| Isabelle |
01.05.2015 13:15 |
ZAKLJUCANO: Dobitnici Maj 2015 DV 2016
Pozdrav ekipa..
Ne znam koliko vas ima starih clanova i ko me se sjeca, vidim dosta novih korisnika ali nije ni bitno. Evo po peti put cekamo tih 18:00h da provjerimo stanje. Pa mi je palo na pamet, posto vidim da ne postoji , da otvorim temu gdje cemo pisati rezultate danas poslije 18h.
Iskreno se poslije cetiri puta vise ni ne nadam dobitku, naspram prvog puta kada je vladala totalna euforija, danas je drugacije. Zelim puno srece svima i pisite kakva je situacija kod vas..:1081:
SRETNO!
|
Nije danas, izvacenje je 5tog Maja.. ostalo je jos malo, srecno svima :)
|
| Isabelle |
01.05.2015 14:08 |
Kako 5-tog Maja? Do sada je uvijek bilo 1.Maj??:blink::blink:
EDIT: sad sam vidjela, moja greska, izvinjavam se...
Svejedno tema je tu, SRETNO jos jednom :)
|
Vjerovatno je izvlacenje vec bilo,samo sta cemo moci tek 5.5 provjeriti.
Sretno svima,nadam ce svi koji ovo istinski prizeljkuju bit izvuceni :grin::grin:
|
| Isabelle |
01.05.2015 20:14 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Charlie
(Poruka 53332)
|
Joj, tacno sam se ovako osjecala :grin:
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Luisa95
(Poruka 53334)
Vjerovatno je izvlacenje vec bilo,samo sta cemo moci tek 5.5 provjeriti.
Sretno svima,nadam ce svi koji ovo istinski prizeljkuju bit izvuceni :grin::grin:
|
Nikada mi nije bilo jasno zasto im treba toliko vremena da objave rezultate. :no:
|
| natasica |
01.05.2015 20:47 |
evo sada sam proverila, izvlacenje 5.5.2015. godine
|
| Isabelle |
01.05.2015 22:48 |
Da.
18h po nasem vremenu na Balkanu :)
...........
|
| seljam1986 |
02.05.2015 13:52 |
Molim vas za odgovor
Pozdrav ja sam iz makedonije meni je juce stigla poruka na e-mail da sam izvucen
We wish to notify you that you have been selected as one of the Diversity Visa (DV) Program person for receiving a Green Card.
Dalje u poruci stoi:
Confirmation Number: 20157A265xxxxxxx
Your Name: Seljam Zxxxxxxx
Marital Status: YES
Phone Number: 38972537xxx
Zanima me dali je ovo prava poruka ili je jos jedan pokusaj za prevaru?
Posto u poruci ima link koji kad otvorim trazi mi prezime, godinu rodjenja i confirmation Number. kad sve to upisem i pritisnem dalje pojavi mi se stranica na koju pise da moram da saljem moje podatke i podatke moje porodice i nakon toga oni ce mi poslati broj racuna na koji treba da uplatim 785$ po clanu.
i ja misli da na confirmation number posle 2015 treba da pise "eu" a ne A265.......
MOLIM VAS ZA ODGOVOR
|
odg
Seljam 1986 koliko znam,i koliko sam citao sto na ovom forumu,sto direktno na stranici,nema drugog nacina obavjestavanja do onog zvanicnog,koji ce biti 5.maja,niti se ikad ista naplacivalo u tako ranoj fazi izvlacenja...naplate za vize idu tek mnogo,mnogo kasnije,sto si moze iscitati na forumu kroz razne teme...
|
Prevara čista...niko ne šalje mejl da si izvučen,to TI proveriš sa svojim komf.brojem na zvaničnoj stranici ambasade...mog muza su nekoliko puta obavestili da je izvučen,uzas zivi pun svet hokštaplera i prevaranata:smrc:
|
| zvercica |
02.05.2015 16:53 |
@seljam1986 u pitanju je prevara, kojih nazalost ima sve vise i vise. Ne mogu da verujem da opusteno traze $786. Uzas. Najgore od svega sto ce ko zna koliko ljudi to i uplatiti.
