![]() |
|
Prijava za ovu godinu i neka pitanja :)
Cao svima,
Zanimaju me neke stvari koje nisam mogao da pronadjem ovde na sajtu. Vidim da se prijava odrzava svake godine u oktobru/novembru. Ali me zanima sledece, koliki su vremenski razmaci u dobijanju odgovara. Video sam da posle prijave u oktobru recimo, ako ste izvuceni dobija se odgovor (prva koverta) u maju/junu naredne godine. Mene zanima koliko je eventualni razmak izmedju prve i druge koverte, to nisam uspeo da nadjem :/ Cuo sam da postoji neki odredjeni rok kada dobijete zelenu kartu da morate da odete u USA. Pa me zanima ako neko zna nesto o tome? :) Toliko od mene, pozdrav! :) |
Citat:
Prijavu popunis na zvanicnom sajtu http://travel.state.gov/content/visa...isa/entry.html u oktobru 2014. i obavezno zapamtis Confirmation Number jer ce ti kasnije trebati da proveris da li si izvucen (posle 1.maja 2015). Dakle, sam proveravas, nema vise koverti, pravila su se promenila. Posle toga zavisno od broja pod kojim te izvuku, (ne)budes pozvan na intervju. Nakon dobijanja vize imas 6 meseci da odes u USA. To bi bilo ukratko. |
Ciao svima,
Planiram da se ove godine prijavim, ali imam jedno pitanje. Zavrsila sam visu turisticku skolu 2god- college of tourisam, sta da upisem u formular? Ima samo university degree. Hvala |
Familly,
Javite kad zavrsite intervju, i kako je bilo. Zanima me jer smo mi odlozili jedan intervju u februaru, i sada nema mesta, tj nema brojeva. Cekamo i nadamo se da ce se nesto promeniti. Zelim puno srece |
Citat:
Izvini jel ima nesto novo iz amasade? Ili ideju ili informaciju gde bi mogli da potrazite pomoc u americi vezano sa ovim? Njihovom DoS, nemam poima gde bi se dobilo povratno info. |
Nazalost nema lepih vesti. Juce zvala ambasadu, nema brojeva. Sluzbenik je rekao da je bio dovoljno strpljiv za nas slucaj (sto mu je inace posao, ali u Srbiji sme tako da se kaze) i da vise ne zovemo i da ce nas on zvati ako stignu brojevi. Inace sluzbenik iz ambasade nam je rekao da se javimo u petak (juce) kako bi videli da li su stigli brojevi za sredu za intervju, i onda kad pozoves kao dosadan si.
Razmisljam kome da se obratimo, mislim da je definitivno velika iskoriscenost brojeva, ali ne zelim da zavisim od dobre volje sluzbenika koji moze da nas nikada i ne pozove, a brojeva mozda bude u nekom trenutku. Nas kum (zivi u Usa) ima prijatelja koji radi u imigracionom tamo pa fe kod njega da se raspita sta se to desava ove godine, pa ako vredi nekome da se obratimo. Svakako javljamo ako jesto saznamo. Pozdrav |
Citat:
|
Meni nesto nije jasno o kakvim brojevima govori sluzbenik i odakle stizu :)
Citat:
|
Sombrero,
Rec je o broju koji dobijes kad te izvuku, i ako ga ne iskoristis u mesecu kada ti je zakazan intervju, gubis taj broj i cekas da dobijes novi. Posto je ove godine velika iskoriscenost brojeva, za sada nema brojeva za nas koji smo odlozili intervju. Pozdrav |
Citat:
|
Citat:
Pozdrav |
Zato sam i postavio pitanje ubacila me u rebus informacija da sluzbenik ceka nove brojeve :).Mozda ga samo nisu najbolje razumeli mozda trenutno nema viza slotova za odlozene intervjue, a viza ocito da i dalje ima...
