ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Uputstva za dobitnike (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Visa Bulletin (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=162)

xeg 06.06.2008 09:39

Visa Bulletin

Za neki dan (uglavnom od 05. - 10. u mesecu) izlazi novi Visa Bulletin.
http://img.photobucket.com/albums/v1...ar/VisaBul.jpg
Bice to julski broj a ono sto ce biti interesantno videti je dal' se intervjui za DV2008 zavrsavaju ili idu i avgusta.
U toku jula trebaju da se zavrse intervjui u Evropi za redne brojeve do 29000.

srdjevic 06.06.2008 20:51

Treba ovo redovno preuzimati sa njihovog sajta... Videcu ako mogu da napravim neku temu/forum za to, pa da namestim/napisem nesto da se to radi automatski. Bilo bi bas fino... ;)

xeg 11.06.2008 09:29

Kako julski broj 2008 Visa Bulletin-a kaze:
Jula se zavrsavaju svi intervjui za DV-2008 sto se Evrope tice.
Analogno tome prve intervjue za DV-2009 treba ocekivati oktobra a to ce se znati avgusta kada izadje septembarski broj Visa Bulletin-a.

Prvo zvanicno obavestenje za DV-2009:
Kod:

DIVERSITY VISA LOTTERY 2009 (DV-2009) RESULTS

The Kentucky Consular Center in Williamsburg, Kentucky has
registered and notified the winners of the DV-2009 diversity lottery.
The diversity lottery was conducted under the terms of section 203(c)
of the Immigration and Nationality Act and makes available *50,000
permanent resident visas annually to persons from countries with low
rates of immigration to the United States.  Approximately 99,600 applicants
have been registered and notified and may now make an application for an
immigrant visa. Since it is likely that some of the first *50,000 persons
registered will not pursue their cases to visa issuance, this larger figure
should insure that all DV-2009 numbers will be used during fiscal year 2009
(October 1, 2008 until September 30, 2009).

Applicants registered for the DV-2009 program were selected at random from
over 9.1 million qualified entries received during the 60-day application
period that ran from noon on October 3, 2007, until noon, December 2, 2007.
The visas have been apportioned among six geographic regions with a
maximum of seven percent available to persons born in any single country.
During the visa interview, principal applicants must provide proof of a high
school education or its equivalent, or show two years of work experience in
an occupation that requires at least two years of training or experience
within the past five years.  Those selected will need to act on their
immigrant visa applications quickly.  Applicants should follow the
instructions in their notification letter and must fully complete the
information requested.

Registrants living legally in the United States who wish to apply for
adjustment of their status must contact the Bureau of Citizenship and
Immigration Services for information on the requirements and procedures.
Once the total *50,000 visa numbers have been used, the program for fiscal
year 2009 will end.  Selected applicants who do not receive visas by
September 30, 2009 will derive no further benefit from their DV-2009
registration.  Similarly, spouses and children accompanying or following to
join DV-2009 principal applicants are only entitled to derivative diversity
visa status until September 30, 2009.

Only participants in the DV-2009 program who were selected for further
processing have been notified.  Those who have not received notification
were not selected.  They may try for the upcoming DV-2010 lottery if they
wish.  The dates for the registration period for the DV-2010 lottery program
will be widely publicized during August 2009.

U Evropu je poslata 27.921 koverta kojoj se svi strasno radujemo/ocekujemo i to ovako rasporedjeno na ExYU republike:

Kod:

SERBIA 656
MONTENEGRO 20
BOSNIA & HERZEGOVINA 158
CROATIA 75
MACEDONIA, FORMER YUGOSLAV REP. OF 322
SLOVENIA 21

Dasi 11.06.2008 11:12

Citat:

Prvobitno poslao korisnik xeg (Poruka 2403)
Kako julski broj 2008 Visa Bulletin-a kaze:
Jula se zavrsavaju svi intervjui za DV-2008 sto se Evrope tice.
Analogno tome prve intervjue za DV-2009 treba ocekivati oktobra a to ce se znati avgusta kada izadje septembarski broj Visa Bulletin-a.

Prvo zvanicno obavestenje za DV-2009:
Kod:

DIVERSITY VISA LOTTERY 2009 (DV-2009) RESULTS

The Kentucky Consular Center in Williamsburg, Kentucky has
registered and notified the winners of the DV-2009 diversity lottery.
The diversity lottery was conducted under the terms of section 203(c)
of the Immigration and Nationality Act and makes available *50,000
permanent resident visas annually to persons from countries with low
rates of immigration to the United States.  Approximately 99,600 applicants
have been registered and notified and may now make an application for an
immigrant visa. Since it is likely that some of the first *50,000 persons
registered will not pursue their cases to visa issuance, this larger figure
should insure that all DV-2009 numbers will be used during fiscal year 2009
(October 1, 2008 until September 30, 2009).

