ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vodič za emigrante (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Banke, kreditne kartice, računi u Americi (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=213)

johnny_nyc 04.09.2014 15:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SRBghost (Poruka 48408)
Johnny, koliko ste para uplatili za secured kartice? Ima neki minimum ili...?

U wells fargo je min 300$, mi smo stavili po 500$ na svaku. Nije bitan iznos bitno da krenes trositi, placati racune i graditi credit history...rekli su nam ako bude sve ok za 6 mj bi mogli dobiti unsecured i 3000$ limit po kartici.

mikagrubinen 10.09.2014 17:54

Evo i mi smo napravili racun u Wells Fargo. Jedan checking account a nas dvoje cemo imati svako svoju debitnu karticu. Nije nam trebala adresa ni SSN da napravimo racun. Kad nam stigne SSN ici cemo da napravimo i Secured Credit Card.
Johny pratimo vas u stopu. :D

antonia175 01.10.2014 15:08

pitanjce jedno: dakle, recimo da ja i moja druga polovica otvorimo zajednicki checking i savings account i naravno dobijemo svatko svoju debitnu karticu, a onda zatrazimo u drugoj banci secured credit card (svatko svoju - ne zajednicku) - jel onda gradimo zasebni credit score? jel uopce moguce imati zajednicki credit score? sto mislite koja je bolja opcija?

valjda sam bila jasna u pitanju :wacko: :grin:

EDIT: evo sad sam vidila da je netko pisao i o zajednickim scc.. to je dobra ideja :)

antonia175 01.10.2014 15:48

ne mogu vise editirati, pa se unaprijed ispricavam sto postam dvaput zaredom.

malo me zbunjuju neke stvari pa ako moze netko da mi objasni..

kao sto sam napisala, pretpostavimo slijedeću situaciju:

ja i muž dodjemo u BoA i otvorimo joint checkings & savings account.

u istoj banci zatrazimo secured credit card (joint - ja nosioc), i npr. u Chase banci jos jednu secured credit card (joint - muž nosioc).

nakon cca 6 mjeseci, dobijem u BoA i credit card i muž u Chase isto tako. I sad sve transakcije radimo svaki preko svoje kreditne kartice a secured kreditna bi se trebala povremeno koristiti kako se nebi ugasila a na njoj je najdulji credit history.

e sad, da li to znaci, s obzirom da su obe scc joint, da i on i ja moramo provuci povremeno tu karticu ili nije bitno tko je od nas dvoje koristi, bitno je samo da je koristena?

da li bez obzira sto imamo joint account i joint secured cc gradimo zasebni credit score?

uf, i sama sebe sam umorila s ovim :drool:

mikagrubinen 03.10.2014 01:11

E pa vidis, i mene to zanima, mada mislim da je najmanje komplikovano da svako ima svoju kreditnu katricu. :)

Bockyman 03.10.2014 04:23

Citat:

Prvobitno poslao korisnik antonia175 (Poruka 48929)
ne mogu vise editirati, pa se unaprijed ispricavam sto postam dvaput zaredom.

malo me zbunjuju neke stvari pa ako moze netko da mi objasni..

kao sto sam napisala, pretpostavimo slijedeću situaciju:

ja i muž dodjemo u BoA i otvorimo joint checkings & savings account.

u istoj banci zatrazimo secured credit card (joint - ja nosioc), i npr. u Chase banci jos jednu secured credit card (joint - muž nosioc).

nakon cca 6 mjeseci, dobijem u BoA i credit card i muž u Chase isto tako. I sad sve transakcije radimo svaki preko svoje kreditne kartice a secured kreditna bi se trebala povremeno koristiti kako se nebi ugasila a na njoj je najdulji credit history.

e sad, da li to znaci, s obzirom da su obe scc joint, da i on i ja moramo provuci povremeno tu karticu ili nije bitno tko je od nas dvoje koristi, bitno je samo da je koristena?

da li bez obzira sto imamo joint account i joint secured cc gradimo zasebni credit score?