Dakle, ne uplacuj nista, sacekaj 05.05. i proveri status na zvanicnom sajtu https://www.dvlottery.state.gov/
|
Eh kad se čovjek nada i nada,ja otišao sad na stranicu za provjeru jesam li izvučen ili ne,odem tamo jednih 5 puta kucam svoje podatke za prijavu a vidim tamo govori da je netačan confirmation number,ja pogleda kad tamo stoji godina 2015,a ja sam valjda za 2016,dođem ovdje na forum ono tek 5.5.2015.god ma da je i tamo pisalo ali ja bio slijep koliko sam požurio da vidim imam li sreće :grin:
|
| seljam1986 |
02.05.2015 21:09 |
Hvala vam na odgovorima. Cekam 05 maj i to je to...
SRECNO SVIMA
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Isabelle
(Poruka 53327)
Pozdrav ekipa..
Ne znam koliko vas ima starih clanova i ko me se sjeca, vidim dosta novih korisnika ali nije ni bitno. Evo po peti put cekamo tih 18:00h da provjerimo stanje. Pa mi je palo na pamet, posto vidim da ne postoji , da otvorim temu gdje cemo pisati rezultate danas poslije 18h.
Iskreno se poslije cetiri puta vise ni ne nadam dobitku, naspram prvog puta kada je vladala totalna euforija, danas je drugacije. Zelim puno srece svima i pisite kakva je situacija kod vas..:1081:
SRETNO!
|
Cao Isabelle
Dugo te nije bilo na forumu ili mozda ja ne posjecujem teme gdje se javljas! Kod mene je slicna situacija kao i kod tebe nakon toliko godina. Nije kao prvi put, ali opet nekakav lijep osjecaj iscekivanja izvlacenja.:1072: Hajde barem, da uzivam ovih par dana sto je preostalo!:grin:
|
| pelcer224 |
04.05.2015 08:54 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik zvercica
(Poruka 53358)
@seljam1986 u pitanju je prevara, kojih nazalost ima sve vise i vise. Ne mogu da verujem da opusteno traze $786. Uzas. Najgore od svega sto ce ko zna koliko ljudi to i uplatiti.
Dakle, ne uplacuj nista, sacekaj 05.05. i proveri status na zvanicnom sajtu https://www.dvlottery.state.gov/
|
Nije to velika cifra. Vidjeli smo od drugih sa foruma koji su nasjeli na te priče da to oni fino "nakite" u bogatoj ponudi. U toj cijeni dobiješ i cd-ove za učenje jezika, vizu, i ko zna sta. Dobra ponuda, mnogo za te pare. :grin:
|
Naučio sam da kuliram, ali već mi se javlja grč u stomaku i tuga me hvata jer znam da ću vidjeti HAS NOT :smrc:
|
| allenton |
04.05.2015 17:33 |
ja se prijavljujem barem 5-6 x i bio bi red da i mene sreća pomiluje .
|
Oce li uopce bit moguce provjerit sutra rezultate s obzirom koliko ce stranica bit zakrcena?
|
| Andrija89 |
04.05.2015 18:25 |
Kad sam se prijavio na lutriju bio sam siguran da cu biti izvucen, a sad kad se primaklo vise nisam tako siguran... :-_-;:
Pa trebalo bi da moze da se proveri posle 18, mada tesko tada da radi zbog velike posecenosti. Ja cu da probam da pogledam oko 11 uvece.
|
Ja imam lep osecaj... srecno svima...da nas bude sto vise ;)
|
| WhiteCrow |
04.05.2015 22:54 |
Ćaos,
Nama je prvi put da se prijavljujemo, pa nemam baš neki osjećaj niti očekivanja...
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik WhiteCrow
(Poruka 53428)
Ćaos,
Nama je prvi put da se prijavljujemo, pa nemam baš neki osjećaj niti očekivanja...
|
Vi imate najvece sanse. Najvise dobiju oni koji odigraju prvi, drugi put, koji uopste ne ocekuju :grin:
|
| darko81bg |
05.05.2015 05:08 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik maki90
(Poruka 53430)
Vi imate najvece sanse. Najvise dobiju oni koji odigraju prvi, drugi put, koji uopste ne ocekuju :grin:
|
U pravu si. Mog kolegu prosle godine izvukli, prvi put aplicirao ( i to njegova bivsa u njegovo ime) ali na zalost mu nisu dali vizu jer ima 3 + 1 godinu zavrsene srednje..... ja apliciram svake godine ali nada uvek poslednja umire.... :) :)
|
5. maj
Pozdrav svima.