Citat:
|
Zana,
Ne izmisljamo nova pravila, vec prenosimo sta su nam rekli. Odgovor NEMA BROJEVA mozda znaci da nema viza, ali nama je receno da nema brojeva za razgovor. Mozda ste Vi u pravu da nas broj ne propada, ali jedini odgovor je da nema brojeva za intervju, i ostaje nam jedno da cekamo, vise ne znam ni sta su pravila ove lutrije. Ako ne mozete da pomognete, ne napadajte nas, nikome u ovoj situaciji nije lako. Nadam se da necete imati ovakve probleme. Pozdrav, |
Citat:
I drugi su rekli da su takvo info dobili iz ambasade (novi broj znaci novih kolicina viza) Normalno tvoj broj ostaje, ali nema se korista ako neko ne dobije novu kolicinu viza Koliko znam nece vise biti "novih"viza za EU. Jedino resenje je da se negde u USA obrati (MOLI)pa ako se uspe uspe. Neznam samo kakav je status za septebra. |
Citat:
Informacija za koje BROJEVE ce biti ZAKAZAN visa intervju se nalazi u VISA BULLETIN-u. Na pocetku svakog meseca se objavljuje informacija za naredni mesec, te AKO BUDE BILO KAKVIH PROMENA ZA "CURRENT" BROJEVE, DOS ce poslati tu informaciju amabasadama. "Dobitnici" sa visokim brojevima ove godine nisu imali srece, dobitnici koji su resili da odloze intervju i ni manje ni vise nego docekaju poslednji mesec obrade su takodje "out of luck"... Ne napadam ja nikog, nego retko ko vise zna da razumno pise i objasnjava situaciju a da svima bude jasno o cemu se radi. To sta su vama rekli u Ambasadi, sta ste vi culi od njih, na koji nacin ste to prepricali i onda srocili ovde - mogu da budu cetiri razlicite informacije. Sta se nagledah na ovom forumu, kojih izraza, kojeg pravopisa, kojih objasnjenja - bilo sad nekom milo ili ne, mozemo da se vadimo na telefone, brzinu, ili da na internetu to nije bitno... ne zaboravite da vas ljudi procenjuju na osnovu napisanog, u nekim situacijama buducnost moze da vam zavisi od toga....Mogu ja da budem fina koliko god hoces, nego ne verujem da ce da finoca da ti pomogne, nikakvi brojevi nece stici sve jedno. Druga stvar, napises ovde cinjenice i kome god to ne odgovara, odmah drvlje i kamenje po tebi. Cime sam ja to tebe napala? I zasto ja ili bilo ko drugi ne bih pisala ovde ako ne mogu da pomognem? Ako ispravljanje terminologije koju koristite i objasnjavanje procesa vi ne vidite kao pomoc, to zaista nije moj problem. Ja da vam pricam bajke necu (mogu ali necu). Vi mozete kako hocete da razumete sve ovo, za par meseci ce neki novi dobitnici da citaju sve ovo i onda ce da krene lavina zbunjenih pitanja oko "cekanja brojeva da stignu"... |
p.antic
Izvini samo da pitam jeste dobili neko novo info u vei vaseg problema ? |
MagedonMM,
za sada jos nista. Cekamo da nas pozovu iz ambasade ako bude slobodnih viza. Da li imate ideju kome da se grupno obratimo, ako bi ti uopste moglo da nam pomogne, vidim da nas ima vise sa odlozenim intervjuima. Javljam ako bude novih vesti. Pozdrav |
Citat:
Necu da budem negativac ali mislim da su nam sanse 0,00000..1%.. Gde i da smo poslali email kazu obrati se u ambadadu, iz ambasade isti odgovor tako da samoostae da se nerviramo jos koju nedelju |
MagedonMM,
Znam da svi upucuju na ambasadu, a ambasada za sada ima samo jedan odgovor, nema brojeva. Cekamo prijatelja iz Usa da ako nesta sazna da javi vezano za DV-2014, a nama ostaje samo da cekamo..... Svakog dana mislim da su sanse sve manje, ali mozda se nesto promeni.... Znam da smo propustili veliku sansu, ali nema nerviranja, neka druga vrata ce se mozda otvoriti. Pozdrav, |
Citat:
Ovo stvarno treba da se zapamti :) Znam da smo propustili veliku sansu, ali nema nerviranja, neka druga vrata ce se mozda otvoriti. |
Sega znam deka nekoi ke negiraat
ama moje iskustvo so ovi iz MAKEDONSKA AMBASADA vcera I zavcera na telfon DRSKI , AROGANTNI , mislat deka se veci amerikanci , motiv plus da begam od tuka .:( |
Znam da nije nesto bitno nego hajde da spodelim
Danas sam procitao da i u tursku imaju problema oko intervjua i dobijanje vize tako barem pise na forumima. Samo da ukazem da ne izimate ovo zdravo za gotovo (tako pise na ovim "stranim" forumima. Pozdrav |
:)
Pozdrav svima
Da ne otvaram novu temu za vas mozda prostih pitanja pa cu se ovdje nadovezati. Novi sam na ovom forumu pa je red i da se predstavim iz Sarajeva sam i zovem se Ermin googlajuci dosao sam do ovog foruma pa rekoh da se prijavim i malo procitam. otvaro sam nedavno formular za prijavu koji ja ne kontam bas sve pa bih molio za pomoc nekog od vas ko je expert u prijavljivanju da mi pomogne kada bude vrijeme za to? (mozda putem skaypa) e sad dali da se ja i moja porodica svi zasebno prijavljujemo ili svi na jednom formularu? neznam sta se sve upisuje u taj formular ali jasam radio za americku vladu 2,5g i dali mi to pije vode oko dobijanja zelene karte? posto sam radio za njih u ratnom podrucju ja i moja porodica smo dobili njihove turisticke vize na 10g. meni ta vrsta vize nista ne predstavlja jer sa njom nemogu u americi da radim! Prijava pocinje prvog oktombra? Unaprijed zahvalan |
Citat:
Citat:
http://www.uscis.gov/green-card/gree...ategories-jobs Citat:
Citat:
Citat:
https://www.dvlottery.state.gov/ ili ovdje http://travel.state.gov/content/visa...isa/entry.html Nadam se da ti je sada malo jasnije kako i šta. |
Hvala na odgovoru sada mi je mnogo jasnije!