uf, i sama sebe sam umorila s ovim :drool:

У Chase банци не постоји secured credit card, већ само класичне кредитне картице...

chicagopn 03.10.2014 08:05

Citat:

Prvobitno poslao korisnik antonia175 (Poruka 48919)
pitanjce jedno: dakle, recimo da ja i moja druga polovica otvorimo zajednicki checking i savings account i naravno dobijemo svatko svoju debitnu karticu, a onda zatrazimo u drugoj banci secured credit card (svatko svoju - ne zajednicku) - jel onda gradimo zasebni credit score? jel uopce moguce imati zajednicki credit score? sto mislite koja je bolja opcija?

valjda sam bila jasna u pitanju :wacko: :grin:

EDIT: evo sad sam vidila da je netko pisao i o zajednickim scc.. to je dobra ideja :)

Uvek je najbolje da se kredit pravi odvojeno nema nikakv benefit da radite istu karticu isti kredit dok odvojeni kredit ima benefit ,ukoliko jedan od vas sje..e svoj kredit imacete backup sa drugom karticom ako ste zajedno onda ode kredit i tebi i supruzniku

antonia175 03.10.2014 12:30

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Bockyman (Poruka 49034)
У Chase банци не постоји secured credit card, већ само класичне кредитне картице...

oprosti, ali ne znam čitati ćirilicu, pa ako mi mozes prevesti bilo bi super xD :no: :bigkiss:

antonia175 03.10.2014 12:31

Citat:

Prvobitno poslao korisnik chicagopn (Poruka 49037)
Uvek je najbolje da se kredit pravi odvojeno nema nikakv benefit da radite istu karticu isti kredit dok odvojeni kredit ima benefit ,ukoliko jedan od vas sje..e svoj kredit imacete backup sa drugom karticom ako ste zajedno onda ode kredit i tebi i supruzniku

aha kuzim, znaci moze zajednicki checking i savings i onda odvojene secured credit card? :bigkiss:

Tomislav1970 03.10.2014 19:46

Citat:

Prvobitno poslao korisnik antonia175 (Poruka 49051)
oprosti, ali ne znam čitati ćirilicu, pa ako mi mozes prevesti bilo bi super xD :no: :bigkiss:

U Chase banci ne postoji secured credit card vec samo klasicne kreditne kartice...

antonia175 04.10.2014 08:09

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Tomislav1970 (Poruka 49064)
U Chase banci ne postoji secured credit card vec samo klasicne kreditne kartice...

aha! :grin: hvala na prijevodu!

btw, chase sam navela cisto kao primjer ;)

oskark 28.11.2014 07:46

E sada, kakvo je ludo vreme doslo opet, Bank of america daje kreditne kartice bez neke kreditne istorije i to jos limit preko 500 dolara. A sto je najbolje od svega osoba je bila na work and travel programu.

goKi- 28.11.2014 07:52

Citat:

Prvobitno poslao korisnik oskark (Poruka 50554)
E sada, kakvo je ludo vreme doslo opet, Bank of america daje kreditne kartice bez neke kreditne istorije i to jos limit preko 500 dolara. A sto je najbolje od svega osoba je bila na work and travel programu.

Ovo potvrdujem. I meni se isto desilo kad sam bio na W&T. :D

Memena 28.11.2014 08:45

Citat:

Prvobitno poslao korisnik oskark (Poruka 50554)

Ja bih trebala da odem do banke da otvorim racun. Posto sam stigla tek pre 4 dana, a ranije sam citala na forumu da BOA nije za preporuku....sad sam se iznenadila.. Znaci preporucujes da se kod njih otvori racun i preda za kreditnu?

Magelan 28.11.2014 10:30

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Memena (Poruka 50556)
Ja bih trebala da odem do banke da otvorim racun. Posto sam stigla tek pre 4 dana, a ranije sam citala na forumu da BOA nije za preporuku....sad sam se iznenadila.. Znaci preporucujes da se kod njih otvori racun i preda za kreditnu?

