-
Vaša strana
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
trazim kuvara i osoblje za moj novi srpski restoran!
Ja tražio, tražio I nisam našao srpski restoran nigde pa resih da napravim jedan...treba mi kuvar koji zna naše specijalitete, uključujući roštilj, ima papire- GC, I stanuje u mojoj blizini, oko San Jose-a. I jedan konobar.-ica, sa relativnim engleskim. Pa da probamo... :pekarka:
|
vrhunski |
30.07.2012 01:05 |
lol :) jel nudis H1B vizu ? :)
Eto nas ko prve musterije :)
|
feanor997 |
30.07.2012 03:04 |
Ja bih jedne cevape sa duplom lepinjom i lukom :) :grin:
|
E neka ti je sa srecom i nek ti se navuku musterije da dolaze u sto vecem broju. Ja sam jednom upoznala jednu Amerikanku Poljskog porekla iz Los Andjelesa kojoj je prva reakcija na zemlju odakle sam bila aaa "cevapcici"... Jela negde u L.A.-u.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik feanor997
(Poruka 30619)
Ja bih jedne cevape sa duplom lepinjom i lukom :) :grin:
|
Odma' stize...za jedno mesec dana ako sve bude po PS-u...a za pice, moze jedna Grasevina? :obrva:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik vrhunski
(Poruka 30618)
lol :) jel nudis H1B vizu ? :)
Eto nas ko prve musterije :)
|
Jok H1B, samo domaci "zelenasi"...pa izvolte u radnji, al malo kasnije, cuce se.
|
sonofamom |
30.07.2012 17:45 |
dobra ideja. svidja mi se.....ali prvo i osnovno:
kol'ko placas rostilj majstora?
:)
|
sonofamom |
30.07.2012 17:46 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Score
(Poruka 30622)
Jok H1B, samo domaci "zelenasi"...pa izvolte u radnji, al malo kasnije, cuce se.
|
a bas mora green card? sa drzavljanstvom ne primas? :)
|
landlord |
30.07.2012 18:36 |
Mislim da ti je bolje da se okrenes amerikancima kao klijenteli, a da proturis cevape i neke nase specijaliteti kao prilog tome. Nasi ljudi nemaju naviku jedenja po restoranima toliko cesto.
Uz restoran obavezno otvori i prodavnicu sa nasim proizvodima. Tako da neko ko dodje da kupi plazmu, ima priliku i da pojede cevape.
Mozda za tu regiju bi ti bilo bolje da otvoris nesto sa zdravom hranom, prodajom domacih (kalifornijskih) vina... mada ne znam kako bi uz to isli cevapi :)
Sa srecom u svakom slucaju
|
vrhunski |
30.07.2012 20:24 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik landlord
(Poruka 30627)
Mislim da ti je bolje da se okrenes amerikancima kao klijenteli, a da proturis cevape i neke nase specijaliteti kao prilog tome. Nasi ljudi nemaju naviku jedenja po restoranima toliko cesto.
Uz restoran obavezno otvori i prodavnicu sa nasim proizvodima. Tako da neko ko dodje da kupi plazmu, ima priliku i da pojede cevape.
Mozda za tu regiju bi ti bilo bolje da otvoris nesto sa zdravom hranom, prodajom domacih (kalifornijskih) vina... mada ne znam kako bi uz to isli cevapi :)
Sa srecom u svakom slucaju
|
Prodavnica vec ima :) Licno mislim da bi islo solidno ima bas dosta ljudi.
|
landlord |
30.07.2012 21:11 |
Opet kazem, nasi ljudi nemaju naviku stalnog odlaska po restoranima. Dosta nasih ljudi u Chicago-u koji se bave ovim poslom ne drze samo nasu hranu. A u Chicagou je daleko veci broj nasih ljudi nego u San Jose-u i okolini. U svakom slucaju neka mu je sa srecom.
|
Landlord, hvala na savetima. Ja cu, ako taj restoran stvarno postane realnost, pokusati da predstavim nasu-jugoslovensku- kuhinju i amerima takodje, ali mislim da ce se nasi ljudi ovde vise obradovati. Ukljucujuci i mene.
U mom restoranu se NECE SLUZITI SENDVICI ZA RUCAK (:wtf:)!!! To cvrsto obecavam!
Profil nasih ljudi u Cikagu i ovde je razlicit, ovde su ljudi masovno u IT industriji ciji je prosek plate oko 120.000$ a u Cikagu je verujem neeesto manji. A sa vise para ti se i navike menjaju.