Sad jos sacekati da se prijavim i da se nadam... |
Citat:
|
[quote=mikiSA; (mada ja ne preporucujem ovo dok te ne izvuku)[/QUOTE]
ne kontam sta mi ne preporucujes? ok slike imam a sta jos da odradim? |
Ne preporucujem da ides kod fotografa : ja nisam a opet izvucena, neki misle da su slike te koje izvlace, ja ne smatram tako.
Ako imas slike svih clanova porodice (po onim dimenzijama navedenim) onda samo cekaj oktobar, novembar kad vec bude i popunjavaj aplikaciju/e. |
Miki šta sve treba od papira za prijavu za tu lutiju ili je dovoljno slike dimenzija 600x600px sa bijelom pozadinom ? i da te pitam kod prijavljivanja na lutriju kao čitao sam da se obavezno treba navesti članovi porodice,ali ja bi prijavljivao za sebe samo budući da mi mama ne planira ići,a sestra već jednim dijelom ima njihove papire,tako da samo prijavim sebe ? a i da se odluči mama na odlazak tamo da li bi za nju morao posebno prijavu raditi ili da navedem pod moju prijavu?
|
Rider HD,
Pod porodicu podrazumijevam muza zenu i djecu. Roditelje i sestru ne mozes povesti. Znaci on ako ima zenu i djecu sebe navodi kao glavnog aplikanta, i u formularu navodi da je ozenjen, i dodaje zenu i djecu. Zena, za sebe kao glavnog aplikanta navodi da je udata i dodaje muza i djecu u aplikaciji. Ovo je super stvar za one koji su vjencani, jer se time uduplavaju sanse. Mama moze igrati lutriju za sebe ako zeli (ili da joj ti popunis aplikaciju) Samo ti je potrebna digitalna slika 600x600 koju ubacujes u aplikaciju. Sve dokumente koji su potrebni pokazujes na intervjuu ako/kad te izvuku. |
mikiSA hvala puno na odgovoru,to mi je bilo nejasno jer sam čitao da se toobavezno mora navesti,a nisam znao da li se odnosi na supružnike ili brata,sestru i slično,zanima me zašto kažeš da se uduplavaju šanse ? mislim svjestan sam toga da ako iz jedne porodice više članova se prijavi da su šanse veće da jedno od njih bude izvučeno,ali nije mi jasno zašto jedan aplikant ima više šanse ako je u braku ?je li to znači da neoženjeni aplikanti imaju manje šanse? i još da pitam od papira za prijavu u oktobru ne treba ništa više osim slike 600x600 ? Hvala ti još jednom.
|
RiderHD nikakav problem, drago mi je da mogu pomoci sa odgovorima. Da, ako gledas statisticki mi neozenjeni smo sami, i time imamo manje sanse, zar ne?
Za prijavu samo slika je potrebna. Sretno! |
mikiSA hvala još jednom na pomoći i odgovorima,dobro kako vidim u tvom potpisu na forumu imala si sreće i izvučena si,pa eto nada postoji,po što vidim da se taj izbor radi računarski onda je vjerovatno svejedno kad se prijavim,kao i svi ostali kandidati volio bi dobiti jer me moja porodica koja je tamo na sve načine pokušava odvući tamo van BiH,tako da znam da bi mi smještaj hrana i slično bilo zagarantovano,i hvala:)
|
Evo mene opet i moje sledece pitanje
Kod mene i moje supruge pasosi pasosi vaze do sep.2015 a kod djece do may.2015 Dali je pametnije da izvadimo nove pasose prije same prijave na lutriju ili ako budemo izvuceni pa tek onda?! Da naglasim pasosi su biometriski! |
Citat:
|
Da li mogu ja da popunim prijavu za rodjake odavde iz US ili moraju oni otuda da popunjavaju sada u oktobru jel to ima neke veze,hvala
|
Nema nikakve veze odakle se popunjavaju prijave. Mozes i ti odatle slobodno.
|
Citat:
|
imam jedno pitanje. nisam mogao nigde da nadjem odgovor na ovo pitanje...
da li mi imovinsko pitanje (1, 2 stana na moje ime) pravilo problem u slucaju da apliciram i dobijem poziv na razgovor? da ne apliciram za dzabe :) |
Nece biti problem ni celu zgradu da imas. Jedini uslovi su da imas 4 godisnju srednju skolu ili vise i da nemas dosije.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 10:55. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.