Ja bih ti za checking account pre preporucio CapitalOne. Imaju "360" account koji nema mesecni fee. CapitalOne ima dosta poslovnica po Virdziniji (sediste im je na par milja od tebe - Tysons Corner, VA).

Bank of America je do prosle godine imala eChecking koji nije imao fee ukoliko sve transakcije obavljas online i na bankomatima, ali ukoliko se pojavis kod teller-a, tog meseca ti naplate fee od $9.95. Sada mislim je mesecno odrzavanje $12 za osnovni checking account.

Sto se kreditnih tice, BoA jeste malo olabavila kriterijum za dobijanje kreditnih kartica. U krajnjoj liniji apliciraj za njihovu "Secured Credit Card". Minimalni depozit je $300 koji ti vrate posle godinu dana (meni su recimo poslali cek vec posle 11 meseci) i tada ti obicno podignu limit. Isto tako CapitalOne kreditne kartice se dobijaju relativno lagano, ali imaj u vidu da su vrlo skrti sa podizanjem limita.

Sto se tice checking account-a i kreditne kartice nije uslov da kod jedne banke moras da imas checking da bi mogla da se prijavis za kreditnu. Ja sam recimo prvi checking imao kog Chase banke, ali kako Chase niti ima secured credit card niti odobrava kreditne kartice osobama bez bar godinu dana kreditne istorije, otisao sam u Bank of America po prvu kreditnu a njihov eCheking sam otvorio naknadno (jer nije imao nikakav fee) :) Chase checking cu po svoj prilici morati da zatvorim kada se preselim u Virdziniju jer u celoj DC zoni nema ni jedne jedine ekspoziture niti bankomata...

RBSMC 29.11.2014 07:40

Odrzavanje checking racuna u BoA je u mom slucaju 39/godisnje, ali ako ti leze plata (direct deposit) ili ti je saldo preko 1500 cini mi se, onda ne naplacuju nista.
Imam kod njih secured kreditnu karticu vec sest meseci, a od pre mesec dana poceli da mi salju ponude iz capital one.

vuxanne 29.11.2014 20:25

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Magelan (Poruka 50557)
Chase checking cu po svoj prilici morati da zatvorim kada se preselim u Virdziniju jer u celoj DC zoni nema ni jedne jedine ekspoziture niti bankomata...

Znas sta sam ja radila? Otvorila sam racun u lokalnoj credit union, deo mi ide na Chase, deo kod ovih. Koristim i dalje Chase Freedom jer ima super onaj povracaj novca. I placam je sa Credit Union racuna a na checking mi kaplje nesto tek tek. Minimalno je 500 $ mesecno deposit, ako nemas to uzimaju 12 dolara neki service fee. Ja ga jos nisam zatvorila...

Magelan 30.11.2014 06:55

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vuxanne (Poruka 50582)
Znas sta sam ja radila? Otvorila sam racun u lokalnoj credit union, deo mi ide na Chase, deo kod ovih. Koristim i dalje Chase Freedom jer ima super onaj povracaj novca. I placam je sa Credit Union racuna a na checking mi kaplje nesto tek tek. Minimalno je 500 $ mesecno deposit, ako nemas to uzimaju 12 dolara neki service fee. Ja ga jos nisam zatvorila...

Ma ne planiram svakako da zatvaram Chase kreditne kartice (Imam i Freedom i Slate i Sapphire), na te tri ukupno je kreditna linija nekih 19k, nek stoji zlu ne trebalo :)

Nego checking Chase account ce biti malo nezgodno odrzavati. Zatreba ti keš u Virdziniji, DC-ju ili Merilendu - nema bankomata gde da podignes novac bez fee-ja za koriscenje bankomata druge banke. A moj checking konkretno ima fintu da se minimum 5 puta mesecno provuce debitna kartica (pa nek je i na iznos od centa), onda nema mesecni fee. Videcu vec, ima jos do februara :)

IgorMAD 30.11.2014 14:23

@Magelan @vuxanne Jedno pitanje za vas dvoje jer ste vec duze ovde.
Posle secured krditne kartice i kupovine auta na kredit (naravno sa ogromnom kamatom), pocelo je da mi stize mesecno bar po deset ponuda na adresu za unsecured karticama. Prihvatio sam dve, jer sam sto pre hteo da pocnem da dizem skor koji je pao posle dosta kredit upita i kupovine auta.