Applicants registered for the DV-2009 program were selected at random from
over 9.1 million qualified entries received during the 60-day application
period that ran from noon on October 3, 2007, until noon, December 2, 2007.
The visas have been apportioned among six geographic regions with a
maximum of seven percent available to persons born in any single country.
During the visa interview, principal applicants must provide proof of a high
school education or its equivalent, or show two years of work experience in
an occupation that requires at least two years of training or experience
within the past five years.  Those selected will need to act on their
immigrant visa applications quickly.  Applicants should follow the
instructions in their notification letter and must fully complete the
information requested.

Registrants living legally in the United States who wish to apply for
adjustment of their status must contact the Bureau of Citizenship and
Immigration Services for information on the requirements and procedures.
Once the total *50,000 visa numbers have been used, the program for fiscal
year 2009 will end.  Selected applicants who do not receive visas by
September 30, 2009 will derive no further benefit from their DV-2009
registration.  Similarly, spouses and children accompanying or following to
join DV-2009 principal applicants are only entitled to derivative diversity
visa status until September 30, 2009.

Only participants in the DV-2009 program who were selected for further
processing have been notified.  Those who have not received notification
were not selected.  They may try for the upcoming DV-2010 lottery if they
wish.  The dates for the registration period for the DV-2010 lottery program
will be widely publicized during August 2009.

U Evropu je poslata 27.921 koverta kojoj se svi strasno radujemo/ocekujemo i to ovako rasporedjeno na ExYU republike:

Kod:

SERBIA 656
MONTENEGRO 20
BOSNIA & HERZEGOVINA 158
CROATIA 75
MACEDONIA, FORMER YUGOSLAV REP. OF 322
SLOVENIA 21

postoji li neka sansa da se jos uvjek moze dobiti koverta?

xeg 11.06.2008 11:18

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Dasi (Poruka 2406)
postoji li neka sansa da se jos uvjek moze dobiti koverta?

S' obzirom na to da do nasih prostora stizu za 2-4 nedelje od slanja iz USA postoje velike sanse da su brojevi za Evropu od ~24000-28000 u putu i da ce stici tokom ovog meseca (juna).

Dasi 11.06.2008 11:21

Citat:

Prvobitno poslao korisnik xeg (Poruka 2408)
S' obzirom na to da do nasih prostora stizu za 2-4 nedelje od slanja iz USA postoje velike sanse da su brojevi za Evropu od ~24000-28000 u putu i da ce stici tokom ovog meseca (juna).

majstore, castim te ako bude tako :)

srdjevic 11.06.2008 15:31

Jel moze taj bulletin da se prima mejlom, ili samo preko sajta mora? Razmisljam kako da organizujem da ga preuzimamo.... :cool:
Mogu staviti i automatsko prevodjenje na hrvatksi/slovenacki, to Google trenutno dopusta... :rolleyes:

xeg 11.06.2008 23:25

Citat:

Prvobitno poslao korisnik srdjevic (Poruka 2420)
Jel moze taj bulletin da se prima mejlom, ili samo preko sajta mora?

Moze:
Kod:

To be placed on the Department of State’s E-mail subscription list for
the “Visa Bulletin”, please send an E-mail to the following E-mail address:

listserv@calist.state.gov

and in the message body type:
Subscribe Visa-Bulletin First name/Last name
(example:  Subscribe Visa-Bulletin  Sally Doe)

ali bas i nisu nesto revnosni, meni stigne svaki 2. ili 3. broj.

srdjevic 12.06.2008 00:21

kakva glupost da ne salju email kad treba... :eek:
znaci sad moram da pisem skriptu koja cupa sadrzaj stranice i pravi od nje RSS da bi forum mogo da ucita... :mad:

xeg 16.07.2008 11:29

August 2008

Izasao novi Visa Bulletin August 2008
Kako kazu:
Kod:

All applicants selected to participate in the DV-2009 program have
already been notified.

