ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Uputstva za dobitnike (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Visa Bulletin (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=162)

macodlak 10.06.2013 13:53

Visa Bulletin CURRENT STATUS

Veliki pozZdrav za sve.

Imam veliku brigu i pitanje.

Ja sam iz BIH CN:41***
Kakve su mi šanse za intervju?
I primetio sam da nije prelazio Visa Bulletin broj 41000 već se pojavi status CURRENT odprilike u Junu!!! Šta to znači, i šta mi je činiti kada se to pojavi CORRENT na Visa Bulletin.

HVALA

sombrero 10.06.2013 14:14

To znaci da ce svi brojevi imati intervju :), kazes 41.... jel to za 2013 ili 2014, nisam vidjao tako visoke brojeve za EU2013?

macodlak 10.06.2013 18:41

Citat:

Prvobitno poslao korisnik sombrero (Poruka 39277)
To znaci da ce svi brojevi imati intervju :), kazes 41.... jel to za 2013 ili 2014, nisam vidjao tako visoke brojeve za EU2013?

Izvučen sam sada u maju, to je za 2014.
Jel zapravo znači kada objave CURRENT da i ja mogu ići na intervju???
Kako da znam kada će mi biti intervju i slično molim te objesni mi ako znaš kako šta, pošto sam primetio da svaki Jun izadje taj CURRENT. Pa me zanima šta mi je raditi sledeći Jun kada izadje taj status.

Hvala ti unaprijed na odgovoru...

sombrero 10.06.2013 20:11

Da to znaci da ces doci na intervju samo nije poznat tempo kojim ce ici ambasada, plus niko nema uvid u bulletin za iducu godinu posto se stvari dosta razlikuju za 2014 :). Videcemo, moj savet ti je da redovno pratis vesti do kog je broja bulletin za iduci mesec, pa shodno tome pripremas sebe za papirologiju i pregled.Poz

via 11.06.2013 07:16

Da dodam da bulletin služi kao orjentir gdje možeš pratiti otprilike kad će tvoj broj doći na red. Ako sam dobro shvatila jednom kad ti intervju bude zakazan na istom sajtu gdje si pročitao ono You have been randomly selected..., status će biti promijenjen na datum kad ti je intervju zakazan, a ista obavijest treba stići mailom. Otprilike 2mj prije intervjua trebao bi znati tačan datum. Ako sam negdje pogriješila ispravite me slobodno :)

zvercica 11.06.2013 09:33

@Via, upravo tako. Samo gledajte da ne upoređujete godine. Recimo prošle godine su brojevi išli brže nego ove. Tako sam ja mislila da gledajući DV2012, da će naš broj 20xxx stići na red oko Feb-Mart ali smo stigli na red tek u Aprilu.

Dakle proveravajete Visa Bulletin redovno i stranicu gde vam je pisalo "You have been randomly selected..." i u jednom trenutku će se promenitu u stranu gde piše datum za kada je viza zakazana. Nama mail nije stigao, tako da nemojte na to računati.

macodlak 12.06.2013 06:51

Hvala vam mnogo svima na odgovoru. Znači, ako sam dobro svatio... kada objave CURRENT da počnem svakodnevno provjeravati na ovome sajtu

https://www.dvlottery.state.gov/ESC/...atusCheck.aspx

da li mi je zakazan intervju???

oskark 13.06.2013 00:30

Citat:

Prvobitno poslao korisnik macodlak (Poruka 39324)
Hvala vam mnogo svima na odgovoru. Znači, ako sam dobro svatio... kada objave CURRENT da počnem svakodnevno provjeravati na ovome sajtu

https://www.dvlottery.state.gov/ESC/...atusCheck.aspx

da li mi je zakazan intervju???

Ne, kada izadje current trebalo bi da svi prodju intervju. Znaci svaki mesec do 15. izlazi visa bulletin do kog broja idu. Ti znas svoj broj, i prema tome pratis kada ti dolazis na red. Bukvalno pimer, ako ti je broj 12.335, a visa bulletin za januar izadje 10.200 i advance notice za februar bude 13.800 znas da ces u februaru ici na intervju.

Ali posto si ti broj 41xxx, mozda spadas u current, sto znaci da nema vise reda nego svi koji cekaju treba da kontaktiraju ambasadu. Posto su ove godine brojevi dosta veliki, icice i do vecih brojeva. U svakom slucaju treba da dobijes obavestenje mailom da ti je interview zakazan.

macodlak 13.06.2013 07:15

Znači, kada u kategoriji

C. ADVANCE NOTIFICATION OF THE DIVERSITY (DV)...

objave status CURRENT da kontaktira ambasadu i da kažeš šta... koji sam case number i da zamolim da mi zakažu intervju???