Hvala na lepim zeljama u svakom slucaju!
|
Aristotel |
02.08.2012 01:48 |
Igram ove godine lutriju, ako pozelenim! Eto me kod tebe radio m sam dugo u kuhinji, a imam i iskustva kao konobar! :) Tako ako pozelenim tebi se javljam! :)
|
dreadnot |
03.08.2012 18:35 |
Ja cu da jedem.... mada kuvam strava pasulj... ('bem ti 50 characters!)
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik landlord
(Poruka 30629)
Opet kazem, nasi ljudi nemaju naviku stalnog odlaska po restoranima. Dosta nasih ljudi u Chicago-u koji se bave ovim poslom ne drze samo nasu hranu. A u Chicagou je daleko veci broj nasih ljudi nego u San Jose-u i okolini. U svakom slucaju neka mu je sa srecom.
|
Kako ko. Ja vala idem vise nego sto treba, skoro svaki radni dan. Dok sam bila student nisam ali zato sad idem veoma cesto. Ali oni zovu restoran sve pa i Mc Donallds
|
sonofamom |
03.08.2012 19:11 |
mislim da Score uopste nije ozbiljan... u stvari, hteo je eto da se pohvali da zaradjuje 120K, i to je sve. ali to moze i na drugaciji nacin. a ne da zamajava ljude.
u protivnom, da stvarno trazi osoblje, odgovorio bi na moja pitanja, ili bi vec i sam izneo uslove i pre nego sto sam ga pitao kolika je plata itd.
znaci, two thumbs down za temu.....
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreadnot
(Poruka 30706)
Ja cu da jedem.... mada kuvam strava pasulj... ('bem ti 50 characters!)
|
E, a ja licno pravim takve punjenje paprike i sarmu...mada to mu nekako dodje na isto, punjeno ovo, punjeno ono...
Bice povuci potegni za lokaciju, svi agenti me pitaju, a jel ti ovo prvi restoran ili si imao i pre ? Kad kazem prvi, e, to je vidis problem, bla, bla....? :gun::belj:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik sonofamom
(Poruka 30709)
mislim da Score uopste nije ozbiljan... u stvari, hteo je eto da se pohvali da zaradjuje 120K, i to je sve. ali to moze i na drugaciji nacin. a ne da zamajava ljude.
u protivnom, da stvarno trazi osoblje, odgovorio bi na moja pitanja, ili bi vec i sam izneo uslove i pre nego sto sam ga pitao kolika je plata itd.
znaci, two thumbs down za temu.....
|
Pa ajde da ti odgovorim: pitas za platu i jel moze i amer? I to ti su ti pitanja? A sta si ponudio pa da znam sta kupujem? Jesi li rekao sta znas da radis, kakvog iskustva imas, ko si uopste ti? I ocekujes da ti kazem koliko cu da te platim? Za sta?
Sa takvim stavom nikad nece naci posao nigde druze moj...
I ja se nikad nisam hvalio da zaradjum tolike pare? Aj batali tu pricu...
|
sonofamom |
04.08.2012 00:47 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Score
(Poruka 30711)
Pa ajde da ti odgovorim: pitas za platu i jel moze i amer? I to ti su ti pitanja? A sta si ponudio pa da znam sta kupujem? Jesi li rekao sta znas da radis, kakvog iskustva imas, ko si uopste ti? I ocekujes da ti kazem koliko cu da te platim? Za sta?
Sa takvim stavom nikad nece naci posao nigde druze moj...
I ja se nikad nisam hvalio da zaradjum tolike pare? Aj batali tu pricu...
|
klasicna srpska posla....nudi posao a ne govori ni sta nudi. nisi ni objasnio detaljno sta zapravo trazis. a ocekujes od nekoga da ti se javlja i objasnjava sta zna da radi? hahahah. pa zar se nisi malo kultivisao na zapadu cobane? pogledaj malo oglase za poslove u Americi, u najvecem broju slucajeva je navedena plata i da li imaju beneficije itd. ti bi izgleda da budes privatnik ko u srbiji, uzmes neku budalu na par meseci, ne platis mu, pa ga posle sutnes, ali batice te fore ne prolaze ovde. tema ti je krajnje glupa i provokatorska.
i ne kaze se "i to ti su ti pitanja" slepce, nego "i to su ti pitanja". ti 120 K nisi video ni na filmu, dok ja jesam i u real life. nastavi da sanjas o kafani....
|
vrhunski |
04.08.2012 01:56 |
Citat:
(Poruka 30714)
i ne kaze se "i to ti su ti pitanja" slepce, nego "i to su ti pitanja". ti 120 K nisi video ni na filmu, dok ja jesam i u real life. nastavi da sanjas o kafani....
|
Ne znam za ovo seljak/coban i ta prepucavanja al veruj mi sonofamom gresis silno za scorea :). Nemoj da te zavara sto je to internet/forum jer nikada ne znas koga mozes da sretnes.