Znaci to je to sa prvim kovertama, jedino ako je jos neka zalutala u posti.
Nema niceg bitnog za DV2009, avgusta i septembra ce se zavrsavati Afrika za DV2008.

xeg 13.08.2008 21:07

Izasao novi Visa Bulletin September 2008

Jako me raduje najavljeni pocetak intervjua za DV2009:D:D:D

ZA OKTOBAR IMAJU ZAKAZANE INTERVJUE SVI IZ EVROPE SA BROJEM ISPOD 6.600 !!!

:eek: sad' tek sledi frka-panika, kako, kad' pre, zasto, sta ... :eek:

:p

landlord 13.08.2008 21:49

Sada ce biti najjace pitanje.. a sta je taj broj 6600? Za sta on sluzi? A kako to radi? A kad cu ja imati intervju?

Olivera 13.08.2008 23:27

Mislim da gore-dole vecina ovde je vec naucila sta je taj broj. :rolleyes:

Ali dobro je da znamo ko otprilike spada u manje brojeve pa da cekamo prve informacije od onih koji su vlasnici ovih brojeva. http://s8.rimg.info/44cb99aa365bcd1d...aba300ebdc.gif

landlord 14.08.2008 07:19

Mene pogotovo interesuje kad ce oni dobiti druge koverte, kad i gdje ce obaviti ljekarski i koliko ce kostati ljekarski..

xeg 14.08.2008 08:10

Jedva cekam da za jedno mesec dana pokrenemo topic DV2009 - druga koverta pa intervju iskustva pa PoE (Point of Entry) pa ... :)

steficacvek 14.08.2008 08:14

a zasto bas 6600? a kad ce moj broj doci na red? ... :)
salim se naravno, nemojte se uplasiti :)

uglavnom, napokon se bar malo zakotrljalo dalje. kao sto xeg rece, jedva cekam nova iskustva iz prve ruke!
i jos jednom, sretno svima!

landlord 14.08.2008 08:24

Steficacvek ajd molim te i ti stavi u potpis podatke o broju i sl.

Vjerujem da cemo ti i ja biti na intervjuu u martu ili aprilu. Posto su nam brojevi tu negdje..

steficacvek 14.08.2008 08:41

odmah poslije prethodnog posta sam stavila potpis. detalje o koverti ne znam napamet, update-ovacu poslije.
a inace i ja racunam negdje mart-april za intervju, najkasnije juni. iako ima jos vremena, mene vec lagano trema hvata ... :)

landlord 14.08.2008 08:48

ooo znam kako vam je..:)

Ma laganini pocni prevod diplome i sl. ne bi bilo lose ni traziti nekoga ko ce da salje I134 i sl. mada bi bilo bolje da o ovome pricamo na topicu o 2 koverti.

stizeljeto 14.08.2008 09:32

Ja cu se javiti sa svojim iskustvom ako zaista intervju bude u Oktobru kako pise. ja nekako jos ne mogu poverovati da je to to. Mislim imam i dokumente spremne i vec si sredujemo posao (pregovaramo u slucaju da odemo) jer zelim da mi taj dio bude siguran. Medutim, sad si mislim sto ako oni nisu primili nase prvo pismo iako imamo broj 5xxx. Pa ona sto ako ni taj broj ne garantuje dobivanje intervjua (Jos uvek ne razumem onih 7 posto od svih aplikacija koje navodno dobivaju vize) itd. mozda sam neverni toma ali nekako cu poverovati kad dobijem tu kovertu. Prama vam to bi trebalo biti u Septembru, mesec dana pre intervjua koji bi trebao prema broju 5xxx biti u Oktomvru.

Inace mi smo u Skopju i tu cemo ici na intervju. ja sam vec kontaktirala za ambasadu u vezi raznih pitanja. Jedni prijatelji su nam rekli da oni traze srednjoskolske diplome iako imas faks. (navodno ako sumnjaju da je diploma faksa lazna), a ovi iz ambasade su mi onda rekli da samo treba Diploma najviseg zavrsenog stupnja, prevedena na engleski. Znaci ne ni prepis ocena sa fakultete, kako sam negde procitala, niti srednjoskolska diploma. Mi cemo za svaki slucaj nositi sve.