Hvala vam mnogo svima mnogo ste mi pomogli...

Recite mi još samo da ću dobiti intervju iako sam CS 41***, čisto utjehe radi!!!

I može li link do neke teme o tome kako da i moja vjerenica ide samnom u Ameriku a vjenčat ćemo se u proljeće sledeće godine...

PozZ

zvercica 13.06.2013 07:41

Citat:

Prvobitno poslao korisnik macodlak (Poruka 39346)
Znači, kada u kategoriji

C. ADVANCE NOTIFICATION OF THE DIVERSITY (DV)...

objave status CURRENT da kontaktira ambasadu i da kažeš šta... koji sam case number i da zamolim da mi zakažu intervju???

Hvala vam mnogo svima mnogo ste mi pomogli...

Recite mi još samo da ću dobiti intervju iako sam CS 41***, čisto utjehe radi!!!

I može li link do neke teme o tome kako da i moja vjerenica ide samnom u Ameriku a vjenčat ćemo se u proljeće sledeće godine...

PozZ

Čoveče, što si navalio na taj Current???? Znači, pratiš Visa Bulletin svakog meseca i videćeš kako rastu brojevi i kad se objavi broj koji je viši od tvog znašćeš da će ti u tom mesecu biti zakazan intervju. U isto vreme redovno proveravaš na onoj istoj strani gde si video da su te izvukli da li se status promenio.
Koliko sam primetila ove godine su izvukli jako puno visokih brojeva, idu čak do 55xxx. Obično na kraju svi stignu na red tako da verujem da će brojevi ići jako brzo, ali ajde da vidimo.

macodlak 13.06.2013 12:51

Citat:

Prvobitno poslao korisnik zvercica (Poruka 39347)
Čoveče, što si navalio na taj Current???? Znači, pratiš Visa Bulletin svakog meseca i videćeš kako rastu brojevi i kad se objavi broj koji je viši od tvog znašćeš da će ti u tom mesecu biti zakazan intervju. U isto vreme redovno proveravaš na onoj istoj strani gde si video da su te izvukli da li se status promenio.
Koliko sam primetila ove godine su izvukli jako puno visokih brojeva, idu čak do 55xxx. Obično na kraju svi stignu na red tako da verujem da će brojevi ići jako brzo, ali ajde da vidimo.

NAVALIO SAM NA Current JER SAM PREGLEDAO SVE PREDHODNE GODINE I NIJEDNOM NI U JEDNOM BILTENU NISU OBJAVILI DA NA RED DOLAZE BROJEVI VEĆI OD 41000... STOGA JEDINA MI JE ŠANSA FAMOZNI Current. ZATO ME ŠTA KADA OBJAVE FAMOZNI Current...

ALI SADA IZ TVOJE PRIČE SE DA ZAKLJUČITI DA ĆE OBJAVE IĆI KA VELIKIM BROJEVIMA JER IMA IZVUČENIH VELIKIH BROJEVA!!!

POZZ I HVALA

oskark 17.06.2013 01:09

Citat:

Prvobitno poslao korisnik macodlak (Poruka 39356)
NAVALIO SAM NA Current JER SAM PREGLEDAO SVE PREDHODNE GODINE I NIJEDNOM NI U JEDNOM BILTENU NISU OBJAVILI DA NA RED DOLAZE BROJEVI VEĆI OD 41000... STOGA JEDINA MI JE ŠANSA FAMOZNI Current. ZATO ME ŠTA KADA OBJAVE FAMOZNI Current...

ALI SADA IZ TVOJE PRIČE SE DA ZAKLJUČITI DA ĆE OBJAVE IĆI KA VELIKIM BROJEVIMA JER IMA IZVUČENIH VELIKIH BROJEVA!!!

POZZ I HVALA

Pa lepo kazemo da ove godine su izvuceni mnogo veci brojevi nego dosadasnjih godine, i da ce intervjui ici dalje nego do sada!!!

Ove godine(DV2013) je bilo i dodatnog izvlacenja.

