![]() |
Citat:
|
Pomos
Zdravo, jas sum nov clen na ovoj sajt pa bi sakal nekoj ako znae da mi pomogne, jas vlegov vo USA legalno no sega sum bez viza a se uste sum vo USA, aplicirav za zelena karta so adresa vo makedonija a kako momentalno mesto na ziveenje staviv USA, imam li jas nekakvi sansi da dobijam zelena karta i ako ima dali ke mozam da gi sredam site potrebni dokumenti od USA ili moite da mi pomognat okolu dokumentite.
Fala odnapred |
Citat:
|
Koje dokumente je potrebno poslati kad stigne prva koverta i kako ce biti moguce slati dokumente online ?
Drugo pitanje , moja mama ima 51g a ja 25g dali ja imam neke koristi ako ona bude izvucena ? Ona nebi isla sama zivjeti tamo bez mene . Pozdrav |
Od ove godine, tj. odnosno svi koji se prijavljuju od ove godine, vise nece primati koverte, sve ce se slati eketronski, kako tacno niko nije siguran, znat' cemo kad dodje vrijeme..
Sto se majka-kcerka odnosa tice, mislim da ti to nece pomoci, jer si presla dobnu granicu, od 21 godine da ides preko majke....Mislim da u pravilima negdje kaze: Djeca do 21 godine zivota...Ali sigurno ce ti neko reci preciznije.. |
Citat:
|
Citat:
|
da li je neko imao iskustva sa turistickom vizom, pa me zanima da li za turisticku vizu traze potvrdu iz sup-a, odnosno dokaz o neosudjivanosti...
|
Izvini,ali sta si ti uradio, pa je tako hitna bjezanija u Usa :naughty:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Turističke vize Podnosioci zahteva za izdavanje neuseljeničke vize moraju da dokažu da ispunjavaju uslove za izdavanje vize na osnovu obaveza koje imaju prema zemlji stalnog boravka, kao i da imaju opravdan razlog za putovanje u SAD. Sama dokumentacija nije dovoljna da se činjenice dokažu. Pozivna pisma iz SAD nisu neophodna. Osobe koje putuju u SAD kao turisti ili da bi posetile rođake ili prijatelje, moraju da zakažu termin za intervju, kada će podneti sva dokumenta navedena pod “Osnovna dokumenta i fotografije”. Pored toga, podnosioci zahteva za turističku vizu moraju da dokažu da:
Studentima univerziteta se preporučuje da donesu dokaze svog studentskog statusa. U to spadaju potvrda sa fakulteta, indeks i spisak položenih ispita. Molimo vas da na uvid donesete svoje nevažeće pasoše. |
sada smo mnogo boljeg raspolozenja nego u julu...
opet i opet...nadamo se ... vredi nadati se........ da li moze neko pouzdano da mi odgovori da li mogu da se salju slike od prosle i predprosle godine??? ako ima dobrovoljaca, ja bi da poslajem podatke, a da mi neko popuni prijave ( za mene i supruga) ocito nisam imala srece kada se sama prijavljujem!!!!!:suure: help... |
Citat:
Sretno i da te izvuku sljedece godine..:bravo: |
Cao narode!
Hteo bih radi eventualnog prikupljanja novca izracunati troskove odlaska za svoju porodicu ako nas odaberu na lutriji, pa vas molim da mi napisete da li sam dobro razumeo cene na osnovu informacija sa foruma?! Troskovi od izvlacenja do sletanja u Americi bi trebali biti - vize - medicinski pregledi - avionske karte Posto smo mi troclana porodica onda racunam Vize - 3 x 819 dolara Medicinski pregledi - za suprugu i mene sa vakcinama ukupno 2 x 110 dolara ako sam dobro razumeo. Kolika je cena pregleda za dete od 3 godine? Avionske karte - Nama bi verovatno trebale karte do Cikaga. Kolika bi priblizno bila cena putovanja za nas troje (supruga, ja i dete od 3 godine) do Cikaga? Da li postoji jos nesto sto je neophodno po proceduri proci i platiti? Troskove prikupljanja dokumentacije za razgovor, te troskove putovanja po SRB tokom procedure, ne bih ovde pridodavao. |
Bila je već tema, pogledaj ovde http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=639
Što se tiče skupljanja para mislim da ne treba sada previše da se opterećujete time (što zbog šansi na lutriji i ostalo) ali svakako je dobro imati u vidu da znate da li biste bili spremno toliko sredstava da izdvojite pošto je cela porodica u pitanju. |
Sad jedno moze se reci glupo pitanje ali meni to stvara zabunu. Prilikom popunjavanja prijave u polju 8. Mailing Adress pod 8e. District/County/Province/State sta tu da stavim ako mi je grad Uzice? Je li se tu isto da stavim Uzice ili sta? posto kod nas grad nije podeljen na opstine (kao sto je recimo slucaj u Beogradu).
|
Citat:
|
Pokusala sam da ostavim prazno, ali ne moze. Izlazi mi error i kaze da je to polje obavezno. Sad ne znam da li da stavim ponovo Uzice u svojstvu opstine ili da stavim Serbia kao "state"...