Osim toga svakako je dobro pohvaliti svaku inicijativu da se zapocne nesto pa cak i da je neuspesno pogotovo kada je neko u US godinu dana.
Sad bi ti napisao jos par reci al necu bas ni da ofirem scorea previse neka ti napise sam ako zeli ali ja mogu samo da ti kazem da je njegova family jedna od najuspesnijih za tako kratko vreme i da se predstavlja vrlo skromno u odnosu na sposobnosti/uspesnost. Svoju "porodicu" mislim ja i zena smatram takodje sposobnom al iskreno ti kazem score and family ti je za klasu bolja i od nas i od vecine ovde tako da ono suzdrzi se pisanja o necemu sto ne znas. Da ga poznajes drugacije bi pricao veruj mi. Pisi kritikuj al na korektan nacin. Napisi ok evo ti primer (pa stvis URL) kako se daje oglas i niko se nece ljutiti al ti ga pretera. Osim toga u 'start-up' firmama covek uvek moze da 'pregovara' o raznim stvarima jer na pocetku su biznismeni najotvoreniji za saradnju, hocu reci napisao je uopsteno jer verovatno i jeste "uopsteno".
Sto se tice toga da ofire da ima 120k ili sta vec nije istina. Cak sta mislim previse je onako skroman pa ni ne ofire sta i kako. Videces sta je neskromnost za mesec-dva na mom blogu :D tj potpuno 'open source' :D
|
Citat:
(Poruka 30714)
klasicna srpska posla....nudi posao a ne govori ni sta nudi. nisi ni objasnio detaljno sta zapravo trazis. a ocekujes od nekoga da ti se javlja i objasnjava sta zna da radi? hahahah. pa zar se nisi malo kultivisao na zapadu cobane? pogledaj malo oglase za poslove u Americi, u najvecem broju slucajeva je navedena plata i da li imaju beneficije itd. ti bi izgleda da budes privatnik ko u srbiji, uzmes neku budalu na par meseci, ne platis mu, pa ga posle sutnes, ali batice te fore ne prolaze ovde. tema ti je krajnje glupa i provokatorska.
|
He, he, coban, ova ti je dobra! Originalno nema sta...U svakom slucaju hvala ti za dobronamerne savete, pokusacu da ih se setim za sedeci put kad budem nekog trazio preko foruma!
A za pravopis, oprosti jbg, jednom coban - uvek coban...
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik vrhunski
(Poruka 30715)
Ne znam za ovo seljak/coban i ta prepucavanja al veruj mi sonofamom gresis silno za scorea :). Nemoj da te zavara sto je to internet/forum jer nikada ne znas koga mozes da sretnes.
Osim toga svakako je dobro pohvaliti svaku inicijativu da se zapocne nesto pa cak i da je neuspesno pogotovo kada je neko u US godinu dana.
Sad bi ti napisao jos par reci al necu bas ni da ofirem scorea previse neka ti napise sam ako zeli ali ja mogu samo da ti kazem da je njegova family jedna od najuspesnijih za tako kratko vreme i da se predstavlja vrlo skromno u odnosu na sposobnosti/uspesnost. Svoju "porodicu" mislim ja i zena smatram takodje sposobnom al iskreno ti kazem score and family ti je za klasu bolja i od nas i od vecine ovde tako da ono suzdrzi se pisanja o necemu sto ne znas. Da ga poznajes drugacije bi pricao veruj mi. Pisi kritikuj al na korektan nacin. Napisi ok evo ti primer (pa stvis URL) kako se daje oglas i niko se nece ljutiti al ti ga pretera. Osim toga u 'start-up' firmama covek uvek moze da 'pregovara' o raznim stvarima jer na pocetku su biznismeni najotvoreniji za saradnju, hocu reci napisao je uopsteno jer verovatno i jeste "uopsteno".