E sad, na tim unsecured karticama mi je kamata naravno velika (oko 20%), jer mi je kreditni skor bio ispod 700, sada imam veci skor od 700. Da li postoji sansa da oni meni smanje te kamate ili je to kako jednom dobijes tako ostaje?

Magelan 30.11.2014 16:51

@IgorMAD

Sve banke ce ti na to pitanje odgovoriti da povremeno proveravaju status klijenta i na osnovu toga rade "podesavanja" vezana za kamatnu stopu i visinu kreditne linije.

Iskreno, nisam bas pratio kamatne stope po karticama jer u startu dobijas najnepovoljnije uslove, tako da ne mogu sa sigurnoscu da ti kazem da li mi je na nekoj od onih prvih kreditnih kartica smanjena kamata. Limiti su se svakako povecali. Od prve kreditne kartice dobijene u Septembru 2010 koja je bila BoA secured na $300, sad je tu negde malo vise od 50k po svim kreditnim linijama. Zasigirno znam da mi je na ovim novijim kreditnim karticama znatno nizi APR.

IgorMAD 30.11.2014 17:26

Hvala Magelan!
Ja sam sad u dilemi da li da uzmem jos dve, tri kreditne kartice zbog sto brzeg podizanja kreditnog skora ili da cekam pa da uzimam kartice sa povoljnijim kamatama.

Tomislav1970 30.11.2014 17:29

Citat:

Prvobitno poslao korisnik IgorMAD (Poruka 50589)
Posle secured krditne kartice i kupovine auta na kredit (naravno sa ogromnom kamatom), pocelo je da mi stize mesecno bar po deset ponuda na adresu za unsecured karticama. Prihvatio sam dve, jer sam sto pre hteo da pocnem da dizem skor koji je pao posle dosta kredit upita i kupovine auta.

E sad, na tim unsecured karticama mi je kamata naravno velika (oko 20%), jer mi je kreditni skor bio ispod 700, sada imam veci skor od 700. Da li postoji sansa da oni meni smanje te kamate ili je to kako jednom dobijes tako ostaje?

Da li sam ja dobro shvatio, da ti se, ako sve racune koje si platio kreditnom karticom platis cim ti banka posalje racun, ne obracunava kamata?

vuxanne 30.11.2014 17:35

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Magelan (Poruka 50587)
Ma ne planiram svakako da zatvaram Chase kreditne kartice (Imam i Freedom i Slate i Sapphire), na te tri ukupno je kreditna linija nekih 19k, nek stoji zlu ne trebalo :)

Nego checking Chase account ce biti malo nezgodno odrzavati. Zatreba ti keš u Virdziniji, DC-ju ili Merilendu - nema bankomata gde da podignes novac bez fee-ja za koriscenje bankomata druge banke. A moj checking konkretno ima fintu da se minimum 5 puta mesecno provuce debitna kartica (pa nek je i na iznos od centa), onda nema mesecni fee. Videcu vec, ima jos do februara :)

Odes u Costco pet puta :) I meni su dobre te kartice, ne zatvaraju mi se.

vuxanne 30.11.2014 17:36

Citat:

Prvobitno poslao korisnik IgorMAD (Poruka 50589)

Ja nemam pojma ne razumem se u tematiku, nisam nikad imala unsecured karticu.

IgorMAD 30.11.2014 18:59

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Tomislav1970 (Poruka 50592)
Da li sam ja dobro shvatio, da ti se, ako sve racune koje si platio kreditnom karticom platis cim ti banka posalje racun, ne obracunava kamata?