Novi sam na forumu, ali sam ga čitao dosta.
Ja sam se u oktobru prošle godine po prvi put prijavio za Green card.
Prethodno sam dva puta bio u USA, ukupno 4 meseca, poseta rodbini. Rodbina je tamo i rođena, niko od njih ne govori srpski. Nisam im ni rekao za ovo...
Sretno svima uz jedno pitanje: u kom obliku se dobija informacija o izboru ili neizboru? Da li je to nekakav broj, ili što reče neko "has not", opisno, itd, ili u svakom slučaju dobijaš nekakav redni broj na osnovu koga možeš i sam zaključiti da li si izabran?
|
| macodlak |
05.05.2015 07:30 |
U dnu ove " https://www.dvlottery.state.gov/ "stranice imaš link do stranice na kojoj klikneš " Continue " na kojem provjeravaš da li si odabran tako što uneseš tražene podatke koji ti se nalaze na listu koji si odštampao prilikom prijave tj. Confirmation Number, Last/Family Name, and Year of Birth.
Provjeru možeš izvršiti 05.05.2015. iza 18h ili neki dan posle!
Srećno svima!
|
Prvi put se prijavljujem,od 4 prijave nekako imam neki osjećaj da će barem neka biti izvučena ma da je i to vjerovatno lažna nada,ali ne planiram provjeravati u 18h stranica će vjerovatno biti preopterećena.
|
Da li neko zna kako mogu da dobijem opet svoj broj jer sam izgubila podatke prilikom pada sistema na kompu i onda da bude maler jos veci-izgubim USB na kom sam imala sve sacuvano :smrc:
|
| Natasrna |
05.05.2015 08:49 |
U tabeli gde se unosi conformation number imate forgot conformation number tu kliknete unesete podatke i posalju vam. Pozdrav!
|
| Natasrna |
05.05.2015 08:54 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik LunaLoo
(Poruka 53441)
Da li neko zna kako mogu da dobijem opet svoj broj jer sam izgubila podatke prilikom pada sistema na kompu i onda da bude maler jos veci-izgubim USB na kom sam imala sve sacuvano :smrc:
|
U tabeli gde se unosi conformation number imate forgot conformation number tu kliknete unesete podatke i posalju vam. Pozdrav! :beer:
|
| WhiteCrow |
05.05.2015 09:06 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik darko81bg
(Poruka 53436)
U pravu si. Mog kolegu prosle godine izvukli, prvi put aplicirao ( i to njegova bivsa u njegovo ime) ali na zalost mu nisu dali vizu jer ima 3 + 1 godinu zavrsene srednje..... ja apliciram svake godine ali nada uvek poslednja umire.... :) :)
|
Izvini molim te, hoćeš li mi pojasniti zašto taj drug nije dobio vizu? U uslovima tamo stoji da je srednja skola sasvim dovoljna za učestvovanje u lutriji. Misliš izvukli ga, i poslije u procesu odbili?
I koliko uticaja ima uopšte struka kad izvlače dobitnike?
|
Hvaaala puno i sretno svima koji danas iscekuju rezultate :1081:
|
| SRBghost |
05.05.2015 09:20 |
Citat:
(Poruka 53444)
Izvini molim te, hoćeš li mi pojasniti zašto taj drug nije dobio vizu? U uslovima tamo stoji da je srednja skola sasvim dovoljna za učestvovanje u lutriji. Misliš izvukli ga, i poslije u procesu odbili?
|
CETVOROGODISNJA srednja skola. Simple as that. Nema struka veze sa tim dok god imas ovaj minimalni uslov.
|
Tik - tak ...
tik - tak ...