Sto se tice toga da ofire da ima 120k ili sta vec nije istina. Cak sta mislim previse je onako skroman pa ni ne ofire sta i kako. Videces sta je neskromnost za mesec-dva na mom blogu :D tj potpuno 'open source' :D
|
E, bre vrhunski, komso, polako, pa uobrazicu se bre, alo? I sta cu onda, ko ce sa mnom na kraj...
|
Ninovranje |
04.08.2012 11:27 |
Citat:
(Poruka 30714)
|
Ovo jos nije bilo ovde na forumu, dokle je sve ovo stiglo :no::no::no:
Sta li rade nasi admini i mod, ja bih ovog izbacio odmah odavde. Onaj ko ne ume da se ponasa i napise nesto korisno, a pri tom i vredja ostale clanove nije mu mesto ovde.
Score tebi svaka cast, osobe kao sto si ti retko se mogu naci, i mogu reci sve najbolje o tebi, a ovaj napaljenko nema pojma sta pise i vredja ljude koje i ne poznaje, tako da ne vredi spustati se na taj nivo prostakluka i bezobrazluka vec samo iscooliraj :papa::papa::papa:
|
Kavana jos nije ni otvorena a vec imamo jedan pravi lepi klasicni srpski verbalni duel. Ja mislim da uzmemo svi po jednu rakijicu i oma se osecam kao kuci. Gde su ostali da pametuju? :beer: :ziveli2:
|
Photographer |
04.08.2012 20:22 |
Samo napred Score! Ako trebaju neke fotografske usluge (za meni, reklame i slicno) samo vici ;)
|
Ma samo napred. Iskren da budem, bilo kome ovde nije toliko bitno cija je "kuhinja" nego koliko je hrana ukusna ili kvalitetna. Amere ces verovatno privuci na marketing, kada jednom probaju, dolazice sigurno. Ja sam vodio par Indijaca u jedan ex-yu restoran, jeli piletinu, pecurke, cevape i proju, posle toga me stalno smarali da idemo tamo :) O bureku da ne pricam :)
Jeste da je Kalifornija drugacija, ali cenim da i tu ljudi jedu po restoranima, i kada jednom nadju mesto koje nudi dobru atmosferu i dobru klopu, dolazice tu bez obzira da li on bio srpski, kineski ili bilo sta drugo.
A za nevaspitane provokatore, mozda si mislio dobro ali si se izrazio jako lose. Vredjao si ljude koje ne poznajes i to nije lepo. Doveo si do situacije da je nas sramota sto si ti Srbin...
|
"O, narode moj", sto reko Kralj Ibi, bas vama hvala na nesebicnoj podrsci u ovom kriticnom trenutku moje prethodno preterano rano i nepotrebno prekinute karijere...najescemo se mi jos prebranca, curke sa podvarkom i sarme i cevapa...ma ima i raso da pijemo za novaka u mojoj buducoj instituciji, samo da se kalibrisem sa ovim "zaglavljenim" agentima za nekretnine :ohman:
Pozdrav (skoro) svima :bigkiss:
|
landlord |
06.08.2012 02:02 |
Otvoriti restoran moze biti super stvar i moze da donese jako veliku zaradu. Znam par ljudi koji su ili bili u tom poslu ili su jos u tom poslu. Napravili su neke jako ozbiljne novce. Ni jedan od ovih restorana je/nije bio zasnovan samo na nasoj kuhinji. Naravno treba reci da je to posao koji se radi bukvalno 24/7 i da sve pravite from scratch i nista se ne baca :) ako hocete resotran koji pravi pare.
Kao sto sam vec rekao, score neka ti bude bistro. :)
|
Siberian |
06.08.2012 03:03 |
ja cu jednu porciju paprika silja i kiselu vodu, a za poslasticu moze ledene kocke il cupavci
i da mi spremis da ponesem kilo pecenja
|
Good Spirit |
06.08.2012 03:33 |
U Hjustonu postoji jedan bosanski restoran da ja znam i cini mi se da posluje sasvim lepo a koliko se secam bila su samo nasa jela tamo.
http://cafepita.weebly.com/index.html
Inace uvek je puno i pre koji mesec su promenili lokal, pomerili se 20m u dosta veci prostor u koji moze sada da stane dosta ljudi.
Mi idemo bar jednom mesecno tamo a inace se hranimo po okolnim restoranima skoro svakodnevno.
Srecno!
|
vrhunski |
06.08.2012 06:03 |
|
srboljub89 |
06.08.2012 15:13 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Good Spirit
(Poruka 30736)
U Hjustonu postoji jedan bosanski restoran da ja znam i cini mi se da posluje sasvim lepo a koliko se secam bila su samo nasa jela tamo.
http://cafepita.weebly.com/index.html
Inace uvek je puno i pre koji mesec su promenili lokal, pomerili se 20m u dosta veci prostor u koji moze sada da stane dosta ljudi.