|
@
Jednostavno Uzice, Uzic[a]e[ma] :==D: Smatram da je to relavantno, pored svega ostalog a mozes i Zlatiborski Okrug Sve ce biti online, tako da relevantna stvar po meni. Ja bar mislim da ce biti ovakvo, koga "izvuku" skupljace dokumenta i cekati intrevju. Druga kuferta kao do sad ce biti formalnost a verovatno i trazeni obrasci ce se pounjavati On line tako su barem najavili. Meni nije poznato da ko je dobio prvu kovertu imao problema da izvede proceduru do kraja osim novcanih, previse odlaganja, i krivicnih dela i etc stvari koje se u startu traze. |
Citat:
|
evo ljudi ja zeznuo stvar!
prijavio se i poslao bez razmišljanja! naime problem je što imam 3 godišnju školu, a stavio tamo High School degree dali se još kome to desilo ili sam ja jedini moron ovde! šta sad da uradim? |
Citat:
Medjutim, da stvar bude jos gora - samo ti je jos to falilo, zar ne? - ne brini se za to, sa trogodisnjom skolom ionako nisi imao sanse bez odgovarajuceg radnog iskustva sta god da si napisao... sorry....i ukoliko nisi naveo to iskustvo koje je veoma precizirano u pravilima, onda cekaj sledecu godinu i prijavi se onda sa pravim iskustvom.. |
Citat:
A i ovo mi je čudno da bi to bila diskvalifikacija jer je kliknuo da ima srenju školu. Pa ima srednju školu (samo trogodišnju). Glupo je da se zbog toga diskvalificira. Kad dođe vrijeme za slanje podataka u Kentaki tamo se uredno navede da se apliciralo temeljem iskustva, navede se kojeg, kasnije na razgovoru u ambasadi se to i dokaže(potvrda, radna knjižica ili što već) - i to mi djeluje logično! Ako sam u krivu demantirajte me! |
Citat:
|
a sad šta je tu je!
nemam višu školu, ali ni zanimanje 4 i 5 stupnja, ali ako dođe do toga, onda ču vidjet šta ču! nek sad ostane tako, pa mođda progledaju kroz prste (moš mislit) nego več kad sam ovde da vas pitam, vjerojatno je več na forumu, ali sam toliko toga pročitao da više neznam ni di ni šta, dali mogu prijavit i suprugu za lutriju, bez obzira što je več u mojoj prijavi? mislim neče bit problema da izgleda duplo? unapred hvala! |
--------------------------------------------------------------------------------
Da li se ovaj uslov o minimalnom obrazovanju odnosi samo na aplikanta ili i na supruznika? |
Citat:
|
kako to misliš?
na moje pitanje ili? ja sam po struci vozač i imam 10 godina iskustva na kamionima znači ako sam dobro skužio, može se i moja supruga prijavit bez obzira što je na mojoj prijavi! odlično jer ona ima 4 godišnju srednju školu! |
@ american muscle
Mozes naravno prijaviti i suprugu ako ispunjava uslove,tako vam se sanse uvecavaju. @oktobar 10 Samo na aplikanta,on podnosi dokaz o skoli ili radnom iskustvu. |
Citat:
hvala na odgovoru! več sam bio izgubio nade zbog trogodišnje škole, ali sad smo opet u igri |
Pozdrav svima. Suprug i ja smo odlucili da se prijavimo ove godine prvi put i evo celo vece citamo postove, sajt je stvarno od velike koristi. Ostale su nam nerazjasnjene samo dve stvari (barem sto se prijave tice :)
Vezano za obrazovanje odnosno radno uskustvo, znaci definitivno je da radno iskustvo ne moze biti dodatna prednost vec je samo preduslov da se ispune osnovni uslovi? Npr ako ja imam fakultet, ali imam i 10 godina iskustva kao art direktor sto je Job zone 4, range 7<8 da li mi je bolje da idem na to, ili da samo stikliram university degree. Posto je ILI ILI. Druga stvar je sto ja imam srpsko drzavljanstvo, a suprug i dete hrvatsko, tj suprug ima dvojno (zivimo u Beogradu). Onda njegova aplikacija ide na Hrvatsku, a moja na Srbiju? Avaj... Ako neko ima odgovor na ove nedoumice, hvala puno unapred i srecno svima! |
Sonjka, bitno je da se minimum zadovolji a to je srednja skola, sve ostalo (fakultetska diploma i radno iskustvo) ti nece pomoci da te "pre izvuku u odnosu na druge". Kako bi izbegla dokazivanje tih 10 godina radnog iskustva, ja ti savetujem da ides na university degree.
Sto se drugog pitanja tice, odgovor je da, ti ides na Srbiju a suprug na Hrvatsku jer ste u tim zemljama rodjeni. |
uh, ma nemam problem s dokazivanjem 10 godina iskustva, radila sam u poznatoj marketinskoj agenciji (velikoj i u Americi) pa reko' ako je to prednost... ali ako bubanj ne pravi razliku... I sta ako npr moj suprug dobije GC, isao bi na intervju u hrvatskoj, a sta bi bilo sa mnom... hm... necu vise da razbijam glavu, sta bude bude...
|
Mislim da je bio na forumu slican slucaj...da je supruga iz Hrvatske i da je i njoj intervju bio u Beogradu,samo su morali jos nesto od papirologije ,mislim, da dodaju....pogledaj malo bolje deo foruma gde su iskustva razgovora u ambasadi...
|
informacija
Pozdrav ja sam nova na forumu interesuje me da li sam zakasnila sa aplikacijom ili ne?Unaprijed hvala.
|
Za ovu godinu jesi.
Sačekaj oktobar sledeće godine, a u međuvremenu prouči šta ima na forumu ako si zaista zainteresovana za GC. :) |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 06:38. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.