Cisto da znas u Current spadaju i oni koji su iz nekog razloga propustili intervju kad im je noramlno zakazano, ili nisu ni znali da im je zakazan.

johnny_nyc 20.06.2013 17:52

ja se ispričavam ali nisam pohvatao, u kojem trenutku izvučeni u dv2014 moraju očeti pratiti visa bulletin, od 9 mjeseca ili?

holmes 20.06.2013 18:20

Dobio sam instrukcije od KCC da pocnem pratiti od 15.8. :bravo:

Green2014 20.06.2013 22:13

Citat:

Prvobitno poslao korisnik holmes (Poruka 39413)
Dobio sam instrukcije od KCC da pocnem pratiti od 15.8. :bravo:

Koji si case number? Jel su ti instrukcije stigle emailom?

holmes 21.06.2013 10:48

Da, dobio sam odgovor na pitanje da li su formulari stigli, kao i ovo:

Please refer to the visa bulletin on our website at www.travel.state.gov after the 15th of August to locate the current numbers being processed.

Case No. je 4 hiljade i nesto.

krle66 07.07.2013 11:47

Šta i gde, posle 15. avgusta?

Dragi prijatelji, iz Kentakija sam dobio meil, da dalji " status" trebam pratiti na određeni meil . Može li mi neko KONKRETNIJE OBJASNITI, gde i kako na tom meilu pratiti sledeća "dešavanja"..sve do zakazivanja intervjua!!? I da li ću POSEBNO biti OBAVEŠTEN MEILOM O TERMINU INTERVJUA, ili tu informaciju moram pronaći sam na datom sajtu ....koji sam dobio od njih !!! Unapred zahvalan svim ljudima čista srca i dobrih namera !!!

Green2014 07.07.2013 11:51

Napisi sta si tacno dobio od njih i da li je jos neko to isto dobio?

krle66 07.07.2013 11:59

Krle

Pa dobio sam samo naziv sajta, da trebam pratiti od 15. avgusta . I ostali drugari su dobili isto

krle66 07.07.2013 12:01

Krle

Konkretno ovo :Please refer to the visa bulletin on our website at www.travel.state.gov after the 15th of August to locate the current numbers being processed.

IgorMAD 07.07.2013 12:07

Pa samo udjes ovde http://www.travel.state.gov/visa/bul...etin_1360.html i pratis kada izadje visa bulletin za oktobar, to ce biti od 15. avgusta.

Green2014 07.07.2013 12:09

To je ok. Napisao si da si dobio da dalji status treba pratiti na odredjeni mail. Verovatno si mislio na odredjeni website :)

DD mak 10.07.2013 14:41

Po informacijama na bulletin-u, evo je dinamika za DV2013:

sep 2012 - 5700
okt 2012 - 5700
nov 2012 - 7000
dec 2012 - 9250
jan 2013 - 10950
fev 2013 - 13400
mar 2013 - 16200
apr 2013 - 22850
maj 2013 - 27500
jun 2013 - 31000
jul 2013 - 33000

ovo je orijentaciono, a pratićemo i uporediti dinamiku za DV2014, kako bi mogli da predvidimo kad će naš broj doći na red.

:==D:

IgorMAD 10.07.2013 15:46

Samo je prosle godine tako sporo u pocetku bilo... Prethodnih godina su bili brzi nego prosle, oktobar, novembar je bio oko 10-11 000 ...

cvale 10.07.2013 16:57

Vidim da svi zaboravljaju da je prosla godina bila jako cudna sto se tiče same lutrije.
Svi znamo da je bilo ponisteno prvo izvlacenje i da je osim toga bilo i dodatno izvlacenje u oktobru(ako se ne varam), pa je i sama dinamika izdavanja viza bila različita u odnosu na prošle godine.
Svjedoci smo da je izvlacenje ove godine proslo ok, pa je logicno, po slijedu stvari, ocekivati ustaljeni rezim izdavanja viza.

petrojka1980 10.07.2013 19:28

Citat:

Prvobitno poslao korisnik cvale (Poruka 39652)
Vidim da svi zaboravljaju da je prosla godina bila jako cudna sto se tiče same lutrije.
Svi znamo da je bilo ponisteno prvo izvlacenje i da je osim toga bilo i dodatno izvlacenje u oktobru(ako se ne varam), pa je i sama dinamika izdavanja viza bila različita u odnosu na prošle godine.
Svjedoci smo da je izvlacenje ove godine proslo ok, pa je logicno, po slijedu stvari, ocekivati ustaljeni rezim izdavanja viza.

Mala ispravka: proslogodisnje izvlacenje za DV2013 je bilo regularno, ali je dinamika bila malo cudna tj sporo je islo u pocetku, a DV2012 je bilo ponisteno i onda je ponovo izvlacenje ponavljano jula, cini mi se. Tako da ne treba posmatrati samo proslu godinu, vec malo veci uzorak :)
Onosto treba napomenuti je i da je ove godine izvuceno najvise tj 125.000 dobitnika i mislim da niko ne moze tvrditi kakva ce dinamika biti jer je u tom pogledu ova godina cudna. Za DV2013 izvlaceno je 100.000 a razlika nije zanemarljiva...