Jos 6 sati :ohman: ... mislio sam da mi je svejedno, ali kako se priblizava - raste napetost u vazduhu
|
| Isabelle |
05.05.2015 13:36 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik SRBghost
(Poruka 53446)
CETVOROGODISNJA srednja skola. Simple as that. Nema struka veze sa tim dok god imas ovaj minimalni uslov.
|
Mala ispravka. Dosta dugo se povlacilo pitanje da li priznaju kao cetverogodisnju srednju skolu ciji je cetvrti stepen naknadno polozen. Generacije koje su isle tri godine u skolu, pa poslije polozili cetvrti stepen nazalost ne mogu dobiti vizu, amerikanci ne priznaju vanredno polozen cetvrti razred. Dakle, samo ko je u roku godinu za godinom polozio. :grin:
Citat:
(Poruka 53444)
|
Vjerovatno su ga odbili iz ovoga razloga gore napisanog. Imao je tri godine srednje, i vjerovatno polozio cevrti naknadno, ili nije, uglavnom to moze biti razlog, a onda se gleda radno iskustvo i struka, odnosno da li traze takve profesije, i ako ispunjavas uslove u smislu odredjeni broj godina u toj struci onda prolazis.
Eh sad...:obrva: Malo manje od 4h...:1072:
|
Pozdrav forumasi :)
Vec duze pratimo ovaj forum, ali tek smo se registrovali pa da se prikljucimo svima vama koji cekate vecerasnje izvlacenje :)
Muz je prijavljen treci put, a ja drugi, nadamo se, ali istovremeno sumnjamo da ce biti ista od toga, ne da nam se ta Amerika nikako :no:
Sretno svima Vama :) a i nama :)
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Isabelle
(Poruka 53459)
Mala ispravka. Dosta dugo se povlacilo pitanje da li priznaju kao cetverogodisnju srednju skolu ciji je cetvrti stepen naknadno polozen. Generacije koje su isle tri godine u skolu, pa poslije polozili cetvrti stepen nazalost ne mogu dobiti vizu, amerikanci ne priznaju vanredno polozen cetvrti razred. Dakle, samo ko je u roku godinu za godinom polozio. :grin:
Vjerovatno su ga odbili iz ovoga razloga gore napisanog. Imao je tri godine srednje, i vjerovatno polozio cevrti naknadno, ili nije, uglavnom to moze biti razlog, a onda se gleda radno iskustvo i struka, odnosno da li traze takve profesije, i ako ispunjavas uslove u smislu odredjeni broj godina u toj struci onda prolazis.
Eh sad...:obrva: Malo manje od 4h...:1072:
|
nema veze da li ima cetvorogodisnju srednju skolu moze i sa trogodisnjom ali je uslov da imas 2 godine iskustava u minimum 4 kategoriji (JOB ZONE) po njihovim standardima..Dosta vas nije ni procitalo do kraja sta se navodi kao od uslova za apliciranje..
Qualifying Educations/Occupations::
The law and regulations require that every DV entrant must have at least:
-A high school education or its equivalent; or
-Two years of work experience within the past five years in an occupation requiring at least two years' training or experience. Occupations which will Qualify for the Diversity Visa Program (DV): The Department of Labor (DOL) O*Net Online database groups job experience into five "job zones". While many occupations are listed on the DOL website, only certain specified occupations qualify for the Diversity Visa Program. To qualify for a Diversity Visa on the basis of your work experience, you must, within the past five years, have two years of experience in an occupation that is designated as Job Zone 4 or 5, classified in a Specific Vocational Preparation (SVP) range of 7.0 or higher.
|
| NinoslavaChi |
05.05.2015 14:33 |
Dobar dan,
nova sam na forumu, mada vec neko vreme pratim teme.
Samo da vam pozelim srecu danas!
|
| Isabelle |
05.05.2015 15:05 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Amamnon
(Poruka 53463)
nema veze da li ima cetvorogodisnju srednju skolu moze i sa trogodisnjom ali je uslov da imas 2 godine iskustava u minimum 4 kategoriji (JOB ZONE) po njihovim standardima..Dosta vas nije ni procitalo do kraja sta se navodi kao od uslova za apliciranje..
|
Da, ali kada apliciras sa trogodisnjom, onda ides upravo na tu opciju radnog iskustva. A neki su sa trogodisnjom ili trogodisnja plus jos jedna godina varedno mislili da mogu proci, dodju na intervju i sok.
Uglavnom, 3+1 ameri ne pikaju.
|
Kažu - treća sreća. Kako nam je ovo treća prijava, baš se nadam ovoj staroj...
Srećno svima i da nas bude što više izvučeno!!
:bravo:
|
| Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 04:37. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.