U svakom slucaju, javim se kad dode druga koverta. :)

landlord 14.08.2008 09:54

Moj savjet ti je da i pored diplome faxa poneses i diplomu srednje skole..

wingreen 14.08.2008 10:07

Kad sam zvala ambasadu rekli su mi samo diploma fakulteta,t.j. najviseg zavrsenog stepena.Srednja skola je minimum koji se treba ispuniti,ispod toga se ne moze, sve preko toga je ok.Mozes poneti diplomu srednje skole ali mislim da ce ti traziti samo fakultetsku.
Inace i ja jedva cekam informacije o drugim kovertima i iskustva sa intervjua.
Sve pozdravljam i zelim nam svima puno srece!:):):)

wingreen 14.08.2008 10:16

Btw, jeste li poceli sa prikupljanjem dokumenata i prevodjenjem? Izvinjavam se ako je ovo vec negde pisano, nisam primetila....

landlord 14.08.2008 10:20

Ja bih volio nekako naci vakcine koje sam dobio kao klinac..
jer nemam karton...nestao u ratnom vihoru..:(
a ne daje mi se lova na ponovno cijepljenje.. a sto se tice dokumenata.. ja jos nisam..

xeg 14.08.2008 10:32

Citat:

Prvobitno poslao korisnik stizeljeto (Poruka 2755)
... Medutim, sad si mislim sto ako oni nisu primili nase prvo pismo iako imamo broj 5xxx. Pa ona sto ako ni taj broj ne garantuje dobivanje intervjua (Jos uvek ne razumem onih 7 posto od svih aplikacija koje navodno dobivaju vize) itd. mozda sam neverni toma ali nekako cu poverovati kad dobijem tu kovertu...

Vec smo pisali o tome ali bice sada lakse da prvo isteramo do kraja vas slucaj:)
Sacekaj ~10-15 dana pa ako ne stigne koverta pozovi KCC, pretstavi se lepo i zamoli ih da ti kazu za kada ti je zakazan intervju jer si u Visa Bulletin-u videla da je to negde u oktobru. Oni ce ti tada reci tacan datum i od tog trenutka ti vise nije bitna 2. koverta. Kad stigne - stigla je a i ako ne stigne onda je izgubljena u putu ali znas datum intervjua i samo kontaktiras svoju ambasadu.
Samo hrabro i srecno:)

kolja 14.08.2008 11:12

ja i zena verovatno "padamo" u prvoj nedelji oktobra -nizak broj 00000XXX; sve smo spremili osim lekarskog ;nadamo se da ce sve biti OK ali nema neke narocite panike ni iscekivanja (brine nas najvise kriza u US ) svi nasi prijatelji koji su tamo "lelecu" kako je mnogo lose -savetuju nam Australiju kako bolji izbor ;puno srece svima ;

stizeljeto 14.08.2008 11:17

Vi to tako objasnjavate kao da je dobivanje vize prema mom broju to sto posto sigurno. Meni jos nisu jasni ti postoci i zato ni drugima koji me pitaju za ovo neznam sto bi rekla, jer nisam sigurna da cu dobit datum za intervju.

U svakom slucaju skupili smo sve dokumente, potvrde o nekaznjavanju, iz ministarstva pravosuda i iz opcinskog suda prema mestu prebivalista. Isto tako rodne listove koje nazalost nisam mogla uzeti na engleskom (medunarodni formular je na francuskom jedino - navodno se to priznaje vani, ali nisam ja sigurna da bi ovi ameri to prihvatili, sta njima znaci francuski) tako da sam ga uzela na hrvatskom (od tamo sam) i mislim ga ovde u Makeodniji prevesti na engleski. Samo se nadam da ima sudski tumac koji moze to napraviti sa hrv. na eng. U Hr je to dosta skupo pa sam mislila jeftinije to napraviti ovde. Takoder i potvrde o nekaznjavanju, te diplome planiram prevesti ovde u Skopju. Ako ne, izgleda da ce sve trebat da se salje natrag za HR.

Ja na srecu imam svog karton vakcinacija, nadam se da ce i suprug nabaviti svoj, a za sina imamo jer je roden tu. Nadam se da ce to ustediti neku vakcinu ovde da ne placamo.

Mozda ova devojka od Skopje moze da mi pomogne u vezi sudskog tumaca za hrv na engleski jezik.

xeg 14.08.2008 11:31

Citat:

Prvobitno poslao korisnik kolja (Poruka 2771)
...brine nas najvise kriza u US, svi nasi prijatelji koji su tamo "lelecu" kako je mnogo lose -savetuju nam Australiju kako bolji izbor...

Jeste tamo odredjena ekonomska kriza ali one krize koje smo preziveli na ovim prostorima su etalon. Ove nase ExYu zemlje su i dalje u ogromnim krizama tako da je Americka maciji kasalj.
Sve ce to proci u USA, sredice se, a i da ostane ovako meni je i to super.

landlord 14.08.2008 11:40

Koliko je to super ne znam bas.. ljudi sa svakom platom strahuju oce li dobiti i otkaz. To je malo frustrirajuce, ali kao sto kazes, poslije balkanskih ratova i krize koju smo prosli bit ce nam maciji kasalj navici se na to..

