ili da čekamo, pa šta bude? Dok mi saznamo da li je došlo do našeg broja ili ne prijavljivanje će već biti završeno. :twitch:

Jesi cuo ono da grom ne udara dva puta u isto mesto? Ja bih cekao, daleeeeeko su ti vece sanse da dobijes drugi koverat nego da te ponovo izvuku od pocetka...a i za tebe vazi sve kao i iz predhodne moje poruke...Ajd' srecno!

Gugly 22.09.2010 20:42

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Score (Poruka 18139)
Ne, brate, kakvi...dobices koverat, skoro sto posto, samo treba da se strpis malo. Ljudi otpadaju na intervjuima, nemaju para da plate vizu, ili se predomisle, i sl. ili su nesto grozno pogresili pri popunjavanju formulara koji su poslali u Kentaki. Ukoliko si ti medju tim, nema svrhe slati novu prijavu, sanse da te ponovo izvuku su kriminalno male, a i da te izvuku sada vec imas "dosije" pa si puko opet... Cekaj na pismo i najverovatnije ce doci za koji dan, ako ne, pisi im e-mail ili zovi ambasadu u tvojoj zemlji (pa otkud znam da li si u Bosni, Hrvatskoj Srbiji, Makedoniji...)?

Iz Srbije, brale! ;) Hvala na savetu..
Vidim da si prilicno upucen u celu stvar, saradjivacemo mi jos ;)

spectra 22.09.2010 22:55

Citat:

Ako si dobio prvi koverat, kao sto rece Score - dobices drugi garant, na forumu jos niko nema da je dobio prvi, a da nije drugi..

A sto se tice ponovne prijave, nije se zabranjeno prijaviti - znam cak i da su se neki s foruma prosle godine prijavljivali ponovo, ali svi su vec otisli u USA s prvim izvlacenjem! :)

lenhi 23.09.2010 20:38

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Ninovranje (Poruka 18130)
Kako neki uopste i ne citaju postove na forumu, zar je toliko tesko? Pa na ovo pitanje imas milion odgovora, a vec smo o tome pricali i na strani 5 ovog posta, da si samo procitao od prve stranice ne bi ovo pitao.

Mislim da nisi u pravu i ne znam zašto misliš da je pitanje odgovoreno milion puta kad nije tačno. Možda je odgovoreno u kontekstu četvorogodišnja srednja + fakultet pa se ljudi tripuju hoće da im drugi vide da su University degree!
Čovjeka zanima kako će mu ameri tretirati TROGODIŠNJU srednju školu bez obzira što je posle srednje TROGODIŠNJE redovno završio Višu školu i što je to kod nas normalno u zakonu. Šta ako kazu po našem zakonu u Americi sa 8+3 ne možes studirati, i ne priznajemo ti diplomu Više škole, a sa srednjom trogodišnjom ne možeš dobiti vizu?! Koliko vidim svi pravi savjeti na forumu se odnose na način da se razmišlja po njihovim zakonima a ne po našim da bi bili sigurni u dobitnu informaciju! Ne vidim da je pitanje toliko glupo i početničko?!
Moje mišljenje je da je pitanje diskutabilno, i da bi trebalo još ispitati to, mada mislim da bi trebalo pozitivno proći na intervju.

Ninovranje 23.09.2010 21:38

Sa zavrsenom visom skolom on se moze prijaviti na lutriji, a kako ce mu priznati srednju skolu zavisi sta tamo zeli da radi. Neznamo koju je visu skolu zavrsio pa ni da li ce mu je uopste i priznati. Sad ako mu je priznaju niko ga verovatno nece ni pitati za srednju skolu, bitan je onaj najvisi zavrsen stepen, medjutim ukoliko mu ne priznaju diplomu vise skole pitanje je da li ce mu dozvoliti da sa 8+3 upise neki fax? Ili ce u krajnjem slucaju morati prvo da zavrsi njihovu srednju, ako je to moguce pa tek onda na fax.

Ono sto je najbitnije da ispunjava uslov za ucesce na DV, a ostalo kad za to dodje vreme. Ako gresim sorry svima, nije mi bila namera da nekog uvredim ili lose informisem. Pozz

lenhi 23.09.2010 22:09

Mislim da ti nisi shvatio suštinu njegovog pitanja. Njega zanima da li će mu u ambasadi (ako ga izvuku) kad ode na intervju pasti u vodu svi planovi zbog srednje trogodišnje škole?!
Pusti teorije šta sa tim kad ode u SAD. Vjerovatno je vidio da sa trogodišnjom na razgovor ne vrijedi ići, a ako u ambasadi ne budu priznali našu Višu škole posle trogodišnje srednje, gotov je, nema vize! Džaba planovi itd. Možemo mi misliti da je ispunio uslove za učešće, ali ako to padne u jednom danu u ambasadi šta onda?!

Ninovranje 23.09.2010 22:21

Onda mu ne preostaje nista drugo nego da konkurise na osnovu radnog iskustva (ako ga ima)???

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 10:04.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.