IgorMAD 10.07.2013 20:09

Bas zbog toga sto je izvuceno 125 000 ljudi verovatno ce mnogo brze sve da ide. Mislim da ce brojevi oko 40 000 biti vec u maju mesecu.
Oni imaju iskustva sa tim koliko ljudi u proseku odustaje. Ovaj povecan broj selektovanih samo znaci da se najmanje svaki drugi uopste ne javi u Kentucky posle izvlacenja. Zato je prosle godine i bilo dodatno izvlacenje...

macodlak 12.07.2013 22:30

Citat:

Prvobitno poslao korisnik IgorMAD (Poruka 39655)
Bas zbog toga sto je izvuceno 125 000 ljudi verovatno ce mnogo brze sve da ide. Mislim da ce brojevi oko 40 000 biti vec u maju mesecu.
Oni imaju iskustva sa tim koliko ljudi u proseku odustaje. Ovaj povecan broj selektovanih samo znaci da se najmanje svaki drugi uopste ne javi u Kentucky posle izvlacenja. Zato je prosle godine i bilo dodatno izvlacenje...

E to mi je drago čuti ja sam broj 41***
Znači mogao bi već u Martu 2014. biti obavješten o tome kada će mi biti intervju, superiška.

IgorMAD 12.07.2013 22:37

To je samo moja pretpostavka, ne znaci da je sigurno :)

johnny_nyc 06.09.2013 08:51

visa bulletin october

još nije izašao visa bulletin na siteu ali našao sam ovo na jednom stranom forumu - čovjeku je KCC navodno dao informaciju putem telefona:

Asia 2500
Africa 13000 Exceptions: Egypt 7300, Ethiopia 7300, Nigeria 7500
Europe 9800
Oceania 375
South America 600

pa možemo malo usporediti s prošlom godinom da vidimo brzinu kojom obrađuju zahtjeve

mikasa 06.09.2013 09:31

Au al ga usporise sa evropom... jel mozes da ostavis link na kome su ovo pronasao

IgorMAD 06.09.2013 10:30

Imas na immigration forumu, ali pitanje koliko je ta informacija tacna...

johnny_nyc 06.09.2013 16:20

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mikasa (Poruka 40492)
Au al ga usporise sa evropom... jel mozes da ostavis link na kome su ovo pronasao

http://forums.immigration.com/showth...mbers-released!

dok ne izađe na http://travel.state.gov/visa/bulleti...etin_1360.html nije ziher, ali tamo već piše za 10 mj - coming soon

RBSMC 09.09.2013 21:20

"Ubode" ga ovaj gabam sa tog foruma. Stvarno objavise te brojeve u VB.
Asia 2500
Africa 13000 Exceptions: Egypt 7300, Ethiopia 7300, Nigeria 7500
Europe 9800
Oceania 375
South America 600

macodlak 09.09.2013 21:24

Odmah sam se nasikirao! :smrc:
Jako malo se pomaknulo, jako malo za moja očekivanja... CN 41***!!!

RBSMC 09.09.2013 21:35

Da. I ja sam očekivao veći pomak obzirom da ove godine imamo veće CN brojeve u igri nego npr. prošle .Čini mi se da je najveći CN bio oko 26.000 ili 28.000. Ove godine ima do 50.000.
Na kraju opet mislim da se ne treba sekirati jer će ubrzati u nekom drugom mesecu.

Маче 09.09.2013 23:23

ne brinite i lani je ovako bio najveci broj je bio btw oko 31 hiljada i pocelo je tako sporo iz 5000 ali je druga godina idelo brze posljedni mjeseci. ali ipak vrlo malo se pomestio broj za europe i ja sam ocekivala veci broj.

dvlSkopje 10.09.2013 01:56

kada mogu da ocekujem da mi se status promeni na oficijalnog sajta?
moj broj ulazi u cut-off za novembra. jel se ikome od ovi nizih brojeva promenio u ono drugo notifikacisko pismo-2nl?

IgorMAD 10.09.2013 06:57

I ja cekam, ali nije se promenilo jos uvek.
Mislim da treba da sacekamo jos par dana posle objave brojeva, tako je uvek bilo.

via 10.09.2013 07:16

I ja opet čekam, sad sa "novembarskom klasom" :) :) :)

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 07:58.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.