Olivera 14.08.2008 19:01

Citat:

Prvobitno poslao korisnik stizeljeto (Poruka 2773)
Vi to tako objasnjavate kao da je dobivanje vize prema mom broju to sto posto sigurno. Meni jos nisu jasni ti postoci i zato ni drugima koji me pitaju za ovo neznam sto bi rekla, jer nisam sigurna da cu dobit datum za intervju.

U svakom slucaju skupili smo sve dokumente, potvrde o nekaznjavanju, iz ministarstva pravosuda i iz opcinskog suda prema mestu prebivalista. Isto tako rodne listove koje nazalost nisam mogla uzeti na engleskom (medunarodni formular je na francuskom jedino - navodno se to priznaje vani, ali nisam ja sigurna da bi ovi ameri to prihvatili, sta njima znaci francuski) tako da sam ga uzela na hrvatskom (od tamo sam) i mislim ga ovde u Makeodniji prevesti na engleski. Samo se nadam da ima sudski tumac koji moze to napraviti sa hrv. na eng. U Hr je to dosta skupo pa sam mislila jeftinije to napraviti ovde. Takoder i potvrde o nekaznjavanju, te diplome planiram prevesti ovde u Skopju. Ako ne, izgleda da ce sve trebat da se salje natrag za HR.

Ja na srecu imam svog karton vakcinacija, nadam se da ce i suprug nabaviti svoj, a za sina imamo jer je roden tu. Nadam se da ce to ustediti neku vakcinu ovde da ne placamo.

Mozda ova devojka od Skopje moze da mi pomogne u vezi sudskog tumaca za hrv na engleski jezik.

Naravno da mogu. Ako si mislila na mene.
Poslacu ti svoj mobilni na licnu poruku i bilo bi midrago ukoliko mogu da pomognem. ;)

wingreen 15.08.2008 10:11

Kolja, ti si sa ovih prostora zato nemoj da se plasis americke krize, sigurno nece biti kao ovde...A ti koji stalno kukaju sto se ne vrate ovde da vide sta je "lelek":)
Samo ti guraj napred!:):):)

Zana 15.08.2008 16:31

Potvrde

Za Stizeljeto - neznam da li sam pravilno razumela tvoj post ali budi pazljiva sa potvrdama: mi smo otisli na interview sa potvrdama iz suda i nisu mogli da nam izdaju vizu zato sto njihova potvrda obuhvata poslednjih 6 meseci a od policije tvoj celi zivot. Morala sam direktno od nacelnika policije da zatrazim uslugu da sve bude zavrseno za jedan dan kako bi smo dobili vize na vreme pogotovo sto sam se ja selila nekoliko puta i trebalo je da kontaktiraju i te policijske stanice za proveru.... Sva sreca pa nas nisu odbili odmah zbog nepotpune dokumentacije. Poz

stizeljeto 15.08.2008 22:06

[quote=Zana;2806]Za Stizeljeto - neznam da li sam pravilno razumela tvoj post ali budi pazljiva sa potvrdama: mi smo otisli na interview sa potvrdama iz suda i nisu mogli da nam izdaju vizu zato sto njihova potvrda obuhvata poslednjih 6 meseci a od policije tvoj celi zivot.

Mi vec 4 godine zivimo u Makedoniji, inace smo iz Hrvatske. Izvadili smo potvrde iz opcinskog suda (tocan naziv dokumenta je: Potvrda o nevodenju kaznenog postupka) i od Ministarstva pravosuda (Potvrda o neosudivanju iz odjela za kaznene evidencije) Ne pise dali su to podaci za zadnja 6 meseca ili citav zivot. Uglavnom to su 2 dokumenta koja traze u Americkoj ambasadi u Zagrebu. Tako da su to sigurno isti dokumenti koji vrede za Skopje.

Ali mene muci druga stvar, ovde su mi u Americkoj ambasadi odgovorili da Makedonija ne izdaje uverenja iz suda i policije za strance. Tako da neznam kako onda da donesem tu potvrdu o nekaznjavanju jer tu smo ziveli 4 godine, znaci vise od 6 meseca. Verovatno cemo to morati ponovo proveriti u ambasadi ili negde drugde. Ili odnest taj email u kojem mi kazu da Makedonija ne izdaje potvrde da se opravdam ako me zatraze.