Mi idemo bar jednom mesecno tamo a inace se hranimo po okolnim restoranima skoro svakodnevno.
Srecno!
|
http://www.dailymotion.com/video/xb5...pit_shortfilms
Msm da Guy nikad nije jeo bolja jela. Cevapi... mmmmmmmmmmmmmm
|
"nas " restoran je postojao u SF-u 90-tih ali je zatvoren
upoznao sam bivse vlasnike koji sada imaju restoran sa "regularnom americkom hranom"
sto se tice zaposljavanja i nezaposlenosti ..videces koliko ce STOTINA ljudi da ti se jave ako stavis oglas reciomo na craigs list-i
(nezaposlenih u SF ima ko blata narocito ljudi koji bi radili poslove u "hospitality industry")
upoznah jos jednog lika koji sprema rastoran (mozda kafic ) u zavisnosti koju ce lokaciju da obezbedi valjda (u SF -u je oko 10 godina )-koliko se secam on i njegov partner spremaju oko milionceta da uloze
PS kad sam pre dve godine bio u majamiju bas je "pukao" "nas " restorans a pljeskavicaa i cevapima na jako dobroj lokaciji
|
Good Spirit |
07.08.2012 13:29 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik srboljub89
(Poruka 30740)
|
Hehe znam za ovo, a i u samom restoranu ima slika Guy-a sa ekipom iz restorana.
Ovaj restoran postoji postoji duze vremena, bar su mi tako rekli i kao sto sam napisao uvek ima ljudi i cini mi se da rade sasvim lepo. Ove godine su presli u veci lokal, koji je dosta lepsi.
Lokacija mu je van grada, ja imam da se vozim 20-30min do tamo, ali vredi, klopa im je odlicna. Dokle god je klopa dobra mislim da nema problema za poslovanje.
Kada vec dajemo ideje za Score, ja bih u restoranu voleo da mogu da kupim kajmak. Plazma i ostale stvari me ne zanimaju previse, ima ih ovde po hjustonu u svakoj radnji sa istoka .. :)
|
Bockyman |
07.08.2012 15:10 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik good spirit
(Poruka 30751)
hehe znam za ovo, a i u samom restoranu ima slika guy-a sa ekipom iz restorana.
Ovaj restoran postoji postoji duze vremena, bar su mi tako rekli i kao sto sam napisao uvek ima ljudi i cini mi se da rade sasvim lepo. Ove godine su presli u veci lokal, koji je dosta lepsi.
Lokacija mu je van grada, ja imam da se vozim 20-30min do tamo, ali vredi, klopa im je odlicna. Dokle god je klopa dobra mislim da nema problema za poslovanje.
Kada vec dajemo ideje za score, ja bih u restoranu voleo da mogu da kupim kajmak. Plazma i ostale stvari me ne zanimaju previse, ima ih ovde po hjustonu u svakoj radnji sa istoka .. :)
|
има кајмака и "кајмака". прави наш, ужички или из тог краја кајмак ћеш тешко наћи, а неке бугарске или оне који праве неки наши људи у уса већ могу да се нађу, али какви су то кајмаци, питање је сад...
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Bockyman
(Poruka 30753)
има кајмака и "кајмака". прави наш, ужички или из тог краја кајмак ћеш тешко наћи, а неке бугарске или оне који праве неки наши људи у уса већ могу да се нађу, али какви су то кајмаци, питање је сад...
|
Ja sam nalazila neke, blagi uzas. Kao neka mast iz mleka ali onako pliva u mleku, ni prici onom nasem. Sad mozda zato sto sam iz Uzica pa mi je visok standard sto se toga tice, ne znam. Nisam vise nikad kupovala. Videla sam negde da Sabacka mlekara je pocinjala neki izvoz za SAD. klikni E sad, gde ga to izvoze i gde ima da se nadje, ne znam...
|
ZeljkoUSA |
08.08.2012 11:50 |
@Score
Puno srece sa lokalom, za pocetak....
Ostalo cemo kasnije :bravo: :bravo: :bravo:
|
Takodjer sretno sa restoranom. Sigurno nije lako opstat uz veliku konkurenciju ali uz puno truda i nekad malo srece sve je moguce!
|
Javi kad pocne sa radom, a nadasm se da ce uskoro, pa da svratimo na neku klopicu u prolazu... :ziveli2:
:bravo:
|
Score, nadje li ti osoblje? ......................................
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 10:48. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.