Tako je, nema kamate ako platis sve u narednom mesecu.

@vuxane Pa zar Chase Freedom nije "unsecured" :) Izvini za izraz "unsecured", ali kad gledas iz ugla banke secured credit card je ustvari gledano iz ugla banke (za njih je to osigurana kartica iznosom koji ti stavis, oni te kreditiraju tvojim novcem), a "unsecured" je kad ti ne stavljas nikakav depozit nego te banka kreditira (prava kreditna kartica koju dobijes kad vec imas neku kreditnu istoriju).

http://www.creditnet.com/Library/Cre....ccfaq_014.php

Magelan 30.11.2014 20:11

Citat:

Prvobitno poslao korisnik IgorMAD (Poruka 50591)
Hvala Magelan!
Ja sam sad u dilemi da li da uzmem jos dve, tri kreditne kartice zbog sto brzeg podizanja kreditnog skora ili da cekam pa da uzimam kartice sa povoljnijim kamatama.

Prvise upita na kreditnom birou vise moze da odmogne nego pomogne. To je kreditorima znak da ti je preko potreban novac i da se "ocajnicki" hvatas za slamku. Apliciraj recimo svakih 6 meseci, ali gledaj da bude kreditna kartica neke bolje kotirane banke (Chase, BoA, Citi, US Bank, Wells Fargo, Discover, AMEX) i uvek gledaj da prvo dobijes ponudu da si "preapproved". Chase je u mom slucaju bio poprilicno darezljiv sa limitom.

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Tomislav1970 (Poruka 50592)

Da. Ukoliko svakog meseca izmiris u potpunosti obaveze prema banci, nema kamate.

vuxanne 01.12.2014 13:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik IgorMAD (Poruka 50595)

@vuxane Pa zar Chase Freedom nije "unsecured" :) Izvini za izraz "unsecured", ali kad gledas iz ugla banke secured credit card je ustvari gledano iz ugla banke (za njih je to osigurana kartica iznosom koji ti stavis, oni te kreditiraju tvojim novcem), a "unsecured" je kad ti ne stavljas nikakav depozit nego te banka kreditira (prava kreditna kartica koju dobijes kad vec imas neku kreditnu istoriju).

http://www.creditnet.com/Library/Cre....ccfaq_014.php

Ova koju ja imam je obicna kreditna kartica. klikni

Ja sam odmah dobila kreditnu, pre SSN broja jer smo imali kreditnu uniji na mom prvom poslu/dosla sam kao student/istrazivac. Vise o toj kartici klikni

Tomislav1970 01.12.2014 21:32

Vidim da ova Chase Freedom nema oznake nekog od finansijskih servisa za koje sam cuo kao npr. Visa, MasterCard, i sl.
Da li to znaci da je Chase ustvari finansijski servis (kao Visa)?
Da li sve prodavnice primaju sve kartice ili je placanje moguce samo onim karticama koje su oznacene na ulazu u prodavnicu?

IgorMAD 01.12.2014 23:40

Citat:

Prvobitno poslao korisnik vuxanne (Poruka 50597)
Ova koju ja imam je obicna kreditna kartica. klikni

Ja sam odmah dobila kreditnu, pre SSN broja jer smo imali kreditnu uniji na mom prvom poslu/dosla sam kao student/istrazivac. Vise o toj kartici klikni

Pa da, to je obicna ili unsecured kartica.
I meni je stizala ponuda za Chase Freedom karticu ali nisam hteo da se prijavim zbog visoke kamate.

IgorMAD 01.12.2014 23:43

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Tomislav1970 (Poruka 50598)
Vidim da ova Chase Freedom nema oznake nekog od finansijskih servisa za koje sam cuo kao npr. Visa, MasterCard, i sl.
Da li sve prodavnice primaju sve kartice ili je placanje moguce samo onim karticama koje su oznacene na ulazu u prodavnicu?