Olivera 16.08.2008 09:42

Jesi li se raspitala u glavnoj policiskoj stanici. Onu kod nacionalne televizije gde se vade pasosi, l.karte....
Ja sam tamo izvadila policiski sertifikat koji su mi izdali za 10 dana od apliciranja. Platila sam nekih 350-400 denara. Na njemu ne pise dali je za 6 meseci ili za ceo zivot. Jednostavno potvrda da nisi zavedena sa kriminalnim dosijeom.
Oni mora da izdaju to i za strance. Po mojoj logici pre ce policija da izda takav dokument (u suradnji sa Interpolom, europolom... ;) ) nego sud.

Za stizeljeto:
P.S. U kom sudu si ti izvadila potvrdu? Ocinskim II ili neki drugi? Koliko je trajala procedura i kolko te je to kostalo?"

stizeljeto 16.08.2008 10:00

Potvrdu o nevodenju postupka protiv mene i muza sam izvadila u opcinskom sudu prema mestu prebivalista (koje pise na licnoj karti) To je kostalo oko 300-400 denara (30 kuna) i izdaje se odma. Popuni se formular, uz kopiju licne karte i dobiva se potvrda odma. Isto za potrvrdu o neosudivanju iz kaznene evidencije ( U HR je to u Ministarstvu pravosuda, a u Srbiji kolkko vidim po postovima se kazneni odel nalazi u MUPU)

Pokusat cu potvrdu iz kaznene evidencije potrazit u glavnoj policijskoj stanici, ali mislim da je mozda ipak tocno da se to ne daje za strance.

stizeljeto 25.08.2008 22:08

Jel neko od vas dobio ovakav odgovor od KCC/a?

Your case number is now current for interview processing. You may contact KCC after 7 to 10 business days for information about a possible interview date. Once the interview date has been scheduled, you will receive a notification letter from KCC

Naime, ja sam ih pitala jer moj broj 5xxx je current u oktobru i mislila da cu dobit odgovor dali su primili moje dokumente i dali mi mogu reci datum za intervju. kad ono :confused::(:eek: Bas sam se razocarala. VEc je proslo 10 dana od izdavanja Bulletina za oktobar i cudi me da nemaju datum za mene.

Jel to znaci da zapravo necemo dobit priliku za intervju? POMOC!!!!

landlord 25.08.2008 22:11

Stizeljeto... kakva je to panika u vasim redovima?
opusteno.. oni jos ne znaju datum vaseg intervjua.. i lijepo su vam rekli da sacekate jos 10tak radnih dana.. i onda da ih ponovo pozovete.. ako ne dobijete do tada kovertu..

Jos nisam nigdje vidio da je neko dobio drugu kovertu.. zato samo opusteno i uzivajte.. i ucite engleksi
:)

stizeljeto 26.08.2008 20:43

hvala na utjesnim rijecima, landlord!
Malo sam se prepala jer sam ocekivala da mi kazu jel su dobili ili nisu moje dokumente, a ono oni mi zapravo nsita nisu rekli.

Ali nadamo se najboljemu pa sto bude :cool:

xeg 26.08.2008 23:19

Nemojte da ste tremarosi (jedva cekam da i mi budemo:D), evo prenosim vam jedno sveze iskustvo - od danas:

Thank you for your inquiry.

An interview for this case has been scheduled at the American Consulate/Embassy of Ankara on October 8, 2008. A notification letter will be mailed to you from KCC within the next 7-10 business days. Please direct any further questions regarding the processing of your case to this embassy

12 May 08 : KCC received the forms
Waiting for 2nd NL

To je ucesnik iz Turske ali verujem da je i kod nas tako, znaci osim kolje ne verujem da ce iko od vas biti u prvoj polovini oktobra.

I ovo je koristan odgovor drugom trocifrenom ucesniku:
Oh, I was also told that my letter has not been mailed yet, and will be mailed out in 3-5 business days. They said if I do not receive the letter in 4-6 weeks notify them and they can resend it via email... Will my luck, I'll be requesting the letter by email...guess that's the disadvatage of having the interview so early

Kao sto smo i znali - ako 2. koverta ne stigne nema mesta panici, u levu ruku crvenu tableticu a u desnu zutu:p

stizeljeto 27.08.2008 12:34

Bravo! Ovo je izvrsno, nzaci da pocinje polako!

Nek nam je sretno svima!

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 10:02.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.