Chase (JP Morgan) je banka, mislim da je najveca ovde u US, a ta kartica je visa cini mi se.

mikiSA 01.12.2014 23:44

Citat:

Chase Freedom je Visa card https://creditcards.chase.com/freedom vidi gornji desni ugao, pa ce ti reci sta je.

Magelan 02.12.2014 00:29

Citat:

Chase Freedom je Visa. Isto kao i Slate i Sapphire.

Bank of America izdaje i Visa i Master. CapitalOne je recimo samo Master.

Tomislav1970 02.12.2014 00:41

Hvala svima na brzim odgovorima
Kliknuo sam na ovaj link iz prethodnog posta https://get.com/creditcards/chase-freedom-card/ i tu je bila slika kartice bez oznake Visa i to me je zbunilo
Hvala jos jednom

Magelan 02.12.2014 05:10

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Tomislav1970 (Poruka 50604)
Hvala svima na brzim odgovorima
Kliknuo sam na ovaj link iz prethodnog posta https://get.com/creditcards/chase-freedom-card/ i tu je bila slika kartice bez oznake Visa i to me je zbunilo
Hvala jos jednom

Mozda neke serije Freedom-a nisu imale znak "Visa" na prednjoj strani. Na mojoj kartici je napred (bacio si me na razmisljanje pa sam pogledao) :)

Sapphire recimo ima taj Visa znak samo na poledjini, a napred samo ime korisnika. Ne moze se preseci obicnim makazama ;) Sjajan dizajn :)

Balloonranger 02.12.2014 08:55

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Magelan (Poruka 50603)
Chase Freedom je Visa. Isto kao i Slate i Sapphire.

Bank of America izdaje i Visa i Master. CapitalOne je recimo samo Master.

CapitalOne izdaje i Visa kartice...

Recimo ja imam ovu:

http://www.capitalone.com/credit-car...-cash-rewards/

Magelan 02.12.2014 13:54

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Balloonranger (Poruka 50606)
CapitalOne izdaje i Visa kartice...

Recimo ja imam ovu:

http://www.capitalone.com/credit-car...-cash-rewards/

Vidis, to je novo. Ja imam tu QuickSilver koja je Master. Kreditna linija na toj kartici je inicijalno bila obicna CapitalOne Master kartica pa su je "unapredili" prosle godine na Quick Silver Rewards koja je ostala Master.

botexag 02.12.2014 16:29

..kako to da Amerikanici jos nemaju cip i pin na karticama?

Za svaku transakciju, cak i za gorivo, moram da udjem u radnju da potpisem racun.

vuxanne 02.12.2014 19:32

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Magelan (Poruka 50605)
Mozda neke serije Freedom-a nisu imale znak "Visa" na prednjoj strani. Na mojoj kartici je napred (bacio si me na razmisljanje pa sam pogledao) :)

Sapphire recimo ima taj Visa znak samo na poledjini, a napred samo ime korisnika. Ne moze se preseci obicnim makazama ;) Sjajan dizajn :)

Evo i ja. Jeste Visa. Ubedjena sam bila da je Master card...

IgorMAD 03.12.2014 01:22

Citat:

Prvobitno poslao korisnik botexag (Poruka 50613)
..kako to da Amerikanici jos nemaju cip i pin na karticama?

Za svaku transakciju, cak i za gorivo, moram da udjem u radnju da potpisem racun.

Ovo prvi put cujem :) Sipam gorivo svaki put bez ikakvog potpisa, sa bilo kojom karticom.

botexag 03.12.2014 03:08

Citat:

Prvobitno poslao korisnik IgorMAD (Poruka 50619)
Ovo prvi put cujem :) Sipam gorivo svaki put bez ikakvog potpisa, sa bilo kojom karticom.

pa americke kartice rade bez potpisa, ali kanadske su cipovane (imaju pin code) isto kao i u evropi, pa ne rade.
moras svaki put na kasu, na potpis racuna

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 04:45.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.